Close
Faqja 13 prej 47 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 465
    Boll se na sose me ate sjellje ordinere, sinqerisht boll me se, po na e merzit edhe temen.
    C'lidhje kane nje here ato ekspozitat e tua me shqiponja, kur nuk je i afte te japesh nje koment mbi origjinen e Flamurit? Po sillesh me ordiner se sa pleqte e Vatikanit.
    Kaq kisha me ty, dhe e kam perfundimtare.

Sa per temen; nja analize madheshtore te simbolit dhe origjines se Flamurit Tone, e ka bere Maksim Zotaj, qe eshte nder shkrimet me te bukura dhe te bazuara ne fakte konkrete. Jo vetem kaq, por tek e lexon ate shkrim, te renqethet trupi dhe te vjen t'a ngresh zerin e ta thuash me te larte: "jam krenar qe jam nga Bijte e Shqipes"!

Citim Postuar më parë nga Blinaa Lexo Postimin
    Shqiponja me dy krena simbolizon veriun dhe jugun dmth bashkimin e dy kulturave shqipetare,bashkimin e gegeve dhe toskeve.
    Keto me duket se jane perrallat e xhaxhit, nuk kam qene e lindur akoma ne kohen e xhaxhit, sepse kam linde pasi ka vdeke ai (nja 3 vjet pas), por me sa kam degjuar, ne ate kohe linden kesi lloj dallimesh; jug dhe veri, me pare kemi qene Nje e Tere, kesi lloj nevojash bashkimi jug e veri lindin nga dallime.

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anëtarësuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Shumë vende të botës kanë ngjashmëri në flamujt e tyre. (Kujtoni këtu gjithë ato shtete evropiane që kanë kombinime të flamuirt me 3 ngjyra, që na përsëriten shpesh).

Sidoqoftë, edhe pse shqiponja dykrenëshe haset edhe në flamuj të tjerë (ose, në mos në flamujt, atëherë në stemat shtetërore), megjithatë ajo kurrë nuk ka pasur një lidhje të tillë të fuqishme siç e ka të shqiptarët.

Kështu që, ka diçka në edhe në këtë...

Citim Postuar më parë nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Mua me pelqen opinjoni styxit dhe postimi i swastikes ne form shqiponje nga barat dhe te tjerve .
    Keta jane vertete te medhenj.

Mund te themi qe shqiponja paraqet edhe vete luciferin bile disa e kan paraqitur shqiponjen dy krershe si nje femij siamez ,hermafrodit edhe femer edhe mashkull.
    Luciferi eshte nje shpikje dhe perralle e kishes. Sa i perket asaj qe thua ne lidhje me hemafrodit, androgjinizmi eshte shume i lashte, dhe shihej si nje atribut/ virtyt i Larte Hyjnor. Duke u nisur nga cilesimi i Krijuesit si meme, si ate, shok, shoqe etj etj....jo vetem kaq por androgjinizmi tek vete njeriu, nuk shihej me kete idene e rendomte te sotme, por si nje zhvillim i vetive edhe te mashkullit edhe te femres brenda vetes, dmth mashkulli pervcse cilesive te tia mashkullore, mund te zhvilloje brenda vetes edhe veti femerore si delikatesa, dashuria, meshira etj etj qe jane karakteristike per Femren, po ashtu edhe vete femra nga ana tjeter pervec cilesive te saj natyrore dominuese, mund te zhvilloje edhe veti mashkullore si forcen, vrullin, trimerine qe jane karakteristika dominuese tek mashkulli. Ne kete menyre formohet dhe shkrihet ne nje te Tere, te Plote.
    Pervec shume hipotezave ne lidhje me kete, mund te jete edhe kjo: bashkimi i dy te kundertave, duke qene se kokat shohin ne drejtime te kunderta, dhe jane nje Trup i Vetem, pra nder te tjera bashkim i mashkullit dhe femres si nje trup i vetem, qe formon jo vetem Te Ploten, por gjenezen e gjithe njerezimit, races njerezore.
    Jo me kot thoshte Naim Frasheri: "kishte vdekur njerezia, rronte vetem Shqiperia"

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Boll se na sose me ate sjellje ordinere, sinqerisht boll me se, po na e merzit edhe temen.
    C'lidhje kane nje here ato ekspozitat e tua me shqiponja, kur nuk je i afte te japesh nje koment mbi origjinen e Flamurit? Po sillesh me ordiner se sa pleqte e Vatikanit.
    Kaq kisha me ty, dhe e kam perfundimtare.

Sa per temen; nja analize madheshtore te simbolit dhe origjines se Flamurit Tone, e ka bere Maksim Zotaj, qe eshte nder shkrimet me te bukura dhe te bazuara ne fakte konkrete. Jo vetem kaq, por tek e lexon ate shkrim, te renqethet trupi dhe te vjen t'a ngresh zerin e ta thuash me te larte: "jam krenar qe jam nga Bijte e Shqipes"!
    Ti mburresh me k'oqet e Maksim Zotajt

Nese s'gjen dot ti lidhjen me fotot qe postova une eshte problemi tend, ka te tjere qe i gjejne, une nuk postoj per ty ne kete forum.

Nese nuk te kane lene syte komenti im per temen eshte me siper.

Citim Postuar më parë nga enterprize Lexo Postimin
    Shqiponja serbe eshte plagjiature.
    Shqiponja e zeze shqiptare eshte shqiponje lufte(autentike), ne nje sfond te kuq gjaku derdhur ne beteje, nuk ka te beje me rangjet, cdo luftetar e mbante ne beteje, ne gjoks apo ne flamur... ndryshe nga shqiponjat e arta mbreterore(apo te argjenta, rangjet me te ulta).

Ne jemi bijte e shqipes, ata jane servian, servitori, sherbetore(chiamali come cazzo vuoi .)
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 22-04-2011 më 10:32

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin

Luciferi eshte nje shpikje dhe perralle e kishes.
    boll se nuk merr vesh nga luciferi ti e kane "shpikur" te tjere para kishes.

Ti mburresh me k'oqet e Maksim Zotajt
    A te thashe se je ordiner. Nuk mburrem e "ato" te Maksimit, por di t'i jap hakun atij qe eshte i afte. Behu nje cik si Maksimi, se nuk eshte pak te jesh mjeshter, pastaj ec e na shit ato te "tuat".

Nese nuk te kane lene syte komenti im per temen eshte me siper.
    Syte nuk me kane lene se i kam goxha te forte, por ky komenti yt eshte shume foshnjarak, aq sa dukesh edhe ti i tille.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 22-04-2011 më 10:35

boll se nuk merr vesh nga luciferi ti e kane "shpikur" te tjere para kishes.
    Mos me bej interesantin se nuk te ec me mua, ne rregull?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Shqiponja e Zeusit
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 22-04-2011 më 10:58

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Lighting weapon of Zeus similar to a eagle
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Faqja 13 prej 47 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •