Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 61
    HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Mund te pranojme llogjiken tende..per personalitetin e e te nderuarit Rruzhdi.
    Ky eshte mendimi i atyre njerez qe nga urrejtja e madhe qe kane per Islamin, ndjekin qorazi cdo njeri qe flet kundra muslimanve.
    Nga njerzit e mencur te kesaj bote, asnje nuk e quan personalitet ruzhdin, por e quajn quravec.

Por u hodhen ne ere librarite u vrane ne menyre mafioze perkthyesit, thirrja per ta vrare si detyre per cdo musliman, te duken ty normale?
    Kushdo person qe tallen me fen dhe profetet qe njerezit besojne, duhet te lekujdohen nje ore e me pare. Po si kujtojn ti!! do degjojme ofendimet e qelbanukerve ne, te selmanit me shoke .

Po a ka nder burri me nje mendim te tille?
    Me fal qe po ta them, po nje pjyetje te till mund ta beje nje njeri qe nuk e njef nderin dhe burrerin. Ne raste se nje njeri ty te shan e ofendon, dhe ti nuk reagon, ateher ti as qe behet fjal ta njofesh nderin dhe burrerin.

.
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    eldonel na pat mor malli per shkrimet e tuja lol
    Ja eldonelin mos ma nguc, se mos me pas kane tipat sikur ky eldoneli me ma nxerr gjumin, une sot hala isha tu shkue n'xhami e tu ja ba hoxhes "Q'ashtu asht Hoxho, topi se lune", ashtu siç ja benin ata injorantet e vjeter qe dora e tyre kurre liber me dore nuk ka prekur (ose kan lexuar vetem libra qe ta manipulojne mendjen deri ne maksimum), qe i kan ditur vetem ato qe jua ka thene Hoxha, e Hoxha dihet çka tregon e çka nuk tregon, se ata hala nuk jan çmend te jua tregojne te verteten popullit e ti humbin Eurot e shumdashur qe i marin pikerisht nga ai popull qe jua shperlajne trurin keta gjakpires.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Ja eldonelin mos ma nguc, se mos me pas kane tipat sikur ky eldoneli me ma nxerr gjumin, une sot hala isha tu shkue n'xhami e tu ja ba hoxhes "Q'ashtu asht Hoxho, topi se lune", ashtu siç ja benin ata injorantet e vjeter qe dora e tyre kurre liber me dore nuk ka prekur (ose kan lexuar vetem libra qe ta manipulojne mendjen deri ne maksimum), qe i kan ditur vetem ato qe jua ka thene Hoxha, e Hoxha dihet çka tregon e çka nuk tregon, se ata hala nuk jan çmend te jua tregojne te verteten popullit e ti humbin Eurot e shumdashur qe i marin pikerisht nga ai popull qe jua shperlajne trurin keta gjakpires.
    M'shtine me mendu kush ma ka nxerr mu gjumin per here te pare. A di kush? Nje grup boshnjakesh. Isha ne shkolle, ne menza, i ulur ne tavoline bashke me disa nxenes nga Bosnja, kurre nuk kisha taku boshnjake perpara, dhe e pash qe as ata (si une) nuk e hanin mishin e derrit. E di se aty per here te pare ja kam nise mi vrejt se mos mi honger mishin e derrit nuk koka "tradite shqiptare", qysh kisha menu si fmi perderisa isha ne Kosove. Pastaj u njoftova edhe me hollesisht me ta, pash edhe qindra tradita tjera te tyre te njejta me tonat. Pastaj i njoftova edhe turqit e pare. Arabet e pare. E keshtu me radhe. Dmth e pash sa paskam qene gabim ne imagjinaten time femijore. Dhe dikur per inati kam fillu me honger mishin e derrit.

Kisha pas deshire mi dite se si mendojn fmit tjere kosovar. A e dine se tradita islame nuk eshte asgje shqiptare, apo mendojne si une kur isha fmi?

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Salman Ruzhdiu me te vertete eshte nje imbicil, kjo nuk diskutohet.
    S. Ruzhdi ka cmime per literature. Kjo nuk diskutohet. Se tjerat po.

Lexo Kuranin, kete te drejte Allahu e ka mbajtur per Vehten e Tij, Vetem Allahut i takon te ne gjykoj per per pune dini dhe imani. Nuk mbroj Khomenin, as qe ma nin per ate, por mbroj te verteten, mesimet e vertata islamike qe BUROJNE NGA KURANI, e jo nga trute e disa beduinave!!!"
    Ti e din se Kurani ka 114 kapituj me perafersisht 80 fjali. Nuk i kam numeruar fjalite saktesisht. Po e zeme qe jane 100 fjali. Gjithsej pra jane 11400 fjali. A mendon se mund te pergjegjesh te gjitha pyetjet e jetes te cdo njeriu nepermjet te ketyre fjalive? Sigurisht se jo. Pastaj qe Kurani nuk pergjegje cdo pyetje te jetes, kete e di secili qe ka lexuar kete liber. Keshtu qe Kuranin duhesh patjeter ta interpretosh, ta zhvillosh me tej. A e pergjegje p.sh. Kurani pyetjen, se a guxon te behet gruaja imame? A e pergjegje shprehimisht? Jo. Atehere si do t'ia besh ti? Te lejosh apo mos lejosh kete gje? Nese e lejon, a mendon se ti je ne gjendje te flasesh ne emer te Allahut? E njejta pyetje vlen nese nuk e lejon. Si mendon se ia ben ai te cilit ti apo muslimanet ia lene ne dore pergjegjen e kesaj pyetje (imamet)? Komunikojne me Allahun dhe e pyesin? Apo me Muhamedin? Mijera pyetje do te dalin ne te ardhmen, per te cilat Muhamedi as qe do te kete menduar ndonjehere. Kush i definon keto? Kush flet ne emer te Allahut? A nuk eshte mekat te flasesh ne emer te Allahut? A nuk flasin perdite imamet ane e kend botes ne emer te Allahut? Lexo Kuranin me vemendje dhe e pergjegje kete pyetje. Une e kam pergjegjur: Allahu eshte qe moti njeri; dhe ate arab!

*

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    M'shtine me mendu kush ma ka nxerr mu gjumin per here te pare. A di kush? Nje grup boshnjakesh. Isha ne shkolle, ne menza, i ulur ne tavoline bashke me disa nxenes nga Bosnja, kurre nuk kisha taku boshnjake perpara, dhe e pash qe as ata (si une) nuk e hanin mishin e derrit. E di se aty per here te pare ja kam nise mi vrejt se mos mi honger mishin e derrit nuk koka "tradite shqiptare", qysh kisha menu si fmi perderisa isha ne Kosove. Pastaj u njoftova edhe me hollesisht me ta, pash edhe qindra tradita tjera te tyre te njejta me tonat. Pastaj i njoftova edhe turqit e pare. Arabet e pare. E keshtu me radhe. Dmth e pash sa paskam qene gabim ne imagjinaten time femijore. Dhe dikur per inati kam fillu me honger mishin e derrit.

*
    Ja valla mishin e thivit nuk muj me shti n'goje edhe me m'vra. A e ke pa çfar pis kafshe e flliqt asht, e une me hanger mishin e tina ... Igitt, Pfui Deibel!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ja valla mishin e thivit nuk muj me shti n'goje edhe me m'vra. A e ke pa çfar pis kafshe e flliqt asht, e une me hanger mishin e tina ... Igitt, Pfui Deibel!
    E kuptoj fort mire. I ka disa gjera qe te bejne te mendosh, dhe jane disa pergatitje te tij aspak joshese. P.sh. e di qe mishi i derrit prishet me shpejt se sa disa mishera tjere. Por une kam kaluar ate faze. Po t'i vleresoja kafshet nga higjena dhe udhqimi i tyre, kam drohe behem vegjetarian. Por mjaft tash, se e zgjata shume me derrat..

*

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Kisha pas deshire mi dite se si mendojn fmit tjere kosovar. A e dine se tradita islame nuk eshte asgje shqiptare, apo mendojne si une kur isha fmi?

S. Ruzhdi ka cmime per literature. Kjo nuk diskutohet. Se tjerat po.

Ti e din se Kurani ka 114 kapituj me perafersisht 80 fjali. Nuk i kam numeruar fjalite saktesisht. Po e zeme qe jane 100 fjali. Gjithsej pra jane 11400 fjali. A mendon se mund te pergjegjesh te gjitha pyetjet e jetes te cdo njeriu nepermjet te ketyre fjalive? Sigurisht se jo. Pastaj qe Kurani nuk pergjegje cdo pyetje te jetes, kete e di secili qe ka lexuar kete liber. Keshtu qe Kuranin duhesh patjeter ta interpretosh, ta zhvillosh me tej. A e pergjegje p.sh. Kurani pyetjen, se a guxon te behet gruaja imame? A e pergjegje shprehimisht? Jo. Atehere si do t'ia besh ti? Te lejosh apo mos lejosh kete gje? Nese e lejon, a mendon se ti je ne gjendje te flasesh ne emer te Allahut? E njejta pyetje vlen nese nuk e lejon. Si mendon se ia ben ai te cilit ti apo muslimanet ia lene ne dore pergjegjen e kesaj pyetje (imamet)? Komunikojne me Allahun dhe e pyesin? Apo me Muhamedin? Mijera pyetje do te dalin ne te ardhmen, per te cilat Muhamedi as qe do te kete menduar ndonjehere. Kush i definon keto? Kush flet ne emer te Allahut? A nuk eshte mekat te flasesh ne emer te Allahut? A nuk flasin perdite imamet ane e kend botes ne emer te Allahut? Lexo Kuranin me vemendje dhe e pergjegje kete pyetje. Une e kam pergjegjur: Allahu eshte qe moti njeri; dhe ate arab!

*
    Mua ti nuk m enjeh realisht andaj nuk dine asgje per mua dhe ske se si thua asgje per mua .
    Ty chino te paskan than ajt bace tu rritet menja andaj po shoh qe je ka ec me kry perpjet, kqyr kapak teposht se po te qellon naj grop .
    Kaloni mire
    KOSOVA E MADHE

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Mua ti nuk m enjeh realisht andaj nuk dine asgje per mua dhe ske se si thua asgje per mua .
    Po nuk eshte e nevojshme te ju njoh une juve edhe realisht, po mjafton sa te duash qe po iu njoh virtualisht, dhe une juve ju jam shum mirenjohes qe ju jeni shkaktare qe une u zgjova nga gjumi hypnotik ne djepin e lezetshem me vulen Made in Jahudo-Arabia. Faleminderit edhe njehere.

Shalom alejhem
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 20-06-2009 më 07:41

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    E kuptoj fort mire. I ka disa gjera qe te bejne te mendosh, dhe jane disa pergatitje te tij aspak joshese. P.sh. e di qe mishi i derrit prishet me shpejt se sa disa mishera tjere. Por une kam kaluar ate faze. Po t'i vleresoja kafshet nga higjena dhe udhqimi i tyre, kam drohe behem vegjetarian. Por mjaft tash, se e zgjata shume me derrat..

*
    Shum me vend e ke ti, se tash kur the ti e kuptova qe edhe une e paskam zgjatur paksa shum me derrat ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 20-06-2009 më 07:43

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

*
    Seahte e vertte qe mishi i derit prishet me shpejt.Mishi i derit, eshte me i treteshmi nga organizmi,, gjithashtu ai ruhet per nje kohe te gjate me trajtim ne te thate , apo pasterma me krype,ai konservohet mjaft mire,ai eshte baza ne mishrat e perdorur ne sallameri, ose per prodhimin e qofteve.Ne ne familje nuk hame mishin e dhise, pervecse te kecit te njome,gjithashtu te pates e roses se bute,te cilat jane shume te yndyreshme.Ndersa mishi i qengjit ,besoj se e keni provue se kur gjysma e dasmoreve behen te semure nga ai nuk tretet kollaj.Perderisa pjesa me e madhe e botes e ha mishin e derrit, nuk ka arsye perse te aludosh per ta ngerne ate.Nes Kurani e denon ate, ajo mund te kete nje arsye per zonat e nxehta, dhe ne ato kohe kur mungonin teknologjite per trajtimin e produkteve ushqimore.Hajeni mishin e derrit dhe nese keni mendue me mbete ne fene islame.Ju siguroj se do te mbeteni te kenaqur.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Seahte e vertte qe mishi i derit prishet me shpejt.Mishi i derit, eshte me i treteshmi nga organizmi,, gjithashtu ai ruhet per nje kohe te gjate me trajtim ne te thate , apo pasterma me krype,ai konservohet mjaft mire,ai eshte baza ne mishrat e perdorur ne sallameri, ose per prodhimin e qofteve.Ne ne familje nuk hame mishin e dhise, pervecse te kecit te njome,gjithashtu te pates e roses se bute,te cilat jane shume te yndyreshme.Ndersa mishi i qengjit ,besoj se e keni provue se kur gjysma e dasmoreve behen te semure nga ai nuk tretet kollaj.Perderisa pjesa me e madhe e botes e ha mishin e derrit, nuk ka arsye perse te aludosh per ta ngerne ate.Nes Kurani e denon ate, ajo mund te kete nje arsye per zonat e nxehta, dhe ne ato kohe kur mungonin teknologjite per trajtimin e produkteve ushqimore.Hajeni mishin e derrit dhe nese keni mendue me mbete ne fene islame.Ju siguroj se do te mbeteni te kenaqur.
    O Anesti a ke fjalen per ket Monstrum??? Realisht ne postimin tend , krijova pershtypje se behet fjale per ndonje Shotë e jo nje Thiii aman.

Megjithate per shijen tate, perjetoje>>

Nese do merri dhe Ruaji keto foto ne Desktop ,Ke lejen time.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 20-06-2009 më 10:06
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fragmente interesante librash
    Nga [xeni] në forumin Krijime në gjuhë të huaja
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 29-04-2014, 17:54
  2. Cfare keni ne dore duke lexuar?
    Nga Estella në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 360
    Postimi i Fundit: 25-08-2005, 09:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •