Shqiponje tjetër e vjetër, gjetur në trojet tona:
Vula sekrete per transaksionet financiare sic u provua dhe zbulua nga Pavel Shafariku, rilindas Sllovak(1795-1861) në Raguzë, që ishte dhe republika më e besuar e Skënderbeut. Pra, diskutimi Uriel, nuk bëhet thjeshtë ku të teket ty të fokusohesh, sepse këto janë gjëra që nuk janë marrur parasysh në librat që kemi të paktën nga askush, more qoftë të dilte dikush të thoshte ekziston dhe kjo vula. Janë marrur gjëra ose selektivisht, ose nuk kanë ditur që kanë ekzistuar nëse flasim me mirëbesim. Këto janë gjetur në mënyra të pavarura nga studiues të ndryshëm, heroik do thoja, dhe Shuflaj është shembulli tipik që hëngri shufrën kokës dhe vjedhjen e arkivit personal. Prandaj e kam thënë, në këtë mijëvjecar po fillon ri-grumbullimi i historisë tek ne, dhe dixhitalizimi i saj hap pas hapi, një praktikë që e përdor dhe vetë, sado kohë të më haj. Noli dikur i kopjonte dorazi e më pas kur u plak i fotokopjonte se skish c'bënte. Ti nuk mund të pretendosh se ke analizuar historinë nga cdo kënd, do ishte shumë absurde dhe arrogante nga ana jote kjo gjë.
![]()
Krijoni Kontakt