Close
Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 222

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Ti kerkon kot shpjegim nga une pasi teksti im me lart ti jep pergjigjet qe ti po drejton serish,eshte cilesuar edhe besimi rreth shkences e evolucionit si dicka te pasigurta.Mos harro se 2 luge sheqer si Shprese tek njeriu ben qe te kesh me shume optimizem rreth jetes.Kjo eshte e bukura ne besim ekuilibri mes frikes e shpreses.

P.s Nuk e solla ate dialog per gjykime,e solla te shprehja cfare une mendoj rreth ekzistences se Zotit.

Allahu te shikon kudo.... Maska e i fundit
    Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga darwin
    Te kesh besim nuk eshte ndonje virtyt. Aq me teper nese ky besim eshte mbi dicka fallso, dhe kur per kete ti nuk je aspak i/e sigurte ne vetvete. Mos harro dhe dy luge frike ne fund, qe ta kesh besimin me te shijshem.
    Uau si more besimi nuk qenka vyrtyt??? Megjithese ne kohen qe jetojme mashtrimit i thone Zgjuarsi dhe Shkathtesi,ndershmerise i thone Budallek e Pa aftesi....
    Pastaj ti po shan dhe vehten ketu,se dhe ti vet e beson nje ide pamvaresisht se eshte e pa baza,pra beson dicka,kjo eshte ajo natyrshmeria e njeriut qe pa tjeter duhet te besoje dicka,pastaj varet se kujt i beson,ideve koti apo Bazave dhe themeleve logjike qe vijne nga Krijuesi i gjithckaje.
    Po nga e nxjerr ti qe besimi i La_Lunes eshte falso???
    Qe ti te mos jeshe i sigurte nuk do te thote qe te gjith te tjeret nuk jane te sigurte,biles ti nuk je i sigurte ne mendimet e tua qe po hedh ketu,ato qe ti po mbeshtet jane tjeshte teorira te hedhuraa nga nje njeri porse asnje e provuar,kurse besimi ne Zot eshte i Provuar dhe konform logjikes se paster njerezore.
    me mire vone sesa kurre....

TiRoNce Ose Herga Maska e Michelle
    Anëtarësuar
    29-08-2006
    Vendndodhja
    Endless Sorrow
    Postime
    165
    Hi all
    ne jete me kan ndodhur shume gjera te hidhura deri tek humbja e njeriu te dashur nga familja po kurre nuk e kam vene ne dyshim qe nuk ka ZOT dhe mendoj qe asnjeri nuk duhet ta beje kte. Ne momente te vecanta e kuptoj qe njeriu ndihet i vetmuar dhe i hidheruar po kjo eshte jeta duhet ta marim si ti vije apo jo
    pershendetje nga Michelle

Perjashtuar Maska e Ryder
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga La_Lune
    Mos harro se 2 luge sheqer si Shprese tek njeriu ben qe te kesh me shume optimizem rreth jetes.Kjo eshte e bukura ne besim ekuilibri mes frikes e shpreses.

ky esht thelbi i postimit tend, dmth ktu ke fol at qe ndjen…kto argumentet shihet truri apo protoni apo jo skan shum rendsi per mu, jan lojra fjalesh qe skan lidhje me asigje, plus nuk vine nga ti vin nga tjere

te gjith kemi dyshime...kemi te njejtat dyshime qe ka pas njeriu gjithmon. Nga kemi ardh, ku do shkojm. po ajo esht e bukura (dhe e shemtuara) e jetes...dhe nga kjo pikpytje ka shperthy energjia e njerzimit qe na ka pru deri ktu...pergjigjet e gatshme qe te jep feja e organizuar jan thjesht arroganca e dikuj qe ben jehone qe nga pertej shekujve dhe kerkon te nderhyje ne menyren tende te perceptimit te gjerave...kti komfortit dhe sigurise absolute qe te ofron feja e organizuar i vje era thartire nen te

ku e shoh arrogancen? Ne radhe te pare 1 "fetar" ka shum besim te logjika e tij…me shum se duhet. aq sa tenton te shpjegoje me fjale besimin. “Fetari” mundohet te argumentoje egzistencen e krijuesit dhe shkon deri ne absurditet ekstrem sa te kerkoje "fakte per mosegzistencen e zotit".
    si parim nqs supozojm 1 krijim dhe 1 krijues...krijesa e ka virtualisht te pamundur te flase per krijuesin e aq me teper per qellimet e krijuesit…ose ti meshoje me shum absurditetit e te tentoje qe tja imponoje njerzimit i pergjigje kolektive per pytjen individuale qe gjendet brenda secilit prej nesh.
    dhe aq me teper smund ta justifikoje egzistencen e krijuesit ne dy koncepte vulgare si shperblim/denim.
    nqs feja esht virtyt dhe njeriu jep gjith dashurine per virtytin qe ka...ke nigju nejher per 1 nene qe kerkon te shperblehet per dashurine ndaj femijes...ose per 1 atlet qe e fiton garen jo se do te dale i pari po ngaqe ka frike se mos dale i dyti? Ai qe kerkon te shperblehet, kerkon te shperbleje vujtjet, dhe ta shohesh jeten si vujtje esht pak si shum koncept pesimist per mendimin tim

kto termat "fetar" "ateist" "jo-fetar" "krijim" "evolucion" i kam shum neveri kur detyrohem me i perdor nket kontekst...per mendimin tim fetar ateist komunist kapitalist e mthe te thash jan thjesht etiketat qe i vendos njeriu dobesive te veta kur kerkon te mohoje natyren e tij

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    pastaj ke persona si ky i fundit qe e shohin fene si skuader futbolli qe duhet ti bejn tifozllek e ta mbrojn ndaj rivaleve ngaqe kta suportojn skuadren me te mir dhe e vetmja menyre qe te fitojn esht qe tjeret te humbin...per dike qe i percepton gjerat ndrysh po qe per i kaprico rrethanore detyrohet te bjere dakort me kshu viktimash duhet te jete e veshtire

Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    Citim Postuar më parë nga hi, ryder
    ky esht thelbi i postimit tend, dmth ktu ke fol at qe ndjen…kto argumentet shihet truri apo protoni apo jo skan shum rendsi per mu, jan lojra fjalesh qe skan lidhje me asigje, plus nuk vine nga ti vin nga tjere
    Desha te bej dhe nje shtese te vogel,besimi eshte si puna e zogut,koka e tij eshte dashuria per Zotin,Krahu i majte eshte frika ndaj Zotit,Krahu i djathte eshte eshte shpresa tek Zoti,nje besimtar duhet te jete i kompletuar me keto te 3 cilesi qe te eci mire dhe drejt ne rrugen e tij.

te gjith kemi dyshime...kemi te njejtat dyshime qe ka pas njeriu gjithmon. Nga kemi ardh, ku do shkojm. po ajo esht e bukura (dhe e shemtuara) e jetes...dhe nga kjo pikpytje ka shperthy energjia e njerzimit qe na ka pru deri ktu...pergjigjet e gatshme qe te jep feja e organizuar jan thjesht arroganca e dikuj qe ben jehone qe nga pertej shekujve dhe kerkon te nderhyje ne menyren tende te perceptimit te gjerave...kti komfortit dhe sigurise absolute qe te ofron feja e organizuar i vje era thartire nen te
    Ore djal keto pergjigje te duken te gatshme por nuk eshte e lehte ti jape kushdo keto pergjigje,pra Eshte vetem Zoti Ai qe ju jep pergjigje shume pyetjeve te ketij lloji,ndersa feja e paster Islami qe flas me plot kopetenca eshte rrjedhoje e Zotit dhe nnuk ka as edhe nje shenim njerezor ne kuran,cdo gje ne te eshte nga Zoti.

ku e shoh arrogancen? Ne radhe te pare 1 "fetar" ka shum besim te logjika e tij…me shum se duhet. aq sa tenton te shpjegoje me fjale besimin. “Fetari” mundohet te argumentoje egzistencen e krijuesit dhe shkon deri ne absurditet ekstrem sa te kerkoje "fakte per mosegzistencen e zotit".
    si parim nqs supozojm 1 krijim dhe 1 krijues...krijesa e ka virtualisht te pamundur te flase per krijuesin e aq me teper per qellimet e krijuesit…ose ti meshoje me shum absurditetit e te tentoje qe tja imponoje njerzimit i pergjigje kolektive per pytjen individuale qe gjendet brenda secilit prej nesh.
    dhe aq me teper smund ta justifikoje egzistencen e krijuesit ne dy koncepte vulgare si shperblim/denim.
    Qe muslimani te kete besim ne llogjiken e tij pa e argumentuar nuk ndosh,biles ne Islam Eshte argumenti i sakte pastaj llogjika e shendoshe,pra llogjika jone nese e kap nje gje ok,nese nuk e kap nnuk do te thote qe direkt ta kundershtojme,sepse ne nuk jemi ne gjendje te perceptojme drejd mbi cdo gje e cdo fushe, mua me duket se kjo Arrogance qendreon tek HI RYDER ,une keshtu mendoj po deshe shikoje dhe njehere,per cfar flet ku bazohesh e me radhe po keshtu dhe une do veproj me vehten time,se te pakten mua dhe muslimaneve nuk ju lejohet ne menyre absolute te flasin pa argument,nese e din ok,nese nuk e dime heshtim.
    Dhe koncepti shperblim/denim nuk ishte per te shpjeguar Zotin,kjo eshte nje nga pikat e besimit ose 2 tu themi.

nqs feja esht virtyt dhe njeriu jep gjith dashurine per virtytin qe ka...ke nigju nejher per 1 nene qe kerkon te shperblehet per dashurine ndaj femijes...ose per 1 atlet qe e fiton garen jo se do te dale i pari po ngaqe ka frike se mos dale i dyti? Ai qe kerkon te shperblehet, kerkon te shperbleje vujtjet, dhe ta shohesh jeten si vujtje esht pak si shum koncept pesimist per mendimin tim
    Jo nuk eshte keshtu qe do shperblehesh vetem per vuajtjet,nuk eshte vuajtje nese jep dicka,ose nese lutesh e falesh,apo nese don nje person qofte dhe gruan tende me nje qellim te paster atehere ka shperblim,apo kur ndihmon dike,apo me ane te nijetit ose qellimit te mire ka shperblime ne shume verpa te thjeshta,p.sh Profeti Alejhi selam ka thene: Qe burri ka shperblim dhe kur kryen mardhenie me gruan e tij,e pyeten po dhe per kete o profet,tha: po nqs do shkoje me gruan e dikujt tjeter?
    Ose burri ka shperblim dhe kur e ushqen ose i jep te haje me doren e tij gruas se tij, etj etj qe ka plot.

kto termat "fetar" "ateist" "jo-fetar" "krijim" "evolucion" i kam shum neveri kur detyrohem me i perdor nket kontekst...per mendimin tim fetar ateist komunist kapitalist e mthe te thash jan thjesht etiketat qe i vendos njeriu dobesive te veta kur kerkon te mohoje natyren e tij
    Sa per kete jam me ty pak a shume.

Anëtarësuar
    22-05-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    244
    pastaj ke persona si ky i fundit qe e shohin fene si skuader futbolli qe duhet ti bejn tifozllek e ta mbrojn ndaj rivaleve ngaqe kta suportojn skuadren me te mir dhe e vetmja menyre qe te fitojn esht qe tjeret te humbin...per dike qe i percepton gjerat ndrysh po qe per i kaprico rrethanore detyrohet te bjere dakort me kshu viktimash duhet te jete e veshtire
    Epo une nuk e kam per tifozllek,nese di dicka mundohem te shpjegoj me sa aftesi kam,nese nuk di e le fare.
    Ok nese ti mendon qe jam thjesht tifo mire mire,po nuk e ke mire...

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar më parë nga i fundit
    Desha te bej dhe nje shtese te vogel,besimi eshte si puna e zogut,koka e tij eshte dashuria per Zotin,Krahu i majte eshte frika ndaj Zotit,Krahu i djathte eshte eshte shpresa tek Zoti,nje besimtar duhet te jete i kompletuar me keto te 3 cilesi qe te eci mire dhe drejt ne rrugen e tij.

ktu ke pershkru njeriun jo besimin....ke pershkru at qe e kuptojn te gjith jo at qe ka ardh nga qielli. frika, shpresa, dashuria jan atribute njerezore - zoti esht prap elementi X ktu.
    un them frika, ti thu frika ndaj zotit, un them dashuria ti thu dashuria per zotin, un them shpresa ti thu shpresa tek zoti. ti ndjehesh shum i shqetesuar sikur mos ta fusesh fjalen zoti si celes magjik meqe ke frike nga e panjohura, nuk ke deshire qe ta zbulosh te panjohuren.
    ti smund ti kontrollosh kto emocione (frika/shpresa/dashuria) dhe humbet kontrollin po ti bazosh kto te fakti qe je njeri...meqe nuk ke besim te njeriu ateher do ta gjesh forcen ne mendimin komfortus qe je i perkedheluri i zotit. kshq per ty feja esht mase rregulluese

Ore djal keto pergjigje te duken te gatshme por nuk eshte e lehte ti jape kushdo keto pergjigje,pra Eshte vetem Zoti Ai qe ju jep pergjigje shume pyetjeve te ketij lloji,ndersa feja e paster Islami qe flas me plot kopetenca eshte rrjedhoje e Zotit dhe nnuk ka as edhe nje shenim njerezor ne kuran,cdo gje ne te eshte nga Zoti.

pergjigjet e gatshme nuk i ka dhen zoti i kan dhen profetet. zoti ska nevoje te jape pergjigje te gatshme, se pergjigjet secili i ka para syve dhe asnjeri nuk i ka me shum se tjetri.
    qe te besosh profetet duhet nji trehapsh besimi nga hici ne gjithcka...dhe ket duhet ta besh nepermjet 1 njeriu jo zotit. duhet te kalosh vetveten dhe te besosh ne nji njeri tjeter qe besonte qe ishte njeriu i fundit ne bote qe mund te jepte pergjigje. po perderisa njerezimi vazhdon te egzistoje, pergjigjet nuk kan shterr ne mendjen e nji njeriu.
    profetet kan qen njerez te zgjuar dhe kan fol shum te verteta, po jo edhe aq shum te verteta sa cmendon ti.
    kurse ata qe i kan ndjek kto profete qorrazi thjesht kan kerku per 1 pergjigje te gatshme meqe jan lodh nga jeta

Qe muslimani te kete besim ne llogjiken e tij pa e argumentuar nuk ndosh,biles ne Islam Eshte argumenti i sakte pastaj llogjika e shendoshe,pra llogjika jone nese e kap nje gje ok,nese nuk e kap nnuk do te thote qe direkt ta kundershtojme,sepse ne nuk jemi ne gjendje te perceptojme drejd mbi cdo gje e cdo fushe, mua me duket se kjo Arrogance qendreon tek HI RYDER ,une keshtu mendoj po deshe shikoje dhe njehere,per cfar flet ku bazohesh e me radhe po keshtu dhe une do veproj me vehten time,se te pakten mua dhe muslimaneve nuk ju lejohet ne menyre absolute te flasin pa argument,nese e din ok,nese nuk e dime heshtim.
    Dhe koncepti shperblim/denim nuk ishte per te shpjeguar Zotin,kjo eshte nje nga pikat e besimit ose 2 tu themi.

ktu skuptoj mir ca ke then

Jo nuk eshte keshtu qe do shperblehesh vetem per vuajtjet,nuk eshte vuajtje nese jep dicka,ose nese lutesh e falesh,apo nese don nje person qofte dhe gruan tende me nje qellim te paster atehere ka shperblim,apo kur ndihmon dike,apo me ane te nijetit ose qellimit te mire ka shperblime ne shume verpa te thjeshta,p.sh Profeti Alejhi selam ka thene: Qe burri ka shperblim dhe kur kryen mardhenie me gruan e tij,e pyeten po dhe per kete o profet,tha: po nqs do shkoje me gruan e dikujt tjeter?
    Ose burri ka shperblim dhe kur e ushqen ose i jep te haje me doren e tij gruas se tij, etj etj qe ka plot.

as ktu skuptoj se ca ke then

Sa per kete jam me ty pak a shume.

flm
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ryder : 12-09-2006 më 15:07

Il padrino Maska e DEN_Bossi
    Anëtarësuar
    31-07-2006
    Vendndodhja
    Shkoder-Tirane
    Postime
    450
    La lune > OK, shume i bukur ai dialogu, faleminderit

PS. Ende muk me solli kush pergjigje. Sa perqind te energjise qe perdore njeriu i krijon vete ato. Pse ekziston kaq persosmerisht ligji i termodinamikes. Pse energjia vetem transferohet dhe nuk krijohet. Pse ju e mohoni faktin se cdo dite keni nevoje per furrnizim dhe se nuk mund te jetoni ndryshe. Kjo pra me bind se ju skeni argumente te tjera perveq fjalve boshe.
    Argumenti i protonit dhe i trurit eshte nje shembull ilistrimi i faktit se jo cdo gje duhet te shikohet qe te besohet, dhe jo per gje tjeter.

Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    je thjesht 1 cop mishi me dy sy qe egziston si bagetia, thjesht per te shtu i shtrese dhjami me shum e per te zen 2 centimetra hapesire me teper.

,......................................
    Hi, jo keso fjalesh.

Iliria e para
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 12-09-2006 më 15:25

Faqja 13 prej 23 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •