Close
Faqja 21 prej 47 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 465
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    enterprize, ajo qe i druehesha me shume ishte hapja e ndonje teme tjeter brenda kesaj teme. E di qe ekzistojne tema te ndryshme per dodonen dhe ndoshta do te ishte me mire qe dodonen ta diskutojme atje.

Qellimisht e largova paragrafin e dyte, ne menyre qe te mos behej edhe me lemsh tema.
    Paragrafi i dyte kishte te bente me Druidet, te cilet poashtu meritojne nje teme te veqante qe ndoshta do ta hapim ne te ardhmen.
    Postimi jot ka vlere gjithsesi sepse tregon per shqiponjen me dy koka te gjetur atje, por per te mos u ngaterruar lexuesit ajo eshte "Dodona" e rindertuar nga Pirro....Dodona antike ka qene antike dhe per vete Pirron.
    mendohet qe te jete ne malin e tomorit.

In c. 290 BCE, King Pyrrhus made Dodona the religious capital of his domain and beautified it by implementing a series of construction projects (i.e. grandly rebuilt the Temple of Zeus, developed many other buildings, added a festival featuring athletic games, musical contests, and drama enacted in a theatre)

orakulli i Dodones eshte transeferuar disa here .... Strabo, ja c'thote !

Strabo, Geography 7 Fragment 1a :
    "In earlier times the oracle [of Dodona] was in the neighborhood of Skotoussa, a city of Pelasgiotis; but when the tree was set on fire by certain people the oracle was transferred in accordance with an oracle which Apollon gave out at Dodona. However, he gave out the oracle, not through words, but through certain symbols, as was the case at the oracle of Zeus Ammon in Libya. Perhaps there was something exceptional about the flight of the three pigeons from which the priestesses were wont to make observations and to prophesy. It is further said that in the language of the Molossians and the Thesprotians old women are called peliai and old men pelioi. And perhaps the much talked of Peleiades were not birds, but three old women who busied themselves about the temple."
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 29-04-2011 më 07:00
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Mesohu ti respektosh te tjeret, mos u thuash Gabel dhe shpellare.....
    Eshte hera e fundit qe te jap pergjigje, por mbaje mend kete qe po te them, ne momentin qe ti fyen nje komb te tere duke e quajtur Shqiponjen simbol te Flamurit tone, si kopjim ordiner i selxhukve turq, mos prit aspak konsiderate dhe respekt, kur ti nuk respekton vete sibmolikat e nje kombi.

Kjo teme eshte per ata qe besojne dhe mundohen te sjellin argumente ne lidhje me origjinalitetin dhe simboliken e vecante, unike qe ka ky Flamur, jo per ata qe e fyejne ate.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 29-04-2011 më 06:47

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Eshte hera e fundit qe te jap pergjigje, por mbaje mend kete qe po te them, ne momentin qe ti fyen nje komb te tere duke e quajtur Shqiponjen simbol te Flamurit tone, si kopjim ordiner i selxhukve turq, mos prit aspak konsiderate dhe respekt, kur ti nuk respekton vete sibmolikat e nje kombi.

Kjo teme eshte per ata qe besojne dhe mundohen te sjellin argumente ne lidhje me origjinalitetin dhe simboliken e vecante, unike qe ka ky Flamur, jo per ata qe e fyejne ate.
    Ke pare ndonje flamur ballkanik me ngjyre te kuqe ti pervec flamurit tone dhe atij turk.Nga e mori ngjyren e kuqe? A nuk u arsimua Skenderbeu ne Stamboll, ku e mesoi artin luftarak, ne vatikan apo stamboll?Une nuk po shaj flamurin edhe pse e di qe ka zera historianesh qe thojne se ai ka prejardhje bizantine, une thjesht po jap nje version.Per mua nuk ak rendesi se i kujt ka qene por i kujt eshte
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 29-04-2011 më 08:10
    "Shoku Mjekesise"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o mersin, gjysem henen (artemisen) e keni marre nga bizanti, dhe ngjyren e kuqe madje.
    bizantin e themeloi nje perandor romak me origjine ilire.
    te gjitha gjysem henat neper xhami jane simbole pagane te vjedhura.
    turko mongolet kur ardhen nga mongolia aty ku jane sot, kane qene pa simbole.

fall of constantinople
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 29-04-2011 më 08:40
    UNE JAM TI-TI JE UNE

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga enterprize Lexo Postimin
    o mersin, gjysem henen (artemisen) e keni marre nga bizanti, dhe ngjyren e kuqe madje.
    bizantin e themeloi nje perandor romak me origjine ilire.
    te gjitha gjysem henat neper xhami jane simbole pagane te vjedhura.
    turko mongolet kur ardhen nga mongolia aty ku jane sot, kane qene pa simbole.

fall of constantinople
    Une jam koshient qe shqiponja eshte simbol bizantin sepse dy kokat simboliznin ndarjen politike rome, konstaninopoje.Por e solla shkrimin qe dhe te tjere i kane perdorur kete simbol, qe nga Babilonia Turqit, Bizantinet, Serbet, Sllavet, Ruset etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 29-04-2011 më 09:32
    "Shoku Mjekesise"

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    (kerkoj falje nese dikush e ka sjellur kete reference me pare, sepse nuk i kam lexuar te gjitha postimet e meparshme)

Ja cfare shkruan Edwin Jacques ne vepren e tij 'The Albanians: an ethnic history from prehistoric times to the present'...

p.s. Ju lus qe te lini menjane ofendimet dhe 'tregimet e muskujve' sepse po humb interesimi per te lexuar temen. Po e hapim nje teme tjeter dhe po shtyhemi cili eshte me i zgjuari, me i forti, me i shkolluari, me i ....
    Ti pretendon qe keto shkrime alla romantike te merren seriozisht per fakte shkencore????

Te lutem mos na bej per te qeshur.

E para

Shqiptaret e sotshem (paverisht gjithe materialeve me permbajtje historike romantike qe qarkullojne lart e poshte) nuk kane asnje lidhje te vertetuar as me Dodonen e as me Epirotet. Madje, shumica e studiuesve te albanologjise pohojne tani se Shqiptaret nuk jane as Ilire. Ka kohe qe pranohet gjeresisht teza e prejardhjes tone nga fiset dake (sipas gjitha gjasave) , megjithate kjo ngelet ende per tu vertetuar perfundimisht.

E dyta

Ne tekst flitet per Pellazget, nje popull mitik per te cilin nuk ka absolutisht as edhe nje prove te vetme rreth ekzistences se tyre.

E treta

Ne menyre krejt letrare e pa asnje analize logjike historike kalohet nga shqiponja e Zeusit, tek shqiponja e Epiroteve, tek ajo e te emes se Aleksandrit, tek shqiponja e Shqiptareve. Shaka eshte kjo qe na e ke sjelle ketu te zbavitemi?

Keto materiale mund te lexohen per qef, per te kaluar kohen por smund te pretendosh te na i sjellesh ketu si fakte e argumenta se me keto felliqesh. Na fyen nivelin e inteligjences. Nuk mund une te argumentoj kunder shkrimeve letrare.
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    Citim Postuar më parë nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Ke pare ndonje flamur ballkanik me ngjyre te kuqe ti pervec flamurit tone dhe atij turk.Nga e mori ngjyren e kuqe? A nuk u arsimua Skenderbeu ne Stamboll, ku e mesoi artin luftarak, ne vatikan apo stamboll?Une nuk po shaj flamurin edhe pse e di qe ka zera historianesh qe thojne se ai ka prejardhje bizantine, une thjesht po jap nje version.Per mua nuk ak rendesi se i kujt ka qene por i kujt eshte
    Ketu po nxitohesh pak o Mersin.

Perandoria osmane nuk kishte nje flamur te vetem shteteror ndersa flamuri i sotshem i Turqise eshte adoptuar ne 1844, 400 vjet pas Skenderbeut.

Ngjyre te kuqe ka edhe flamuri i Malit te zi, megjithate ngjyra e kuqe nuk ka asnje lidhje me flamurin e Turqise.

Shqiponja qe mbante Skenderbeu ishte shqiponja e familjes se Kastrioteve, embleme e perdorur qe para se Skenderbeu te lindte.

Para se te debatoni e te argumentoni per shqiponjen e Skenderbeut, beni mire qe te merrni informacion per flamuret e princave te tjere qe qarkullonin ne ate periudhe. Do te qartesoheni per shume gjera.
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Dasius Lexo Postimin
    Ti pretendon qe keto shkrime alla romantike te merren seriozisht per fakte shkencore????

Te lutem mos na bej per te qeshur.

E para

Shqiptaret e sotshem (paverisht gjithe materialeve me permbajtje historike romantike qe qarkullojne lart e poshte) nuk kane asnje lidhje te vertetuar as me Dodonen e as me Epirotet.
    mesues i marksizmit mos genje kaq trashe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 30-04-2011 më 06:10
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Dasius Lexo Postimin
    Ka kohe qe pranohet gjeresisht teza e prejardhjes tone nga fiset dake (sipas gjitha gjasave) , megjithate kjo ngelet ende per tu vertetuar perfundimisht.
    Daket he te thashe me pare don kishot, ti fut hundet ku nuk merr vesh.

fotot qe te sjell une nuk jane romantizem
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 30-04-2011 më 06:11
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    Citim Postuar më parë nga enterprize Lexo Postimin
    mesues i marksizmit mos genje kaq trashe.
    Po me kujton nja dy zhurmues me te cilet jam hasur ne disa postime te tjera. Ke te njejtin stil.

Ajo qe ke nxjerre ti flet per nje periudhe tjeter shume te vonshme o "i ndritur". Edhe skenderbeu quhej nga papa Zot i epiroteve ne nje kohe qe sllavet quheshin ilire po kjo sdo te thote qe sllavet jane me te vertete pasardhes te ilireve dhe ne pasardhes te epiroteve.

Nje fjale e urte thote: ruhu nga ai qe ka lexuar vetem nje liber. Eshte fjala per ty.

Lexo pak me shume nga studimet moderne e mos na sill ketu shkrimet e lashta.
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

Faqja 21 prej 47 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •