Nqs edhe ate shkrim nuk ai kuptoe robit , Kryengjulli , ti definitivisht je helenizuar !!! Pra , cfar me thene vecse JANULLAMUTI helenizoi edhe nje shqiptar !
Gostivari nuk e di se sa pare mend ke por me vjen keq dhe turp kur me duhet te lexoj ofendime te tilla dhe fjale te ketij formati. Te them se nuk e di se sa pare mend ke kur mer guximin dhe shkruan te ketilla budallalleqe. Dhe dicka te fundit nqs me te vertete nuk te ka mare Allahu mendjen, shkruaj ne ate pjese te forumit qe i shkon me mire per shtat atij trurit tend rumbullak, te cilin e kane lavazhuar aq mire saqe vetem mendime te Dh**** nxjer. Me lejo te te jap nje keshille prej patrioti: shiko se mos ta kane lidhur trurin me zorren e trashe dhe koka jote e madhe permjer kaq mendime brilante.
Ej o Kryeengjell "Orthodhoksi " hidhi nje sy ketij artikullit qe ka shkruar Myftaraj per shoket e tu.
Djema ne kete deklarate qe na keni sjelle ne kete moment me duket se kini lene pa permendur, Osama Binladen, Mullain Omar, Ahmadinexhad-in etj. Ore clidhje kane Mahmutet, Myftaret dhe Mehmetet me Kishen Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise? Ore si ngriheni pa piken e turpit dhe na tregoni se kujt i dhemb me shume kjo Kishe, juve qe kur ju desh u bete edhe Mahmute edhe Mehmete dhe na tregoni se cila eshte me e mira e kesaj Kishe! Ore juve nuk ju interson fare Kryepiskopi Anastas, sepse kushdo qe te jete ne vendin e tij per ju do te jete i njejti problem, sepse problemi eshte Kisha Orthodhokse dhe jo Kryepiskopi Anastas. Sepse Mahmuteve dhe Mehmeteve ju vjen pas qejfit kur shohin Marke e Nikolle qe shesin ate qe etrit e tyre e mbrojten me gjak, besen e Krishtere. Dhe dijeni mire te gjithe ju Mahmute, Myftare dhe Mehmetet se ate qe bene etrit tane per 500 vjet jane te gatshem ta bejne edhe tani bijte e Shqiperise qe: "Dhe te lidhur duar e kembe, besen tone te KRISHTERE do ta mbajme me dhembe". Ne ju ka ngelur edhe sado pak gjak Shqiptari mos flisni si patriote ju qe nuk ju lidh asgje me kete toke qe eshte gatuar me gjak martiresh qe nuk u identifikuan me Mahmutet Myftaret dhe Mehmetet, por qendruan Shqiptare. Po ta ridergoj perseri kete pergjigje, sepse mendoj se eshte me e mira per ju qe na mbani leksione patriotizmi. Dhe me tmerr konstatoj: Mjerre ne per keta lloj patriotesh!
Ja cila eshte Shqiperia dhe Shqipetaret sipas M.Kutelit dhe ciles Shqiperie ai i falej dhe une gjithashtu:
(Citur me pare nga Kafiri)
Të falem Ty
Të falem ty, o Fe e lashtë e vendit tim, e buruar drejpërdrejt nga Fjala dhe e njësuar me Fjalën.
Të falem ty, Fe e qëndrimit dhe e durimit, Fe e martirëve dhe e dëshmorëve, Fe e paqes dhe e së drejtës.
Të falem ty, Fe e gjyshërve zemërbardhë e shpirtmëdhenj që të pushtuan sapo u linde, të mbajtën të përgjakur dhe të përlotur, njëkohësisht me gjuhën e Kombit.
Ti i dhe komit tim Dritën e Ungjillit dhe kombi im të fali Shën Konstandinin dhe mijra martirë që me gjakun e tyre i bënë të përjetëshme themelet e tua. Ti frymëzove Gjonin e Vojsavën, në qëndrimin e tyre të përlotur dhe të përgjakur për mbrojtjen e kësaj toke.
Ti n’a dhe zemërluanin Gjergj që i vuri gjoksin rrebeshit të Azisë.
Ndaj tej, o Fe e Shën Gjonit dhe e Shën Marenës, thyhet gjuri im si u pat thyer gjuri i atit, i gjyshit dhe i stërgjyshit gjer më njëzet breza.
Ndaj teje, Fe e Manastireve të gurtë, e Ajazmave të Shenjta e Altarëve të ndërtuar kodër më kodër, të përhapura në gjithë vendin tim, ne shtrojmë shpirtrat e përvuajtua dhe mbështesim shpresat tona gjithmonë të gjalla dhe të patundura.
Ti i mbajte kombit tone legjendat e Konstandinëve dhe Doruntinave, këngët e stërlashta, zakonet e buruara nga vetë fryma e kësaj toke dhe e këtij vendi.
Mbulesë e shenjtë kundrejt breshërit të kohës, mur i çeliktë kundër rrebesheve të zeza, anije e mrekullueshme, që shpie në jetën e vërtetë shpirtrat tanë. Ti ishe dhe do të jesh gjithmonë, se ti buron nga përjetësia e Fjales dhe e njësuar me Fjalën.
Krijoni Kontakt