Close
Faqja 4 prej 47 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 465
    i/e regjistruar Maska e AVataj
    Anëtarësuar
    06-02-2007
    Postime
    58
    Nje pune mjaft interesante dhe kurajo kombetare e admirueshme. Zgjimi i vetdijes sone kombetare nepermjet referencave te tilla eshte nje kontribut per tu vleresuar dhe nje perkushtim qe duhet cmuar.

Duke dashur te ndalem tek kjo tematike do tu sygjeroja per perplotesim te heraldikes shqiptare ne pergjithesi dhe simbolit te shqipes dykrenore ne vecanti nje ngulm per te lexuar nje liber studimor, botim i para disa muajve i nje prej studiusve te heraldikes, z. Jaho Brahaj. Ne librin "Flamuri shqiptar" ai ka prova shkencerisht te pamohueshme mbi origjinen e shqiponjes ne heraldiken shqiptare, deri sot ne flamurin tone kombetar.
    Jaho Brahaj, botues i nje ser studimesh, them me bindje se eshte nder me hulumtuesit dhe me argumentuesit ne lidhje me shqiponjen dykrenore.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2008
    Postime
    2
    Cka simbolizon flamuri shqiptar?

A eshte i yni apo edhe i te tjereve?

Aq sa kam njohuri mbi lashtesine dhe duke u bazuar ne shpjegimin logjik te gjerave, mendoj se shqiponja dykrenare simbolizon Zotin (Diellin, Yllin...).
    Arsyet e shqiptaeve per ta konsideruar si te veten lidhen me perendine pellazge te Zeusit (Zojsit, Zotit). Mendoj se prejardhja Pellazge e saj shpjegon te teren. Ndersa, sa i perket asaj se ate e kane perdorur edhe popujt e tjere eshte mase logjike. Krishti nga Nazareti e shperndau Krishterimin gjithandej botes. Kjo nuk do te thote se krishteret e Brazilit ta zeme, jane Nazaretas.

A kane te drejte shqiptaret te thirren ne prejardhjen pellazge?

Mendoj se po. Sepse, te vetmit shqiptaret jane sot ata qe kane nje gjuhe dhe nje kulture shume te veqante. Emrat Zeus=Ze(zeri); Hera +Era(era); Athina = E thena (ligji, popullorçe); Apolloni = Pjella (popull. polli) etj. vertetojne shume.

Ne shkence gabimisht perdoret termi "greket e vjeter". Kjo sikur i hep historise nje kahje tjeter. Une mendoj se nje term i tille eshte i gabuar (me qellim). Nuk ka greke te vjeter. Ka grek dhe helene qe nuk jane aspak te ngjashem. Shume fjale helene mund te shpjegohen ne shqip, ndersa ne greqisht nuk kane asnje kuptim. Greket jane aziatik te paster, perveq atyre te asimiluarve ne grek. Shikojani ngjyren, formen e syve etj dhe pike.

A kane te drejte shqiptaret te pervetesojne historine mbi pellazget. edhe po edhe jo.
    Mendoj se, Iliret, Hititet, Helenet, Maqedonasit, Dardanet, etrusket etj. duhet te kene qene popuj te nje gjaku e familje te njejte te gjuhes si p.sh. siq jane sllavet sot Serbet, rustet, Polaket, Ceket, Ukraniasit e plote te tjere.

Popujt lindin, rriten dhe zhduken. Dikur pellazget dhe derivatet e tyre e kane pasur nje shtrirje kaq te madhe, sot e kane sllavet, anglisht folesit, germaniket etj. Ne kemi mbetur si nje fosil i historise. Neser ndoshta serish vjen koha jone.

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617

c'simbolizon shqiponja me dy krere??

pershendetje miq te Fsh...

do me ndihmonit shum nese mund te me shpjegoni se perse shqiponja e flamurit tone eshte me dy krere?(dy koka).....cfare simbolizon kjo shqiponje me dy krere?
    un nuk jam shum e qarte per kete....nese ndonjeri e di do tia dija per nder te ma tregonte

kalofshi mire...
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

i/e larguar Maska e ahmed_tr
    Anëtarësuar
    23-11-2003
    Vendndodhja
    TIR
    Postime
    98
    Nje pjese thone lindjen dhe perendimin dmth. katolik dhe ortodokse
    Nje pjese tjeter e atdhetareve thone geget dhe tosket

ndoshta ndonje tjeter mund te te sqaroje me teper

WoRkInG Maska e [Neo]
    Anëtarësuar
    05-10-2008
    Vendndodhja
    A man can be happy with any woman, as long as he does not love her.
    Postime
    247
    Citim Postuar më parë nga keneta e vogel Lexo Postimin
    pershendetje miq te Fsh...

do me ndihmonit shum nese mund te me shpjegoni se perse shqiponja e flamurit tone eshte me dy krere?(dy koka).....cfare simbolizon kjo shqiponje me dy krere?
    un nuk jam shum e qarte per kete....nese ndonjeri e di do tia dija per nder te ma tregonte

kalofshi mire...
    shqiponja me dy krere eshte hedhur si ide ne kohen kur erdhi gjergj kastriot skenderbeu ne krye te fiseve te arberit dhe ishte problemi i flamurit i cili do simbolizonte shtetin shqipetar por ishte konflikti midis princeve qe jeri thoshte do rrije shqiponja ime kurse tjetri thoshte e imja dhe atehere gjergj kastriot skenderbeu vendosi ti jepte fund ketij konflikti me kete idene shqiponjen me dy krere qe simbolizonte te dy fiset e arberit dhe ajo ka ngelur qe atehere
    shiponja me dy krere
    Always forgive your enemies, nothing annoys them so much.

Oscar Wilde.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2008
    Postime
    68
    Secili jep versione te ndryshme.
    Ashtu si e kam degjuar une:...Nuk eshte nje shqiponje me dy krere...jane 2 shqiponja...njera eshte e plagosur,dhe tjetra e ka mbulur te plagosuren me nje krah.Ne imazh duket sikur eshte nje,por ne fakt jane krahet e dy shqiponjave.Simbolika eshte bashkimi,mosbraktisja e vellait ne veshtiresi.

WoRkInG Maska e [Neo]
    Anëtarësuar
    05-10-2008
    Vendndodhja
    A man can be happy with any woman, as long as he does not love her.
    Postime
    247
    Citim Postuar më parë nga Il Cavalliere Lexo Postimin
    Ashtu si e kam degjuar une:...Nuk eshte nje shqiponje me dy krere...jane 2 shqiponja...njera eshte e plagosur,dhe tjetra e ka mbulur te plagosuren me nje krah.Ne imazh duket sikur eshte nje,por ne fakt jane krahet e dy shqiponjave.Simbolika eshte bashkimi,mosbraktisja e vellait ne veshtiresi.
    shiko se historia e vertete pak a sume shte ajo qe kam shkruar me lart jo 100% se shume pak informacione kane ardhur te sajta nga ajo kohe por nuk mbaj mend ku e kam lexuar kerko njehre ne net dhe ndoshta gjen dicka se une e kam lexuar ne nje liber per historine e shqiperise dhe nuk eshte libri i shkolles por jashtshkollor dhe jane te mbledhura shume studime ne ate liber tani nuk e di ku e kam por he per he ky versioni qe thashe une eshte si me zyrtari te thuash se eshte i botuar ne nje liber qe jane kryer studime dhe ka fakte per ato qe jane shkruar dhe studimet jane kryer nga historiane te shteteve te ndyshem si austria shqiperia etj
    Always forgive your enemies, nothing annoys them so much.

Oscar Wilde.

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anëtarësuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    shum faleminderit per mendimet.....
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    SHiko këtë temën më poshtë, ke disa ide për pyetjen që ke bërë...

http://www.forumishqiptar.com/showth...hlight=flamuri
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Il Cavalliere Lexo Postimin
    Une kam degjuar po te njejten gje...vetem se dy shqiponjat ne versionin tim jane cift - mashkull e femer d.m.th. Me pak fjale tregone qe sa e velereson mashkulli shqiptar familjen, dhe qe eshte gjithmone i gatshem per te bere sakrifica per te(e kam degjuar vet nga goja e Skenderbeut pohimin e mesiperm) lol

Te dali ku te dali , kot ja futa une
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Faqja 4 prej 47 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •