Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar Maska e Cosmopolitan
    Anėtarėsuar
    13-06-2006
    Vendndodhja
    kujt i intereson ne kete forum?
    Postime
    76

Si e shpjegoni dhunėn dhe inatin?

Bazuar ne nje ngjarje te vertete
    Protagonisti kryesor NUK jam une.

Nje shoqja ime e ngushte ne te kaluaren time, u njojt me nje cun ne Shqiperi dhe vendosi ta merrte ne Amerike qe te jetonin se bashku. Njojtja e tyre ishte shume e shpjete gjithashtu edhe aktet martesore u bene brenda javes. Nuk e di ne ishte dashuri me shikim te pare, apo thjesht nje nevoje per te gjet nje burre, apo dhe shfrytezim dhe ana e burrit per te marre dokumentat - megjithate ishte si ishte, ishte pune e tyre.

Mbas disa muajsh burri i saj erdhi ne Amerike. Qe diten e pare ai ka filluar ti vendose kushte ne veshjen e saj te perditeshme, kushte ne shoqerine e saj (psh me ke flet me ke s'flet ne telefon, dhe gjithashtu kontrollimi i celularit te saj). Mbas 1 muaji, ai e ka rafur ne mes te rruges, sepse ai ishte nxefur me mospunimin e metrove, during the rush hour period. Njehere tjeter, ai e ka rafur akoma me keq duke e goditur me tenxhere te nxehte ne krah duke e lene me shenje te perjeteshme ne trup. Te gjitha keto arsye kane qene sepse ne te gjitha rastet, ai ka patur fjalen e fundit dhe kur gruaja e tij mundoheshe te thoshte mendimin, apo opinionin e saj, ai si "burre" qe ishte/eshte perdorte dhunen per ti bere te ditur asaj qe ai ishte "the man" - pra qe ishte koka e famijes. (my @ss!)

Cuditerisht, edhe pas gjithe ketyre "ndodhive", kjo lidhje vazhdon te ekzistoje edhe pas 3 vjetesh. Pyetjet e mija jane:

1. Si e shpjegoni dhunen kundrejt femres?
    2. Pse mashkulli kerkon me doemos te ndihet superior?
    3. Perse martesa ndryshon raportin e 2 partnerve me njeri-tjetrin, qofte "brenda dhomes te gjumit", apo edhe ne ambientet publike?
    4. Pse femrat pranojne te abuzohen?

P.S. Kete shoqe e kam humbur, sepse une nuk kam kuptuar, dhe nuk kam pranuar qendresen e saj ndaj ketij njeriu.

Ju lutem pyetjeve pergjigjuni, jo vetem duke u nisur nga ky shembull, por edhe nga eksperiencat tuaja personale apo te te njojturve.
    "...beauty comes from inside....the mind comes from reading"

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Nuk e kuptoj si kjo femer arrin e jeton akoma me nje njeri te tille, qe te pakten nuk tregon respekt per nje "fjale" apo mendim te kesaj, imagjino pastaj per tjeter gje.

Ndersa per pyetjet:

1- Dhuna kunder femres eshte dicka teper e ulte, kurrsesi nuk duhet te ekzistoje kjo gje.
    2- Nga vete natyra mashkulli kerkon te jete superior ndaj femres, por nuk duhet te perdore dhunen per te arritur kete.
    per piken 3 nuk di ca te them.
    4- Femrat e pranojne abuzimin pas nje lidhje, thjesht per te mbajtur ate lidhje gjalle, per te mos e humbur, ne disa raste te tjera njehen te pafuqishme per te ngritur zerin e plot raste te tilla.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    tani elbete ndodhin gjera te tilla te shemtuara ne bote, dhe nuk jane hic te mire, po nuk mund te pergjithsosh gjithshka me nje mardhenie qe ke pasur ti ... kshu shoqja jote e kam fjalen

"Mbase" ka te beje edhe fakti qe u njohen dhe martuan per 1 jave

better luck next time, dhe mendoj me pare tia mesojne emrat dhe mbierat njeri-tjetrit pastaj te martohen (ose te pakten te kene trajnim dylftimi tenxheresh nese i bejne gjerat ekpres)

edhe ata qe njihen gjate para martese ben vaki suprizohen, po shanset jane shume me te mira se keto martesat ekspres apo to go apo both, si ne rastin e kesaj shoqes tende ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga diikush : 28-06-2006 mė 21:15

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    Eshte nje ngjarje shume e rende,dhe nuk e imagjinoj nje jete te tille.

Ky njeri paska qene nje burracak qe meriton nje ndeshkim shume te rende,dhe mos sot,neser do e mari.

Si e shpjegoni dhunen kundrejt femres?

Eshte nje injorance qofte ta mendosh,jo me ta praktikosh.

Pse mashkulli kerkon me doemos te ndihet superior?

Kjo eshte ne natyren tone,por jo ta shfrytezojme ne te tilla raste si kjo me siper.

Perse martesa ndryshon raportin e 2 partnerve me njeri-tjetrin, qofte "brenda dhomes te gjumit", apo edhe ne ambientet publike?

Kjo eshte nje pyetje qe per mendimin tim sduhej bere ne kete teme.

Pse femrat pranojne te abuzohen?

Ka ikur koha qepes dhe nuk duhet aspak te pranojne,pasi tanime jane te drejtat e barabarta dhe gjithcka eshte me deshire.

Ps: Nje verejtje kam per hapesen e temes.

Shoqen e ke humbur ne nje kohe shume te veshtire per te,gje qe per mua eshte gabim. Pse?! Sepse ajo ne keto situata qe po kalon,ka shume nevoje per nje mbeshtetje tek dikush dhe per nje mendim dhe pse jo ndihme nga ty.
    Gjithsesi eshte mendimi im mos ma mer per ters.

Lindi

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AlbaneZ : 28-06-2006 mė 21:21

Anėtarėsuar
    13-06-2006
    Vendndodhja
    Postime
    76
    [QUOTE=diikush]tani elbete ndodhin gjera te tilla te shemtuara ne bote, dhe nuk jane hic te mire, po nuk mund te pergjithsosh gjithshka me nje mardhenie qe ke pasur ti ... kshu shoqja jote e kam fjalen

Nuk jam une ne kete histori, mos me hap thashethemka ne forum.... e ke lexuar kush eshte protagonisti? JO UNE.

Anėtarėsuar
    13-06-2006
    Vendndodhja
    Postime
    76
    Ps: Nje verejtje kam per hapesen e temes.

Shoqen e ke humbur ne nje kohe shume te veshtire per te,gje qe per mua eshte gabim. Pse?! Sepse ajo ne keto situata qe po kalon,ka shume nevoje per nje mbeshtetje tek dikush dhe per nje mendim dhe pse jo ndihme nga ty.
    Gjithsesi eshte mendimi im mos ma mer per ters.

Lindi

Thx. Per komentin - nuk ta marr per ters perkundrazi, historine e ketij muhabeti nuk e shkruajta me detaje, thjesht ne siperfaqe. Isha me shume e bazuar tek dhuna. Ne kohen kur ajo kishte mundesine per ta lene kete njeri, une e kam ndihmuar qe ajo te shpetonte nga kjo situate. Me ndihmen e familjes te saj gjithashtu dhe shoqerise (une, e vetmja qe ju gjenda ne ate kohe), ajo e la burrin vetem per nje jave dhe mbas nje jave ajo ju kthye mbrapsht.

I vetmi njeri qe u ndje keq, gjithashtu edhe qe u duk i keq, kam qene une sepse familja sado sado te te shaje burrin apo dhe gruan qe ke, familjen e ke gjak e ke shpirt dhe nuk ndahesh dot - kurse une si shoqe qe i shava burrin (per te miren e saj, te pakten ne kete rast) - c'fare me mbeti mua me te them??? Si mund ta takoja une kete shoqe prape, kur une isha duke bashkepunuar me familjen e saj qe ajo ta linte kete njeri? Nuk kisha me fytyre ti dilja perpra as asaj qe me nje fjale ma (......) komplet, por as burrit te saj qe e morri vesh se me ke ajo ishte duke ndenjtur dhe duke folur gjate asaj kohe.

Plus, nuk jam fan i dhunes. Nuk me pelqen inferioriteti midis mashkullit dhe femres. Kemi arritur ne nje kohe qe sekset duhet te jene te barabarta nga te gjitha anet, aq me shume generata jone qe e kemi pare pak a shume boten dhe funksionet e saj. Nuk me pelqeu se si shoqja ime qe ishte kundra kesaj lloj dhune i qendroi ketij muhabetit dhe u be viktime per veten e saj. Pranoi dhunen dhe uli krenarine e saj. Pranoi mposhtjen e vetvetes dhe humbi shoqerine e saj.

Perjashtuar Maska e Ihti
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    NY
    Postime
    966
    Citim Postuar mė parė nga Cosmopolitan
    Njojtja e tyre ishte shume e shpjete gjithashtu edhe aktet martesore u bene brenda javes. Nuk e di ne ishte shfrytezim dhe ana e burrit per te marre dokumentat
    A thua ben vaki kjo valle?

Pse mos ti japi dru ai sa here qe i mbushet mendja, kur aq tru ka gruja?

Mu pershembull, po te me rrifte gruja do e lija
    Summertime baby!

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Dhunen dhe inatin nuk e shpjegoj fare. Se nuk ka cfare te shpjegosh. Per ato qe perdorin dhunen nuk ka fjale dhe llogjike . Jepi duret. Cudi kjo ne amerike dhe nuk i tregon deren ? Dhe me nje jave njohje-je eshte aq kollaj se se ke idene .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Puna eshte se ne "dathuli" na pelqen te jemi sado-mazokista.

Tani, ato pyetjet qe ke parashtruar ti Kozmo, jane te bazuara vetem tek nje rast i izoluar dhe rrjedhimisht jane "unrepresentative", pra nuk perfaqesojne sjelljen ne cdo lidhje.

► ☆☆☆ ◄
    Anėtarėsuar
    26-10-2005
    Vendndodhja
    Mėmėdhe
    Postime
    4,834
    Cosmopolitane,une Shkruajta Per Aq Sa Pashe Ne Teme Dhe Nuk Dija Se Sa Kishe Bere Ti Per Ate Vajze.Me Nje Fjale Ti Ke Bere Tenden Dhe Gjene E Duhur Qe Mund Ta Beje C'do Kush Per Nje Shok Ose Shoqe

Ajo Qeka Nje Tip I Vecante Dhe Qeka E Keqja E Vetes Ne Kete Rast,Pasi E Kam Thene Edhe Me Siper Qe Kete Lloj Jete S'ma Ha Mendja Qe Mund Ta Duroje Njeri,Sidomos Ne Amerike Ku Emancipimi Duket Qarte.

Peace
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AlbaneZ : 29-06-2006 mė 13:16

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė parandalojmė dhunėn ndaj fėmijėve
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 26-10-2007, 13:02
  2. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-04-2007, 05:49
  3. Pse njerėzit pėlqejnė dhunėn?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-08-2006, 05:41
  4. Pėr Inatin Tim
    Nga SkenderRusi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 01-03-2006, 21:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •