Close
Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 222
    Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Citim Postuar më parë nga hi, ryder
    i keshille e vogel grup se duket qe je i parrahur nga jeta edhe i ke marr shum me vrull kto konceptet "ateist/fetar"

kur te vije me then dicka, mos e thuj direkt...mendoje iher
    pse, cte keqe ka nese e tham menjehere

mjafton qe per mua eshte ne rregull, nese ty ste pelqen, skam cbej

Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Në librin e tij Zoti: Dëshmia, Pajtimi i Besimit dhe Arsyes në një Botë Postlaike, dijetari Amerikan Patrik Glin i Universitetit Xhorxh Uashington shkruan:

Dy dekadat e fundit të hulumtimeve kanë përmbysur gadi të gjitha supozimet dhe parashikimet e rëndësishme të një gjenerate më të hershme të mendimtarëve modern laik dhe ateist që kanë të bëjnë me çështjen e Zotit. Mendimtarët modern supozonin se shkenca do të zbulonte që gjithësia të jetë gjithnjë e më e rastësishme dhe mekanike; në vend të kësaj ajo ka zbuluar shtresa të reja të papritura të një rregulli të ndërlikuar që flet për një projektim mjeshtëror paimagjinueshëm madhështor. Psikologët modern parashikuan se feja do të tregohej si një neurozë dhe si e tejkaluar; në vend të kësaj, përkushtimi fetar është treguar të jetë një komponentë jetike e shëndetit themelor mental në aspektin empirik…

Pak njerëz duket se e kuptojnë këtë, por deri më tani kjo duhej të ishte e qartë: Gjatë një shekulli në debatin madhështor në mes të shkencës dhe besimit, raportet kanë ndryshuar plotësisht. Pas Darvinit, ateistët dhe agnostikët si (Tomas Henri) Haksli (1825-95) dhe (Bertrand) Rasel (1872-1970) mund të bënin me gisht drejt asaj që dukej të jetë një trup solid i teorisë që mund të provohej që kinse dëshmonte se jeta ishte e rastësishme dhe se gjithësia në thelb ishte e rastit. Shumë shkencëtar dhe intelektual vazhdojnë t’i qëndrojnë besnik këtij botëkuptimi. Por ata janë të shtyrë ta mbrojnë atë gjithnjë e më shumë deri në nivele gadi absurde. Sot të dhënat konkrete tregojnë fuqishëm në drejtim të hipotezës së Zotit.
    (Patrick Glynn, God: The Evidence, the Reconciliation of Faith and Reason in a Postsecular World (California: Prima Publishing, 1997), 19-20, 53)

Në librin Fati i Natyrës: Si e zbulojnë ligjet e biologjisë qëllimin në gjithësi, që trajton mënyrën se si ligjet fizike, kimike dhe biologjike janë të llogaritura në mënyrë të mahnitshme në mënyrë “ideale” duke patur parasysh nevojat për jetën njerëzore, biologu i mirënjohur molekular Majkëll Denton shkruan:

Pamja e re që është shfaqur në astronominë e shekullit njëzet paraqet një sfidë shqetësuese ndaj supozimit i cili ka qenë mbizotërues përbrenda qarqeve shkencore gjatë pjesës më të madhe të katër shekujve të kaluar: se jeta është një dukuri periferike dhe krejtësisht e rastit në planin kozmik.

Në librin e tij Gjithësia Simbiotike, astronomi amerikan Xhorxh Grinstajni e pranon këtë fakt:

A thua si ka pasur mundësi të ndodhë kjo (që ligjet e fizikës t’ia përshtatin vetveten jetës)? … Me shqyrtimin e të gjithë provave, vetvetiu lind mendimi se ndonjë ndërmjetës i mbinatyrshëm – apo, më parë Ndërmjetësi – duhet të jetë i përfshirë. A është e mundshme që papritur, pa e pasur këtë qëllim, ne kemi marrë në thua në dëshminë shkencore të ekzistencës së një Qenie Supreme? A thua ishte Zoti i cili ndërhyri dhe kështu si me magji ndërtoi gjithësinë për të mirën tonë?

Duke e filluar pyetjen e tij me “A është e mundshme,” Grinstajn, një ateist, përpiqet të shpërfill faktin e qartë me të cilin përballej. Por shumë shkencëtarë të cilët iu kishin qasur kësaj çështjeje pa paragjykim pranojnë se gjithësia është krijuar posaçërisht për jetën njerëzore.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura    
    Ndryshuar për herë të fundit nga DEN_Bossi : 10-09-2006 më 17:42

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    .................................................. ......

Citim Postuar më parë nga DEN_Bossi
    o............
    sa per protonin
    qeshtja eshte se ti nuk e ke idene e debatit qe po behet. ajo qe dua te them eshte se jo cdo gje eshte e domosdorshme qe te shihet ne menyre qe te besohet ekzistenca e tije,
    gjerat besohen se ekzistojne edha pa i pare, por duke vezhguar efektet qe ato japin, kete e jep si shembull shkenca e jo truri yt bosh
    Une besoj qe argumentet me te mira i gjeni ne Somali, Sudan, Linbanon, Pakistan, Iran, Irak, Afganistan, ................................
    Keto jane argumente qe te gjithe i shohim, per fat te keq.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar më parë nga strano
    Zoti eshte i plotfuqishem, tolerant, zemergjere, madheshtor, krijuesi jone etj etj...

Lufte ne irak-- ku eshte zoti
    Lufte ne Afganistan-- ku eshte zoti
    Lufte ne izrael -- ku eshte zoti
    Akte terroriste -- ku eshte zoti

vdesin miliona te pafajshem -- ku eshte zoti
    dikush vret per vetmbrojtje -- 100 vjet burg
    dikush vret per pushtet --- 100 miliard leke ne xhep (ku eshte zoti)

Bin laden eshte gjalle -- ku eshte zoti
    Vdes babai i 3 femijve aksident le femijet pa buke -- ku eshte zoti (nuk mund ti ndodhte aksident Bin Ladenit

Xhorxh bush vret per pushtet Amerika eshte vendi me i poshter ne bote ku ka vrare miliona miliona njerz -- ku eshte zoti

Amerika ndihmon 100 veta edhe vret 100 milion -- ku eshte zoti

padrejtesi, korrupsion , vrasje, perdhumine, djegie, shkatrrime--- ku eshte zoti?

Ne rast se ka zot...?? nuk ka ardhur koha valle qe ai te tregoje se sa i madh eshte..!!?? Çfar po pret?

Çfar po pret ZOTI qe te tregoje se ai me te vertete EKZISTON.. qe ai me te vertete eshte i plotfuqishmie, qe ai me te vertete na krijoji neve..!!

ÇFAR PO PRET??!!
    Zoti eshte ashtu siq e kemi menduar shpikur e formuar ne njerezit,siq e formojme dhe si e perpunojme,secili per vehte.

Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    Citim Postuar më parë nga anaksimenus
    zoti lal esht per te gjyky veprimet e njerzve jo t'mos ti lejoj ato t'bojn veprime te kqia.
    nqofse zoti s'do te lejonte te ndodhshin gjonat e kqia si do e merte vesh se kush o i mir e kush o i keq?
    "IN GOT WE TRUST"
    Shiqoni se ç`logjike kane keto fjale te nje te padijturi!
    Nje njeren ane zoti eshte "per me gjyku" pra gjyqtar e jo polic per te ndaluar te behen "punet e keqija",ne anen tjeter ai keto pune te keqija qe te behen i lejon vete,pastaj,duke qene njekohesisht edhe krijues i atyre qe bejne pune te keqija,ai s`ditka se cili eshte i mire dhe cili i keq pa i pare ne veprim...
    edhe pse eshte i plotfuqishem,i gjithdijshem,i perhershem i pakufijshem...etj.

Hajt bre shkoni ke vendi juaj ne kope aty ku e keni vendin ju fetaret dhe mos u perzieni ne Ateizem!

Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    Citim Postuar më parë nga Zeri_i_Mirdites
    Zoti ka qene,eshte dhe do te ngelet KRIJESE e feve te cilat pa perjashtim te gjitha jane te bazuara ne besim te verber.

Mundesia e egzistences se nje superfuqie ne univers kalon c'do kufij te intiligjences njerzore,eshte dicka qe truri i njeriut nuk mund te arrije kurrsesi ta zbertheje.

Feja nga ana tjeter eshte krijese e njeriut.Njeriu ka krijuar fene nga nevoja per te besuar ne dicka.Feja ka ndikuar pozitivish po ashtu dhe negativisht gjate historise njerzore.Ne vetvete fete kane evoluar disi po imazhi i zotit per ta ka ngelur ne nje version te njejte.Personalisht nuk besoj ne ate zot qe interpretohet nga fete. Mundesia e egzistences se nje superfuqie natyrale qe balancon ligjet e universit (dhe nuk merret me kush vrau ke ne nje nga miliona miliona planete te triliona galaksive qe verviten perreth nje pafundesie) eshte dicka me e besueshme.

PS: Ky eshte thjesht mendimi im.Respektoj besimin e fetareve ashtu siq kerkoj nga ta te respektojne besimin tim.
    Ky eshte nje mendim i drejte dhe i vertete.E kam shkruar une kete disa here ne shkrimet e mia ne forum vite me pare dhe e shkruaj prap çdo here se s`ka asnje mundesi tejeter as logjike as fizike per Zotin,krijues, polic,gjyqtar,xhelat,meshirues,nxites krimesh,denues kriminelesh qe vet i ka krijuar????? etj...

Citim Postuar më parë nga strano
    Zoti eshte i plotfuqishem, tolerant, zemergjere, madheshtor, krijuesi jone etj etj...

Lufte ne irak-- ku eshte zoti
    Lufte ne Afganistan-- ku eshte zoti
    Lufte ne izrael -- ku eshte zoti
    Akte terroriste -- ku eshte zoti

vdesin miliona te pafajshem -- ku eshte zoti
    dikush vret per vetmbrojtje -- 100 vjet burg
    dikush vret per pushtet --- 100 miliard leke ne xhep (ku eshte zoti)

Bin laden eshte gjalle -- ku eshte zoti
    Vdes babai i 3 femijve aksident le femijet pa buke -- ku eshte zoti (nuk mund ti ndodhte aksident Bin Ladenit

Xhorxh bush vret per pushtet Amerika eshte vendi me i poshter ne bote ku ka vrare miliona miliona njerz -- ku eshte zoti

Amerika ndihmon 100 veta edhe vret 100 milion -- ku eshte zoti

padrejtesi, korrupsion , vrasje, perdhumine, djegie, shkatrrime--- ku eshte zoti?

Ne rast se ka zot...?? nuk ka ardhur koha valle qe ai te tregoje se sa i madh eshte..!!?? Çfar po pret?

Çfar po pret ZOTI qe te tregoje se ai me te vertete EKZISTON.. qe ai me te vertete eshte i plotfuqishmie, qe ai me te vertete na krijoji neve..!!

ÇFAR PO PRET??!!

Zoti i len kufrat te bredhin neper toke, ne menyre qe ata te mbushen me mekate dhe, nje dite t'i'a'u leshon nje denim te ithet per t'iu treguar se une jam me i madh.
    Lidhur me çeshtjen "LUFTA NE IRAK"...sipas disa paralajmerimeve "Kur'anore"... ka ardhur koha e kijametit, d.m.th dita e shkaterrimit ne mas dhe perfundimi i kesaj bote. Lufta ne Irak eshte njera nder çeshtjet me te rendesishme te kufrave Amerikan, te cilet mundohen t'i pushtojne tokat e "Muhammedit" alejhis-selam. Dhe tani me ka ardhur koha per gjykimin e çdo gjeje qe ekziston çka ne qiej e çka ne toke. Edhe tjetra...kaq mbyten e kaq pesojne... nuk duhet marre parasysh njerezimi, dhe nuk duhet lidhur keto çeshtje me zotin...Ishte ajo teza qe me preku keq ne zemer.."Ku eshte "Zoti"...!!! Kur flitet per "Zotin", duhet matur mire fjalet dhe duhet folur ne permasa te caktuara.
    "May god bless all!'

Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Postime
    446
    Citim Postuar më parë nga Spirituoziii
    Zoti i len kufrat te bredhin neper toke, ne menyre qe ata te mbushen me mekate dhe, nje dite t'i'a'u leshon nje denim te ithet per t'iu treguar se une jam me i madh.
    Lidhur me çeshtjen "LUFTA NE IRAK"...sipas disa paralajmerimeve "Kur'anore"... ka ardhur koha e kijametit, d.m.th dita e shkaterrimit ne mas dhe perfundimi i kesaj bote. Lufta ne Irak eshte njera nder çeshtjet me te rendesishme te kufrave Amerikan, te cilet mundohen t'i pushtojne tokat e "Muhammedit" alejhis-selam. Dhe tani me ka ardhur koha per gjykimin e çdo gjeje qe ekziston çka ne qiej e çka ne toke. Edhe tjetra...kaq mbyten e kaq pesojne... nuk duhet marre parasysh njerezimi, dhe nuk duhet lidhur keto çeshtje me zotin...Ishte ajo teza qe me preku keq ne zemer.."Ku eshte "Zoti"...!!! Kur flitet per "Zotin", duhet matur mire fjalet dhe duhet folur ne permasa te caktuara.
    Zoti eshte Prodhim i fese si shpetimtar i te varferve dhe te dobteve...
    Natyra nuk krijon askend per ta lene te mekatoje dhe pastaj per ta denuar...kete gje e mendojne vetem te mjeret e menget...
    Natyra eshte e tera,çdo gje linde dhe lufton per jete a vdekje njesoj sipas ligjeve te natyres qe jemi ne vet,bota e gjalle ...me bime,kafshe dhe çdo gje qe e dijme dhe qe s`e dijme!
    Mirepo,Zoti duhet te ekzistoje(per kete Feja e ka shpikur nje te tille) ... ai eshte qe i meshiron njerezit e varfer (kafshet as bimet jo asnjehere) dhe i ben te vdesin te lumtur duke u ndjere te ngopur edhe pse po vdesin nga uria pa ngrene asgje... Kjo eshte forca e Zotit,e Zotit Fetar,e Zotit te kishes, Xhamise... etj...etj...

Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    Po mire pra, na e faktoni qe Zoti eshte nje pjelle e fese apo psikologjise njerzore.
    Mos flisni kshtu kot, kodra mas bregut.
    Argumentojeni, ose thoni qe eshte thjeshte mendimi juaj.

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    me argumento ti iher qe spidermani esht pjelle e imagjinates time dhe qe nuk egziston realisht

Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •