Close
Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 139
    Iku dhe nje dite Maska e F_LASKU
    Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182

Prerje koke për ata që lënë besimin (!)

Nje nga absurditetet me te medha qe me ben pershtypje ne lidhje me ligjin Islamik eshte denimi me prerje koke, per ata qe lene besimin.Absurd,sepse literatura islame nuk pushon se perserituri qe besimi eshte dhurate dhe ai te dhurohet e te merret prej Zotit.Eshte ky Zot qe e ka shkruajtur qe X person do te besoje e me pas do te tradhtoje.Por edhe sikur te dehemi e te pranojme dogmen nje arsye e thjesht te nxjerr ne konkluzion me absurd.Nese Ai, i madhi Allah qe me ka dhuruar besimin,atehere pse tregohet kaq doreshternguar e ma merr?Me cte drejte ti pritet koka "tradhtarit" kur eshte Allahu ai qe e ka tradhtuar.Eshte ai qe tallet me te, qe njehere ia jep e njehere ia merr besimin.Ku jane te drejtat e individit?Ku eshte liria ne kete rast?Te imponojne te besosh dicka qe nuk te duket e drejte.Thjeshte qe mos te ua prishesh terezine deleve te perendise.

Shenim: Ky rregull zbatohet vetem ne vendet ku ka ligj(sheriat) Islam.
    Ndryshuar për herë të fundit nga F_LASKU : 13-03-2006 më 08:31
    Per dashuri jap jeten,per liri jap dashurine

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Mendimi im eshte ky F_LASKU: Zoti na provon te gjitheve; na provon ndienjat tona dhe na ve ne porva te njepasnjeshme. Por mos harro nje njeri vihet ne prove edhe nga dialli prandaj gjithsecili duhet te zgjedhe se kujt do ti besoje ne kete jete. Prandaj njerezit luhaten ne kete jete. Prandaj ndodh edhe kjo Tradheti ndienjash.

Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Shume mire, kjo tradhti ndodh dhe eshte normale sepse ka qe nuk dehen pa pire por problemi eshte pse duhet te ju presesh koken?

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Aaaaaa te me falesh per kete nuk di cte them se sjam as myslimane.....dhe rregullat si di shume mire

por mua nuk me duket e drejte prerja e kokes nga nje njeri i thjeshte... ajo gje i takon Zotit.... mendimi im

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    E ke te kote Lasku,
    sa here e kam bere une kete pyetje dhe nuk me jane pergjigjur me seriozitet,
    pergjigja qe do te marresh eshte "Ashtu ka thene Zoti" ose "Ashtu ka thene muhamedi",
    Gjithmone pyetja shkon me nje tjeter pyetje,
    Duke pare keto ligje "Absurde" a jane me te vertete prej zotit apo prej njerezve,
    per mua Zoti nuk mund te vendose ligje absurde, ligjet absurde i krijojne njerezit.

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Se pari te them se nuk e kuptoj dhe me habit fakti se perse investoni kaq mund dhe energji ne nje qeshtje qe nuk ju ben pershtypje, ju krijon neveri dhe thene shkurt nuk e admironi.Perse kot se koti humbasni kohe.Nese mendoni se nje besimtarit musliman do te ja ndryshoni mendjen prap ju them se e keni gabim.Nese dikush e braktis Islamin,ai nuk e ka patur dhurat nga Zoti
    por ka qene thjesht nje imitator.

Se dyti,kur mendonji cka do coft per besimin,per islamin,...,per Zotin, per ate ose kete sic po beni,duhet te keni parasysh kete pamje : Dita D,gjykimi final,te gjithe njerezit e krijuar lakuriq, para Krijuesit.Terazite para tyre.Ne anen e djathte Xheneti - shperblimi.Ne anen e majte Xhehnemi - ndeshkimi, me zjarrin dhe rrenkimin trishtues te tij.Zebaniet e tmerrshme ne pritje.Nga friga askush nuk e njeh askend.Fillon ndarja e veprave (e cila do te zgjat 50 000 vite tonat).Secilit qe i ipet libri ne doren e majt sikur do te mundte do te vdiste ne vend nga tmerri e shokimi mirepo ska me vdekje ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga buki19
    Se pari te them se nuk e kuptoj dhe me habit fakti se perse investoni kaq mund dhe energji ne nje qeshtje qe nuk ju ben pershtypje, ju krijon neveri dhe thene shkurt nuk e admironi.Perse kot se koti humbasni kohe.Nese mendoni se nje besimtarit musliman do te ja ndryshoni mendjen prap ju them se e keni gabim.Nese dikush e braktis Islamin,ai nuk e ka patur dhurat nga Zoti
    por ka qene thjesht nje imitator.
    Nuk eshte e vertete qe kush dek nga islami ka qene nje imitator,
    çme thua per ata qe kane lindur ne nje shoqeri islamike dhe gjithe jeten kane njohur vetem islamin, pastaj vjen nje dite ku njohin dhe fete e tjera dhe binden qe islami nuk eshte per ta dhe nuk eshte i drejte, a eshte ky njeri nje imitator?

Kjo çeshtje na ben pershtypje edhe pse na krijon neveri.

Ti si mendon a eshte i drejte ligj?
    Te lutem pergjigju drejt si e mendon ti si person, po i drejtohem buki19-te si buki19 dhe jo argumentave fetare, ti si njeri si mendon, e drejte apo e padrejte.

Anëtarësuar
    16-07-2005
    Postime
    182
    Imitator?Mundesi teper e vogel te jene te tille ata qe lene fene.Pse do thuash?Sepse ne shtetet ku zbatohet sheriati Islamik, femijet sapo te mbushin njefare moshe rreth pesembedhjete vjec,urdherohen ne menyre te verber te bejne faljet,ritet fetare islame.Ne te kundert profeti i ka porositur prinderit qe ti rrahin fmijet rebele qe nuk i binden nje gjeje te tille.Pra te reflektosh ne kete kupton qe islami ne vende te tilla imponohet pa perfill lirin ne te menduar dhe paperfill stadin shpirtnor te individit.Kjo i ben ndjekesit te jene plotesisht te verber dhe paragjykues ndaj cdo gjeje qe bie ndesh me ate qe mendojne dhe besojne.Por kjo nuk ndodh me te tere,ka prej atyre qe nuk u mjafton verberia por kerkojne te qartesohen dhe si perfundim dalin ne konkluzionin qe po ta shprehesh te pret shpata e mullahut.
    Te rrije tere jeten skllav ky person?Te pranoje dicka qe nuk e beson?Te shtiret vetem per te mbijetuar?Une mendoj qe nuk eshte e drejte ta vrasesh sepse "tradhton" islamin.Nese ne fe nuk ka dhune dhe besimi eshte dhurate prej Zotit atehere nuk ka llogjike te kete nje rregull te tille diktatorial.

BUKURIA SHERRI I LUMTURIS Maska e koder kiss
    Anëtarësuar
    03-03-2006
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    206
    Ekzistojne shume terma dhe teminologji
    qe zoti ka krijuar njerzimin, por une nuk e besoj
    Une them qe njeriu ka krijuar ''zotin''
    SI pike referimi per realizimin e interesave personale
    Ne qofte se zoti ekziston dhe eshte imadh Psenuk ilumturon te gjith njerezit njesoj

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Citim Postuar më parë nga xfiles
    Nuk eshte e vertete qe kush dek nga islami ka qene nje imitator,
    çme thua per ata qe kane lindur ne nje shoqeri islamike dhe gjithe jeten kane njohur vetem islamin, pastaj vjen nje dite ku njohin dhe fete e tjera dhe binden qe islami nuk eshte per ta dhe nuk eshte i drejte, a eshte ky njeri nje imitator?

Kjo çeshtje na ben pershtypje edhe pse na krijon neveri.

Ti si mendon a eshte i drejte ligj?
    Te lutem pergjigju drejt si e mendon ti si person, po i drejtohem buki19-te si buki19 dhe jo argumentave fetare, ti si njeri si mendon, e drejte apo e padrejte.
    O xfiles,une sa here te drejtohem,gjithmone te drejtohem si xfiles e jo si +files
    ose zfiles.Ti me drejtohesh mu,ema pytja eshte per qeshtjet e fese,dhe cka do qe te them une jashte keti konteksti, veq asaj qe eshte shpallur,nuk qon pesh.Per mua personalishte nuk eshte e drejt edhe qe dikush te futet ne komore gazi ose te digjet ne karrigen elektike,e mos te flas per kokat e rena ne gilotina.Ema ligji e parasheh qe ashtu te jet,e nese nje ligj njerezish ka te drejt ti pren kokat,pse jo edhe nje ligj i Zotit.Ne anen tjeter deri sa nga keto ligje te njerezve kan rene me qindra e mija koka,faj e pa faj,skam idene me te vogel sa koka kane rene per shkak qe dikush e ka braktisur fene islame (nese dikush e din ne te na thot),po ashtu sheriati parasheh ndeskimin e kurverise me gurezim (mbytje me gur) ema sa here eshte perdorur kjo metode deri me sot - vetem disa here pergjate tere historise se islamit.Si thote nje popullore
    droja e ruan vreshten.

Faqja 0 prej 14 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Do të tradhëtonit kombin për besimin tuaj?
    Nga RaPSouL në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 153
    Postimi i Fundit: 19-12-2011, 15:00
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Si ta forcojmë besimin !!!!!!
    Nga phyro në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-05-2007, 08:58
  4. Prerje 1000 dhe 500 lekëshe kanë peshkuar me dhjetëra tregtarë në Tiranë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-09-2005, 17:52
  5. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •