Close
Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 131
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Albo
    ... Të të jap edhe unë një arsye tjetër përse ai referendum dhe ato mijëra përpjekje për të larguar Kryepeshkopin kanë deshtuar në këto 15 vjet? Sepse prania e Kryepeshkopit Anastas në Shqipëri është Vullneti i Vetë Perëndisë, Kryepeshkopi është vetëm "një qiri i ndezur para ikonës së Krishtit", siç citohet të ketë thënë vetë Kryepeshkopi...
    Qe kurre nuk ke pasur llogjik ne shkrimet e tua kete e kam vertetuar qe nga postimi i pare qe te kam lexuar .
    Me qesharake dhe te pallogjikshme e kjo fraze kurr nuk kam degjuar dhe eshte turm i madhe per nje shqiptar te shprehet ne kete menyre , duke haruar realitetin dhe duke lejuar veten e tij te behet marionet e nje loje politike e cila bazat i ka ne mes te qeverise se Athines !!!
    Personalisht , nuk kam asgje kunder shqiptareve ortodoks , por jam kunder atij "VIRUSIT VDEKJESJELLES I QUAJTUR JANULLATOS"!!!
    Njeriu nuk eshte ne shqiperi sepse "PERENDIJA ASHTU PASKA DASHUR" !!! Mos hy ne mekat , por Perendija ndoshta edhe i ka ra pishmanit , se ka krijuar nje njeri te piste si JANOLLATOSI !!!
    Prania e tij ne shqiperi eshte thjesht ultimatum i qeveris greke !!! Nga e dime kete ?!! E dime nga e kaluara kur nese jam i sigurt ne vitin 1995- ose 1996 Sali Berisha e perzuri ate pis ne Greqi !!!
    Dhe ne ato momente ndodhen dy gjera :
    1. Nderhyrja politike e qeveris se greqis ne pune e mbrencme te qeveris shqitare - duke kerkuar nga qeveria shqitare te mos e largoj nga endi ate pisin JANULLATOS
    2. Debimi me dhune i mijera shqitareve emigrant nga ana e qeveris greke si rezultat e debimit te Janullatoit , dhe
    3. Sa per informate te theksoj se debimi i shqiptareve nga greqia mori fund kur Sala nuk pati rrugedalje tjeter vetem se ta pranoj prape ne Shqiperi kryeagjentin GREK qe tani per tani eshte kryepeshkopi i kishes autoqefale shqiptare - pra
    JANULLAMUTIN !!!

Pra i dashur ALBO qe nuk e di historine e shqiperis , Janullatosi nuk eshte ne shqiperi sepse deshti perendija , por eshte ne shqiperi sepse deshti GREQIA !!!

Me respekt Gostivari_usa
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 21-04-2007 më 20:26

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-12-2006
    Postime
    172
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa
    Qe kurre nuk ke pasur llogjik ne shkrimet e tua kete e kam vertetuar qe nga postimi i pare qe te kam lexuar .
    Me qesharake dhe te pallogjikshme e kjo fraze kurr nuk kam degjuar dhe eshte turm i madhe per nje shqiptar te shprehet ne kete menyre , duke haruar realitetin dhe duke lejuar veten e tij te behet marionet e nje loje politike e cila bazat i ka ne mes te qeverise se Athines !!!
    Personalisht , nuk kam asgje kunder shqiptareve ortodoks , por jam kunder atij "VIRUSIT VDEKJESJELLES I QUAJTUR JANULLATOS"!!!
    Njeriu nuk eshte ne shqiperi sepse "PERENDIJA ASHTU PASKA DASHUR" !!! Mos hy ne mekat , por Perendija ndoshta edhe i ka ra pishmanit , se ka krijuar nje njeri te piste si JANOLLATOSI !!!
    Prania e tij ne shqiperi eshte thjesht ultimatum i qeveris greke !!! Nga e dime kete ?!! E dime nga e kaluara kur nese jam i sigurt ne vitin 1995- ose 1996 Sali Berisha e perzuri ate pis ne Greqi !!!
    Dhe ne ato momente ndodhen dy gjera :
    1. Nderhyrja politike e qeveris se greqis ne pune e mbrencme te qeveris shqitare - duke kerkuar nga qeveria shqitare te mos e largoj nga endi ate pisin JANULLATOS
    2. Debimi me dhune i mijera shqitareve emigrant nga ana e qeveris greke si rezultat e debimit te Janullatoit , dhe
    3. Sa per informate te theksoj se debimi i shqiptareve nga greqia mori fund kur Sala nuk pati rrugedalje tjeter vetem se ta pranoj prape ne Shqiperi kryeagjentin GREK qe tani per tani eshte kryepeshkopi i kishes autoqefale shqiptare - pra
    JANULLAMUTIN !!!

Pra i dashur ALBO qe nuk e di historine e shqiperis , Janullatosi nuk eshte ne shqiperi sepse deshti perendija , por eshte ne shqiperi sepse deshti GREQIA !!!

Me respekt Gostivari_usa

Ti qenke nje palaco e gjysem dhe nje anadollak dhe dumbabist i i felliqur. Me vjen keq qe te merrem me ty por nuk mund te kuptoj dot, ti jo vetem qe nuk i shikoke dot me sy ortodokset por me duket se lutesh dhe pret diten e kalifatmutit muhamedan. Jemi aq te zote ne te krishteret ortodokse sa te dime me mire nga ju ku shkojme dhe ku vemi.
    Mendjet tuaja te ndritura verini turshi dhe mos na shisni zgjuarsi, sepse me fjalorin qe ke perdorur dhe qe po perpiqem ta huazoj ajo mendja tende nuk te shie as ne qenef se e ben rruges. Verini thembren bythesdhe na lini neve qe jemi otodokse te vendosim per ato qe na takojne vetem neve dhe askujt tjeter.
    Dhe ky "virusi" sic e quani ju nuk eshte vdekjeprures, por eshte misherimi dhe vertetimi i Ngjalljes, sepse ishim nje Kishe e vdekur dhe sot jemi te gjalle dhe i atribuohet ketij njeriu fuqia jetedhenese per ato qe ka bere ne kete vend dhe per Kishen Orthodhokse, per ty mor plako cdo gje otodokse qenka e keqe dhe tani s'kini si te flisni kunder KOASH dhe per te perbaltur ate perbaltni njeriun qe perfaqeson ate, Kryepeshkopin Imzot Anastasin, te cilit Zoti i dhente dite te gjata dhe fuqi per te cuar edhe me perpara zhvillimin e KOASH.

Shqiperine e mori turku i vu zjarre shqipetar mos rri po duku shqipetar
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kryeengjelli : 22-04-2007 më 15:36

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Kryeengjelli
    Ti qenke nje palaco e gjysem dhe nje anadollak dhe dumbabist i i felliqur. Me vjen keq qe te merrem me ty por nuk mund te kuptoj dot, ti jo vetem qe nuk i shikoke dot me sy ortodokset por me duket se lutesh dhe pret diten e kalifatmutit muhamedan. Jemi aq te zote ne te krishteret ortodokse sa te dime me mire nga ju ku shkojme dhe ku vemi.
    Mendjet tuaja te ndritura verini turshi dhe mos na shisni zgjuarsi, sepse me fjalorin qe ke perdorur dhe qe po perpiqem ta huazoj ajo mendja tende nuk te shie as ne qenef se e ben rruges. Verini thembren bythesdhe na lini neve qe jemi otodokse te vendosim per ato qe na takojne vetem neve dhe askujt tjeter.
    Dhe ky "virusi" sic e quani ju nuk eshte vdekjeprures, por eshte misherimi dhe vertetimi i Ngjalljes, sepse ishim nje Kishe e vdekur dhe sot jemi te gjalle dhe i atribuohet ketij njeriu fuqia jetedhenese per ato qe ka bere ne kete vend dhe per Kishen Orthodhokse, per ty mor plako cdo gje otodokse qenka e keqe dhe tani s'kini si te flisni kunder KOASH dhe per te perbaltur ate perbaltni njeriun qe perfaqeson ate, Kryepeshkopin Imzot Anastasin, te cilit Zoti i dhente dite te gjata dhe fuqi per te cuar edhe me perpara zhvillimin e KOASH.

te kerkoj ndjes per nderhyrjen por;
    do deshiroja qe ti te i perkisje nacionalitetit shqiptar,e ne raste se e quan vehten shqiptar orthodoks atehere do kisha respekt per ty dhe te gjith ortodokset shqiptar!
    por ne qofte se Orthodokset shqiptar pranojne qe kisha ortodokse shqiptare te drejtohet nga nje poli agjent i flligjur grek sic eshte Janullatusi i tipit poliaco,atehere i bije qe per ju as per komunitetin tuaj te mos gezoj kush respekt!
    besoj se shqiperia ka pasur ortodoks dhe kishat e tyre edhe para se janullatusi te vinte ne shqipri!keshtu qe esht turp ne rradh te par si shqiptar pastaj dhe si komunitet ortodoks qe te tregoheni aq te pa afte duke mos qen te zotet qe te drejtoni nje kish apo komunitet ortodoks nga nje shqiptar!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEHARI : 22-04-2007 më 17:00

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257

Së dyti, le të kujtojmë se përfshirjet misionare të institucioneve protestante në Shqipëri synojnë në mbjelljen e një versioni “të qashtër” krishtërimi tek ne, larg “idhujtarisë jashtëbiblike” ndër shqiptarë, por megjithatë, kishat protestante po investojnë bashkë me grekët për krijimin e një kulti politik, për ngjizjen e “Shën Anastasit të Shqipërisë”. Nuk e dimë, nga ana tjetër, se përse në Greqi u lejuan dhe u hapën kisha protestante shqiptare, por nuk lejohet një kishë për shqiptarët e shumtë ortodoksë atje, të paktën në Athinë. Nuk dimë, prapë, nëse përqendrimi i misioneve protestante më tepër në zonën e Sarandës është thjesht një rastësi, por le të kujtojmë se vetë këto kisha perëndimore që investojnë haptas te kulti grek në Shqipëri, këto kisha protestante, pra, iu predikojnë proselitëve shqiptarë të kundërtën e këtij kulti, domethënë se institucioni i shenjtorëve është i sajuar e folklorik në traditat e krishtera shqiptare, e për rrjedhojë i tepërt në doktrinën e Biblës. Sa për realitetin spiritual të Sarandës, kryepeshkopi i Tiranës, i cili mbikëqyr mitropolinë pa kokë të Gjirokastrës, nuk lejon një kishë të dytë për shqiptarët e atij qyteti, por i detyron ata të ndjekin shërbesat greqisht, në të vetmen kishë greke të qytetit. Ky ishte absurdi i dytë. Si ka mundësi që dy kontradikta të tilla, dy absurditete kaq të mëdha, domethënë ai grek me këtë protesant, të lulëzojnë puq e tok në Shqipëri? Një gjë nuk është e fshehtë, se që të dyja këto dukuri kërcënojnë ndërgjegjësimin e shqiptarëve ortodoksë, integritetin e tyre si pakicë e shumëpërdorshme në botën shqiptare, por dhe integrimin e këtij komuniteti në një shoqëri të hapur. Sepse ka ardhur çasti ta themi e ta përsërisim: Komuniteti ortodoks është i pambrojtur nga shteti dhe kultura jonë kombëtare.

I thuaj atij që i ka shkruar këto vargje të vijë njëherë në Athinë e të vizitojë kishat shqiptare protestante. At Foti Cici me sa më kujtohet e quajnë. Seriozisht e kam. Le të vijë njëherë në Athinë e të na vizitojë. Do na bëhej shumë qejfi ta shihnim njëherë nga afër këtë njeri që shkruan këto vargje të bukura.

Sa për sqarim të të gjithëve, në Athinë nuk ka kisha protestante shqiptare, por bashkësi dmth në formën e grupit të cilët mblidhen në kishat greke protestante-ungjillore dhe adhurojnë Perëndinë në gjuhën shqipe.

Ne mblidhemi në një kishë ungjillore apo protestante siç e quani ju, dhe atje kemi takim lutjeje në gjuhën shqipe çdo të Hënë dhe çdo të Enjte mblidhemi në vend tjetër, në një shtëpi që Perëndia na ka dhururar dhe atje kemi takim në gjuhën shqipe. Çdo njëri nga ju i cili ka dëshirë të vijë e të na vizitojë, është i mirëpritur dhe dyert e shtëpive tona janë të hapura për të gjithë.

Ekzistojnë disa grupe shqiptare të krishterë në Athinë, të cilët mblidhen në vende ku ata kanë mundësinë të mblidhen pasi Athina është e madhe dhe distancat janë shumë të mëdha. Këto mbledhje apo takime siç i quajmë ne, kanë një qëllim të vetëm. Dhe ky qëllim nuk është gjë tjetër përveç atij që përmenda më lart: të adhurojnë shqiptarët në gjuhën shqipe Perëndinë të cilit ata i besojnë. Asnjë kishë ungjillore greke nuk ka për qëllim atë që është përmendur më lart. Askush nga ne nuk do ta pranonte një gjë të tillë dhe është e pamundur të kërkohet diçka e tillë nga ana e tyre dhe kjo nuk ka ndodhur kurrë në historinë shqiptare.

Ejani të na njihni dhe do të shihni e të kuptoni se ato që shkruhen më lart nuk janë gjë tjetër veçse shpifje nga një njeri mendje errët.

Anastasi e meriton nënshtetësinë shqiptare jo për faktin se është klerik ortodoks, por sepse ka bërë aq shumë për Shqipërinë sa askush tjetër në kohët e sotme moderne. Dhe këtë mund ta bënte vetëm një besimtar i vërtetë i krishterë, një njeri që ka njohur të Vërtetën në jetën e tij. Dhe kjo e Vërtetë është Jezu Krishti, Biri i Perëndisë së gjallë.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga Kryeengjelli

Po te mos ishte ky turku ne 97, Saranda do ishte nen administrimin e Greqis shoku. Po ju edhe ata Greket e juaj keni prapanicen e madhe sa qe vetem kur shihni veshtiresit e ulni bishtin nen kembe. Po a nuk po gjenden peshkopa shqiptar qe po i perkrahni peshkopat e Greqis a?. Mos beni keshtu o bashkëkombas sepse e dini mir edhe ju edhe un se kush eshte Greqia dhe qka ka pretenduar me shekuj me rradh, mos i mbyllni syt.

E sa i perket shprehjes se fundit, zevendsoje "turku" me "greku" dhe dedikoja shqiptareve te cameris qe per 1 shekull hengren traditat Greke dhe sot e ndiejn veten krenar qe jan Grek, kurse shqiptaret ne shqipri ishin per 5 shekuj nen turqi dhe asnje su asimilua.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Per sa kohe shteti shqiptar do ket ne krye nje president po shqiptar,atehere dhe JANULLATOSI duhet mbathe opingat dhe te largohet nga vendi i shqipeve!
    nuk do ket president SHQIPTAR qe te dekretoj nenshtetsin shqiptare per ket poli agjent te flligjur!
    por problemi eshte se sa kohe do qendroj ky maskara ne shqiperi?
    kyt vendim i takon ta marre vetem komunitetit te ndershem shqiptaro ortodoks!
    duke mos lejuar shovinistet dhe kishen greke qe te fusin hundet ne punet e komunitetit ortodoks shqiptar!
    Eshte mase normale qe ky komunitet te rivendos ne duart e veta moralin e cenuar nga janullatusi dhe shovinistet grek,duke e shporrur at maskara nga drejtimi i kishes ortodokse,dhe te marr vet rrolin drejtues te kesaj kishe,meqense ka plot shqiptar ortodoks qe jan me te afte se jonullatosi per te drejtuar ket komunitet!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEHARI : 22-04-2007 më 18:37

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-12-2006
    Postime
    172
    Citim Postuar më parë nga celyy
    Po te mos ishte ky turku ne 97, Saranda do ishte nen administrimin e Greqis shoku. Po ju edhe ata Greket e juaj keni prapanicen e madhe sa qe vetem kur shihni veshtiresit e ulni bishtin nen kembe. Po a nuk po gjenden peshkopa shqiptar qe po i perkrahni peshkopat e Greqis a?. Mos beni keshtu o bashkëkombas sepse e dini mir edhe ju edhe un se kush eshte Greqia dhe qka ka pretenduar me shekuj me rradh, mos i mbyllni syt.

E sa i perket shprehjes se fundit, zevendsoje "turku" me "greku" dhe dedikoja shqiptareve te cameris qe per 1 shekull hengren traditat Greke dhe sot e ndiejn veten krenar qe jan Grek, kurse shqiptaret ne shqipri ishin per 5 shekuj nen turqi dhe asnje su asimilua.

O shoku seriozisht po flet apo do e thua. Nuk prek askush asnje territor dot edhe sikur te doje, keto pune jane vendosur njehere e mire qe ne kohe. perse duhet te krijojme gje atje ku nuk ekzistojne, kufijte jane te pa ndryshushem deri ate dite kur Shqiperia te behet pjese e BE-se dhe kur te jene thjesht formale.

E para po e perseris per te njemijten here ne kete forum nuk jam grek por shqiptar dhe nuk i lejoj akujt te me jape nje identitet tjeter vec atij qe kam. Nga punet e byt hev e une nuk di dhe nuk jam ekspert po ta le ty qe te vazhdosh te merresh me kete sektor.

Peshkope shqiptare jane gjithesej tre dhe mos mendoni se eshte gje e lehte qe dikush te behet peshkop po te ishte keshtu do te kish peshkope me shumice, por ja qe jo te gjithe e marrin persiper kete barre. Ne nuk perkrahim peshkope greke por thjesht peshkope otodokse. Ajo qe me habit ne kete forum ne tema te ndryshme te tij eshte fakti se te gjithe flasin me kompetenca per gjithcka. Sa e njeh ti Imzot Anastasin apo edhe figurat e tjera te KOASH qe mund te flasesh per ta? Ju te gjithe flisni duke mos i njohur as me nje kontakt te vetem dhe na akuzoni per greke serbe e maqedonas, madje dhe per ruse ne qe shkojme rregullisht ne Kishe kemi nje marredhenie me Kishen dhe i njohim gjerat dhe njerezit shume here me mire nga ju.
    Ne nuk na itereson greqia ndaj dhe nuk flasim per greqine por po mbrojme thjesht KOASH si antare te saj dhe qe ndjehemi keq kur degjojme lloj lloj cudirash per KOASH dhe Kryepeshkopin e saj. Madje po na vendosni ne pikepyetje te rimendojme se cfare jemi "serbe, greke, maqedonas apo ruse" se sipas jush vetem shqiptare nuk qenkerkemi.
    Turku nuk na asimiloi, sepse ai e transformoi kete vend, pra pak a shume na turqizoi, por turqizimi per shkak te kohes se gjate na u duk pasi filloi te behet nje natyre e dyte duke zevendesuar shume tradita dhe zakone shqiptare. Qe te mos e zgjat shume lexo ate librin qe ka botuar vjet I. Kadare dhe mund te informohesh gjeresisht per sa turqia solli ketu dhe per shperfytyrimin qe i beri zakoneve, traditave dhe vete Shjqiperise.

i/e regjistruar Maska e udhetari
    Anëtarësuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    intervista marre nga gazeta panorama

Drejtori i Kulturës, Bezati: Ja rastet në Përmet

“Janullatosi nxit përplasjet fetare dhe nacionaliste”

Nga i dërguari ynë në Përmet, Piro Nase

Drejtori i Qendrës Kulturore të Përmetit Kastriot Bezati, ka akuzuar direkt kryepeshkopin Janullatos, si strumbullari i ngjarjeve të papëlqyeshme me sfond fetar, që kanë ndodhur gjatë muajve të fundit në këtë qytet.

Në një intervistë të dhënë për gazetën “Panorama”, Bezati është shprehur se rasti më flagrant është edhe momenti kur Policia e Shtetit, nuk shkon në ndihmë të Përmbarimit që e ka kërkuar sipas ligjit për të liruar Qendrën Kulturore, por rri e bën sehir nga zyrat.

Zoti Kastriot, cilat janë fillimet e konfliktit institucional mes jush dhe kishës ortodokse të Përmetit?
    Historia fillon qysh në vitin 1997 kur kisha me pa të drejtë mori në pronësi godinën në fjalë, duke pasur në konsideratë se një pjesë e territorit, ku ngrihet kjo godinë rezulton pronë e kishës dikur. Në të gjitha shkallët e gjyqësorit proceset kanë folur në përkrahjen tonë, duke na dhënë plotësisht të drejtë në të tri vendimet e deklaruara. Eshtë tentuar më tepër se 15 herë për ekzekutim e vendimeve për kthimin e godinës në destinacionin fillestar, por deri tani asgjë nuk ka ndryshuar. Të 15 tentativat kanë dështuar njëra pas tjetrës nga ana e zyrës së Përmbarimit prej tetorit të vitit 2004, ku në mjaft raste kanë munguar edhe vetë përfaqësuesit e kësaj zyre. Madje, unë dyshoj në një lojë mes Përmbarimit dhe policisë në zbatimin e vendimeve pasi nuk ka asnjë shtet që vendimet e gjyqësorit mos të ekzekutohen brenda tre viteve.

Çfarë do të thotë për ju kjo stepje e organeve të shtetit për të mos ekzekutuar vendimet e gjyqësorit?
    Mosekzekutimi i vendimeve tregon se shteti ligjor nuk vepron në Përmet edhe pse s’dua ta besoj përsëri ngrihet mendimi. Dështimet e njëpasnjëshme për ekzekutimin e vendimit kanë lidhje me çështjen e Kosinës, me zhvarrimin e eshtrave të të parëve që u përdorën si kocka të ushtarëve grekë. Njëkohësisht ka lidhje me manastirin ortodoks dhe memorialin në grykën e Këlcyrës, në nderim të ushtarëve grekë të rënë gjatë luftës italo-greke. Ka lidhje gjithashtu edhe me mospopullarizimin e ortodoksisë shqiptare të bekuar nga i madhi Fan Noli dhe të një kleriku po aq të nderuar vendas si At Stath Melani, i cili ka meshuar në shqip në kishat e Përmetit qysh në 1899.

Çfarë kontributi ka At Stath Melani në rimëkëmbjen e ortodoksisë shqiptare?
    Fan Noli me të cilin krenohemi të gjithë, e ka quajtur atë dëshmor dhe hero të Shqipërisë. At Melani ka qenë një klerik, i cili kishte vlera të mëdha në lartësimin e ortodoksisë shqiptare. Ai me djalin e tij krijoi një çetë atdhetare dhe luftoi kundër shovinistëve grekë për mbrojtjen e vendit. Banditë të paguar nga reaksioni dhe Athina e atëhershme ia prenë kokën në vitin 1917, në qafën e Lipivanit në Përmet. Kjo është figura e tij. Dua të kthehem sërish tek çështja kryesore, pasi për mua asnjë klerik apo institucion nuk duhet të dalë mbi shtetin sepse nuk është shteti ai që vepron brenda hapësirës së kishës apo teqesë, por janë këto të fundit që veprojnë brenda shtetit. Faktet e mësipërme të çojnë në konkluzionin se ligjin në Përmet e bën dikush tjetër.

Cili është ky “dikush”?
    Ky dikush është kryepeshkopi ortodoks grek i Shqipërisë Anastas Janullatos.

Çfarë lidhje ka Janullatos në këtë çështje?
    Lidhja e tij me rastin e Kosinës është se në Përmet synohet të vritet Pallati i Kulturës në zemër të Përmetit. Po të hedhim sytë nga Kosina, ku kemi një tempull të kulturës si kisha e Kosinës e shek XII, disa metra më poshtë kemi një turp siç ishin zhvarrimet e eshtrave të të parëve të këtij fshati nga prifti Vasili, nën mbrojtjen e padiskutueshme të Janullatosit. Aktekspertiza e kryer ka evidentuar se në varret që janë hapur nuk ishin ushtarë, por banorë të fshatit gra, fëmijë dhe pleq. Ky proces u mbyll dhe këtë mbyllje nuk e bën ligji, por dikush tjetër sepse është turp për ne të futen në qeska najloni eshtrat e fëmijëve dhe grave të Kosinës dhe të çohen në manastirin e Këlcyrës.

Juve jeni kundër ngritjes së manastirit të Këlcyrës?
    Nuk ka përse të ngrihet një manastir dhe memorial në Këlcyrë, por thjesht një përkujtimore. Eshtrat e ushtarëve grek duhet të çohen në Greqi dhe mos të prehen këtu, sepse ata nuk kanë rënë në luftë për çlirimin e vendit tonë, kjo është mëse e qartë. Unë do t’iu tregoj një fakt mjaft konkret. Po të vazhdosh pak kilometra më tej, pranë fshatit Kodër në pjesën lindore të Tepelenës ngrihet një lapidar kushtuar 270 hormovitëve të masakruar në maj të vitit 1914 nga grekët. Ky fakt asnjëherë nuk është përmendur dhe marrë në konsideratë nga grekët. Për mua Athina e vitit 2007 duhet të distancohet nga qëndrimet e viteve 1914 dhe ‘40-‘41.

Mos ndoshta keni krijuar raporte jo fort të mira me klerin vendës?
    Nuk jam kundër kishës apo dhe xhamisë, madje kam qenë unë ai që kam propozuar në Këshillin Bashkiak të qytetit që një rrugë të marrë emrin e At Stath Malanit, një tjetër të Baba Alushit, një tjetër atë të Shën Kollit dhe një tjetër lagje atë të Teqesë. Dhe kështu u vendos. Por nuk jam dakord të vritet Pallati i Kulturës, simboli i kulturës së Përmetit, para të cilit ngrihet Naim Frashëri, emri që vetë kjo godinë mban. Po të ishte Fan Noli do ta lartësonte këtë pallat më tepër.

Toka e kishës
    Qendra e Kulturës është ngritur nga shteti shqiptar dhe nga e gjithë sipërfaqja prej 584 metra katrorë ku ngrihet, vetëm 4.28 për qind ka qenë dikur pronë e kishës. Pra është ngritur nga shteti me projekt të veçantë dhe është përuruar më 28 nëntor 1962, me rastin e 50 vjetorit të pavarësisë. Pikërisht për këtë sipërfaqe, kisha e ka zaptuar të gjithë ambientin, duke lënë pa godinë qendrën kulturore të qytetit

Toka e xhamisë
    Sipas Bezatit mësohet se: “Edhe shkolla e mesme “Sami Frashëri” është ngritur në 50 për qind të ish-truallit të xhamisë. Po ashtu dhe Pallati i Sportit është ngritur në një truall 100 për qind pronë e xhamisë. Të tre këto institucione janë ngritur nga shteti dhe sot janë në kushte normale. Edhe pretendime nga xhamia nuk kanë munguar, por janë tërhequr me kalimin e kohës, pasi nuk mund të nxirren nxënësit apo sportistët në rrugë”, ka përfunduar Bezati.

i/e regjistruar Maska e udhetari
    Anëtarësuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    a flisni per patriotizem shporrni greket nga Shqiperia
    rroft Shqiperia e madhe

i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564

artikulli

po c'perplasje po nxit janullatosi aman, ajo qender kulturore ka qene dhe eshte prone e kishes (ju pelqen apo jo s'ju pelqen patriotave ketu), dhe kisha e ka marre me te drejte ligjore. ne c'do vend tjeter te botes do konsideroheshe si normale vetem hajvanet e shqiperise hapin probleme kot.

Faqja 5 prej 14 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •