Close
Faqja 8 prej 30 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 295
    Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Ka nje dallim te madh kur flet me goje Pirro Dhima, dhe kur flasin tellallet e paguar per te shpifur dhe propoganduar urrejtje midis nje sportisti dhe opinionit publik shqiptar, si ne Greqi edhe ne Shqiperi.Albo
    I vetmi dallim eshte Dhima dje dhe Dhima sot .... interesi dje dhe interesi sot ...
    Ka shume shqiptare qe kane ikur si Dhima dhe per asnje nuk ekziston ajo fryme qe ekziston ndaj tij .... perse valle te jete kujdesur shtypi grek te mbjelle urrjetje vetem ndaj tij dhe jo ndaj te tjereve .... per me teper qe deklaratat e te vellait qe donte te clironte Himaren ne 97 jane te dokumentuara dhe jo thashetheme.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,967
    Postimet në Bllog
    22
    I vetmi dallim eshte Dhima dje dhe Dhima sot .... interesi dje dhe interesi sot ...
    Faik Konica u thosh kritikeve te tij, "Sa me e larte pema, aq me e madhe hija qe le pas". Asnje emigrant shqiptar ne Greqi nuk ka arritur suksesin e Dhimes dhe atij bravo i qofte pasi eshte nje sukses OLIMPIK BOTEROR, qe i kalon caqet e interesave te ngushta shqiptaro-greke. Dhe sa per pune interesash, interesat e kujt, te shtetit shqiptar, shtetit grek apo te nje sportisti te thjeshte si Pirro Dhima? Pirro Dhima e ka mbyllur tashme karrieren e tij sportive dhe interesi i vetem i tij eshte familja e tij, sic e ben te qarte edhe me lart.

per me teper qe deklaratat e te vellait qe donte te clironte Himaren ne 97 jane te dokumentuara dhe jo thashetheme.
    Te clironte Himaren nga 10 pleqte 70 vjecare qe kane mbetur ne Himare? Edhe ne stadiumin Qemal Stafa ne Tirane adoleshentet shqiptare dolen me parrulla "United States of Albania", por ato nuk merren si "fakte", merren si retorike boshe per konsum te brendshem, per te mbajtur gjalle urrejtjen dhe retoriken mbytese midis dy popujve fqinje.

A u clirua Himara meqe na paska dashur ta cliroje i vellai i Dhimes?
    A u bashkua Shqiperia sepse keshtu shpallen adoleshentet ne stadiumin Qemal Stafa?

Ata njerez qe i marrin keto gjera aprori si te verteta, jane njerezit pa intelekt te zhvilluar sa duhet.

Albo

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Himara nuk u clirua, por Himara flet teresisht greqisht se, te gjithe paguhen me pensione greke, dhe neser pasneser na dalin si minoritar. Nese ke dicka konkrete rreth kesaj figure shkruhe, te citosh nje nga patriotat me te madh si Faik Konica eshte pak cinike. Eshte si te them une tani, "te bekuar te fundit se do jene te paret ne mbreterine e perendise".

Pleqte 70 vjecare kane mbetur, sepse rinia ka ikur ne Greqi, dhe jane ata neser pasneser qe do replikohen si Pirro Dhima.

Te lutem shume ketu flitet me fakte, dhe nese dikujt i prishin syte disa kosovare qe mund ti mungojne nene e babe e vellezer qe i kane masakruar, dhe kendej vejme karrieren e Pirro Dhimes, qe nuk eshte i vetmi qe ka vuajtur ne sport, atehere nuk ka cinizem me te madh se ky.

Nese duhet te kete miqesi mes dy popujve, Pirro te flasi qarte se car identiteti ka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 26-02-2005 më 17:25
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Faik Konica u thosh kritikeve te tij, "Sa me e larte pema, aq me e madhe hija qe le pas". Asnje emigrant shqiptar ne Greqi nuk ka arritur suksesin e Dhimes dhe atij bravo i qofte pasi eshte nje sukses OLIMPIK BOTEROR, qe i kalon caqet e interesave te ngushta shqiptaro-greke. Dhe sa per pune interesash, interesat e kujt, te shtetit shqiptar, shtetit grek apo te nje sportisti te thjeshte si Pirro Dhima? Pirro Dhima e ka mbyllur tashme karrieren e tij sportive dhe interesi i vetem i tij eshte familja e tij, sic e ben te qarte edhe me lart.

Sigurisht qe nese Pirro Dhima nuk do te kishte famen qe ka edhe deklarimet antishqiptare te tij apo te te vellait do te ishin thjesht humbje kohe .... njelloj sic do te ishte komentimi ne nje gazete greke i asaj parrulles qe permend ti.

Por perderisa ai eshte person publik dhe e vendos profilin e tij publik ne sherbim te nje politike antishqiptare atehere kjo sigurisht e ngacmon nervin e atyre qe ndjehen shqiptare .....

Ty mesa duket nuk te shqeteson sepse pret ate gezimin e dyte qe ke permendur ne nje postim tjeter ....

P.S

Edhe Gejxhi nuk ka arritur akoma ta ndaje Jugun e Shqiperise por kjo nuk do te thote se nuk eshte antishqiptar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Orku : 26-02-2005 më 21:25

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Piro Dhima emigrant i sukseshem?

Piro Dhima vajti ne greqi si nenkampion europe, u morr gati me nje fjale.

Dhe si talent qe kapur e bere ne Shqiperi, qe pa ate pune te trainierve ne Shqiperi Piro Dhima do bente llac ne greqi.

Ne qofte se do qe 16 vjec e bere nga fillimi ne greqi sdo thoshim nje fjale e asnje shqiptar a femij emigranti ne greqi nuk ka ecur aty e bere si Pirua me te tjeret ne ate jete aq te veshtire e me diskriminime e pengesa te panumerta.

Ne biografite e tij qe kam pare ne internet me qellim nuk permendet fare kjo qe ai u be si sportist ne Shqiperi e kjo me qellim qe ta nxjerrin si hero te paster greke[te vjedhur si gjithe ata shqiptare te tjere ne historine e greqise] .

C'nuk kane thene ne televizoret greke per Shqiperine gjithe qelbesirlleqet po kane treguar ca niveli ordiner si njerez se nuk kishin asnje nevoje te thoshin ato me ate fame qe morren ne greqi.
    Kuptohet po u be evgjiti mbret .........shet dhe babane.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Nuk më bëjnë përshtypje deklaratat e tij fare sepse tekefundit ai një shtangist është (ndoshta dhe sipas të gjitha gjasave edhe analfabetë fare) dhe poashtu një njeri pa moral sepse njeriu me moral nuk mohon kombësinë e tij dhe nuk shan kombin e tij pa marrë parasysh pasojat apo benefitet momentale që mund të ketë.

Morali dtth. respekt i vlerave tua personale (që përfshin edhe ato kombëtare) sikur shqiptarët e Dardanisë që kanë sakrifikuar (sakrifikojnë ende po të jetë nevoja) edhe jetën e tyre dhe gjithë familjen e tyre kur i cenohen apo preken këto vlera se për ti shitur ato për pesë lekë as nuk i shkon në mendje askujt atje.

Mua më shumë më bëri përshtypje intervista e Blendi Fevziut dhe vënia e kësaj interviste si kryelajm në një nga të përditshmet kryesore në Shqipëri. Në të njëjtën kohë, përcillja një konferencë shtypi në Prishtinë të zëdhënësit të UNMIK-ut dhe nuk pashë asnjë gazetar apo kamera të mediave shqiptare të Tiranës aty. Menjëherë, më ra në mend se Blendi ka qenë i zënë duke i marrë intervistë Pirro Dhimës në Greqi, që jo vetëm nuk ka kurrfarë interesi shqiptar nga kjo intervistë por ka dëme të pallogaritshme sepse kështu po i inkurajon edhe tjerët të bëjnë të njëjtën gjë si Pirro Dhima.

Kurse në Dardaninë me mbi 95% shqiptarë dhe në qendër të lajmeve botërore, asnjë gazetar dhe asnjë kamera e Tiranës kur serbët me më pak se 5% interes atje kishin kamerat, gazetarët jo vetëm të mediave shtetërore si RTS etj. por edhe ato private B-92, Beta, Pallma etj. Për më shumë, aty ishin edhe gazetarë dhe kamera nga shumica e mediave kryesore të botës si Zëri i Amerikës, CNN, AFP, AP, Deutsche Welle, Europa e Lirë, e deri në mediat e Pakistanit, Indisë etj. etj. Por mediat shqiptare të Tiranës jo, sepse Blendi Fevziu duhej të shkonte në Greqi ti merrte një intervistë një antishqiptari të dëshmuar me mijëra herë deri tani, Fatos Lubonja ishte i zënë duke shkruar shkrime për ti bindur tiransat dhe gjithë shqiptarët e Shqipërisë së sotme londineze se edhe krimineli më i madh i Tiranës është më i qytetëruar se edhe akademiku më i madh i Prishtinës sepse e flet "gjuhën letrare më mirë", e kështu edhe gazetarët tjerë ishin të zënë. Mediat shqiptare të Prishtinës kanë gazetarë dhe kamera të përhershme në Tiranë dhe shumicën e qyteteve shqiptare, mjafton të përmendi këtu vetëm RTK-në që ka gazetarët, kamerat dhe kameramanët, makinat dhe gjithçka që i duhet një agjensie lajmesh, të vendosur në Tiranë gjithë kohën, pra janë të përhershëm atje. Poashtu edhe shumica e mediave tjera atje.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga dodoni : 27-02-2005 më 00:18
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Manchester, UK
    Postime
    1,079
    Ka nje dallim te madh kur flet me goje Pirro Dhima, dhe kur flasin tellallet e paguar per te shpifur dhe propoganduar urrejtje midis nje sportisti dhe opinionit publik shqiptar, si ne Greqi edhe ne Shqiperi.
    Albo
    Me aq sa arrij ta deshifroj une germat greke, ne shprehjen qe solli Roni Sotiri dhe qe gjendet ne faqen e biografise, http://www.pyrros.gr/cv.asp, prape thote "Himara e Vorio Epirit", Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1971 στη Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου. Sigurisht qe Pirro Dhima nuk eshte ulur vete ne kompjuter per te pergatitur faqen e tij ne Macromedia, por kater vjet duhet ti kene mjaftuar per te marre vesh se ne faqen e tij te internetit permendet nje term qe prek territorin e shtetit te cilin ai ne interviste thote qe se la mohuar kurre.

Une, dhe besoj kushdo tjeter, gezohemi (sigurisht zemerthyer) kur Luan Shabani, Mirela Manjani etj moren apo do te marrin medalje sado qe me flamurin e Greqise. Po njelloj do te gezoheshim dhe per Pirro Dhimen, pavaresisht se eshte minoritar sepse ne fund te fundit per 19 vjet ishte shtetas shqiptar. Por dhe sikur ti marr si thashetheme dhe aspak te verteta ato qe jane thene deri tani per te, kjo faqja e mesiperme dhe Epiri i Veriut mi vret shume syte, per me teper qe eshte nje permbajtje qe ska ndryshuar per 4+ vjet.
    Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,967
    Postimet në Bllog
    22
    Ne syte e mi, ata njerez qe e simbolizojne te keqen me nje artist, me nje poet apo me nje sportist, jane njerezit qe te keqen nuk e kane rreth tyre, por ne mendjet dhe zemrat e tyre.

Artet, letersia, sportet nuk i ndajne njerezit apo popujt, por i bashkojne ata. Por per njerezit qe jane rritur me "armikun e popullit" imagjinar, kane nevoje gjithmone per nje armik per te perligjur ekzistencen e tyre si njerez.

Albo

i/e regjistruar Maska e Iliriani
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Postime
    986
    Pirua Dhima i krijoi grekerve besimin se mund te fitojne medalje se para tij ata nuk mirrnin medalje ne olimpiada.
    E keshtu fitoi nje reputacion te madh e apsolute.
    Me kete reputacion ai mund te ndikonte te pakten qe te krijonte ne greqi nje reputacion me te mire per shqiptaret te cilet qe nga kufiri e deri ne Athine kane nje trajtim e diskriminim qe i ndjek kudo.

Po ai tregoi veten si njeri, se eshte zero ,nuk e berri kete po beri te kunderten me thirrjet e tij konfliktuale per epirin, shqiperine e shqiptaret e rriti dhe me shume ate agresivitet dhe diskriminin dhe intolerance te grekerve ndaj shqiptareve.

Nuk e di quesh artist te shashe Shqiperine ne televizore?

Mire ne se jetuam ne komunizem po grekete ku e kane gjithe ate urejtje,intolerance, agesivitet per ne ajo urrejtje qe mbillet perdite ne greqi nga mediat e me rradhe.

Ne monizem ajo qe beme ne eshte denuam nacionalistet shqipare e ishim internacionaliste e greket i trajtuam shume mire e bile shoku Enver shkroi si Albo 'Dy popuj miq'
    Po te qe se do qe vertete ashtu sic thote Albo greket ne jug do kishin pesuar fatin e Cameve.

Mire ca si Piro Dhima se bejne para e prandaj i thone ato qe kane thene!
    Po nuk kuptojme ca ne forum si Albo qe jane bere avokat i grekut ,keta te cudisin.
    E mbajne dhe emra Albo e thone jemi shqiptare se Pirua te pakten u shite e eshte i sinqert e thote jam greke tani se i bej yzmetin parase?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Iliriani : 28-02-2005 më 10:03

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Ne syte e mi, ata njerez qe e simbolizojne te keqen me nje artist, me nje poet apo me nje sportist, jane njerezit qe te keqen nuk e kane rreth tyre, por ne mendjet dhe zemrat e tyre.

Artet, letersia, sportet nuk i ndajne njerezit apo popujt, por i bashkojne ata. Por per njerezit qe jane rritur me "armikun e popullit" imagjinar, kane nevoje gjithmone per nje armik per te perligjur ekzistencen e tyre si njerez.

Albo
    Nuk e kuptoj dot kete lloj verberie ne mbrojtjen pathologjike qe i ben nje njeriu qe ne menyre fare te qarte e ka vene veten e tij ne te shkuaren ne sherbim te propagandes anti shqiptare ...

Fakti qe eshte artist, sportist, shkrimtar apo shkencetar nuk ka asnje rendesi sepse une nuk po i ul poshte vlerat profesionale por gjykoj qendrimet e tij ne raport me vendin tim.

Historia eshte e mbushur plot me raste ku njerez te artit, shkences apo sportit jane vene ne sherbim te politikave teper te demshme.

Faqja 8 prej 30 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Në Himarën e kapedanëve të penës e të dyfekut
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 14:04
  2. Te Verteta Te Panjohura E Te Pathena Per Himaren
    Nga brooklyn2007 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-12-2008, 00:52
  3. Kryeministri Nano viziton Kinën
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 19-09-2004, 03:57
  4. Te Verteta Te Panjohura E Te Pathena Per Himaren
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 13:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •