Close
Faqja 10 prej 64 FillimFillim ... 891011122060 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 637
    ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Sic duket nuk e shpjegova hollesisht Darius. Prandaj e solla kete foton per te treguar se ka ndodhur cunam kolosal nga ky Asteroid, por egziston mundesia te kete qene toke e thate atehere ndryshon komplet puna.

Genesis, po e perseris edhe nje here se mua nuk me intereson ta gjej Atlantin ne Malta, por kur faktet e pinpointing aty une bej detyren.

Megjithate, ketu ke Shkrimin e Platonit. Po ta perkthej fjale per fjale qe te bindesh edhe vet.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    ky parasysh se është prifti egjiptian qe po rrëfen:

reshti i pare aty ku thotë το εκει πελαγος edhe reshti 6 ku thotë, εκεινο δε πελαγος. Qe përkthehen ai det (Deti i pare nga ku ndodhet rrëfyesi) si edhe ai deti i dyte nga ku ndodhet rrëfyesi. Pra e ka fjalën për detin jon si edhe detin e Sardinias, Tyrhenian Sea. Pse do te thuash ty?! Sepse ne greqisht kur flet për detin e pare nga pozicioni qe je ty thuhet eki kurse i dyti thërritet ekinos...e.t.c Darius, po ka mundësi me gjej fjalën Oqean ose Oqeanos ne greqisht ne ketë paragraf i cili është fakti i vetëm qe tregon vendndodhjen e Atlantit.

Pra, a ka mundësi te me tregosh, Genesis, ku flet ai për Adriatikun këtu?

Vazhdojmë; νησον γαρ προ του στοματος = një ishull përpara ose sa harrin tek Goja, ne shqip ne themi gryka.
    Shiko gryken tek kjo fotografia....

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    υμεις Ηρακλεους στηλας= ne (e thërrasim) Shtyllat e herkulit. Herkuli ne Greqisht thërritet Iraklis, kurse ne Ilirishten e vjetër thërritej: Ilikis e cila përkthehet Sikili ne Entruskianishten e vjetër (Lexohet nga e djathta net e majtën). Perse thërriteshin kështu?! Sepse shiko formën e Gaforres qe ka Sicilia e cila, jo sot, por ne kohen e Grekeve te lashte kishte formën e trupit te herkulit. Muskujt (akrepat e gaforres) si edhe trupi trekëndësh I tij. Këmba e cimes.

Shiko gaforren tek kjo fotografia....

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Problemi eshte se po flasim per dy gjera te ndryshme, komplet ndryshe edhe ne hark kohor edhe ne vendodhje, dhe te dya kane nje destinacion te caktuar. Ketu flitet per nderrim vendesh, jo per gjetje e ndonje qyteti te lashte, qe ne Malte faktikisht eshte gjetur.

Per ate renien diku ne Adriatik qe thua ti, kam degjuar se mund te kete te bej me renien e Fetontit, ose Faraonit.

Tani, nje pyetje kisha une, nese i bie te jete diku nga Egjeu, qe ka patur teorira te tilla, kush perfaqesonte Shtyllat e Herkulit ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 10-12-2006 më 20:06
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Okeanos? Okeanos quhej edhe mighty lume te cilit i druhej edhe Zeusi. Herakles/Herkulit ju desh ta kalonte dhe me pas ndertoi shtyllat e famshme. Sa te sigurte jemi ne qe Adriatiku qenka quajtur Adriatik qe atehere, ama Gaforre, Iliki, Sikili, Irakli, Herkul, Herakle jane variacione te se njejtes teme. Njelloj mund te flitet per Jonin, Tyrrhenin, Thalasen e me radhe.

Mbase Jutbina ka qene ne Siri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 10-12-2006 më 20:21
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Fatkeqësisht si teoria e Santorinit si edhe ajo e Qipros nuk japin detaje për shtyllat e herkulit. Platoni shpjegon se pasi ndodhi katastrofa kalimi për ne ngushtice ishte shume e vështire. Po ta ulesh nivelin e detit 150 metra, aq sa mendohet nga oqeanografët te ketë qene ne kohen e Platonit,

http://fixedreference.org/2006-Wikip...level_rise.htm

Vetëm ne Malte krijohet kjo vështirësi.

http://webhosting.web.com/imagelib/s...et=tlx_pic2rlq

Gjithashtu, Sipas Dicearcus (Historian filozof) Fundi i Adriatikut ishte me larg sesa pillaret e Herkulit. Vetëm Sicilia e përmbush ketë teori!!!

Styx, nuk është problemi se çdo te thotë Okeanos (E cila përkthehet Monaeko ne entruskianishten e vjetër) por a e ka përdorur Platoni atë fjale. Po ta lexosh Critiasin si edhe timaeusin nuk ekziston një fjale e tille. Kjo tregon se ai s’ka folur për Oqean por për det. Tani supozojmë se Atlanti ishte ne Malte, deti ose liqeni për rreth tij ka shume mundësi te quhej Deti Atlantik. Apo jo?!

Qe ti biem shkurt problemi është se te gjithë Arkeologet qe po e kërkojnë sot Atlantin e lexojnë Platonin nga Benjamin Jowetti i cili është nje përkthyes i përkryer i shekullit te 19, por beri një gabim te pafalshëm. Përdori fjalën Okean ne vend te Ponton e cila përkthehet Liqen i vogël ose brigjet përreth një deti te vogël. Tani do te thuash ty pse nuk e gjejnë Grekerit; Sepse edhe ata lexojnë versionin Anglisht. Mos kujto se Grekerit dine greqishten e vjetër?!??! edhe priftërinjtë flasin një dialekt rreth 600 vjet te vjetër jo atë te platonit. shume pak jane ata qe dine Greqishten e lashte. Fatkeqësisht ne Greqi e kane për turp te merresh me Atlantin. Ata mendojnë se është nje përralle e sajuar nga platoni për te përmbushur një shembull te një shoqërie perfekte e cila u dënua nga zoti ....bla-bla e te tjera.....

Unë jam kaq i bindur, sa qe me një shume rreth 200,000 dollarësh do pronotoja anijen franceze e cila bën zhytje deri ne 4 km. Mjafton 2-3 fotografi te sonarit aktiv edhe pastaj e shikon ty se si derdhet leku nga te gjitha anët. Nuk do te ishte diçka e bukur qe zbulimi tu njihej Arkeologeve shqiptare?! Ne vend qe te na tallin si tallen ata te santorinit qe thonë se Atlanti ka qene aty?!?

Kam shume dëshirë te me bëni pyetje rreth shkrimit te platonit, sikur te me vërtetoni vetëm një pike qe e kam gabim, atëherë do heq dore prej kërkimeve te mia.

Kujdes, se e provuan edhe te tjerë (Shembull, Sarmasti qe e kërkon ne Qipro) edhe i doli huq...ahaha Tani ska me surat qe te argumentoje me mua. Do te thoni ju si ia vërtetova qe ishte Gabim?! Vërtetova qe Akropoli te cilin ai po e studionte ishte nen ujë për me tepër se 30,000 vjet. Atlanti ka ekzistuar për me pak se 12,000. Përdora fakte nga një Gjeolog Rus i cili e ka studiuar Detin e Qipros për me tepër se 30 vjet.

Genesis është fakt se Atlanti ka pasur një llojshmëri kafshësh te rralla duke përmbledhur edhe Elefantë si edhe ricerona. Fatmirësisht për mua, Malta ka llojshmërinë e fosileve me te veçante nga te gjitha Vendet ku mendohet se ka ekzistuar Atlanti. Shqipëria nuk ka pasur Elefantë, te paktën 20,000 vjetet e fundit.
    Shikoni Malten me vemendje:
    http://www.geocities.com/RainForest/3096/spec-map.gif

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Genesis është fakt se Atlanti ka pasur një llojshmëri kafshësh te rralla duke përmbledhur edhe Elefantë si edhe ricerona. Fatmirësisht për mua, Malta ka llojshmërinë e fosileve me te veçante nga te gjitha Vendet ku mendohet se ka ekzistuar Atlanti. Shqipëria nuk ka pasur Elefantë, te paktën 20,000 vjetet e fundit.
    Shikoni Malten me vemendje:
    http://www.geocities.com/RainForest/3096/spec-map.gif
    Hmmmm
    Po a nuk qe Pirro qe i perdori keto elefanter ? Ne Epir djalosh i mbare nuk ka patur vec Elefante, por dhe Luener ne nje periudhe te pakten para 5000 vjeteve. Ka libra te studiesve tane per kete pune. Madje dhe qeni Epirot, nje fare shume e rralle ka pas qene me i forte se Luani thuheshe. Ne mos gabohem flitet dhe per dhente e Epirit shume neper librat e lashte.

Nesje, mos u mbeshtet ketu fuqimisht, por tjeter kund. Un nuk e kuptoj se si dikush kerkon Atlantin pa percaktuar shtyllat e Herkulit. Ti te pakten i paske percaktuar.

Tani vijme tek perkthimet(per kete mund te hapet teme me vete). Nga cili edicion e ka perkthyer per here te pare Jovett-i Plato-n ?
    Cfare edicioni po perdorni ju ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

ALBANIAN ATTITUDE
    Anëtarësuar
    10-10-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    291
    Hmmmm
    Po a nuk qe Pirro qe i perdori keto elefanter ? Ne Epir djalosh i mbare nuk ka patur vec Elefante, por dhe Luener ne nje periudhe te pakten para 5000 vjeteve. Ka libra te studiesve tane per kete pune. Madje dhe qeni Epirot, nje fare shume e rralle ka pas qene me i forte se Luani thuheshe. Ne mos gabohem flitet dhe per dhente e Epirit shume neper librat e lashte.
    Pirro eshte i nje epoke te re vetëm 2000 vjet, ne po flasim për epokën e shkrirjes se akullnajave e cila rezulton aty nga vitet 10,000 deri 8,000 B.C Elefantët ne Shqipëri kane ardhur shume me vone edhe ne mos gaboj nuk ekzistojnë fosile te tilla. Nuk jam i sigurte. Tani llojshmëria e kafshëve ne Malta është e vazhdueshme si edhe e një llojshmërie te papare.

Tani vijme tek perkthimet(per kete mund te hapet teme me vete). Nga cili edicion e ka perkthyer per here te pare Jovett-i Plato-n ?
    Cfare edicioni po perdorni ju ?

Benjamin Jowett:

http://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Jowett

Unë nuk kam përkthyer Benjaminin por platonin, te cilin e kam lexuar ne shume gjuhe por te veçojmë këtu ne latinishte, Greqishten e vjetër, te rene si edhe sigurisht ne Shqip. Ajo e greqishtes se vjetër është Prone e shtetit Grek, kështu qe nuk ka Autor perverse Platonit kurse ai i greqishtes moderne është një Grek i viteve 40-50, spo me kujtohet emri pasi kam vite qe e kam lexuar edhe nuk me pëlqeu sepse ai ishte bazuar shume ne versionin Anglisht.

Tani versionin i vjetër Grek mund ta gjesh ne libraria te mëdha ose ne Biblioteka shkollore. E ka titullin Critias, Apo ton Platona. Ose mund ti gjesh përmbledhje Critias edhe Timeaus.

Qe te kuptosh sesi kane ardhur këto shkrime tek ne;

Fillimisht iu treguan Solonit ne Egjipt nga një Prift.
    Ky mbajti shënime edhe i përkthehu me vone.
    Nga Soloni i mori Dropides i cili ia dha Critias, gjyshit te Critias nxënësit te sokratit.
    Ketu i mori platoni edhe shkruajti dy vëllimet.
    Këto u përkthyen ne latinisht nga Platoni edhe me vone shkrimet Greke humben.
    Fatmirësisht rreth 1000 vjet me pare dikush i përktheu ato ne Greqisht. Tani ato ne gjuhen Latinishte janë ne Vatikan edhe nuk hapen!!!!
    Ky versioni grek është i pa përfunduar, mendohet te ketë humbur ose mos te jete përfunduar nga Vet Platoni.
    Versioni Latinisht qe kam lexuar unë mund te mos jetë origjinali, nuk i dihet, kurse ky i greqishtes se vjetër jam mese i bindur.
    Genesis sikur te lexoje greqishten e vjetër do bindeshe shume shpejt se eshte Malta dhe jo vend tjeter!!!!

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    "O Padre Inaco(Behet fjale per Mbretin e Argos-it), figliuolo dell'Oceano, padre dei fiumi, che sei venerato nelle terre Argive e sui colli di Giunone, e lo sei pure dai Tirreni Pelasgi" ... " che adunque a que' tempi in Grecia si conosceva il nome della Tirrenia"

Kjo siper nga nje liber, Dionisi duke cituar Sofokliun.

Kjo poshte, nga wiki:

The region of Argos was — and is — called the Argolid; the name is derived, via Latin, from the oblique case forms of its Greek name. The inhabitants of Argos were called Αργεῖοι, Argīvī in Latin, hence English Argives.

The name is pre-Greek ("Pelasgian"), as is the name of its acropolis, Larissa. Aitiology derives it from a mythological founder, Argos son of Zeus and Niobe (see also Danaus).

Inachus is one of the Oceanids in Greek mythology. Inachus was married to Melia, with whom he had one son: Phoroneus. He personified the eponymous river in Greece. He is the father of Io. He founded the city of Argos after rendering the province of Argolis inhabitable again, following the deluge of Deucalion.

-Per kafshet un flas per nje periudhe para 2000 vjecare, megjithate duhet te pranoj qe nuk jam marre shume me fosilet e Ballkanit. Nuk di nese jeni marre ju.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Ja ta vazhdojme ket muhabet meqe nuk po i jepet dum.

"It was then or soon after that the armies of Atlantis were sent to conquer Athens, as they had already conquered Libya(Lidia ?) and Tyrrhenia."

Interesante qe keto vihen prane njera tjetres. Tani per cilen Libi flitet ajo eshte teme tjeter dhe nuk besoj se do deshiroja te fliteshe per te, por ama Tirrenian e percaktuam se ku eshte, dhe nuk eshte ne "Azine" e vogel sic mendohet, por andej nga Ballkani. Dihet qe pastaj asnje nuk di gje per detajet e luftes, por qe pati nje "earthquake" shkruhet nji ktu para meje, edhe u zhduken si te fituarit ashtu dhe te humburit ne nje permbytje.

Tani si the ti ose ai ose ajo, qe Atlantida ishte nje ishull gjigand sa Azia, (meqe qenke fiksuar keq tek permasat) ? Hmmmm Boi vet llogaritjet si cun i squt qe je, se fola me teper se sa duhet, ene ma pret gjuhen kshilli drejtus masnej.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 10-12-2006 më 23:13

Faqja 10 prej 64 FillimFillim ... 891011122060 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  2. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-12-2006, 01:46
  3. Miti i 'tolerances fetare' në Shqipëri
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •