Close
Faqja 50 prej 64 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 491 deri 500 prej 637
    ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Pershendetje,
    Kete hipotezen qe e spjegoi me siper Hillirian-zo, nuk mund ta perjashtojmi, nese i permbahemi rregullave qe nga fillimi i shpalljes se zhdukjes se Atlantides nga Platoni, i cili e spjegon ai si te humbur diku ne deti te kesaj mrekullije apo perle te te gjitha koherave, atehere ne sot me mendjen me te qarte, nese nuk kemi arritur rezultate te duhura per te gjetur Atlantiden diku ne Deti, atehere perse mos ta kerkojmi diku ne token e tharë ?
    Ka edhe shumë autor tjere te fikcionit qe Atlantidene vendosin ne shkretirat esahares, si Andre Benua psh. etj...por pse edhe mso te kerkohet edhe ne bazenin e kosoves ?
    Ne vend qe te kerkohet ne deti, a nuk ka mundesi te gjendet ne token tone,ku dikur Deti i madh Aridth Sea apo liqeni i kosoves, ne te vertete tri liqenet te jene zbrazur e tharë pastaj me shprazjen e ujit ne kater grykat e famshme ?
    Atlantida pra duhet kerkuar edhe atje ku nuk është, ketu jemi per biseda dhe miresejugjata, qe pra edhe une u bera simpatizues i kesaj teorije te re mirepo me vjen keqe qe antari nuk e ka hapur nje teme ne vete, besoj se do e kishte merituar kete shenje te re me ide te reja dhe biseda pro e kunder si gjithehere..;

hajt pra e gzofshim Atlantis II si bis 2, atlantis ne shqiperi...

Harrova te ti theme Hillirianit se ne Shqiperi naltesija mbidetare ne keto kohera ishte deri ne 600 metra, pra neve dueht gjetur piken e saket aty tek Shkelzeni, athue kjo gryk eshet hapur nga njerzit apo nga vete natyra ?

Shenja e dyte eshet Ura e shenjtë ku edhe ketu vie ne dyshim forca e natyres, mund te themi se bazeni pas zhdukjes se Atlantides e JO fundosjes, qe ne kete rast uji eshte zbrazur nag kjo gropë, po a thua mos vete njerzit e civilizuara lantete e kan bere me qellim kete zbrazje....dhe per qfare arsyeje ?

..eh..;ketu tani eshte i tere misteri...!

shendet

Flm kresksi,

Une kam hapur teme te re por Administratoret apo moderatoret me kan fut ketu.

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hillirian-zo : 24-06-2010 më 07:46

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Te nderuar,

Piramidat Binjake

une kam gjetur Piramidat binjake ne Kosove qe mund te jene edhe deshmi per Atlantis ne Kosove une do i dergoj disa Foto.

Keto Piramida dallohen shum mir qe jane te shkeputura nga vargmalet e Sharrit.
    Por edhe kan te njejten gjatesi te njejten madhesi dhe te njejeten rreze.
    Keto ne muajt e veres nuk mundesh ti dallosh per arsye te vegetationit.
    Edhe keto duken shum kjart qe ja artifiziale.

Ju pershendet
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Desha te shtoj edhe kete ide, qytetaret kryesisht nga kacaniku dhe nga gjith Kosova jane te obliguar qe ne mbremjen e 1 korrikut me mjete transportuese te mundshme qe ti pershtaten teritorit te vrazhdete malor duhet te mmbrrin ne maje te Lybetenit, pasi qe te nesermen e hershme pa lind Dielli i bejen lutjet pagane duke iu lutur Diellit per tiu sjellur drit dhe te mira ne jete. Kjo eshte nje feste qe nuk i takon as Islamit por as Krishterizmit.

Per ket Arsye une i lejoj vetvetes te them se te gjith Piramidat ne Bote jane IMITIM i Lybotenit pasi qe kete fest pagane ne te gjithe teritoret shqiptare mbahet vetem ne maje(Majat) te lybetenit

Me iden se pas zhdukjes se Atlantides populli i shperndar neper Bote me ndertimin e Piramidave krijoj ndjenje vendlinje por edhe vendin per tiu drejtuar Zotit Diell.

Pasi qe arkeologjia jone eshte fallsifikuar nga Politika fetare boterore. Keshtu edhe vendndodhjen e Atlantisit e kane shperndar ne te gjith boten per te larguar vemendjen e vendndodhjes se sakt te Atlantisit.

Lybeteni ka shum Mythe nga gojdhanat e pleqve tone te rrethit te Lybetenit:
    `` Thojne qe me shperthy Lybeteni Kosova prape mbeshet me uje`` ( Jo sipas praktikave qe mendohet te del zjarr Komenti im).
    `` Pleqt na thojshin se ARKA E AZRETI NUHES (NOA) eshte nise prej majes se Lybetenit´´

Kto te dhena dhe shume te tjera qe do ti postoj me vone i jepin dyshim se Atlantida ka qene ne fush gropen e kosoves.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hillirian-zo : 24-06-2010 më 10:14

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Kjo eshte nje foto Life se pe nga aferasie nuk mundesh te dallosh diqka

Por edhe desha te lus nga Zemra administratorin te me Ndaj prap temen time ashtu si ishte me Pare ATLENTIS NE KOSOVE
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hillirian-zo : 24-06-2010 më 10:19

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,752
    Mor djale,po Atlantida...a ka qene kontinent,i rrethuar nga uji o deti.
    Piramida,ska vend te botes qe te mos ket

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Sic tha edhe kreksi se niveli i Ujit ne shqiperi ne ato kohera ka qene deri ne 600 meter. Ateher duhet analizuar at pjese qe e ka bere te kalter dhe duhet imagjinuar me shum ujdhesa pra majet me te larta te Maleve.
    dhe nese eshte keshtu ateher Kosova ka pasur Lidhje ne Det.

Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Pasi qe e din ku jane Piramidat perse nuk trego or Burr

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,752
    Citim Postuar më parë nga Hillirian-zo Lexo Postimin
    Pasi qe e din ku jane Piramidat perse nuk trego or Burr
    Piramidat e kujt vendi?.

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Po zotni bukre i njihfshe te dhenat qe i kan dhan pseudoarkeologet,pasi jan mundu gjithnji vendndodhjen e atlantides ta hudhin sa ma larg ylliris,por un mendo dhe dyshoj qe atlantida ka qen ne teritorin e kosoves se sotme,fakti i dyshimit eshte i bazuar ne te dehenat e vertetuara nga arkeologet shqiptare ne bashkepunim me disa arkeolog te huajse teritori i kosves ishte nje det (aridth seea) e qe mendohet se tharja eshte bere ne forma artificiale apo ndoj katastrof natyrore,ku me hapjen e (kater grykave Kreks) Gryka e kaqanikut ,e Rugoves etj.
    Perderisa per qeshtjen e piramideve ne fjal ka fol edhe profesori i mirnjohur Dr. Skender Riza,hulumtus me pervoj shumvjeqare,ai kur flet per piramiden e visokos thot se jane te ngjashme edhe ne kosove dhe ne makedhoni.
    Per piramida qe ka ne cdo pjes te botes qe ju thoni,une nuk e mohoj,por per qe eshte ema e piramidave ne bote maja e lybetenit,lexoje me vemendje postimin e Hyllirian-zo e spjegon shume kjarte.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,752
    Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    Po zotni bukre i njihfshe te dhenat qe i kan dhan pseudoarkeologet,pasi jan mundu gjithnji vendndodhjen e atlantides ta hudhin sa ma larg ylliris,por un mendo dhe dyshoj qe atlantida ka qen ne teritorin e kosoves se sotme,fakti i dyshimit eshte i bazuar ne te dehenat e vertetuara nga arkeologet shqiptare ne bashkepunim me disa arkeolog te huajse teritori i kosves ishte nje det (aridth seea) e qe mendohet se tharja eshte bere ne forma artificiale apo ndoj katastrof natyrore,ku me hapjen e (kater grykave Kreks) Gryka e kaqanikut ,e Rugoves etj.
    Perderisa per qeshtjen e piramideve ne fjal ka fol edhe profesori i mirnjohur Dr. Skender Riza,hulumtus me pervoj shumvjeqare,ai kur flet per piramiden e visokos thot se jane te ngjashme edhe ne kosove dhe ne makedhoni.
    Per piramida qe ka ne cdo pjes te botes qe ju thoni,une nuk e mohoj,por per qe eshte ema e piramidave ne bote maja e lybetenit,lexoje me vemendje postimin e Hyllirian-zo e spjegon shume kjarte.
    Dyshoni,por mos mendoni.

Faqja 50 prej 64 FillimFillim ... 40484950515260 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •