Kam dashur te rri larg kesaj teme , thjesht per faktin se eshte fatkeqsi qe ne flasim akoma per Pirro DHimen , eshte fatkeqsi qe tv dhe gazetat shqiptare merren me Pirro Dhimen .
Lindur ne Tirane , rritur ne "Himarren Vorioeporiote" , formuar si sportist ne Tirane duke pasur shansin te formohet si sportist me tranjere dhe sportiste te tjere te fames boterore , ai theret " Per ty Greqia ime " perpara miliona njerezve.
Sigurisht qe diku thelle ne zemer te gjithe ndjejme nje fare gezimi , sepse rritem nje kampion . Por ky kampion u rrit dhe i tha botes qe himariotet jane greke , a jemi gati ne ta pranojme kete ?????? Nqs ne do te gezoheshim dhe ne Qemal Stafi do thonim
" Falemnderit Pirro , je i sportist i madh " a nuk do pranonim fjalet e tij , a nuk do pranonim qe Himarra i perket Greqise .
Sa per dijeni parrulla ne Qemal Stafa ishte vene nga emgrante Shqiptare ne Greqi , nga ata qe per 10 vjet pane shoket e tyre ne dhembet e qenve te kufirit greke , nga ata qe per 10 vjet u ndoqen , u vodhen , u keqtrajtuan , u burgeson , u vrane thjesht sepse ishin rritur aty ku u rrit Pirroja .Kuptohet qe si sportist ishte i zene me stervitje po a mos valle nuk mund ti thoshte Pirroja Greqise se tij qofte nje here te vetme qe edhe une u formova ne mes " te ketyre krimineleve " edhe une nuk ndryshoj shume nga ata . Nuk jane aq te keqinj sa i bejme ne .
Une njof nga afer , nga shume afer te aferm te Pirros dhe gjithashtu kam te aferm ne fisin tim nga Himarra dhe me vjen keq t'ju them qe ndryshimi eshte si nata me diten .
Ne duhet te gezohemi per Pirron , ai na do fort ...............por jo kur kombetarja jon fiton atehere nuk kemi te drejte , atehere ndershkohemi me thike pas shpine .
Krijoni Kontakt