Close
Faqja 51 prej 64 FillimFillim ... 41495051525361 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 501 deri 510 prej 637
    i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Pseudogeologet jane duke e genjyer boten qe afer 500 vite, edhe nuk eshte bere nami.Kurse une e dhash mendimin e shum te dhanave qe naj kane lane stergjysherit brez pas brezi. Per deri sa nuk i pervishemi punes ne diataret e Shqiptarise, qe ta gjejm historin tone, pseudoarkeologet edhe 10 mije vite do ta genjejn boten me hiq.
    Kete te fundit duhet ta harrojm.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Disa baza elementare (qe as nuk duhen shkruar)per mitin e Antlatides.
    1)Ishte nje kontinent.
    2)Mbreti quhej Antlante,nga ku vjen edhe emeri i ishullit,dhe i detit qe e rrethon(atllantiku)

3)Secili mund ta mendoje si te doje;si te gjithe,filozofet,historianet,arkeologet,shkrimtare t,etj etj,qe jane mare me kete mit.

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Disa baza elementare (qe as nuk duhen shkruar)per mitin e Antlatides.
    1)Ishte nje kontinent.
    2)Mbreti quhej Antlante,nga ku vjen edhe emeri i ishullit,dhe i detit qe e rrethon(atllantiku)

3)Secili mund ta mendoje si te doje;si te gjithe,filozofet,historianet,arkeologet,shkrimtare t,etj etj,qe jane mare me kete mit.
    Keto qe po i thuani jan ashtu si ju po thueni,mirpo do ta permiresoj pak nese me lejoni"ka shum supozime nga.........".
    Mirpo une nuk thash se nuk ka pas supozime por konkrete kurr asgje.Ndersa mashtrimi qe behet nga pseudoshkenctaret, ti pembledh me nji emer, nuk eshte se nuk kan thene keto qe ju po i cekni emrin e mbretit etj.por e verteta eshte qe jan te dhena te falcifikuara(mashtruese)per me i deorjentu shkencetaret e mirefillt,pasi pa disa te dhena paraprake asnjeri nuk e fillon nji zbulim sepse cdo pun kushton mjete materiale dhe kohe.
    Kemi nje shembull ilustrativ eshte fjala per varrin e Jezusit,te cilit deri me sot 4 her ju eshte rigravu mbishkrimi nga keta pseudoshkenctar ne varrin e tij,dmth askush nuk mundet ta thot sot nje tezë(jo hipotezë)se ne qfar gjuhe dhe qfar shkrimi ishte i shkruar ky epitaf mbi varrin e juzusit.

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Te nderuar,
    Kjo eshte njera prej hartave qe kan kerkuar Atlantis pa sukses.

Une mendoj se shpallja e fundit qe Atlantis eshte pas gjibraltarit ne Ocean, eshte nji kundersulm i ideve te fundit se Atlantis eshte ne Shqiperi. Keta qe i fshehen Historin kane frike se ju kane afruar vendit real.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Pershendetje,une i pashe te dy kodrat qe mu duken teper identike,tani qe te imagjinosh se jane piramida duhet jo vetem ta shikosh nga google,por duhet shkuar ne vend ,te behen germime ,te mblidhen gojdhena na populli i asaj zone ,te gjinden toponimet e vjetra ,te besh matje e shume disiplina te tjera qe mundet ti dije mire nje arkeolog,gjithsesi me keni bere kurioz per faktin qe mundet te kete piramida ne ballkan pervec asaj se Bosnjes.
    Persa i perket Atlantides ,une mund te besoj qe Kosova mundet te kete qene e mbuluar nga deti ashtu sikurse dhe ne Shqiperi ka male me toponimin Maja e Hekurave .
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Duke e marr parasysh qka tha Kreksi se ne ato kohera ka qen niveli i Detit 600 metra me lart. Ateher munde te nxjerrim fundin qe kosova jo vetem qe ka pas uje, por ka pasur lidhje direkte me detin adriatik nepermjet lumit buna.

Lumi buna ne verrmice(Kosove) ka lartesin mbidetare 300meter.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Pershendetje,une i pashe te dy kodrat qe mu duken teper identike,tani qe te imagjinosh se jane piramida duhet jo vetem ta shikosh nga google,por duhet shkuar ne vend ,te behen germime ,te mblidhen gojdhena na populli i asaj zone ,te gjinden toponimet e vjetra ,te besh matje e shume disiplina te tjera qe mundet ti dije mire nje arkeolog,gjithsesi me keni bere kurioz per faktin qe mundet te kete piramida ne ballkan pervec asaj se Bosnjes.
    Persa i perket Atlantides ,une mund te besoj qe Kosova mundet te kete qene e mbuluar nga deti ashtu sikurse dhe ne Shqiperi ka male me toponimin Maja e Hekurave .

Eshte nje fenomen shum interesant qe pas okupimit ( Kolonizimi) te Kosoves. Qe prej fillimi jugosllavia ne vende strategjike arkeologjike ka futur popull sllave ose ka ndertuar kisha Ortodokse( ju lutem mos ngatrro ato kishat ish shqiptare) apo ka pervetsuar kisha si p.sh. Kisha e deqanit(Edhe ajo kishe ka misteret e veta qe na u kane mohuar ti dim).

Kete ide qe ka Piramida te tjera ne Ballkan posaqerisht ne Kosove e Maqedoni ka thene i Madhi Dr. Skender Riza.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Pra, edeh keto Piramidat ne kosove-ish Atlantiden, duhet kerkurar ne mbinaltësine detare mbi 600 metra...
    Sa i perlete majes se Lubotenit, dikur quhej Orbelus, apo maja e Orbelit ?
    ndersa slalvet me vonee quajten Luboten, qe ska fare lidhje sipas mendimit timme asnje Lubo por mendoj se eshte emer me periardhje franceze qe mund te spjegohet keshtu; LE BON Tëeee; qe do te thote ne shqipe; Pamje e bukur, ose faqja e bukur, e mirë...

Tani sa iu perkete piramidave jane aty mu ngjitur me malet e berishes por ketu ne mesin e kosoves ishte uji me i ceket deh mendoj se civilizimete paar akne filluar aty ne qender.
    Gjetjet e fundit te quditshme arkeologjike deshmojne se behet fjale per nje mister qe nede duhet hulumtuar..do mundohem kur te kem kohe te lire tua sjelli disa imazhe nga google earthe se e pashe se na duhen imazhe ne tri dimensione per keto kerkime.
    shendet per sonte, qenkam i lpdhur, po behem plakushngadal dale...nekete forum..;hajt se iu vjen edhe juve dita...
    ..deh kur ti beni keto imazhet nga google earth levizne ate shenjen aty ne te djathte ne qoshe larte atje ku mund ta rrotulloni pamjen dhe prezentoni reliefin si duhet,.;;flm

http://4.bp.blogspot.com/_YxILpm5orN...dat+binake.jpg
    shendet
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 24-06-2010 më 19:49
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Desha te shtoj edhe kete ide, qytetaret kryesisht nga kacaniku dhe nga gjith Kosova jane te obliguar qe ne mbremjen e 1 korrikut me mjete transportuese te mundshme qe ti pershtaten teritorit te vrazhdete malor duhet te mmbrrin ne maje te Lybetenit, pasi qe te nesermen e hershme pa lind Dielli i bejen lutjet pagane duke iu lutur Diellit per tiu sjellur drit dhe te mira ne jete.
    Une nuk kam degjuar me heret per kete ritual (pagan), mirepo kur e lexova kete, bera nje "search" dhe ishte me te vertete fascinante, kur i pashe disa video, si ecnin gjate nates, per te mberri ne mengjes ne majen e malit Luboten, per te qene aty ne lindjen e diellit. Dhe pamjet e lindjes se diellit, qe ishin xhiruar, ishin mahnitese.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 25-06-2010 më 08:14

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    nje pamja nga ana veriore se si duket maja Pamjae bukur...

Menjehere poshte dallohen keto dy kodra binjake si dy piramida, ka mundesi te fshifet nder to ndonje tempull i Atlanteve ?
    Te ju rikujtojmi se epoka e akullnajave eshet paraqitur 29 000 vite me pare, para10 OOO vite fillon epoka e shkrirjes se tyre, pra kjo gropa e Atlanteve deri ne mileniumin e 7te ka qen e mbushur me ujê, pastaj ndoshta intervenimi i dores se njeriut, ta zemi se atlantet arriten te zbrazin kete ujë nga unaza e madhe ..;
    Etapa e dyte perfundon tek Ura e shenjtë ku thuren perplote legjenda te treguara nga pleqet.
    Vete ky kanal me drejtimin e tij te rregullte te jep te kuptojmi se vetem dora e njeriut ka interveuar ne kete sistem te drenimit te ujit nga unaza, poashtu ndoshta ka ndodhur edhe te kaçaniku, por keto njehere jane vetem hipoteza ashtu si dojmi e mendojmi ne ketu, tjeter do ishte sikur te merrnim iniciativa te duhura me kerkime shkencore si e tha ajzberg te shkohet ne vend te ngjarjes, per momentin po i knaqim syte me google earthe..;deh le te endrrojmi nuk kushton shtrente..!

Uploaded with ImageShack.us
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 25-06-2010 më 08:06
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 51 prej 64 FillimFillim ... 41495051525361 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •