Close
Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 222
    Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    ti ske nevoje per njerez o grup, je vete edhe ai qe flet dhe ai qe degjon. je vete edhe barcalete dhe ai qe qesh me barcaleten e vet. ty ste duhet gje bota, je self-sufficient, shko jeto ne nej maje mali me mir

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    kur nuk ke argumenta keshtu flet

shiko robo, mos kujto se merzitem une qe ti shkruan keshtu
    se si duket, keshu i fiton debatet ti, ju qan ****** njerezve dhe ata pertojne me shkru ma
    un nuk pertoj.........vazhdo ti.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Kapitullojme me kushte.

pranon boso?

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga La_Lune
    Ti kerkon kot shpjegim nga une pasi teksti im me lart ti jep pergjigjet qe ti po drejton serish,eshte cilesuar edhe besimi rreth shkences e evolucionit si dicka te pasigurta.Mos harro se 2 luge sheqer si Shprese tek njeriu ben qe te kesh me shume optimizem rreth jetes.Kjo eshte e bukura ne besim ekuilibri mes frikes e shpreses.

P.s Nuk e solla ate dialog per gjykime,e solla te shprehja cfare une mendoj rreth ekzistences se Zotit.
    Po mire, nje pyetje nga rastet e diteve tona.. ne cfare grade eshte shkalla e optimizmit te ky qe tek pasaporta i ngjan Hoxha Tahsimit? 2 luge sheqer?! Dmth, ky individi nuk do u sheroka kurre nga diabeti..

- - - - - - - - - -

ryder, ti fus nje firme kapitullimit dhe per ty une robo, apo mendon se ka dhe shpresa qe te mund t'ia dalesh mbane kunder argumentave te ketij lart?

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    jo jo nrregull jam un

pastaj spo flas per te, thjesht po reflektoj mbi veten dhe universin dhe peshkun kozmik, delen radioaktive etj etj

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga hi, ryder
    ktu ke pershkru njeriun jo besimin....ke pershkru at qe e kuptojn te gjith jo at qe ka ardh nga qielli. frika, shpresa, dashuria jan atribute njerezore - zoti esht prap elementi X ktu.
    Ore,une dhe njhere po ta them qe besimi duhet te shoqerohet me 3 keto cilesi tek nje person qe te jete ne rregull me zotin e Tij. Kete nuk e kuptojne te gjith njerezit pa u orientuar,behet fjale per friken,shpresen,dashurine ndaj Zotit,nuk e kishim fjalen per lloje te tjera,kuptohu mire,kthjellou or ti.

Te te bejnje pyetje: Ae beson Zotin ti? Nese po si?

un them frika, ti thu frika ndaj zotit, un them dashuria ti thu dashuria per zotin, un them shpresa ti thu shpresa tek zoti. ti ndjehesh shum i shqetesuar sikur mos ta fusesh fjalen zoti si celes magjik meqe ke frike nga e panjohura, nuk ke deshire qe ta zbulosh te panjohuren.
    Po flasim per Zotin ketu e,mos harro,shife dhe njehere temen....
    Kush eshte e pa njohura per ty se me duket ti paske frike per te se si shume po e permend,une nuk kam gje te pa njohur,te pakten rreth kesaj qe po bisedojme jam komplet i qarte,dhe nje here shife dhe veten dhe meru me te,mos i hidh paqartesite e tua ne kurriz te te tjereve...

ti smund ti kontrollosh kto emocione (frika/shpresa/dashuria) dhe humbet kontrollin po ti bazosh kto te fakti qe je njeri...meqe nuk ke besim te njeriu ateher do ta gjesh forcen ne mendimin komfortus qe je i perkedheluri i zotit. kshq per ty feja esht mase rregulluese
    Une per derisa jam besimtar Shpresoj qe i kam keto tre cilesi,dhe i kam te ekuilibruara,ndersa e kunderta ndodhe me juve zotni,ti dukesh qe nuk ke fare ekuiliber ne vehten tende.
    Ptjeter qe feja eshte rehatim,qetesi shpirterore dhe trupore,ekuiliber etj etj.Dhe kjo eshte gjith merita e Zotit qe na e solli kete fe,feja te drejton drejt Tij,dhe ai eshte qe jep cdo gje,kujt te doje.

pergjigjet e gatshme nuk i ka dhen zoti i kan dhen profetet. zoti ska nevoje te jape pergjigje te gatshme, se pergjigjet secili i ka para syve dhe asnjeri nuk i ka me shum se tjetri.
    qe te besosh profetet duhet nji trehapsh besimi nga hici ne gjithcka...dhe ket duhet ta besh nepermjet 1 njeriu jo zotit. duhet te kalosh vetveten dhe te besosh ne nji njeri tjeter qe besonte qe ishte njeriu i fundit ne bote qe mund te jepte pergjigje. po perderisa njerezimi vazhdon te egzistoje, pergjigjet nuk kan shterr ne mendjen e nji njeriu.
    profetet kan qen njerez te zgjuar dhe kan fol shum te verteta, po jo edhe aq shum te verteta sa cmendon ti.
    kurse ata qe i kan ndjek kto profete qorrazi thjesht kan kerku per 1 pergjigje te gatshme meqe jan lodh nga jeta
    PO prap ti po ja fut kote djalo,nuk do te thote qe pse ne nje "fe" shkruajne librat njerezit apo vene ligje,qe dhe ne Islam te jete keshtu.
    Ne islam ka plot e perplot argumente qe jane ne kurane qe vertetojne qe profeti nuk e ka shkruar dhe nuk fliste nga mendja e tij,por cdo gje ishte shpallje qe i vinte nga Zoti.
    Dhe une keshtu mendoj qe ne krijimin e qiejve dhe te tokes njeriut etj etj ka plot argumente per ata qe llogjikojne,porse Zoti me Meshiren e Vete na ka perkujtuar me argumente te qarta qe njeriu te mos humbasi dhe te mos hutohet,dhe prap ka te tille qe nuk mbushin fare...
    Njerezit nuk jane te barabarte,nuk mendojne njelloje,nuk llogjikojne njelloje,nuk nuk shume e shume gjera qe jane te ndryshem,po keshtu dhe ne besim nuk jane njelloje...
    Nejse me keto 1000 hapshat nga hici ne gjithcka me duket se ju jeni mesuar....
    U be nje majmun njeriu me i zgjuar e.....1000 hapa jane pake...

Une rpofetin nuk e besoj As si Zot as Si njeri te shenjte a bir te Zotit etj etj ideshe qe kane dale sot,Profeti eshte nje njeri it hjeshte si te gjith ne,han,pi,fle,semuret,Fle,eshte thjesht njeri si te tjeret,dhe kete njeri e Zgjodhi Zoti qe te percjelle mesazhin e Tij tek njerezimi.Pra eshte thjesht kumtues,nuk ka shpikur gje vete.
    Profeti Muhammed Alejhi selam po e pate degjuar ka qene dhe analfabet,dhe llogjjikisht nuk ka mundesi qe ai te shpikte vet te gjitha keto fakte dhe argumente per jeten,vdekjen,Zotin,ringjalljen,xhennetin,xhehenne min etj etj,apo dhe plot fakte shkencore qe po vertetohen.
    Ndersa te lodhur nga jeta mbase jeni ju qe nuk besoni ne vazhdimesine e saje,se ne perkundrazi jemi aktiv ne cdo moment,per meditim,hulumtim e cdo lloj aktiviteto njerezor.

ktu skuptoj mir ca ke then
    Se kur do kuptosh ti nuk e di as une,shife postimin para,pra pergjigjen tende dhe me poshte dhe timen qe te kam dhene dhe lidhi gjerat,he me jo kaq dembel.

flm
    Me nder,u befsh.
    me mire vone sesa kurre....

1123581321 Maska e DjJ
    Anëtarësuar
    06-06-2006
    Postime
    58
    Citim Postuar më parë nga darwin
    Kapitullojme me kushte.
    pranon boso?
    O darwin. Me fal po mendoj se kjo nuk eshte lufte.
    Nqs nuk je i bindur nuk ke nevoje te kapitullosh. Ketu nuk ka armiq por njerez ne kerkim te se vertetes. Nqs ti mendon se argumentat e besimtareve nuk jane te plota ose te sakta normalisht mund ti thesh me argumentat me te cilat ti mendon se jane te sakta. Nqs argumentat e tua na bindin ok po e leme besimit ne Zot dhe po kthehemi ne ateizem. Por problemi qendron se nuk ka argumenta logjike qe te largojne nga besimi. Ato te gjithe te drejtojne per nga besimi.

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Kam ne mendje dicka nga gjyshja e babit tim pra stergjyshja ime
    E pyeta njer(se ishte shum besimtare ne zot)o nena pse zoti si denon te liqt?
    Ma ktheu keshtu: kush tha se nuk i denon dhe qeshi sic dite te qeshte vetem ajo
    shifi njerzit me kujdes zemra e nenes denimi i tij eshte duke u len dicka mangut , dhe tha prandaj ne shqitaret jemi shum te varfer,sepse nuk dim te respektojm zotin(qe atehere mu fiksua se zoti shef shef ne shpirtin tone , une besoj shum ne zot lutem per hallet problemet e mija dhe pas kesaj me duket se gjerat qetsohen ,ne shpirtin tim ka paqe gjithmon).
    me respekt bebushja
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

ElBaSanLLiU PeR JeTe Maska e KiNgu_Elb
    Anëtarësuar
    09-10-2005
    Vendndodhja
    elbasani
    Postime
    109
    ne Se Ka Zot
    Zoti Egziston Per Te Gjithe Njerzit Edhe E Kemi Ne Cdo Hap Ne Cdo Kohe Ne Cdo Sek Mbas Vetes Tone Edhe Per Kete Jam Me Se I Bindur Qe Ka Nje Krijues Qe Ka Krijuar Te Miren E Te Keqen

Te Gjithe Themi O Zot Me Ndihmo

Respekte Nga Ana Ime
    Çdo Gje Mbaron Aty Ku Ka Filluar

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    ty tregoj dicka personale ,ju mbase do qeshni,kurse une e them me lote ne sy
    sdo ta haroj sa te vdes ate nate dhjetori kure mami im ishte duke vdekur te dy mjeket me shinin me dhimbje mua dhe vellain cdo aparatur reth mamit tim filloj te mos funksjononte me ,pra mami im klinikisht vdiq
    ulerija klitha bertisa si ecmendur ohh zot te lutem oh zottttttt oh zot
    gjithashtu dhe velli im ai thriste mami mami mos ik hidherimi ishte ne skajen me te lart sdinim cbenim (mereni me mend dhimbjen ton)
    ndodhi mbrekullia ate caste pas 7 minutash qe aparaturat nuk punonin me filluan te punonin ohhhhh zot o zot therisa qeshja qaja prap bertisa duke then o zot ajo nuk iku ajo eshte gjalle ,te gjithe shtangen dhe vet mjeket u habiten,babi na perqafonte te dyve te tre qeshnim dhe qanim ,ne perjetuam nje tmer dhe mbrekulli njekosisht
    ne ishim perseri te 4
    zoti i degjoj lutjet tona ndjeu dhimbjen ton deshperimin ton oh zot ju smund ta kuptoni dot
    te gjithe aty kuptuam dicka dhe mjeket qe ishin dhe ata qe erdhen ne caste gjithe stafi i repartit se ndodhi dicka hynore ndodhi dicka jo nga dora e tyre
    prandaj o njerez te mire u them me bindje te madhe se ZOTI EKZISTON
    ai eshte kudo ku ne jemi . ai vepron pikerisht atehere kure e ndjen se e duam e respektojm fuqin e tij te jashtezakonshme
    me respekt bebushja
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 13-09-2006 më 04:47
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •