Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anėtarėsuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    pse mi pak shqipo gamora e sadista ka ene pak femna tyryfyle qi pronojn me u rraf vetem me qen me burre se i shan fisi ene shoqnija

une per piken tre jom kondra. mos u martoni. pale me u martu nga holli sa me gjet i burr.

meshkujt xhentila si puna jeme numrohen me gishta.
    no glove no love

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Per mendimin tim..

Kjo qe ti ke shkruar ketu eshte mese normale per disa familje shqiptare

Ne pikat e pyetjeve qe ti ke parashtruar bashkohem me mendimin e lindit dhe lukas

Per sa i perket pyetjes se fundit.. pse pranon gruaja.. sepse.. ka shume raste qe ajo nuk do te hedhe poshte mundimin qe ka derdhur per te krijuar kete familje.. punen e saj madheshtore etj etj.. jo se e ben per burrin.. por per veten e saj

Gjithsesi UNE nuk e pranoj dhe skam per ta pranuar kurre dhunen e dikujt ndaj meje.. sado shume te punoj ne familje
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

femmedecarriere Maska e Visage
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    LarG ... aty ke veriu i veriut
    Postime
    587
    Eshte nje nga temat qe me vjen me te vertete inat me femrat qe ne vitin 2006 akoma vazhdojne te durojne keto lloj trajtimesh. Eshte me te vertet per te ardhur keq qe keto femra s'kane fuqi karakteri qe te ngrihen e mos durojne trajtime te tilla abuzive.

Por ne te njejten kohe dhe them, qe per kete e ka fajin kryesor femra sepse ne momentin e pare qe nje mashkull perdor dhune ndaj saj, femra duhet te beje gati valixhet dhe t'i thote goodbye se ai s'ja vlen as nje cent si mashkull, dhe jo me te mendosh te krijosh familje me ate lloj njeriu.

Tani t'i pergjigjem pyetjeve:
    1) Dhuna (ne pergjithesi) por sidomos kunder femres eshte nje nga gjerat me te ulta per te mos thene me e ulta qe mund te beje nje mashkull. Pse? Sepse nje qe perdor dhune kunder seksit me delikat, jo vetem qe eshte nje cope frikacaku por eshte njeri pa karakter. Ne syte e mi, ky njeri s'ka asnje vlere.

2) Pse? Sepse ashtu jane rritur me ato mendime, qe po s'jane mbi femren ndihen inferiore, s'ndihen me burra. Eshte sikur ju heq dikush te drejten e te qenit burre. (mendime shume prapa bote keto)
    Personalisht, nuk jam kundra qe nese eshte me i avancuar se mua ne karriere ose ne inteligjence, hallal se ashtu e ka bere Zoti, por jo te mundohet me c'do kusht te me kaloje mua. Ate gje s'e pranoj, sepse nese dy duhen me njeri tjetrin atehere, ata duan qe t'a shofin tjetrin sa me te avancuar ne jete. Nese do, te jete i barabarte me mua, por qe te mundohet te jete superior me c'do kusht thjesht sepse eshte mashkull eshte nje idiotesi e tere, dhe s'e pranoj.

3) Sepse pas martese besoj qe dy njerez e shofin tjetrin si nje dicka konstante, dmth qe do jete gjithmone aty dhe ja varin njeri tjetrit.

4) Keto femra qe pranojne abuzime jo vetem fizike por edhe psikologjike jane femra shume te dobeta ne karakter te cilat mendojne se s'ja dalin dot vete ne jete dhe pasi gjejne nje mashkull e mbajne ate mashkull me c'do kusht. Kurre s'kam arritur t'i kuptoj keto lloj femrash megjithese njof disa dhe me ngrejne nervat kur e ulin veten kaq shume per nje mashkull.
    Dhe nese thone qe e bejne per hir te familjes ose te femijve, s'e besoj sepse nje mashkull i tille jo vetem qe s'ben punen e tij si baba, por s'eshte as gje e shendetshme per familjen, se ne mos njehere, tjetren femijet do jene prezente kur babai te perdore dhunen ndaj nenes. Atehere, c'fare ju mesohet ketyre femijeve me kete sjellje? Plus qe ky mashkull mund te jete edhe shume i dhundhshem me femijet, sepse ashtu eshte nga natyra.
    Personalisht, do isha me se e lumtur te kaloja vetem jeten se sa te isha me nje mashkull abuzues qofte ky abuzim fizik ose psikologjik.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Visage : 29-06-2006 mė 13:36

i/e regjistruar Maska e DESA
    Anėtarėsuar
    17-06-2006
    Postime
    71

oh sa keq

Kjo eshte nje ngjarje teper serioze por NUK me VJEN KEQ PER ATE VAJZE BUDALLACKE ... madje mi ngre nervat dhe dua qe asaj vajze ti jap nje dru vete LOL

Dmth them me shume siguri qe abuzi dhe pranimi i abuzimit jane 100 % te lidhur me injorancen qofte nga ana e burrit dhe qofte nga pranimi i abuzimit nga ana e femres.

Te gjithe jemi te lire dhe mund te bejme cfare te duam dhe femra skane pse te kene frike te dalin nga mardheniet me burra qe nuk i duan ose respektojne sepse kur nje njeri arin te gjuaj nje tjeter atehere ai njeri nuk eshte me njeri por ka aritur statusin e nje kafshe pra eshte kafshezuar sepse kafshen e shprehin inatin duke u rrahur.

Cosmo ti ke bere me shume se sa une do kisha bere per arsyen sepse une do isha prekur jashte mase dhe .... do e kisha fut ne burg ate burrin e saj apo ska qene edhe pa documenta !

Women wake up and smell the good life ( those of you that get beaten up)

i/e regjistruar Maska e Cosmopolitan
    Anėtarėsuar
    13-06-2006
    Vendndodhja
    kujt i intereson ne kete forum?
    Postime
    76
    Citim Postuar mė parė nga Zemrushja
    Per mendimin tim..

Kjo qe ti ke shkruar ketu eshte mese normale per disa familje shqiptare

Ne pikat e pyetjeve qe ti ke parashtruar bashkohem me mendimin e lindit dhe lukas

Per sa i perket pyetjes se fundit.. pse pranon gruaja.. sepse.. ka shume raste qe ajo nuk do te hedhe poshte mundimin qe ka derdhur per te krijuar kete familje.. punen e saj madheshtore etj etj.. jo se e ben per burrin.. por per veten e saj

Gjithsesi UNE nuk e pranoj dhe skam per ta pranuar kurre dhunen e dikujt ndaj meje.. sado shume te punoj ne familje
    Po mire, po pse pikerisht duhet te jete normale per familjet shqiptare, apo dhe per meshkujt shqiptare te perdorin dhunen ndaj femres?

Une dakort jam - nje femer te krijoje nje familje eshte nje merite e madhe, dhe kur ndodh nje argument midis nje cifti duhet te vihet parasysh llogjika dhe njerezit duhet te arsyetojne, gjithashtu edhe te tolerojne. Te gjitha te mesipermet kane te bejne me anen verbale jo fizike, dmth duhet toleruar njeriu por jo dhuna.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Cosmopolitan : 29-06-2006 mė 14:19
    "...beauty comes from inside....the mind comes from reading"

Anėtarėsuar
    13-06-2006
    Vendndodhja
    Postime
    76
    Kurre s'kam arritur t'i kuptoj keto lloj femrash megjithese njof disa dhe me ngrejne nervat kur e ulin veten kaq shume per nje mashkull.
    Dhe nese thone qe e bejne per hir te familjes ose te femijve, s'e besoj sepse nje mashkull i tille jo vetem qe s'ben punen e tij si baba, por s'eshte as gje e shendetshme per familjen, se ne mos njehere, tjetren femijet do jene prezente kur babai te perdore dhunen ndaj nenes.
    Hera e fundit kur kam folur me kete shoqe ne telefon, ishte para disa muajsh. Me ka marre ne telfon te dinte pse une nuk i fola me, dhe une i dhashe arsyet time qe pak a shume po i permend edhe ne kete teme.

Pergjigjja e saj ishte ... " te lutem me kupto, u ktheva te burri se me vret opinioni". To hear that coming out of her mouth, increased my will not to EVER speak to her again. Por i ve fajin dhe familjes te saj, prinderit kane te bejne shume ne keto raste. Nqs ajo do ishte vajza ime, une nuk kisha per ta lene kurre te ktheheshe mbrapsht. Do beja te pamunduren, sikur edhe ta lidhja pas krevatit, vetem te ai njeri mos ktheheshe.

Se mos i shkoje mendja ndonjeriut per keq ketu heeee..... Se muhabet po bejme....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Cosmopolitan : 29-06-2006 mė 14:20

Anėtarėsuar
    13-06-2006
    Vendndodhja
    Postime
    76
    Citim Postuar mė parė nga TikTak
    un kom vite qi jetoj vetem e as me nxen truni si mund tjetojn njerzit si tufa
    Besoj se keto gjera ndodhin vetem ne familje shqiptare dhe italiane. Por me shume shqiptare.

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Citim Postuar mė parė nga Cosmopolitan
    Po mire, po pse pikerisht duhet te jete normale per familjet shqiptare, apo dhe per meshkujt shqiptare te perdorin dhunen ndaj femres?

Une dakort jam - nje femer te krijoje nje familje eshte nje merite e madhe, dhe kur ndodh nje argument midis nje cifti duhet te vihet parasysh llogjika dhe njerezit duhet te arsyetojne, gjithashtu edhe te tolerojne. Te gjitha te mesipermet kane te bejne me anen verbale jo fizike, dmth duhet toleruar njeriu por jo dhuna.
    E di mi zemer e di.. po puna eshte se rrobte shqiptar.. disa prej tyre.. kane nevoje per kurim nervash.. e kam fjalen per ai robi qe ke paraqitur me siper.. me kupton/??
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anėtarėsuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    Jam i sugurt se ajo gruaja,para se te martohej,kur futej ne forume,nga keto fjalet e bukura thoshte,se femra nuk duhet keqtrajtuar.
    po tani nuk e dime idene e saj per burrin.ai mund te kete shume me teper llogjike sesa mendojme ne.bile mund ti japi kaq logjike gruas saqe ta bej te besoj se e meritonte dhunen.
    po edhe ajo nuk do qendronte akoma po mos ti pelqente.te gjithe e dime se gjen pretekste,gjoja bota do flasi keq.
    Dhuna eshte dicka e pashmangshme kur dy njerez te martuar bashkejetojne.
    Te dy sekset e perdorin po ne forma te ndryshme,burrat zakonisht kane dhunen me force,sepse e kane kete mundesi,femrat nga ana tjeter kane dhunen psikologjike,qe ne te vertete eshte shume me e keqe se nje shuplake.
    e shkateron shpirtin e njeriut dhe e lidh pergjithmone.i mbyll syte.

tani tek ai cifti,nuk ka faj asnjeri.ka gjetur tenxherja kapakun.
    faj do kete vetem po u ndane.
    po deri tani,ata vertetojne se bashkejetesa e tyra eshte shume me e rendesishme se ngjarjet e tilla.
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

. Maska e nausika
    Anėtarėsuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    Kjo nuk eshte aspak histori "shqiptare" apo Ballkanase. Dhuna kunder femres ne familje eshte e perhapur kudo ne bote (biles edhe ne boten e "pare" ku femra ka me shume liri dhe te drejta.
    Shoqja jote u martua se donte burre, por nuk dinte te zgjidhte dike qe ta respektonte dhe ta donte si grua. Duhet te jete njeri shume e dobet nga ana emocionale dhe nuk besoj se ka mbeshtetjen morale te familjes dhe shoqerise qe te mos pranoje nje abuzim te tille nga burri.
    Me sa lexova me siper ne disa postime, ekziston tendeca qe sjellje te tilla violente te justifikohen. Eshte mentalitet i gabuar dhe ka eksiztuar gjithmone ne shqiperi (sepse te lije burrin ishte turp i madh).
    Ne shume raste, dhuna ne familje rritet ne ate mase derisa arrihet ne vrasje dhe per kete arsye kur shfaqen shenjat e para te nje sjellje te tille kafsherore nga burri, duhet qe gruaja te largohet nga nje situate e tille sa me shpejt. Ne Amerike vriten cdo vit reth 3000 gra nga bashkeshortet, ne Rusi reth 14000, etc...dhe statistika te tilla ekzistojne ne cdo vend te botes (duke mos permendur vendet islamike ne te cilat statistikat e mesipermen jane me te larta).
    Eshte poashtu sjellje e gabuar qe viktimes ti hidhet faj qe "rri dhe ha dru". Mos llogjikoni si kalamaj dhe mos shpejtoni qe te hidhni fajet atyre qe e "meritojne". Ne kete mes, fajin e ka BURRI dhe jo gruaja. Me pak fjale, eshte AGRESORI qe duhet denuar dhe jo VIKTIMA.

Per hapesen e temes qe e ka shoqe te abuzuaren: Nuk duhet qe kur shoqja jote jeton ne nje situate te tille nga e cila nuk i ka mundesite apo forcen apo kurajon qe ta evitoje, ti ta abandonosh sepse "nuk e kupton sesi ajo nuk iken". Perderisa ti nuk e imagjinon dot veten ne vendin e saj, poashtu nuk mund te imagjonosh stressin, friken dhe shantazhet psikologjike (pervec dhunes fizike) qe ajo perjeton. Ndoshta arsyeja qe ajo nuk mund te largohet nga kjo situate eshte qe nuk ka mbeshtetjen morale (ndoshta edhe ekonomike) qe te gjeje nje zgjidhje te shpetoje nga situata abuzive.

Do te keshilloja qe ti riperterish mardheniet me te perseri dhe te perpiqesh ti ndodhesh afer sepse ne nje situate te tille, miqte (dhe familja) jane ndihmese shume e madhe. Gjithashtu, ne amerike ka sherbime sociale te posacme per grate e abuzuara nga burrat qe mund ta ndihmojne me shume shoqen tende sesa postimet ne kete forum.

P.S. mos e ktheni temen ne chitchat!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga nausika : 29-06-2006 mė 16:50
    When in Doubt, Act Stupid!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė parandalojmė dhunėn ndaj fėmijėve
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 26-10-2007, 13:02
  2. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-04-2007, 05:49
  3. Pse njerėzit pėlqejnė dhunėn?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-08-2006, 05:41
  4. Pėr Inatin Tim
    Nga SkenderRusi nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 01-03-2006, 21:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •