Close
Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 131
    i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko
    Ore... po çjane gjithe keto epitete qe nxirrni, pse ore komuniteti ortodoks nuk eshte ne gjendje te vendose vete, nuk ka nevoje te emerohet ndryshe, ai thjesht quhet Anastas dhe eshte Kryepeshkopi i Tiranes derisa Sinodi i Shenjte ta emeroje me pelqimin e mbare komunitetit ortodoks te Shqiperise.

Nje pyetje kisha, po ku e peshkove ate harte?
    une ortodoks jam o niko arbereshi po ate nuk e du ne krye te kishes ortodokse se ne rradhe te pare nuk eshte shqiptar, dhe ne rradhe te dyte eshte grek .
    sa per harten po te kerkosh ne www.shqip.de do ta gjesh dhe ti ne rast se te intereson . nuk mbaj mend se ke cili program.

TE RROJE SHQIPERIA

Citim Postuar më parë nga terili1
    une ortodoks jam o niko arbereshi po ate nuk e du ne krye te kishes ortodokse se ne rradhe te pare nuk eshte shqiptar, dhe ne rradhe te dyte eshte grek .
    sa per harten po te kerkosh ne www.shqip.de do ta gjesh dhe ti ne rast se te intereson . nuk mbaj mend se ke cili program.
    I nderuar terili1,
    Me Fal qe po te pergjigjem me pak vonese, por siç kuptohet lehte, une nuk hy
    shpesh ne internet. Per sa i takon pergjigjes time, te qenet i huaj (me nenshtetesi)
    nuk prish pune se po te ishte marre per baze kjo edhe apostujt nuk do te pranoheshin
    nga bashkesite vendase kudo qe shkuan, ne rastin tone, Apostulli Pavell.
    Per cilesite dhe kapacitet mund te emerohet nga ne sot apostull edhe Anastasi.
    Si thote Yne Zot Krishti ; “shkoni ne te gjithe boten…, dhe pagezoni ne emrin tim...”
    Ti si besimtare i mire ortodoks, e di fort mire qe misioneret jane konsideruar nga
    Kisha si bashkesi, si njerez te shenjte dhe apostuj te vertete, sepse sakrifikuan çdo
    gje ne kete bote…, numri i tyre eshte i pafund, ky numer eshte ne vazhdim, e nje
    i tille eshte edhe Kryepiskopi i Tiranes.
    Eshte shqipetar ose i huaj, nuk ben diference, kryesorja eshte ti sherbeje Kishes ne
    menyre shembullore dhe te kryeje detyren me shenjteri.
    Ti si ortodoks e di mire qe Kisha nuk eshte shqipetare, greke, serbe, bulgare,o turke
    sepse Kisha eshte Nje e Vetme, pra kot preokupohesh, kush eshte tani ne krye te saj
    eshte me pelqimin e bashkasise dhe Vullnetin e Perendise.
    Ne historine moderne (shek.XIX-XX),eshte nje rast shume i goditur qe per mendimin
    tim ia vlen te ermendet, eshte rasti i At Nikolla Kassatkin, nje shembull i shkelqyer i
    misionarit te koheve moderne. Ai qendroi ne atdheun adoptiv, Japonine, ku ne kohen
    e luftes ruso-japoneze, edhe pse atdheu i lindjes ish ne gjendje lufte me atdheun e ri,
    ai qendroi ne krye te detyres ne katedralen “Nikollai-Do”,duke kenduar Te Deum per
    fitoren e Japonise. Fakti qe ishte rus dhe te qenet “i huaj”, skishte problem…..
    Neve nuk jemi ne gjendje lufte me Greqine, dhe sa kam degjuar Omeline e drejtuar
    nga Kryepiskopi Anastas, ai lutet per qeverine,ushtrine dhe te gjithe popullin.
    Nje dite do te vleresohet siç duhet figura e Anastasit (pasi tek ne ndodh gjithnje keshtu),
    por me e keqja qe “ortodoks patriot” mblidhen ne kor me ca zera te ngjirrur, per te ulur
    figuren e Kryepiskopit te Tiranes, te cilit te shumta i qofshin vjetet!

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124

Smile

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko
    I nderuar terili1,
    Me Fal qe po te pergjigjem me pak vonese, por siç kuptohet lehte, une nuk hy
    shpesh ne internet. Per sa i takon pergjigjes time, te qenet i huaj (me nenshtetesi)
    nuk prish pune se po te ishte marre per baze kjo edhe apostujt nuk do te pranoheshin
    nga bashkesite vendase kudo qe shkuan, ne rastin tone, Apostulli Pavell.
    Per cilesite dhe kapacitet mund te emerohet nga ne sot apostull edhe Anastasi.
    Si thote Yne Zot Krishti ; “shkoni ne te gjithe boten…, dhe pagezoni ne emrin tim...”
    Ti si besimtare i mire ortodoks, e di fort mire qe misioneret jane konsideruar nga
    Kisha si bashkesi, si njerez te shenjte dhe apostuj te vertete, sepse sakrifikuan çdo
    gje ne kete bote…, numri i tyre eshte i pafund, ky numer eshte ne vazhdim, e nje
    i tille eshte edhe Kryepiskopi i Tiranes.
    Eshte shqipetar ose i huaj, nuk ben diference, kryesorja eshte ti sherbeje Kishes ne
    menyre shembullore dhe te kryeje detyren me shenjteri.
    Ti si ortodoks e di mire qe Kisha nuk eshte shqipetare, greke, serbe, bulgare,o turke
    sepse Kisha eshte Nje e Vetme, pra kot preokupohesh, kush eshte tani ne krye te saj
    Ne historine moderne (shek.XIX-XX),eshte nje rast shume i goditur qe per mendimin
    tim ia vlen te ermendet, eshte rasti i At Nikolla Kassatkin, nje shembull i shkelqyer i
    misionarit te koheve moderne. Ai qendroi ne atdheun adoptiv, Japonine, ku ne kohen
    e luftes ruso-japoneze, edhe pse atdheu i lindjes ish ne gjendje lufte me atdheun e ri,
    ai qendroi ne krye te detyres ne katedralen “Nikollai-Do”,duke kenduar Te Deum per
    fitoren e Japonise. Fakti qe ishte rus dhe te qenet “i huaj”, skishte problem…..
    Neve nuk jemi ne gjendje lufte me Greqine, dhe sa kam degjuar Omeline e drejtuar
    nga Kryepiskopi Anastas, ai lutet per qeverine,ushtrine dhe te gjithe popullin.
    Nje dite do te vleresohet siç duhet figura e Anastasit (pasi tek ne ndodh gjithnje keshtu),
    por me e keqja qe “ortodoks patriot” mblidhen ne kor me ca zera te ngjirrur, per te ulur
    figuren e Kryepiskopit te Tiranes, te cilit te shumta i qofshin vjetet!
    niko sic e shikon mardheniet me greqine nuk jane te qendrushme mjafton dicka e vogel dhe cdo gje merr fund ,dhe prap nga e para.
    zoti anastas si klerik i kishes greke nuk ben ndonje perjashtim nga greket e tjere .
    jo shume por para pak ditesh ju kerkua te mbante meshe per viktimat e pafajshme came,dhe ai (zoteri ) kryepeshkopi i ortodoksise shqiptare refuzoi ta bente kete.......... pse pikerisht ai ?
    te gjithe titullaret e feve qe ushtrohen ne shqiperi moren pjese ne kete meshe pervec janullatosit.
    e pyete veten ndonjehere pse ndodhi kjo ?
    hehe ai nuk eshte vetem kryepeshkop ne shqiperi por dhe kryeagjent , ose kryespiun .
    nje fjale qe e ka thene dikush per grekun ka qene shume e goditur. ........
    kur greku te jep nje tufe lule kujdes se ka hilen mbrapa.
    megjithate une nuk po mundohem te te mbush mendjen ty , une thjesht jap mendimin tim ne ket teme nuk eshte e thene te jemi dakord te gjithe .

TE RROJE SHQIPERIA

Citim Postuar më parë nga terili1
    niko sic e shikon mardheniet me greqine nuk jane te qendrushme mjafton dicka e vogel dhe cdo gje merr fund ,dhe prap nga e para.
    zoti anastas si klerik i kishes greke nuk ben ndonje perjashtim nga greket e tjere .
    jo shume por para pak ditesh ju kerkua te mbante meshe per viktimat e pafajshme came,dhe ai (zoteri ) kryepeshkopi i ortodoksise shqiptare refuzoi ta bente kete.......... pse pikerisht ai ?
    te gjithe titullaret e feve qe ushtrohen ne shqiperi moren pjese ne kete meshe pervec janullatosit.
    e pyete veten ndonjehere pse ndodhi kjo ?
    hehe ai nuk eshte vetem kryepeshkop ne shqiperi por dhe kryeagjent , ose kryespiun .
    nje fjale qe e ka thene dikush per grekun ka qene shume e goditur. ........
    kur greku te jep nje tufe lule kujdes se ka hilen mbrapa.
    megjithate une nuk po mundohem te te mbush mendjen ty , une thjesht jap mendimin tim ne ket teme nuk eshte e thene te jemi dakord te gjithe .
    I nderuar, une di qe Kryepiskopi yne nuk refuzoi te lutej per viktimat e pafajshme çame, por qe eshte e ndaluar qe te bejne nje lutje te perbashket midis feve te ndryshme..., sepse do te humbiste korrektesa dhe dhe sinqeriteti.
    Nuk do te quhej lutje e perbashket liturgjike...,por thjesht nje komedi liturgjike lutjesh. Sikurse ti e di fort mire, ne ortodoksi pershpirtjet ndaj te vdekurve te çdo lloji jane shume te ndjeshme e me karakter te theksuar, rendesia qe i kushohet ketyre lutjeve nuk ka te beje aspak me komedine ose provokimet qe i behen Kryepiskopit tone!Eshte fakt dhe ( i referohem informacionit ), qe do te behen lutje dhe nderime per viktimat, por gjithmone duke i'u permbajtur rregullave dhe pa ate pompozitet ceremonial qe karakterizon fete e tjera te cilat si qellim kryesor vene reklamen. Nese do te ishte me te vertete qellimi lutja e perbashket per popullsine fatkeqe shqipetare-çame,do te mjaftonin perfaqesuesit e qeverise dhe ata perfaqesues laike te religjoneve ne vend, thjesht si bashkeatdhetare pa ngatarruar ketu kreret shumengjyresh, se nuk ka nevoje per spektakel.........!
    Ne Perendim, shpesh shikojme te tilla "komedi liturgjike" por qe jane te ftohta dhe te padobishme.
    Sot per ne shqipetaret shtrohet detyra qe te rrespektojme kujtimin e viktimave te shumta te atdheut ne shekuj, duke kalur ne paqe dhe harmoni midis nesh dhe jo vetem, por edhe me fqinjet..., se keshtu e do mbarevajtja e vendit.
    Ju pershendes.

Manchester Maska e -Alda-
    Anëtarësuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    Ne Greqi ka plot shqiptare qe skan pasaporte Greke pse te marri ky pasaporte shqiptare mos eshte me i mire?Aty te presi kur ti vij rradha,po i erdhi ndonjehere

Citim Postuar më parë nga -Alda-
    Ne Greqi ka plot shqiptare qe skan pasaporte Greke pse te marri ky pasaporte shqiptare mos eshte me i mire?Aty te presi kur ti vij rradha,po i erdhi ndonjehere
    Atehere Alda bejme keshtu; sa shqipetare kane pashaporte greke ne Greqi, po aq tu japim edhe grekerve ne Shqiperi...., nuk do ti pelqente askujt!!!!Muabete kot fare....

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    www.lajmet.com

Elegji per Nolin - Ose buzeqeshja e vrerosur e IMZOTIT
    Eldri Buli
    Boston, 6 mars 2008

Kete te diele ne Boston per te gjithe shqiptaret dhe vecanerisht per ata te besimit te krishtere ka nje feste, nje kremtim, nje pershpirtje me emrin e te nderuarit Imzot Nolit. 100 vjetori i krijimit te katedrales se Shen Gjergjit nga shqiptari Theofan Stilian Noli.

Deshiroja te shkoja dhe me telefona fillova te interesohesha. Dhe zbulova se Janullatosi dora vete do te jete i pranishem. U zemerova. E lashe fare. C’pune ka Janullatosi me Nolin? C’pune kam une me Janullatosin? Pse duhet te ha dreke me te? Une kam pune me Nolin dhe per te mendova te shkoj fillimisht. T’a nderoj. T’i cmoj mesazhin qe na ka lene. Ate te pastertin shqiptar.

Noli vete do te pranonte qe ne pershpirtjen e tij te ishte Janullatosi?

Do t’ia jepte doren valle sikur te ishte gjalle?

Sipas fjaleve thuhet qe ceremonia do te filloje me nje meshe ne kete katedrale e me pas do te vazhdoj me nje dreke ne lokalin PIER4 njohur si restoranti i patriotit te shquar Anthony Athanas. Them sipas fjaleve sepse organizatoret, tipike si ne Shqiperi, kane mbajtur te fshehte cdo detaj mbi kete aktivitet. S’ka nje program, s’ka nje axhende te dites per te madhin NOLI dhe krijesen e tij, katedralen e Shen Gjergjit. Konspiracion i madh, per shumen e vogel te $65 qe kerkonin per te ngrene dreke me Janullatosin. Perpos lekeve qe si besimtar do ti hidhja ne kishe, kur shporta e lekeve do te vinte verdalle neper bamires gjate meshes.

Ky eshte nje reagim qe me teper se sa fetar eshte i paster, shqiptar. Pyeta prape. Me siguruan se Janullatosi do te jete i pranishem. Me thane se shume vete kane anulluar prenotimet ne lokalin e te mirenjohurit Antoni Athanas. Ne kete lokal ku nuk ka guxuar me pare te shkele kemba e Janullatosit, jo se nuk ka dashur, por nuk ka qene aspak i mirepritur nga shqiptari i madh Athanas. Nuk dua te jem pjese e asnje grupi, por mesa duket qenia e Janullatosit ne keto kremtime e paska krijuar tashme percarjen. Shume vete e kane marre vesh me vonese prezencen e tij. Organizatoret kane tre muaj qe e mbajne te fshehte kete fakt, megjithese pranojne me krenari kur i pyet se e kane ftuar ata Janullatosin grek ne kremtimet per panshqiptarin NOLI. S’kane asnje detyrim per ta bere kete, madje as ndervarje hierarkike mes katedrales se shqiptareve ne Boston dhe kishes autoqefale ne Shqiperi.

Jane thjeshte motra...Apo Shemra???

Megjithate te dielen e kesaj jave ne Boston simboli fetar i festes zbehet, per ti lene vend Nolit Shqiptar, qe Janullatosi nuk e pranon si figure te kishes autoqefale shqiptare. Madje dhe portretin e tij e ka hequr nga muret. Ndoshta ka te drejte. Sepse Noli me shume se sa Imzot, ishte udheheqes, politikan, shkrimtar, opinionist, krijues etj, etj. E megjithate Janullatosi do te jete prezent ne Kishen e Shen Gjergjit. 100 vjet pasi Noli fitoi aq mundimshem panvaresine e nje kishe shqiptare drejtuesit aktuale te saj, ftojne grekun Janullatos. Perdhosje ??? Nuk e di, por mua me kujtohet Odisea i lashte dhelper dhe krijimi i tij djallezor Kali i Trojes. Nje kale Troje modern, qe nuk pranon te beje pershpirtje fetare per viktimat came to genocidit grek, por e politizon qenien e vet duke meshiruar ceshtjen politike te Qipros Veriore. Nje kale Troje qe ka ngulur kembet e veta ne fshatin Kosine dhe zhvarros te vdekurit e lashte te hallexhinjve permetare dhe u ve emra luftetaresh greke qe kane mbrojtur te ashtuquajturin ”Vorio Epir” ne luften e dyte boterore.

Me vjen keq qe si besimtar orthodoks nuk gjej fuqine, por as nuk deshiroj qe ti drejtohem Janullatosit me titujt qe ka, personalisht nuk e njoh si rregullator te marrdhenieve te mia me ZOTIN. Me vjen shumefish keq qe si shqiptar te pranoj ngjitjen me dhune te dy portreteve te kunderta deri ne perbuzje ndaj njera tjetres.

E imagjinoj Imzot Nolin, te kthehet permbys ne varr- tha nje bashkombase e nderuar kur mori vesh se kush do te merrte pjese ne 100 vjetorin Nolian.
    Por une te dielen, nuk do te jem as ne katedralen e shen Gjergjit e as ne lokalin e Anthoni Athanasit. Une do te shkoj te varri i Imzotit dhe do ti vendos nje tufe me lule ne emer te gjithe bashkekombasve.

Fytyren e tij e kam parasysh tashme me vetulla te ngrysura, nje rrudhe me shume dhe nje nenqeshje te vrerosur ne cep te buzeve te lodhura. Veshtrimi i syve te tij pyet: ”Edhe kete ma bete???”

Çirem, digjem i vrerosur,
    Sakatosur, çarmatosur,
    As i gjall' as i varrosur,
    Pres një shenj' e pres një dritë,
    Pres me vjet' e pres me ditë,
    Se ç'u tera, se ç' u-mpaka,
    Se ç' u-çora, se ç' u-mplaka....

Asgje me shume se ky varg i madherishem i Imzot Nolit nuk do ta pershkruante me mire gjendjen shpirterore te tij nese do te ishte gjalle e do te merrte pjese ne 100 vjetorin e themelimit te Katedrales se Shen Gjergjit ne Boston. Shenja qe fuqishem e kerkon Imzoti po vjen, vecse ne krahun e kundert...

/06 Mar 2008/F.F.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Ja dhe perla e radhes.... cna gjeti me keta "patriotet".
    Janullatosi po vlerson punen e Nolit dhe Noli nuk ka perse te fyhet ...more vesh o Eldri Buli. Ai eshte kryepeshkop i kishes autoqefale te Shqiperise, prandaj dhe duhet te jete prezent....si thoni ju, mos ftohet kreu i kishes se shqiperise?. Apo deshit at markun ju?

kerkova ne web, dhe pashe qe ky artikull eshte postuar ne massalbanians

nga
    BEQIR SINA
    Vera Gjata (Chameria Human Rights Association)
    dhe nje FB (ma ha mendja Fatmir Beja)

Po cpune kini ju me Janullatosin mor te mjere..........
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 07-03-2008 më 13:34
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    kush eshte tani ne krye te saj

Ore arberesh po kaq inat na paska perendia sa na solli ne krye nje armik te popullit shqiptar,nje armik te betuar te kombit tend e timit bashke....Lexoji pak keto qe ka sjelle drity,sesi ai shkelqesia e maskarallekut,Janullatos ben propagande kunder aspiratave shekullore shqiptare per bashkimin e trojeve shqiptare....

Ky ska te beje fare me zotin,se nje qe ka te beje me zotin nuk flet fare per politike,ky ska te beje me Krishtin se krishti predikonte dashurine kurse ky predikon urrejtjen,urrejtjen per shqiperine tone te dashur ,per shqiperine atnore...

Ky maskara grek eshte antishqiptar e antikrisht bashke...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyj-Njeriu : 07-03-2008 më 14:24
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Noli vete do te pranonte qe ne pershpirtjen e tij te ishte Janullatosi?

Do t’ia jepte doren valle sikur te ishte gjalle?

Te ishte Noli gjalle do e kishte ckisheruar menjehere kete bishe greke,kete kale troje te patriarkanes se kostandinopojes,qe mban ne gjirin e vet shkaterruesit e shpirtit shqiptar...

Ky eshte krejtesisht ne kunderta e te vetmit Shkelqesi qe kane patur ndonjehere besimtaret ortodokse shqiptare.... Me kujtohet gjyshja ime ndjese paste,qe ishte besimtare si gjithe mosha e saj,sa inat e kishte kete myk grek dhe kujtonte gjithmone Nolin....

Ky eshte jo vetem turpi i ortodokseve shqiptare,por njekohesisht nje deshmi e gjalle e pushtetit qe ka greqia ne shqiperi,saqe nuk i lejon shqiperise te vendose vete per kishen e saj...
    Sa me pare te hiqet aq me pare do mund te asgjesohet edhe nje nga tentakulat me te forta greke drejt shqiperise...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 11 prej 14 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •