Ore po nuk doli nje person qe di greqisht te na perktheje se cfare shkruhet ne biografine e Pirro Dhimes ne faqen e tij www.pyrros.gr/cv.asp ?
Ore po nuk doli nje person qe di greqisht te na perktheje se cfare shkruhet ne biografine e Pirro Dhimes ne faqen e tij www.pyrros.gr/cv.asp ?
Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.
Po ta marresh holle holle dhe te krruash koken armiq si puna e pirros nuk u duhet lejuar intervisa.
Mu ne mes te TV "Klan"..gjoja.
dhe une kaur jugu jam dhe ika nga shqiperia ne kohera me te veshtira ..97 hesapi dhe nuk thashe qe jam grek dhe gjak nuk shita e as nuk bleva. Nese Pirro Tradhetari ne keto momente ka familje mua e gjithe familja me eshte shkaterruar pikerisht nga elemente shqiptaro greke te cilat e kane mohuar gjakun me pare se Pirrua. Ne cka po shkruaj nuk dua te futem ne hollesira dhimbjesh dhe lotesh te derdhura ne token greke.
Shqiptaro-Grekofon te tille qe nga momenti qe i degjon kur flasin te futin ne koke mikrobe fonologjike te cilat kane si qellim "Klane" te tipit "Agjia Varvara".
Nese me degjoni llafin mua dhe instikteve te trasheguara prej stergjysherve te mi te rrethit te "Sarandes" ose Dyzet Shenjtoreve merreni si te doni -- pikerisht ky eshte ndryshimi midis Shqiptarit dhe Grekut [MOHIMI I GJAKUT] ne raste te veshtira te jetes.
Qyteti i Sarandes ose Dyzet Shenjtoreve eshte qyteti ku une u linda dhe u rrita dhe u desha te largohesha ne moshen 17 vjec dhe kam vuajtur me shume se Pirro Tradhetari nga Athino-Tirana "ja tin eladha re gamoto" Mr. TV "Klan" "rrefim" ... ka mundesi qe prifti personal i Pirro Tradhetarit te kete qene dhjak te agjia varvara.
Kufirin fjaloshqiptar dhe gardhin Shqiperi-Greqi e kemi ndertuar ne shqiptaro-kauret e jugut zotit Pirro Tradhetari ne fillim i duhet te kaloje fjalokufirin e rretheve Dyzet Shenjtoret jo me Saranda [Krishti nuk eshte Grek] kjo qe pergjigjja ime shqiptaro-fetare kur me paraqitej rasti per te mohuar gjakun, greku aq ndyresire eshte sa qe mundohet te monopolizoje dhe vete Birin e Zotit ose Krishtin, dhe pasi tia kete arritur qellimit dhe e shikon qe nuk ka mbetur me kembe njeriu i pa u agjiovarvaronizuar fillojne dhe pine gjakun e njeri tjetrit dhe blejne sace sateliti per ti futur hundet ne gjakrat e TV "Klanit" dhe duke u perpjekur te mos dhe te ofendoj njeri me duhet te them me keqardhje qe personi ne interviste nuk eshte Shqiptar por Grek dhe emri i tij nuk eshte me Pirro Dhima por Pirro Tradhetari -- keshtu krijohen gjuhet-gjakrat-familjet-fshatrat-qytetet-rrethet-"jugu"-"veriu"- "TV Klanet"-dhe KOMBI SHQIPTAR -ose Republika e Shqiperise. E vetmja menyre per te qe te quhet Shqiptar eshte pikerish "Fjala"... i duhet te marri pas fjalen me "stil labce" meqense eshte nga rrethi i "Vlores" dhe te thote me zemer te hapur "Per Shqiperine" ne toke greke dhe ti lere greket te flasin tin glosa tus-- "re gamoto" eshte fonomikrob djallezor te cilin dhjaket e agjia varvares e kane lejuar te futet ne fjalorin Olimpik Grek.
Hajde mirupafshim.
Kisha shume per te shkruar po kam frike se aty jashte nuk eshte vetem nje person me mbiemrin "Tradhetar" por jane te shumte dhe dine te lexojne dhe Shqip, dhe nese TI je nje prej tyre ben mire te largohesh nga ky forum.
Ehhh, te me falni o vellezer, se sa here lexoj te tilla perplasje me ze alergjia!
Si e kuptoni fjalen "minoritar"? C'fare eshte minoritari?
Minoritar, ne nje Shqiperi me popullsi nga me homogjenet ne bote dmth:
Te ndihesh ndryshe nga shumica derrmuese, te mos ndihesh si shumica derrmuese; te kuptosh ndryshimin nga kjo shumice derrmuese, dhe finalja, te jesh ne gjendje dhe i gatshem te deklarosh kete ndryshim, dhe te jeshi ndergjegjshem per egzistencen e qenieve te tjera te te njejtit tip, mundesisht te organizuara dhe qe i kane shoshitur mendimet personale ne nje mendim grupi. Por, ky lloj procesi nuk duhet te jete i forcuar apo te zhvillohet nen presion, dhe njerezit nuk duhet te ndihen te detyruar te vetekonsiderohen pjesetare te njeres apo tjetres pale, qofte te shumices derrmuese, qofte te pakices mikroskopike.
Me nje fjale, te jesh minoritar ne Shqiperi dmth: te jesh Shqiptar por te mos ndihesh Shqiptar.
Nuk ka asnje te keqe ne kete gje. Gjithkush duhet te jete i lire te ndihet dhe te deklarohet si t'i doje shpirti.
Sa per Piros Dhimas(keshtu e ka emrin e vertete, apo jo?).
Ai vete e deklaron qe eshte grek, apo jo? Grek qofte gjithe jeten atehere; grek lindi, grek edhe ka per te vdekur; eshte edhe kjo nje e drejte e tij personale, te cilen teresia shpirterore shqiptare ia ka krijuar dhe lejuar; ndryshe nga ajo qe ndodh perdite ne Greqi; e kunderta!
Shtypi ka permendur faktin se ju keni thene ose i jeni shprehur mediave greke se 'duhet te heq dhe cdo pike gjaku shqiptar qe kam'. E vertete apo jo?
I ka ardhur vertete keq; dhe duken qarte notat e indinjates dhe te pergenjeshtrimit. Duket qarte qe Pirrua nuk eshte dakord me keto "thashetheme"... Pse acaroheni o bijte e shqipes???Postuar më parë nga Piros Dhimas
![]()
![]()
Ja dhe kjo tjetra:
Me te vertete, çuditerisht edhe une po ndihem shume i lidhur tani. Madje, mberritja e Pirros ne Greqi e vllazeroi fare Shqiperine me Greqine. !Sa te lidhka sporti nganjehere! Tashme vertete qe mund te themi qe jemi popuj vellezer e te pandare!Postuar më parë nga Piros Dhimas
E pra, kete sapo e thashe dhe une me Pirron tani. Vetem te mos ishim rritur me kete armikun imagjinar ne shqiptaret, se sapo u vllazeruam me Greqine, tani qe u hapem si popull, e pame qe Greqia vdes per ne. Madje punen me te madhe per vllazerim e kane bere artistet dhe sportistet; sidomos ata greke, se ne, çfare arti dhe çfare sporti trasheguam nga diktatura?Postuar më parë nga Albo
Nejse, une kam shume besim tek arti, sepse eshte i vetmi permbi dhè qe mund te fuse luanin dhe qengjin ne nje kafaz dhe t'i beje te jetojne si vellezer. Ka rrezik qe qengjin ta kene mesuar keq, me "armiq imagjinare"... tashme do ta kuptoje se luanet, sidomos kur jane te uritur, jane tejet te embel.
Te fala te gjitheve. Edhe grekeve(po me thate se ku t'i gjej)...
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Kisha degjuar shprehjen "po*dhe me rigon",,, por albo ma konkretizoi me shkrimin e tij...Postuar më parë nga Albo
Te flasesh akoma pirrosss dhimas eshte humbje kohe. ai ka deklaruar qe eshte grek, ka ngritur komitetin e vorio epirt me emrin "pirro",, solli autobuzet me shqiptare qe jetojne ne greqi te porositur nga pirros dhimas te votojne per partite greke e plot gjera si te ketij lloji.
Kush thote qe pirross eshte akoma nje shqiptar le ta krahasoje me Luan Krasniqin qe, ndonese garon per gjermanine del i veshur kuqezi dhe i mbeshtjelle me flamurin Shqiptar.
Mund ta krahasoni dhe me boksierin QATO qe do ndeshet ne 5 mars ne Durres per te dale kampion bote, por ne kete rast pirrosssi do ngjante para shqiptareve si buburrec.
Ai mund te jete i madh per grekerit se u ka dhene shume por per shqiptaret eshte thjesh nje krimb i zakonshem...
Gabriel... Te mos fillojme tani nga krahasimet se nuk i dihet se ku mbaron lista pastaj.
Mjaft te kujtosh Enver Idrizin, i cili hoqi dore dhe nga titulli boteror i arteve marciale(martial arts world contest) nese finalen nuk e zhvillonte ne Kosove(ku edhe u mbajt finalja pastaj). Ose te kujtosh filmin Dragoi i Arte, ku Enver Idrizi luan bashke me Jean Claude van Damme. Enverit, edhe pse i kishin dhene rolin e nje spanjolli, nuk pranoi te luante ne film nese regjizori nuk e mbante objektivin per te pakten 2 sekonda tek brezi(rripi) i tij, i cili permbante flamurin shqiptar. Ky i fundit duket fare qarte.
Keto jane gjera te vogla, por tregon edhe dashurine dhe shpirtin e dikujt. Keto nuk jane gjera te thjeshta, sepse jo te gjitheve u jepet rasti te ngjiten aq lart, dhe jo te gjithe shqiptareve u jepet mundesia te bejne te njohur vendin e tyre.
Eshte fare e thjeshte t'i krijosh vendit tend nje imazh te peshtire, por eshte shume e veshtire t'i japesh atij nje imazh te bukur dhe te dlire. Ja, disave u jepet rasti, dhe nuk ngurrojne te bejne nje gjest, apo te thone nje fjale te mire per memedheun.
Tjeter eshte historia e Piros Dhimas.
Thjesht do kisha nje pyetje per Albon ne lidhje me ate qe tha me lart.
Si duhet ta konsiderojme ne shqiptaret sportistin Pirro/Piros Dhima/Dhimas?
Si minoritar grek qe i ka dhene Shqiperise, apo si shqiptar qe i ka dhene Greqise?
Apo te dyja bashke? Apo thjesht si sportist qe i ka sherbyer marredhenieve te mira midis dy kombeve(meqe kombet dhe politikat shteterore jane gjera te ndryshme); qe na ka vellazeruar shqiptare me greke; sipas misionit qe misheron vete sporti dhe sportisti, arti dhe artisti, etj?
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Gjuha e sportisteve dhe artisteve eshte nje gjuhe universale qe duhet te punoje ne uljen e gjakrave dhe jo ne rritjen e urrejtjes midis dy kombeve.
Personalisht, kur kam pare olimpiada ose kur i kam ndjekur nepermjet gazetave kam ndjere nje lumturi qe Pirro Dhima dhe Luan Shabani nuk fituan per Greqine kete vit ose edhe ne te kaluaren, pasi ata jane sportiste qe u pergatiten ne Shqiperi deri sa u erdhi koha per te korrur suksese, por qe u larguan per ta mohuar te kaluaren e tyre.
Sportiste qe na dhane dhe vazhdimisht na japin nder jane djemt shqiptare qe jane profesionista te shkelqyer ne sportet perkatese ne arenen nderkombetare, dhe nuk harrojne te thone se jane Shqiptare. Shqiptare qe na japin nder jane sikur volejbollisti Korcar qe luante per ekipin e SHBAve (nuk ja mbaj mend emrin) ne Athine dhe televizionet amerikane jo vetem komentonin se nga ishte, jo vetem qe jepnin edhe harten e Shqiperise dhe te Korces para miljona shikuesve, por edhe tregonin se si dhe pse ishte larguar ky vollejbollist kaq i talentuar drejt Amerikes. Keta na japin nder, qe nuk e mohojne veten e vet.
Mund edhe ti bejme nje krahasim me basketbollistin e famshem Michael Jordan qe gjykohet se nuk ka bere gje per racen e vet te zeze. Ai ka bere shume pasi ka arritur qe njerezit mos te shihnin ngjyren e tije, por talentin dhe personalitetin e tije. Ne anen tjeter, Pirroja do i kishte bere mire Shqiptareve edhe te mohonte se ishte Shqiptar, por jo ti shante.
Ne fund te fundit Pirroja duket se e ka pak mentalitetin shqiptar qe te perdhose punen e tije (ne kete rast vendlindjen e tije) thjesht per ti hyre ne sy nje elementi te huaj qe do ta kishte perkrahur pa asnje lloj kushti, sepse Zoti i ka falur talentin qe nuk mund tja hiqte kush.
Ti Albo me duket sikur je "stoned" kur kthen pergjigje. Citon gjitnje figura te shquara dhe s'thua asnjehere asgje konkrete. Prandaj dhe te duket vetja shume i zgjuar sic duket kur flet( ne kete rast shkruan).Postuar më parë nga Albo
Fillon duke thene se ndryshojne gjerat kur flet vete Pirro Dhima nga thashethemet.
Sikur te jetoja ne Greqi do shkoja te gjeja te gjitha intervistat e tij e te ti vija para syve ty, gjerat e tjera qe ka thene po Pirrua. Sipas teorise tende ne e urrejme Pirron " se e ka hijen e madhe"?????? Hap syte e shiko sa sportiste e artiste shqiptare ka ne gjithe boten qe ne i quajm nderi i kombit e krenohemi me ta. Thjesht nuk jane Antishqiptare !
... Sa do te doja ta shihja parrullen:
PIRRO DHIMA ESHTE TRADHTAR, NE JEMI SHQIPTAR !!!
ne stadium diten e ndeshjes Greqi - Shqipri me 30 Mars ...
... Do te kisha shume deshire qe kete parrulle ta kishin dhe lojtaret e Kombtares te shkruar ne nje bluze te veshur poshte fanelles KUQEZI, dhe ta shfaqnin ne momentin kur te shenonin gol. Do te ngjante shume bukur ...
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Pervec faktit qe ka lindur ne Himare, Epirin e Veriut asgje tjeter qe ka lidhje me kete teme.Postuar më parë nga Dr Rieux
Fakti qe ai e quan Himaren Greqine e Veriut, se di sa ju thote juve, per mua mjafton.
Krijoni Kontakt