Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150

Kërkim i punës pas përfundit të shkollës në UK

Hej kam nje pyetje per ata studenta qe kane mbaruar universitetin ne UK. Une kam nja tre jave qe e mbarova perfundimisht universitetin dhe po kerkoj pune por eshte problem se shumica e kompanive nuk te pranojne pa work permit , vizen e kam deri 31/12/2007 pas kesaj date me duhet work permit. A ndodhet ndonje student ne te njejtin pozicion si puna ime? Sa pe informacion para universitetit kam bere edhe studime te tjera ketu ne UK dhe ne tetor te ketij viti i bie te jem 5 vjet full-time student. N.q.s dini ndonje gje apo ndonje organizate qe te ndihmone mund te me lini ne dijeni? FLM
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Ervisa
    Hej kam nje pyetje per ata studenta qe kane mbaruar universitetin ne UK. Une kam nja tre jave qe e mbarova perfundimisht universitetin dhe po kerkoj pune por eshte problem se shumica e kompanive nuk te pranojne pa work permit , vizen e kam deri 31/12/2007 pas kesaj date me duhet work permit. A ndodhet ndonje student ne te njejtin pozicion si puna ime? Sa pe informacion para universitetit kam bere edhe studime te tjera ketu ne UK dhe ne tetor te ketij viti i bie te jem 5 vjet full-time student. N.q.s dini ndonje gje apo ndonje organizate qe te ndihmone mund te me lini ne dijeni? FLM
    ervisa degjo lalin, per sa i perket informacionit kontakto me shpresa programme, qe eshte e bazuar ne manor park, london, website eshte: http://www.shpresaprogramme.com/ (ktu ke edhe adresen e plot me te gjitha contact details), un vet se kam perdurur ndonjeher po kan then qe eshte agjensi e mire qe jep legal aid per shqiptaret qe ndodhen ne uk.

dhe se dyti ti thua qe ke vize deri ne 12/07 dhe qe ne tetor mbushke 5vjet ketu, dhe ty te takon qe pas tetorit te takon te aplikosh per cityzzenship, edhe ma merr mendja qe duhett i mbushesh kushtet per nenshtetsine, edhe nqs merr nenshtetsi ske pse te merakosesh per work permit

nqs do ndonje gje me teper let me know, n i will help with what i can

tyake care rrusho
    Ndryshuar për herë të fundit nga white_snake : 18-06-2006 më 11:22

Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    thank you hon....me dhe pak shpresa...
    -Benjamin Franklin-

Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    sorry vizen e kam deri ne 31/01/2007 white snake...por anyway prape i bie te jem kete october 5 vjet
    -Benjamin Franklin-

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-06-2003
    Postime
    1,550
    Citim Postuar më parë nga Ervisa
    sorry vizen e kam deri ne 31/01/2007 white snake...por anyway prape i bie te jem kete october 5 vjet

pa problem............sa te mbushesh 5vjecarin te nesermen dergo formen e nenshtetesise qe mos te venohesh sh..........all the best of luck

Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    No white snake. Sot isha ne universitet dhe me than qe studentant nuk lejohen te aplikojne per British citizenship. Duhet te jesh ne angli si work pemit holder...so...
    -Benjamin Franklin-

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Ervisa, nuk keni punuar si part time gjate ketyre 5 viteve fare? Nqs po atehere u must have some tax vouchers ose NI contributions, kto mjafojne. Nqs nuk i ke ka rruge qe mund ti nxjerresh mund te ndohmoj ne lidhje me kete.

Na trego se per cfare ke mbaruar uni, how do u go on about findng a job, cos i am about to finish my one very soon as well.

persh

ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    Para 2vjetesh mbaroi nje shoqa ime si ne poziten tende- hiqe mendjen per British e gjera te atilla- po nuk pate work permit (qe mbas asaj ) te maresh qendrim te perhershem and vetem athere te jepet e drejta qe te aplikoshe- pasi po te ishte keshtu pune te gjith Studentat ishin bere me British.

Kjo shoqa ime mbaroi 5vjet studime- viti i fundit ishte praktike- dmth qe ajo duhesh te gjente vend pune qe ta mbante ate ketu- ajo e gjeti edhe tani ka leje pune - hyn edhe del sa te dush me ate vize.

E vetmja gje qe te surgjeroj - eshte te gjeshe vend pune ne zyra- duke praktuar ate dege qe ti sapo ke mbaruar. Ky eshte i vetmi shance qe ti do keshe per te mare leje gjendrimi ne kete vend.

Rregullat ndryshojne cdo dite- gjerat po vijne te shtrengohen me shum- edhe jo te lirohen- e vetmja gje qe ka cdo te dhene te sakte (nuk jane thashetheme) por jane website i homeoffice-it eshte shum ndihmues- tregon cdo gje se cfare duhet te keshe nevoje ne procedura te tilla- kshq vetem kerko

Te uroj suksese

bunny
    How can she fall, if there is no one there to catch her

Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    e di bunny, e di.....
    -Benjamin Franklin-

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Si ka mundesi qe une perpiqe te ndohmoj nje vajze dhe kjo direkt kujton se du te llafosem me te nen shtrat ehh??

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Shkolla e Korces dhe tradita e saj ne pikturen kishtare
    Nga white-knight në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 25-11-2008, 09:57
  3. At Gjergj Fishta
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 25-04-2006, 03:44
  4. Gjergj Fishta, per gjuhen dhe shkollen shqipe
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-12-2002, 00:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •