Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 61
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Shiu Lexo Postimin
    Shume interesant ky copy&paste, Iliria e Para.

Vecse nuk arrij te kuptoj se si futesh ne forumin e letersise per te postuar dic qe ka konotacione fetare, ndersa s'ia ke haberin letersise dhe kurre nuk ke qene aktiv ne kete nenforum. Ja qe une ka vite qe shkruaj tek letersia por nuk e kam ngaterruar kete me fene, e ti si duket mezi pret te del ndonje tekst ku permendet Islamizmi ne ndonje kontekst negativ apo diskutabil, qe te shfaqesh tani edhe si "raportues" nga fusha e letersise.

Jam shume i sigurte qe as qe e ke haberin per cfare flitet ne kete tekst dhe se per "Vargjet satanike" as qe ke degjuar ndonjehere, e lere me ta kesh lexuar librin.

Kthehu atje tek nenforumi i ateisteve dhe hallakatu sa te kesh fuqi, por te lutem, mos ma felliq Letersine!
    Pershendetje Shiu.Nuke kuptoj verejtjen tende.C'te keqe ka dhe nese eshte copy?Ai e gjeti nje shkrim pa pagese dhe e solli ne forum pa pagese.A vlen ai shkrim?Jip mendimi tend por mos mer persiper te largosh antarin nga e drejta e tij per te marre pjese ne c'do seksion te ketij forumi. Kjo ste mbetet ty ta denosh ate e aq me tepre ta fyesh..Si mer ti persiper te thuash se mos ma felliq letersine ?Djaloshi ka sjelle nje artikull per nje shkrimtare kritik qe merr vlera pikrisht per guximin e tij.Shembulli i tij eshte inkurajues per te gjithe, qe te luftojne me friken, ne favor te lirise.Shembulli i tij duhet te jete simbol per kedo jo vetem per shkrimtaret por dhe njerzit e thjeshte, per ti nxite ato qe ta shikojne realitetin ne frymen e dabatit konstruktiv, tolerances dhe lirise se shprehjes.. Pavarsisht se sa e vertete eshte ajo qe thote shkrimtari(nuk e kam lexuar ate), po e marim si te gabuar.Atehere ne me kete provokim te tij, shohim reagimin dhe gjykojme per qendrimin e mbajtur ndaj tij.A mohohet ketu liria,e fjales?A mohohet ketu e drejta per debat,a shohim ketu nje cekic qe kerkon te thyej kafka per kedo qe mendon ndryshe?Ndoshta dhe ti je ne te njeten linje me mendimin tim dhe ndoshta me verejtjen kerkon te spostosh temen ne nje forum per besimet fetare?Me fal po ketu tema eshte per nje rroman dhe diskutohet qendrimi qe u mbajt nga vendet orientale per nje shkrimtare qe u lind ne ato vend dhe u edukua ne perendim.
    Pra ky eshte shembulli sinjifikativ per shkrimtaret e ri shqipetare te cilet u linden ne nje vend diktatorial komunist dhe po edukohen ne vendet e perendimit.Natyrisht qe prej tyre pritet shume, e keshtu ne do te kemi shembujt tone o te kemi me qindra S.Rushdi te cilet do te kene oponencen e vet kritinen ne sensin pozitiv e negativ, do te kemi debat, apo do tekemi kundershti e aq me keq kercenim.E kjo teme pervecse teK forumi letrare ku mund te jete me e nevojshme? Nes ne rastin e Rushdise konflikti u be me fene, ne rastin tone kemi antagonizma te nje fushe me te gjere dhe perse jo dhe ne ate fetare.
    E pra leri ambicjet, leri xhelozite dhe kotribo ne lidhje me temen ne frymen debatit e ne respek te lirise se fjales.Forumi letrar eshte vertet forum i te apasionuarve te letersise por kjo nuk dote thote qe te kedo qe kerkon te futet aty qofte me mendime te gabuara ta largosh n nje menyre fyese.Nese e nban vehten per letrar, sjellja juaj eshte e turpeshme dhe e pa falshme.Kur nga njerzit e letrave vijne te tilla reagime cmund te presim nga rinija qe fatkeqesisht ne kushtet e tranzicionit kan mbete pa nje edukim te mirefillte?

Ja sa bukur e thote shkrimtari-" Është detyrë e shkrimtarit megjithatë të stabilizojë realitetin. Bota është plot me gënjeshtra dhe detyra ime është që t’iu rri përballë."
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 20-06-2009 më 11:03

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    O Anesti a ke fjalen per ket Monstrum??? Realisht ne postimin tend , krijova pershtypje se behet fjale per ndonje Shotë e jo nje Thiii aman.

Megjithate per shijen tate, perjetoje>>

Nese do merri dhe Ruaji keto foto ne Desktop ,Ke lejen time.
    Pershendetje.Nuk kisha ndermend te kthej pergjigje dhe per shkrime ordinere ,por per nje cast me shkuan syte tek Nicku yt ."Fisnik student".Ky nick mk mund te kete lidhje me shkrimin nuk eshte ne linje me te.Po me diziluzionon me qendrimin tend.Shpresoj shume tek te rijte e thjeshte e jo me ne studentet.
    Po anlizoj foton e pare. Dy thi te qe bejne jeten e tyre ne nje kafaz te mbyllur, brnda regullave qe i ka caktuar i zoti.Ndjehen te dhunuar ndjehen te privuar nga liria qe shijone te tjeret jashte atij gardhi mizor.E karhasoj me ty, qe je ne te njetat kushte pasi ke pranuar te neshtrohesh jetes se kufizuar sipas pikave qe te lejon Kurani.Ti je i privuar te shohesh jasht tij, ti je i privuar te kaperxesh gardhin, sic ka bere thiu ne pamjen e dyte.Ai eshte me i lire se ty.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Pershendetje.Nuk kisha ndermend te kthej pergjigje dhe per shkrime ordinere ,por per nje cast me shkuan syte tek Nicku yt ."Fisnik student".Ky nick mk mund te kete lidhje me shkrimin nuk eshte ne linje me te.Po me diziluzionon me qendrimin tend.Shpresoj shume tek te rijte e thjeshte e jo me ne studentet.
    Po anlizoj foton e pare. Dy thi te qe bejne jeten e tyre ne nje kafaz te mbyllur, brnda regullave qe i ka caktuar i zoti.Ndjehen te dhunuar ndjehen te privuar nga liria qe shijone te tjeret jashte atij gardhi mizor.E karhasoj me ty, qe je ne te njetat kushte pasi ke pranuar te neshtrohesh jetes se kufizuar sipas pikave qe te lejon Kurani.Ti je i privuar te shohesh jasht tij, ti je i privuar te kaperxesh gardhin, sic ka bere thiu ne pamjen e dyte.Ai eshte me i lire se ty.
    Megjithat merri fotot dhe ruaji ne desktop se dhurata nuk ben te kthehet

Aman nuk e shef veten se qfar ke shkruar per Thiun sikur te shkruaje per ndonje personalitet laureat i Qmimit Nobel.

Te gjithe kafshet (shumica) jan te mbylluara neper kafaze apo ngjajshem mirpo nuk jan te ndyra si kolegu juaj qe i ke thurrur lavde. Ke lopen ,delen ,kalin dhien etj qe jan neper kafaze mirpo nuk jan te ndyra ashtu.

A e di ti qe ,une personalisht e di nje rast ne Kosove qe nje Derr i nje shkau ,ka hyr ne varrezat e shqiptareve dhe ka bere masaker tek te vdekurit duke ia ngrene pjeset e trupit.

Haje Thiun tani pas kesaj qe te thash .
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin

[B]A e di ti qe ,une personalisht e di nje rast ne Kosove qe nje Derr i nje shkau ,ka hyr ne varrezat e shqiptareve dhe ka bere masaker tek te vdekurit duke ia ngrene pjeset e trupit. [/B]

Haje Thiun tani pas kesaj qe te thash .
    Keto jane injeksionet qe ju bejne ne xhamia per te nxite urrejtje, postulate te hereshme, per here ordinere,tregime e perralla te nje niveli bastard.Eh, vella i dashur je ne gjendje emerxhense.Nje nivel i till per nje student eshte per te kerkuar SOS.Eshte e pa mundur te bisedojme.Bobo,nuk ka mundesi te jesh student.Ndoshta ndonje nga ato qe lepihet rreth xhamise qe sa u ka zene mjekra pak lesh e me pantallona te shkurtera.Ato nuk quhen studente por ushtare ose mish per top, me sakte viktima qe shume shpejt shoqeria ne progresin e saj do ti lere mbrapa. E kjo mbart rrezikun tjeter pasi ju mbush me urrejtje dhe egersi duke ju kthyer ne bomba qe godasin lirine, dijen e shfryne ambicjen.Mire u ndigjofshim!!

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139

Toleranca e edukimit islamik te Khomeinit????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ajatollahu Ruhollah Khomeini, udhëheqësi më i lartë i Iranit, një shkollar shiit, nxorri një fatva që thirri për vdekjen e Rushdiut, dhe pohoi se kjo ishte detyrë për tu bindur e çdo muslimani.
    Rushdie duhet t'i jete mirenjohes Khomeinit sepse ishte ky qe me ate fatwa te leshuar ia rriti reputacionin Selmanit
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kur ishte fjala per kafaz....
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...4&postcount=45
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324

Aman nuk e shef veten se qfar ke shkruar per Thiun sikur te shkruaje per ndonje personalitet laureat i Qmimit Nobel.

Te gjithe kafshet (shumica) jan te mbylluara neper kafaze apo ngjajshem mirpo nuk jan te ndyra si kolegu juaj qe i ke thurrur lavde

hahahaha e fort kjo hahahaha
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga century Lexo Postimin
    Ky eshte mendimi i atyre njerez qe nga urrejtja e madhe qe kane per Islamin, ndjekin qorazi cdo njeri qe flet kundra muslimanve.
    Nga njerzit e mencur te kesaj bote, asnje nuk e quan personalitet ruzhdin, por e quajn quravec.

Kushdo person qe tallen me fen dhe profetet qe njerezit besojne, duhet te lekujdohen nje ore e me pare. Po si kujtojn ti!! do degjojme ofendimet e qelbanukerve ne, te selmanit me shoke .

Me fal qe po ta them, po nje pjyetje te till mund ta beje nje njeri qe nuk e njef nderin dhe burrerin. Ne raste se nje njeri ty te shan e ofendon, dhe ti nuk reagon, ateher ti as qe behet fjal ta njofesh nderin dhe burrerin.

.

Jane dy lloj grupe njerzish
    1Grupi i njerzve te Zotit te Madheruar
    2 Dhe i shejtanit te mallkuar
    Boten e krishtere qe personifikon perendimin, qe te cliroje ty nga roberia Serbe, qe po te ndihmon te krijosh institucionet, qe po te ndihmon ekonomikisht e ku dhe vet po jeton besoj se e fut ne grupin e pare pra ne njerezit e Zotit te Madheruar.Natyrisht eshte e vertete qe kjo pjese e botes ka sjelle zhvillimin ne te gjitha fushat e shkences dhe jeton ne nje paqe te mirefillte.

Eshte dhe nje pjese qe i kundervihet te pares me akte terroriste apo dhe thjeshte me nje urejtje te edukimit te marre.Me mungese tolrance, me egersine e nje egersire te cenuar.Kurani thote Vritini te gjithe jo besimtaret. Dhe prinderit nese nuk jane me besimin tuaj.Keshtu thua dhe ti nese dikush te shan.Pra ti i pergjigjesh si nje egersire e cenuar.C'ka burerore ne menyren tende ?Une po te them se i pergjigjem ne menyre Kristiane.Pra duke vene ne pune llogjiken njerezore.E keshtu duhet te ndodhe pasi bureria dhe trimeria jane virtyte njerezore dhe jo te kafsheve, apo shpellareve.Kjo eshte keshille biblike dhe une keshtu preferoj te sillem.

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    Rushdie duhet t'i jete mirenjohes Khomeinit sepse ishte ky qe me ate fatwa te leshuar ia rriti reputacionin Selmanit
    Eh!!Por kete lloj reputacioni zor se do ta deshironte secili nga ne!!!!Duhet te dish se intelektuale muslimane qe i kundervihen Islamit jane jo me shume se tre kater ne njemije vjet.Kjo ndodh pikerish per shkak ndeshkimit qe te pret.
    Dhe krishterimi qe ka fituar kete ndryshim (evolim)qe nga koha e inkuizicionit mesjetar, nuk erdhi ashtu kot por me personalitete qe u dogjen ne tufen e drureve.E sot Papa Kerkon falje per krimet e kryera ne emer te fese se krishtere.Nuk shohim te njetin reagim nga pala tjeter.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Boten e krishtere qe personifikon perendimin, qe te cliroje ty nga roberia Serbe
    Ti meduket se je nga ata burgaxhinjt qe jane denuar per politik, dhe mbasi shkon dhe pi ndonje dopjo tek klubi, vjen ketu duke ja bere gam gam.

Mua bota e krishter nuk me cliroj gje, un sjam nga kosova, por nga shqiperia qe fatkeqsisht ka dhe njerez si ty.Bota e krishter mua vetem me ka diskreminuar dhe vrar kufit te tyre. Shtet si Turqia dhe Arabia i kane pritur shqiptaret me respekt e dashuri, dhe kjo vetem se jemi musliman. (po ty te krishteret e perendimin hahah)

Natyrisht eshte e vertete qe kjo pjese e botes ka sjelle zhvillimin ne te gjitha fushat e shkences dhe jeton ne nje paqe te mirefillte.
    Ke te drejt. Ka sjell zhvillim ne te gjitha fushat, e sidomos ne ate te te drejtave te njeriut, sot shifen fare qarte keto te drejta ne vende si "greqia", spanja, franca, burrat homoseksual grat lesbike dhe prindrit e tyre te degjeneruar, bejne parada dhe duartrokinen nga 99% e tyre. Ne vende si franca, pritet qe te legalizohet martesa njeri dhe qen, por shume franced u preken nga ky diskreminim qe ju behet kafsheve te tjera, keshtu pritet qe parlamenti te aprovoj me te gjitha kafshet inkludid dhe "derrin" qe ti e ke kaq perzemer.
    Bota nuk ka jetuar ndojeher ne paqe te mirefillt qe te jetoj sot, historia flet per kete, por njerez qe kane shikimin deri tek hunda e tyre, zor se e shofin.
    Luftart qe jane zhvilluar me para, flasin qarte per paqen e mirefillt qe te krishtert kane pasur midis tyre. Por mos haro, se para 60 vjetesh, te krishteret ishin ne luftra me njeri tjetrin, dhe ky si pasoj e paqes se mirefillt.
    Por mos haro se eshte dhe nje lufte tjeter shume e afert, dhe kjo si pasoj e paqes se mirefillt, midis amerikes dhe rusis, fuqizimin e kesaj "paqeje", e trgojne vet bombat atomoke qe keto vende kane.
    O i mjer, po te kerkonin paqe te mirefillt keto vende, nuk do kishin gjithe keto armatime qe kane. (koken e tyre kane per te ngrene)

Eshte dhe nje pjese qe i kundervihet te pares me akte terroriste apo dhe thjeshte me nje urejtje te edukimit te marre.Me mungese tolrance, me egersine e nje egersire te cenuar.Kurani thote Vritini te gjithe jo besimtaret. Dhe prinderit nese nuk jane me besimin tuaj.Keshtu thua dhe ti nese dikush te shan.Pra ti i pergjigjesh si nje egersire e cenuar.C'ka burerore ne menyren tende ?Une po te them se i pergjigjem ne menyre Kristiane.Pra duke vene ne pune llogjiken njerezore.E keshtu duhet te ndodhe pasi bureria dhe trimeria jane virtyte njerezore dhe jo te kafsheve, apo shpellareve.Kjo eshte keshille biblike dhe une keshtu preferoj te sillem.
    Ketu mbeshtes mendimin time qe thash per tya ne fillim, ti sje nje njeri tjeter vetem se diskuton me paragjykime, dhe vazhdon ne cmendurin tend.

.ps/ kujdes me ato keshillat biblike bibla te keshillon per shume gjera qe nuk i di po dheshe ti tregoj un
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 20-06-2009 më 19:35
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fragmente interesante librash
    Nga [xeni] në forumin Krijime në gjuhë të huaja
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 29-04-2014, 17:54
  2. Cfare keni ne dore duke lexuar?
    Nga Estella në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 360
    Postimi i Fundit: 25-08-2005, 09:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •