Close
Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 132
    . Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    xfiles ka mundesi ti lesh te dyja palet musliman V protestant te debatojne se eshte e vetmja teme qe ja vlen te lexosh as chit chat as bla bla os ofendime vetem ti je i tepert mesa shof...je fut si pyk ne mes dhe spo pushon ,boll plako der para 4 mujsh jepje leksione per fene islame therrisje robt ne islam me vone u bere ateist dhe tani ste merret vesh ca je.
    Sic e shef ketu te dyja palet vin me argumente nga kurani ose bibla i vetmi je ti qe flet nga mendja `un mendoj kshu un mendoj ashtu` , a se ke kuptu qe ska nevoj njeri per fjalet qe vin nga mendja por dum argumenta?

Hajd se perfaqeson nje fe dhe do ishte interesante por ti s`beson hic dhe e vetmja qe di te besh eshte te ofendosh Allahun zotin e muslimanve.

Dhe ju them gjith te krishtereve ose me sakt injoranto krishtereve qe tallen me emrin e Zotin ALLAH mos harrojn se ne biblat qe jan perkthy ne gjuhen arabe betohem per Zotin qe e kam lexu qe shkruhet Allah ose RABB..dhe kete e kam pare ne shum emisione te kanaleve arabe qe bejn propagand kristiane thoshnin shpesh here Allah mos te them cdo here .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alDI : 11-07-2006 mė 04:55
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga alDI
    xfiles ka mundesi ti lesh te dyja palet musliman V protestant te debatojne se eshte e vetmja teme qe ja vlen te lexosh as chit chat as bla bla os ofendime vetem ti je i tepert mesa shof...je fut si pyk ne mes dhe spo pushon ,boll plako der para 4 mujsh jepje leksione per fene islame therrisje robt ne islam me vone u bere ateist dhe tani ste merret vesh ca je.
    Sic e shef ketu te dyja palet vin me argumente nga kurani ose bibla i vetmi je ti qe flet nga mendja `un mendoj kshu un mendoj ashtu` , a se ke kuptu qe ska nevoj njeri per fjalet qe vin nga mendja por dum argumenta?
    kur kam thene une qe jam ateist? Me siguri nuk bej pjese ne asnje parti politike fetare po kjo nuk do te thote se jam ateist, apo duhet te pranoj se je aq driteshkurter sa i ndan njerezit ne myslimane dhe ateiste.
    kur them "une mendoj" me siguri kam lexuar diēka dhe nuk me pelqen te them "eshte keshtu si them une" si e keni zakon ju vellezer mysliman.
    Po qe se per ty argumentet e vetme qe ekzistojne jane ato nga kurani dhe bibla atehere ke te drejte, por mos harro se ne bote ka te tjera perveē kuranit dhe bibles dy libra qe japin ēdo gje perveē argumenteve.

Hajd se perfaqeson nje fe dhe do ishte interesante por ti s`beson hic dhe e vetmja qe di te besh eshte te ofendosh Allahun zotin e muslimanve.
    une perfaqesoj vetem veten time dhe nuk eshte se ofendoj "zotin e myslimaneve"(mire qe e pranon se eshte vetem i myslimaneve, zoti i vertete do ishte i gjithe njerezimit), thjesht them se nuk eshte ashtu si pretendoni te jete dmth i mire, i meshirshem, etj etj.

Dhe ju them gjith te krishtereve ose me sakt injoranto krishtereve qe tallen me emrin e Zotin ALLAH mos harrojn se ne biblat qe jan perkthy ne gjuhen arabe betohem per Zotin qe e kam lexu qe shkruhet Allah ose RABB..dhe kete e kam pare ne shum emisione te kanaleve arabe qe bejn propagand kristiane thoshnin shpesh here Allah mos te them cdo here .
    Ketu te jap te drejte (perveē "injoranto-krishtereve" se nuk ka lezet qe nje alim i madh si ty te flasi keshtu), ne fakt ēifutet me arabet ne nje kategori hyjne dhe gjuhen te ngjashme e kane, dhe mos harro qe ne fjalor Allah=Zoti(e shquar) ; Rabb=zoteri(e pashquar)i, dhe nje bibel e perkthyer ne arabisht normal qe do ndjeki rregullat e gjuhes arabe, me habite me kete "argument".

P.S. Po qe se ty nuk te pelqen qe une shkruaj ate qe shkruaj ose jep kunder argumente ose pusho sepse nuk me duket se duhet te marr ty leje per te shkruajtur dhe nuk me duket se duhet te jesh ose mysliman ose i krishtere ose ateist per te marre pjese ne keto tema sepse ato qe ke lexuar ti i kam lexuar dhe une.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 11-07-2006 mė 05:49

Maska e *Babygirl*
    Anėtarėsuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Kam menduar qe ne Shqipetaret sjemi fanatik, por gabim...
    Qysh kur qenka Zoti vec i myslimanve?
    Sa e sa te fes islame kam ndegjua qe thon "Ne nuk kemi zot ne e kemi Allahun dhe vec ne te besojm"...
    Mos jeto pa buzėqeshur...sepse dikush nė kėtė botė jeton nga buzėqeshja jote ...!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Deri tani po shoh se:

Nuk ka asnje argument nga ana e mulimaneve se ne Kuran thuhet se Bibla eshte ndryshuar.

(Vargjet qe jane sjelle nuk nenkuptojne aspak ndryshim te librave te meparshem, por fshehje te tyre nga nje pjese e ithtareve te librit(2:146) , ose shkrimeve false si psh tek vargjet 2:79 qe ka sjelle Orioni)

E vetmja gje qe pretendohet eshte se Bibla e kohes sone nuk eshte e njejte me ate te kohes se Muhamedit, per te cilen nuk asnje argument. Perkundrazi ka doreshkrime para viteve 600 qe vertetojne te kunderten. Pra, qe Bibla qe kemi sot nuk ka asnje ndryshim qe nga koha e Muhamedit e ketej.

Por dhe nqs e marrim te vertete se Bibla u ndryshua pas viteve 600 dhe deri ne kohen e Muhamedit Bibla nuk ishte ndryshuar, atehere perse erdhi Muhamedi???

Keto jane pyetje qe presin pergjigje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 11-07-2006 mė 07:08
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Por dhe nqs e marrim te vertete se Bibla u ndryshua pas viteve 600 dhe deri ne kohen e Muhamedit Bibla nuk ishte ndryshuar, atehere perse erdhi Muhamedi???
    Si mund te thuash: "nqs e marrim te vertete se Bibla u ndryshua..." kur e di fare mire se U NDRYSHUA. Ndryshim eshte edhe heqja e ndonje libri apokrif. Ndryshim eshte edhe shkruarja e atyre librave apokrif te hequr!!!

Kur dhe nga kush jane shkruar ata libra qe jane hequr nga Bibla e protestanteve (te pyes per kete meqe vete ke pranuar se jane hequr)?

Para apo pas Muhamedit a.s.?

Ti nuk je i vetedijshem se duke deklaruar nje pjese te Bibles si apokrife, automatikisht pranon se Bibla eshte e manipuluar.

Per informimin tend, Kuranit nuk i eshte ndryshuar as edhe ndonje shenje e pikesimit per 14 shekuj dhe asnje pjese e Kuranit nuk eshte shpallur apokrif nga askush. S'mund te bazohem ne nje liber per te cilin nuk mund te di se ku e ka prekur dora e njeriut duke e zhvleresuar porosine hyjnore, por gjithsesi mund te mbeshtetem ne nje liber te cilit nuk i eshte ndryshuar asgje nga permbajtja.

P.S. Sa ungjij jane? Sa nenversione te tyre ka? Sa jane shpallur apokrife? Ne baze te cfare kriteriumi? Sa mund t'u besohet atyre kriteriumeve apo personave te involvuar si "komision" per perzgjedhjen e ungjijve "me korrekte"?

Ke pergjegjie per keto?

Ku do ti NDRYSHIM me te madh se ekzistimi i KATER UNGJIJVE (nga kushedi sa qe kane ekzistuar) per te njejten gje, e qe ne shume vende kane MOSPERPUTHJE me njeri-tjetrin? Duhet te ishin ose NJE ose DYMBEDHJETE sipas logjikes se gjerave!!!

I nderuar, ne Islam nuk ke: Kurani sipas Ebu Bekrit, Kurani sipas Uthmanit, etj. etj. Kurani eshte NJE dhe eshte FJALE E ZOTIT!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shiu : 11-07-2006 mė 07:58
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Kush tha se duhet te jene 12?

Krishti nuk ju la detyre dishepujvete shkruajne ungjij

Mbase qellimi i Tij s'ka qene qene fare te lere libra ne toke.

Krishti nuk ishte as protestant as musliman
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Kush tha se duhet te jene 12?

Krishti nuk ju la detyre dishepujvete shkruajne ungjij

Mbase qellimi i Tij s'ka qene qene fare te lere libra ne toke.

Krishti nuk ishte as protestant as musliman
    Pse e kam nje pershtypje se ke filluar te belbezosh?!

The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar mė parė nga Shiu
    Ke pergjegjie per keto?
    Kam une pergjigje.

Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Kam une pergjigje.
    Faleminderit per pergjegjien.

P.S. Matrix, nqs Krishti nuk ka dashur te lere libra, perse Shpirti i Shenjte i ka frymezuar dishepujt qe t'i shkruajne? A nuk jane nje qenie sipas besimit tuaj?

Ke plasaritje te medha ne besimin tend.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Te te bej dhe une nje pyetje Shiu.

Ti nga ato qe di apo ke lexuar, per Krishterimin, mendon se Kisha vendos Kanunin e Librave apo Kanuni formon Kishen?

Faqja 10 prej 14 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. E fshehta e Doruntines
    Nga Stavri Trako nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-02-2009, 12:25
  2. Arbnori, ambasador i ri nė Vatikan
    Nga Tastiera nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-10-2005, 12:03
  3. Nano shkakton skandal edhe nė varrimin e Papa Gjon Palit II nė Vatikan
    Nga rudo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 23-04-2005, 23:46
  4. Vendimi: Papa do prehet nė Vatikan
    Nga Sherri nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 09-04-2005, 04:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •