Bazuar ne nje ngjarje te vertete
Protagonisti kryesor NUK jam une.
Nje shoqja ime e ngushte ne te kaluaren time, u njojt me nje cun ne Shqiperi dhe vendosi ta merrte ne Amerike qe te jetonin se bashku. Njojtja e tyre ishte shume e shpjete gjithashtu edhe aktet martesore u bene brenda javes. Nuk e di ne ishte dashuri me shikim te pare, apo thjesht nje nevoje per te gjet nje burre, apo dhe shfrytezim dhe ana e burrit per te marre dokumentat - megjithate ishte si ishte, ishte pune e tyre.
Mbas disa muajsh burri i saj erdhi ne Amerike. Qe diten e pare ai ka filluar ti vendose kushte ne veshjen e saj te perditeshme, kushte ne shoqerine e saj (psh me ke flet me ke s'flet ne telefon, dhe gjithashtu kontrollimi i celularit te saj). Mbas 1 muaji, ai e ka rafur ne mes te rruges, sepse ai ishte nxefur me mospunimin e metrove, during the rush hour period. Njehere tjeter, ai e ka rafur akoma me keq duke e goditur me tenxhere te nxehte ne krah duke e lene me shenje te perjeteshme ne trup. Te gjitha keto arsye kane qene sepse ne te gjitha rastet, ai ka patur fjalen e fundit dhe kur gruaja e tij mundoheshe te thoshte mendimin, apo opinionin e saj, ai si "burre" qe ishte/eshte perdorte dhunen per ti bere te ditur asaj qe ai ishte "the man" - pra qe ishte koka e famijes. (my @ss!)
Cuditerisht, edhe pas gjithe ketyre "ndodhive", kjo lidhje vazhdon te ekzistoje edhe pas 3 vjetesh. Pyetjet e mija jane:
1. Si e shpjegoni dhunen kundrejt femres?
2. Pse mashkulli kerkon me doemos te ndihet superior?
3. Perse martesa ndryshon raportin e 2 partnerve me njeri-tjetrin, qofte "brenda dhomes te gjumit", apo edhe ne ambientet publike?
4. Pse femrat pranojne te abuzohen?
P.S. Kete shoqe e kam humbur, sepse une nuk kam kuptuar, dhe nuk kam pranuar qendresen e saj ndaj ketij njeriu.
Ju lutem pyetjeve pergjigjuni, jo vetem duke u nisur nga ky shembull, por edhe nga eksperiencat tuaja personale apo te te njojturve.
Krijoni Kontakt