Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 31

Tema: Kabbalah

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

Kabbalah

Qe te kuptosh mishmashin e sotem fetar duhet te kuptosh si mendon Cifuti. Rastesisht me doli ne shteg Isak Luria dhe Isak Newton-i pas tij. Luria (Cifut i Judese Mesjetare) me la me goje hapur me nje pershkrim te sakte qe i kishte bere Big Bang-ut. Nderkohe mora vesh qe Newton-i paskesh qene Kabalist i thekur, me i thekur se sa fizikant. Luria eshte nje nga themeluesit e teologjise Kabaliste Hebraike.

Sot me ra ne dore nje liber qe e bleva ne nje 'sale' mbi Kabbalah. Me beri pershtypje ky tregim nga Talmud-i:

"4 Rabine hyjne ne parajse. Njeri cmendet, tjetri vdes, tjeri humb besimin, vetem Akiba kthehet ne paqe."
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anėtarėsuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Ne parajse nuk ka rabine te sotem.E kapa besoj mesazhin.

Hej pse ne talmud thuhet se vetem hebrejte do hyne ne parajse?

Kam nje pyetje:
    Kush e ka baben hebre apo nenen?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Kabalah eshte nje objekt frymezimi edhe per filozofine e "Thelema" te Aleister Crowley, mjeshter i madh i magjise.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga ORIONI
    Kam nje pyetje:
    Kush e ka baben hebre apo nenen?
    mos lexoni vetem kuranin.

po nene/baba kinez?
    http://www.nndb.com/people/756/000024684/

Constance Yu-Hwa Chung
    Religion: Jewish
    Ethnicity: Asian

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Mullo mos ngatarro fene me kombesine.

Constance Yu-Hwa Chung
    Religion: Jewish
    Ethnicity: Asian
    Sa budalla eshte "Odisea"

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    QA

Rabinet keshillojne

Nje njeri qe nuk asht me personalitet te mireformum dhe me dije te gjana nuk duhet te fus hunet ne kabalistik,sepse ka shume mundesi qe te rrshqas ne marri.

E kjo ka ndodh me shum.Njani qe kishte studjue per vite te tana mbi konceptin e pafundsis universit cmendet.

Kabalistika asht e bukur por sport i rand qe se bajn te gjithe e ktu ne ket forum s'besoj te ket nanji kapacitetin e personalitetin te perballoje dyshimet e boshllikun qe sjell thellimi ne te.

Pranej qe dhe ti me kujdes se tu lexu,te hyn ne qejf,interesohesh e ma pas fillon tuj rrshqit.

Pak rensi ka per ne nga vijme ku shkojme,per cfare jetojme etjere etjere koncepte qe trajton kabalistika.E qe ne parim jan papergjigje.

Dy pal sy te ndryshem nuk shikjojn te njajtin realitet pranej asht ma mire me mos kriju bindje ne asgja e me ec para duke jetu pa pas nevojen me kuptu gjana qe fryjne ne hic e dalin prap hic.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga MATJAN
    Pranej qe dhe ti me kujdes se tu lexu,te hyn ne qejf,interesohesh e ma pas fillon tuj rrshqit.
    duly noted!
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    asht ma mire me mos kriju bindje ne asgja e me ec para duke jetu pa pas nevojen me kuptu gjana qe fryjne ne hic e dalin prap hic.
    Zili ta kam or Matjan...c'ti besh...taksirati im qe u linda i tille...S'kam kohe per cica ...por kohe kam boll per libra.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    QA

Rabinet keshillojne

Nje njeri qe nuk asht me personalitet te mireformum dhe me dije te gjana nuk duhet te fus hunet ne kabalistik,sepse ka shume mundesi qe te rrshqas ne marri.

E kjo ka ndodh me shum.Njani qe kishte studjue per vite te tana mbi konceptin e pafundsis universit cmendet.

Kabalistika asht e bukur por sport i rand qe se bajn te gjithe e ktu ne ket forum s'besoj te ket nanji kapacitetin e personalitetin te perballoje dyshimet e boshllikun qe sjell thellimi ne te.

Pak rensi ka per ne nga vijme ku shkojme,per cfare jetojme etjere etjere koncepte qe trajton kabalistika.E qe ne parim jan papergjigje.

Dy pal sy te ndryshem nuk shikjojn te njajtin realitet pranej asht ma mire me mos kriju bindje ne asgja e me ec para duke jetu pa pas nevojen me kuptu gjana qe fryjne ne hic e dalin prap hic.

besoj se qe te futesh ne kabalistike duhet te hapesh mendjen e te mos e kufizosh ate me dogmat e kishave te xhamiave,
    rreshqasin ata qe kane besim te verber dhe papritur kuptojne se kane besuar ne nje genjeshter te bukur e pastaj rreshqasin fare e cmenden,
    prandaj njerezve u pelqejne genjeshtrat sepse vetem genjeshtrat jane aq te bukura.

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    Zili ta kam or Matjan...c'ti besh...taksirati im qe u linda i tille...S'kam kohe per cica ...por kohe kam boll per libra.
    Funja fare pes me hic asht kjo pun.Lodhesh aq sa te thinjen lesht e krese tuj studjue e vjen koha dhe ik si shumica pa e dit se ku po shkon e nga ke ardh.Duhet me qen icik ma praktik ndaj realitetit thjeshte qe na shfaq jeta.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •