Close
Faqja 35 prej 47 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 465
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Titulli:

Tipi:
    Materiali:
    Teknika:
    Kultura:
    Periudha:
    Dimensionet në cm:
    Historiku:
    Pronësia: Unazë me figurë shqiponje
    Element zbukurimor
    Bronx
    Derdhje-rrahje në bronx
    Arbërore
    Shekulli VI
    Diam. 5.4, Gjerësi. 0.51
    Zbuluar në pellgun e Korçës
    Mezuraj Muze

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga Galactica Lexo Postimin
    disa faqe me perpara ne kete teme, dikush, ka postuar nje foto-artefakt te nje shqiponje antike me dy koka te gjetur ne shqiperi, pra para bizantit, por askush nuk i dha rendesi.

hyllien, shqiponja qe ke postuar ti ka nje koke, jo dy.

tjeter,
    zeusí kish shqiponjen me nje koke, jupiteri ate me dy(shih foto disa faqe me pare po ne kete teme)

PSE?
    Zeus released two eagles to fly around the world, and that they met at Delphi. The spot of meeting was marked by the Omphalos, or navel stone of the world.

http://www.google.com/search?rlz=1C1...e+of+the+world.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    +1 aktiviste

Deri tani kam qënë lexuese e vëmendshme. Debati juaj më bëri kurioz dhe mendova të reshershoj pak në net. Dua të theksoj se më mungojnë njohuritë, jam ignorante në fushë dhe kjo që po sjell është përkthim nga gjermanishtja:

Pyetja është: Ju ka shkuar ndonjëherë në mendje që popujve të ndryshme të botës u ka shkuar në mënyrë të pavaruar nga njëri-tjetri mendja te shqiponja me dy kokë?

Këtë gjë pohon Prof. Dipl. Ing. Norbert Weyss (1909-1994) një shkencëtar nga Viena, i cili e ktheu në detyrën e tij jetësore studimin sistematik historik dhe përpunimin heraldik të çdo lloj forme të shqiponjës me dy koka. Ai zotëronte në mbi 35.000 dokumente vërtetuese, skica dhe objekte (shqiponjash). Pas vdekjes së tij ky koleksion iu dorëzua arkivit shtetëror të Austrisë dhe mund të vizitohet nga të interesuarit (është i paçensuruar pra).
    Norbert Weyss vërtetoi në mënyrë të besueshme, se shqiponja dykrenare kurrsesi nuk na vjen prej kulturës hetitike, por edhe ashtu si shpesh besohet, shqiponja ka lindur në një dyzinë popujsh të ndryshëm të pavarur nga njëri-tjetri.
    Kështu gjendet një Garuda dykrenare (përveç atij me një kokë që është zogu përrallor më shumë i paraqitur në Azinë Jugore, si Vischnus-i që u shërbente Zotërve të atjeshëm si zog kalërues.) në Sri Lanka. Por edhe tek indianët e epokës parakolumbiane të Perusë gjejmë një shqiponjë me dy koka. Kjo shqiponjë është gjetur edhe në Tibet dhe Pakistatin Verior, por edhe në vitin 1750 p.K. shfaqet në vizatime të qarta të kryera në pllaka mica që shërbejnë si gurë varri në Sudan.

Norbert Weyss, Die Entwicklung der Doppeladlerforschung, Österreichisches Wissenschaftsforum, 1988/1-2 und 1989/1-2

Kush e çoi shqiponjën dykrenare në Peru apo Sri Lanka?!

Mua më duket mbresëlënëse që kultura shpirtërore e popujve të ndryshëm të botës na sjell simbole identike.
    Nuk e kuptova mire kete post. Kuptova qe "(të) mungojnë njohuritë" nga subjekti, kuptova edhe qe solle nje perkthim qe konkludon se "popujve të ndryshem të botës u ka shkuar në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri mendja te shqiponja me dy kokë".

Mirepo cfare deshe te na thuash me kete postim? Qe Perset, Selxhuket, Ruset, Austriaket, Spanjollet, Servet, Romaket dhe Shqiptaret qe te tere, kane shpikur ne menyre te pavarur ne Shkaben dy Krenare te flamurit tone?

Po sikur te te jap une ca citime te tjera se cfare shkabash jane gjetur ne Ameriken Latine, shumica ne forme hunjsh me koke shqiponjash, e te tjerat te keq-emertuara nga shkenca jezuite njelloj si edhe ketij dragonit me koke qeni qe e quanin gjarper fluturues. Madje poshte do te vendos edhe nje citim per nje Markez qe promovohet ne Duke, i cili ka gjetur nje shqiponje me dy koka te BALSAMOSUR ne Meksike, per te cilen kemi trasheguar shenimin etij se specie (shqiponjat me dy krena pra) KULTIVOHESHIN. Ne se kjo histori eshte e vertete, kush kultivon gjera te tilla? Ai qe ka simbolin dhe e ja di kuptimin, apo ata qe kuptojne vec anen prozaike te simbolit, qe eshte "po qe me dy koka, eshte Perendi" dhe po t akultivoj eshte e gjalle dhe do me ndihmoje!

Sigurisht, pavaresisht se je e re ne subjekt do kesh hasur se emblema Peruse eshte dhurate e Monarkise se Spanjes, keshtu qe nuk po flasim per keto emblemat moderne ku mendja u ka shkuar tere sheteve te botes ne menyre indipendente. Spse kur te vendosesh te martoheshin dhe te benin aleanca me X-Y shtet, vendimin e moren ne menyra te pavarur.

Nga eshte marre citati dhe faqen e librit i keni ne properties:

Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 23-07-2011 më 18:09

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Ajo qe eshte gjetur dhe dokumentuar ne LAGASH eshte - Nje Shqiponje me koke Luani:

Perrallat masonike Skoceze i kam lexuar, kam pare dhe si e kane pikturuar simbolin e vet "sipas Lagashit", po asnjehere nuk kam pare si eshte kjo Shqiponje e Lagashit me dy krere. Nuk te duket interesant qe Lagashi dhe tere Iraku, summere e hittite kane te dokumentuar shqiponja me koke luanesh, kurse kesaj te vetmes me dy krere nuk i gjenden gjurmet?

.
    .
    .
    .

E ashtuquajtura shqiponje dykrenare nga lagashi - sic shihet fare qarte edhe nga paraqitje ne foton e artefaktit - lere qe s'eshte dy krenare fare, por as eshte tamam shqiponje.

Per me keq, ky artifakt nuk eshte as autentik as paraqet realitetin zyrtar te kohes.
    Sic mund ta dalloni edhe ju vet - Permbajtja e tij eshte ridikul privat i nje familje vendore me shqiponjen/dragoin shqiptar te lekeve te pare qe kishin pushtuar lagashin ne periudhen e fundme te bronzit.

Grafika e kesaj ene te argjendte nuk eshte e punuar sipas standardeve dhe konvencave te kohes - eshte pothuaj nje zhgarravine jozyrtare qe nuk ploteson kushtet e artit te establuar mbreteror e aq me pak stilit qe ndjekin ato.

Ky ehte nje grifon karikature por gjasat jane te medha se mund te jete dhe Lepuri anadollak [ang.: hare] qe ne shkembin origjinal kap dy lepuj me pese kembe pernjeheresh!
    Pra ne kete paraqitje tentohet te behet nje lloj ridikuli me emblemat e pushtuesit te huaj ne lagash.

Ndersa nga ana tjeter e vazos,sa per zgjerim informate este ilustruar po ai lepur-grifon qe mban dy dhi qe jane simbol i yni dhe zeusit tane thunor, dhe te cilat shqyhen nga keta luaj qe simbolizojne boten e tyre te lindjes.
    por mos te tallen shume sexhuket se vje gjergji e ua ben keshtu:
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 23-07-2011 më 17:40
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Kjo flet per shtyllat e kryqezuara si simbol te "shqiponjes" se imperatorise se Lindjes dhe Perendimit :P

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Kjo eshte perla e gjithe shkrimeve . Kjo eshte ana tjeter e ekstremizmit fetare qe mundohen ne nje ane apo ne nje tjeter ta perfaqesojne Skenderbeun si mbrojtes te fese se krishtere-ortodokse .

Kur thua qe Skenderbeu nuk "dinte" per Zeusin e Dodonen , se paku ai dinte per Pirron e Epirit dhe e paraqiste veten si pasardhes te tij .

Nese Skenderbeu(Aleksandri ) kishte luftuar per lavdine e Kishes ateher si kishte shporre nga Shqiperia , venecianet .
    Dinte-dinte ai edhe me shume se sa qe pretendojne disa :

p.s. Nese ka mundesi te mos fshihet ky postim se humba gjysem ore duke kerkuar , edhe ashtu lidhet disi me themen . FLM.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Genti.. : 23-07-2011 më 17:37

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Albo po pastron temen, me qellim qe te kete vend te thote fjalen e tij te pakontestueshme e te parevokushme pasi mbeshtetet nga njohuria universale qe i ka dhene atij personalisht Perendia.

Kur flet ai, degjohen topat te gjuajne nga Bizanti.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Ku është shqiponja dy krenare e gjetur në lindje me origjinë jo-perëndimore po rifrazoj pyetjen që ju fshi baptistit. Duhet referencë vizuale dhe me libra ku është gjetur, si u përhap në perëndim kjo shqiponjë dykrenare e shpikur në lindje pra me origjinë jo-perëndimore etj etj.
    Referencën në libër e paraqita: ''Zeitschrift fur Assyrliologie - Le Cylindre de Gudea'' nga Paul Thureau - mos mjaftonte veç ky, edhe shqiponja hitite është aziatike, pra lindore, si nga pozita gjeografike po ashtu dhe nga mbartësit e saj mongoloido-semitë. Shqiponjën e dytë e kanë paraqitur edhe bashkëbiseduesit e mi. Nuk e kuptoj tendencën për ripërsëritje të të njëjtave gjëra, siç është paraqitja e burimit si dhe mënyra e përhapjes drejt Perëndimit. Nqs do ishe treguar i vëmëndshëm, do e kishe lexuar në postimet e mia.

Nga ana tjetër, Ninurta, Zot i Lagashit paraqitet në një skicë gravure me shqiponjën dykrenare:

Ndoshta tek Libraria dhe Muzeumi i Morganit në New York gjen diçka më shumë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 23-07-2011 më 18:18
    relata refero

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Referencën në libër e paraqita: ''Zeitschrift fur Assyrliologie - Le Cylindre de Gudea'' nga Paul Thureau - mos mjaftonte veç ky, edhe shqiponja hitite është aziatike, pra lindore, si nga pozita gjeografike po ashtu dhe nga mbartësit e saj mongoloido-semitë. Shqiponjën e dytë e kanë paraqitur edhe bashkëbiseduesit e mi. Nuk e kuptoj tendencën për ripërsëritje të të njëjtave gjëra, siç është paraqitja e burimit si dhe mënyra e përhapjes drejt Perëndimit. Nqs do ishe treguar i vëmëndshëm, do e kishe lexuar në postimet e mia.

Nga ana tjetër, Ninurta, Zot i Lagashit paraqitet në një skicë gravure me shqiponjën dykrenare:

Ndoshta tek Libraria dhe Muzeumi i Morganit në New York gjen diçka më shumë.
    Nuk na the absolutisht asgjë nga ato që përmendi Baptisti se do sillje. Ti the që Shqiponja erdhi pas vitit 1000 AD, këtu u provua që është shumë më e vjetër me disa dhjetra burime të ndryshme përfshi objekte arkeologjike dhe skece(ti ke sjellur vec këtë të dytën). Pra kredibiliteti yt në temë pësoi një goditje jo të neglizhueshme, përfshi dhe simbolikën e Skënderbeut që po provohet, por jo me skece që është e stërmocme.

Për shqiponjat në peru, foli dhe Javan, nuk zgjatem më tepër, janë sjellje nga spanjollët kur pushtuan ato toka dhe nuk i përkasin BC por AD-së.

Të fala D&G. Nice try.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 23-07-2011 më 18:28
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690

Te shikosh me vemedje ketu shihet paraqitja grafike me e vjeter e Dragoit tane shqiptar. "Trimit me Flete" Lekes e me vone Gjergjit dhe prap-se-prap Lekes se lekevet.

Leka Imathiot eshte lindur poashtu Dragua, "Trim Me Flete" sipas legjendes dhe ka dale si gjithe paraardhesit e tij nga nje Ve se ciles i eshte sjellur ane e mbane dhe pak para se ta kryente rrethin, papritmas bjen dhe vdes!

Eshte fjala per kampanjen e ristarurimit te kufirit te botes sone perendimore, e cila eshte bere disa here me radhe gjate historise. Dhe se arsyeja e ekzistimit te gjenit shqiptar ne kete bote eshte te ruaj Deren mes dy boteve dhe te mbreteroje ne terminator.

Ky 'gur' eshte nder te paret 'gure mile' ne histori.

Ketu shohim me qarte lepujt hare nen kthetrat e shqiponjes sone dykrenare qe posa eshte bashkuar ne nje - (vereni me kujdes zhvillimin kronologjik qe mund te percillni nga shqiponjat dyshe te Mikenes pellasge ca faqe me pare. Ne kete faze duket sikur sapo eshte bashkuar ne nje shqiponje dykrenare te re).

Si lidhet kjo me Leken apo me Gjergjin? [... : nje here tjeter]

Ne kete moment eshte ekziston edhe nje detal me shume rendesi, i cili njihet me vone si shpata e Damokleut. Kjo ketu eshte ajo qe me vone konsiderohet shpate.
    Nuk eshte gabim i artistit - sepse eshte e pranishme edhe ne gur-milen e Eyukut.

Ajo gjeja si "shirit" qe rri aty ku mund qendronte ylli eshte ne fakt "shpata e drejtesise" e cila garanton mbreterine boterore vetem per aq kohe sa ne gjykojme drejte mbi te.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 35 prej 47 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •