Kjo eshte te jesh ateist, per mendimin tend.
Po per mendimin tim eshte komplet ndryshe.
Te jesh ateist do te thote te jesh nje kokerr komunisti, nje materjalist, nje njeri qe mburret me vetveten me dijen e tije, dhe per me teper ,per mua, nje ateiset eshte nje kokeforte qe nga epshe dhe deshire per te qene gjithnje i pare dhe ne krye te te "menqurve" nuk pranon te pranoje te verteten.
Ne fakt une kam eksperience ne komunikime me keto lloj njerezish.
Kur isha ne shkolle te mesme, ne shkoder, e gjithe shoqeria apo njerezit qe kisha kontakt ishin besimtere, ne mos musliman ata ishin katolik apo ortodoks.
Kur shkova ne uiversitet vura ra se kishte disa tipa (nja dy tre) qe mburreshin me faktin se ishin ateista dhe perkrahnin me shume deshire dhe etje politiken komuniste dhe naziste.
Ne nje debat, 3 kunder 30 ne klase, ne lidhje me faktin se a duhet apo jo te ekzekutohen te semuret psigjik sic benin nazistat, keta tre edhe pse kishin deshtuar 100% ne debat prap se prap kembngulnin ne ate qe ata besonin, jo me zgjuarsi po me kryenecsi dhe injorance.
Ajo qe dua te them eshte se thuajse ne te gjith debatet me tema te tilla ata edhe pse deshtonin, edhe pse e shikonin pse kane humb, ata kurr nuk merrnin guximin qe ta pranonin te verteten.
Megjithate me ndihmen e Allahut ne u munduam qe ta benim njerin (qe ishte me rrealist ne mendime) besimtare, dhe sot , ky vllai sot falet ne xhami me ne, (po ju jap emer e mbiemer nese doni, si ka qene dhe kush eshte sot), po kshtu edhe kto te tjeret, nese ende nuk kane pranuar monoteizmin si te vetmin arsytim qe shpjegon ekzistenen e gjdo gjeje, ata te pakten heziteojne te bejne debat per te tilla tema dhe qe duket qarte se ne mendjen e tyre ka hije dyshimi per mendimet ateiste, por si duket u vjen turp ta pranojne te verteten. Ky djali qe sot eshte bere musliman, nuk i len kto te tjeret me e hap gojen, sepse ma ato pika diskutimi ku pretendonte me na zene ne, ai i ban ato qe te deshtojne.
Tani per temen.
"Ku eshte zoti"
Une po ju pyes, a i ka pare kush ; elektronin , protonin, neutronin, pozitronin........meqe s'i keni pare a ma verteton kush se ata nuk ekzistojne, meqe syri nuk i shikoka.
Me ktheni pergjigje me keto dhe mos rrini tu me ba filozofira mua.
Krijoni Kontakt