Close
Faqja 19 prej 47 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 465
    Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Bobooooo selxhuket turq thote ky karafili me siper!! Si u prish njerezimi keshtu!!

Te na e fshije dikush ate larasken e selxhukeve, se nuk shihet dot me sy!!
    Kaq e pat dhe Zonja e nderur Yes, e humbi qetesine qe e karakterizonte. Heheheheheh
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

Citim Postuar më parë nga Dasius Lexo Postimin
    Kaq e pat dhe Zonja e nderur Yes, e humbi qetesine qe e karakterizonte. Heheheheheh
    korigjim: Zonjushe, ok?
    Se dyti, ty a te intereson shqiponja apo une?
    Se treti, nuk e humba fare qetesine, por si duket ti nuk ke degjuar ndonjehere per ate qe quhet "agresivitet instrumental", qe njeriu e ben me qetesine me te madhe, por ata si ti qe nuk ia kane haberin e quajne si humbje qetesie.
    Se katerti, te pelqen ty apo jo, simbolika e ketij Flamuri eshte jo vetem e Shenjte por shume e Lashte, po ti aq kupton aq flet.

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    korigjim: Zonjushe, ok?
    Se dyti, ty a te intereson shqiponja apo une?
    Se treti, nuk e humba fare qetesine, por si duket ti nuk ke degjuar ndonjehere per ate qe quhet "agresivitet instrumental", qe njeriu e ben me qetesine me te madhe, por ata si ti qe nuk ia kane haberin e quajne si humbje qetesie.
    Se katerti, te pelqen ty apo jo, simbolika e ketij Flamuri eshte jo vetem e Shenjte por shume e Lashte, po ti aq kupton aq flet.
    Qetesia humbet atehere kur humbet toruan dhe fillon te sulmosh kundershtarin pa arsye.

Ke disa postime rresht qe cfare spo me thua: smarr vesh, te me vije turp, aq di aq bej, patetik, i pagdhendur, me mua sflitet, te acarova, kam probleme me veten...etj, nderkohe qe une ste kam fyer asnjehere dhe skam thene asgje fyese per ty.

Cfare i thua kesaj ti? Une i them humbje qetesie.

P.s. Mua flamuri shqiptar me pelqen shume, e adhuroj madje, aq sa e kam bere edhe veth prej argjendi. E pranoj shenjterine e tij, edhe lashtesine e tij. Kaq me mjafton. Nuk kam nevoje ti jap kuptime mistike, nuanca te fshehura e kushedi se cfare dometheniesh te tjera konspirative.
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

Citim Postuar më parë nga enterprize Lexo Postimin
    Shpata e shqiponjes simbolizon zjarrin qiellor(hyjnor), po ashtu si lightning bolt and the eagle jane armet e Zeusit, por shqiponja e Zeusit eshte me nje koke(sic thote Dalan), keshtu qe dualizmi duhet te kete hyre me vone si koncept(tek shqiponja e Jupiterit), ose duhet te jete huazuar nga shqiponja hitite.
    e.p eshte nje labirint i tere !
    Simbolet me sa di une, te duhet te tregohesh i mprehte ne vezhgimin e tyre, dhe te mos perjashtosh ndonje mundesi per faktin se mund te duket absurde ne plan te pare, fundja cfare eshte absurditeti pervec se nje "shpikje" e njeriut.
    Zjarrin permend ti; zjarri shkon me te kuqen e tipit ablazze.
    Per shqiponjen e Zeusit me ben pershtypje, fakti qe shqiponja e Zeusit perfaqeson ndeshkimin, sepse ai nisi shqiponjen qe t'i hante mushkerite Prometeut, qe i vodhi driten e diturise per njerezimin, qe Zeusi e mbante me aq fanatizem si pushtet absolut i tij (me korigjoni nese jam gabim), keshtu qe kjo shqiponja e Zeusit nuk me bind ne kete pikepamje.

Me pare, flamuri eshte paraqitur ne nje periudhe historike me nje yll 5 cepesh (nuk flas per komunizmin) dhe nder te tjera ky yll perfaqeson persosmerine shpirterore te njeriut.
    Po ashtu ne disa raste te tjera, ka pasur nje yll me 6 cepa, qe simbolizon Perendine qe shikon nga te gjitha anet, po ashtu edhe shqiponja me 2 krere tregon qe sheh nga te gjitha anet. Gjithashtu ylli 6 cepesh si bashkim i dy trekendeshave te kundert simbolizon edhe bashkimin e femres me mashkullin si persosmeri, plotesi, gjeneze e njerezimit, qe perputhet afersisht me ate qe kam thene diku me lart.

p.s: Ju ben pershtypje pse ka 13 flete te kraheve bashke me ato te bishtit? Ky nr 13 e kam fjalen

Qetesia humbet atehere kur humbet toruan dhe fillon te sulmosh kundershtarin pa arsye.
    Ne rradhe te pare qetesia ime nuk eshte objekt diskutimi.
    Ke disa postime rresht qe cfare spo me thua: smarr vesh, te me vije turp, aq di aq bej, patetik, i pagdhendur, me mua sflitet, te acarova, kam probleme me veten...etj, nderkohe qe une ste kam fyer asnjehere dhe skam thene asgje fyese per ty.
    Ti fyen dhe ironizon popullin shqiptar, popull te cilit i perkas dhe rrjedhimisht me fyen edhe mua. Se dyti ne ne kete teme, mundohemi te shpjegojme, te japim argumentim me aq sa kemi mundesi, lodhim trurin, ti vjen na tall, na ironizon! Si duhet ta marr kete? Per ty nuk perfaqeson asgje ky Flamur, shume mire e morem vesh e ke thene 100 here, c'a ke me ne tjeret qe mendojme ndryshe?

P.s. Mua flamuri shqiptar me pelqen shume, e adhuroj madje, aq sa e kam bere edhe veth prej argjendi.
    Qenke cun modern, a ma jep nje xhiro ate vethin?
    E pranoj shenjterine e tij, edhe lashtesine e tij. Kaq me mjafton. Nuk kam nevoje ti jap kuptime mistike, nuanca te fshehura e kushedi se cfare dometheniesh te tjera konspirative.
    Nuk ke nevoje ti, por kemi ne te tjeret, keshtu qe nuk ke asnje te drejte te ironizosh dhe te tallesh ata qe iu intereson t'a shikojne nga pikepmja mistike, ti kenaqesh me pak, ne te tjeret jo.

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    Ne rradhe te pare qetesia ime nuk eshte objekt diskutimi.

Ti fyen dhe ironizon popullin shqiptar, popull te cilit i perkas dhe rrjedhimisht me fyen edhe mua. Se dyti ne ne kete teme, mundohemi te shpjegojme, te japim argumentim me aq sa kemi mundesi, lodhim trurin, ti vjen na tall, na ironizon! Si duhet ta marr kete? Per ty nuk perfaqeson asgje ky Flamur, shume mire e morem vesh e ke thene 100 here, c'a ke me ne tjeret qe mendojme ndryshe?

Nuk ke nevoje ti, por kemi ne te tjeret, keshtu qe nuk ke asnje te drejte te ironizosh dhe te tallesh ata qe iu intereson t'a shikojne nga pikepmja mistike, ti kenaqesh me pak, ne te tjeret jo.
    Epo mire pra. Meqe dashke lufte, atehere lufte do kesh.

E para

Dukesh qe smerrke vesh fare as nga historia, as nga antropologjia as nga simbolika dhe nga asgje tjeter packa se ketu na shkruan cudira filozofike. I ke lexuar ato librat cik ketu e cik atje dhe as qe je lodhur ndonjehere qe te besh lidhje mes atyre njohurive qe ke marre.

E dyta

Populli shqiptar, nese biem dakord me faktin e shumedyshuar qe ka prejardhje ilire, nuk ka pasur asnjehere si simbolike shqiponjen, as me nje e as me dy koka. Popujt ilire, ose ata dake e trake kane qene popuj te ashtuquajtur barbare, dmth qe nuk kishin lidhje ose ishin thjeshte tangenciale te kultures greke e rrjedhimisht nuk mund te kishin asnje lidhje as me kulturen egjiptiane, ate asiriane, hitite, babilonase, sumere e mandej indiane.

E treta

Popujt e ballkanit, pervec grekeve te lashte, kishin sistem komplet tjeter zotash nga civilizimet me prejardhje lindore. Ata adhuronin kryesisht diellin dhe henen. Dielli dhe hena ishin edhe simbolet e tyre kryesore. Ato jane te pranishme kudo, shpesh ne menyre ekskluzive, ne ornamente, ne festa, ne rite e ne cdo gje tjeter. Diellin me cerek hene e gjen edhe sot si relik ne disa nga zbukurimet e disa fiseve ne veri te shqiperise por edhe ne jug, kryesisht te zonave malore.

Gjithashtu, germimet arkeologjike kane zbuluar se nje simbol tjeter shume i perhapur nder popujt e lashte te ballkanit kane qene edhe kafshet, sidomos gjarpri tek Iliret, gje qe edhe sot e gjen shume te perhapur ne kulturen popullore shqiptare, sidomos tek koncepti i bolles se shtepise qe sherben si hajmali e sigurise se ndertimit.

E katerta

Shqiponja dykrenare me yll gjashtecepesh mbi koke, per here te pare ne simboliken shqiptare del ne kohen e Skenderbeut, bashke me nje varg te gjate kafshesh si Luani, Ariu, Gjarperinjte, Ujku, etj, simbole keto te perdorura nga familjet e ndryshme princerore shqiptare (qe si per koicidence!!!!!! ishin tmerrsisht shume te ngjashme me gjithe emblemat e tjera te evropes).

Pra, shqiponja dykrenare nuk perbente asgje te vecante ne vorbullen e emblemave te ndryshme qe qarkullonin ne ate kohe. Ajo nuk perfaqesonte te gjithe shqiptaret, ajo nuk ishte me e rendesishme se Luani Dukagjinasve apo se Ujku i SKurajve. Ajo ishte thjeshte nje logo dhe me sfond te qarte fetar. Shqiponja dykrereshe bizantine (nje simbol kaq shume i perhapur ne ate kohe) dhe ylli me gjashte cepa i Davidid qe simbolizon kryekeput nje ngjarje biblike dhe asgje tjeter. 1000 vjet si pjese e perandorise bizantine nuk mund te mos ishte ndryshe.

Por natyrisht, duhet nje mendje krejt origjinale qe te mos shohe influencat qe popujt e medhenj kane tek popujt me te vegjel, nje gje kjo krejt natyrale e sprovuar tashme me miliona here, e padiskutueshme. Por jo, vetem ketu gjehen sekretet e botes, neve ketu na mbeti qe ti japim europes identitetin e saj te vertete. Ne, populli me i pashkolluar ne europe.

E pesta

Shqiponja dykrereshe u zhduk me vdekjen e Skenderbeut dhe nuk u perdor me per 500 vjet me radhe. Ku vajti ky simbol kaq i rendesishem per popullin tone? Si u zhduk keshtu pa lene gjurme. Pse nuk e permendi askush qofte edhe nje here te vetme. Ore mire shqiponja qe humbi sdihet se ku, po me thoni nje simbol tjeter te pakten qe eshte perdorur per te simbolizuar gjithe shqiptaret deri ne periudhen e rilindjes. Po normal qe ska, prandaj dhe rilindasit ringjallen shqiponjen. Mirepo ata e ringjallen shqiponjen jo si simbol te shqiptareve qe deri atehere as qe i behej vone fare per simbol, por si embleme te skenderbeut, pra per te krijuar nje lidhje figurative mes skenderbeut dhe popullit shqiptar.

E pra, po te kishte qene shqiponja simbol i shqiptareve, ajo do te kishte qene e pranishme se pari ne ornamentiken popullore, perrallat, kenget, rapsodet, etj. Mirepo ajo nuk figuron asgjekundi dhe e dini pse? Sepse nuk ka asnje lidhje me popullin shqiptar, te pakten deri ne periudhen e ngritjes se ndergjegjes kombetare, fenomen ky ekskluziv i shekullit te 19.

Diku ne nje postim tjeter dolen shume e arsyetuan me gjithefarelloj dometheniesh mistiken e himnit te flamurit. Mjaftoi nje video nga youtube per te treguar se muzika madje dhe fjalet, ishin marre motamo nga himni i nje partie rumune. Kaq u desh dhe gjithe nacionalistet e flakte humben nga syte kembet.

Prandaj, derdellis gjithe diten, bej si e ditura e shekullite, shiko dhe filxhane po deshe, njohurise dhe perkushtimit tim per ceshtjet e atdheut nuk i vjen as anash.

Shko futja i tas dhalle tani.
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691

Populli shqiptar, nese biem dakord me faktin e shumedyshuar qe ka prejardhje ilire, nuk ka pasur asnjehere si simbolike shqiponjen, as me nje e as me dy koka. Popujt ilire, ose ata dake e trake kane qene popuj te ashtuquajtur barbare, dmth qe nuk kishin lidhje ose ishin thjeshte tangenciale te kultures greke e rrjedhimisht nuk mund te kishin asnje lidhje as me kulturen egjiptiane, ate asiriane, hitite, babilonase, sumere e mandej indiane.
    e leme tek e dyta se mjafton dhe tepron me "faktet" qe ke treguar ketu.
    per punen e simbolit te flamurit ka vend per diskutim dhe ku i dihet ndoshta nuk ka lidhje fare me shqiptaret, por te mohosh identitetin shqiptar duke quajtur paraardhesit "e dyshuar" te tyre si barbare tangenciale te kultures "greke"....
    ke dal aq bllof saqe nuk ja vlen te lexosh asnje rresht me teper, lere pastaj postime.

Lere pastaj ate perlen qe ke thene te ke treta se si "popujt e ballkanit perveç grekeve te lashte", pra ballkani ketu e mbi 2000 vjet me pare paska patur shume popuj, dhe jo vetem kaq por perseri behet veçim per keta "greket e lashte" misterioz qe nje zot e di se çfare jane.
    Ndoshta nuk e di qe gjithe ballkani ishte territor ilir qe shkonte deri ne danub, dhe kishte sigurisht shume fise ilire, por qe ishin i njejti popull, ai ilir.

Super Bllof kjo puna e diturise tende.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 28-04-2011 më 19:50

Prandaj, derdellis gjithe diten, bej si e ditura e shekullite, shiko dhe filxhane po deshe, njohurise dhe perkushtimit tim per ceshtjet e atdheut nuk i vjen as anash.
    Jo lol, nuk ta vjedhi profesionin tend (ato me te zeza)

Shko futja i tas dhalle tani
    C'a keni ju meshkujt e forumit keshtu, qe doni te me tregoni se cfare te ha e te pi, dhe me e keqja eshte se nuk mi gjeni gustot, mendoni ju se ha e pi te njejta gje si ju? .

p.s: nuk besoj se nje njeri me mend ne koke, dhe nje njeri me gjak shqiptari t'i merr per baze ato 5 patetizmat me lart!

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288
    Lerini denglat po pergjigjuni me argumente.
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

Lerini denglat po pergjigjuni me argumente.
    Ne argumente kemi dhene deri tani ne analizimin e simbolikes, ndersa ti na erdhe vetem me patetizem. Si mund t'i pergjigjemi ne me argument patetizmave te tua?

Faqja 19 prej 47 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •