Të gjithë vrasësit e Azemit kërkojnë pafajësi
Nga Bislim Ahmetaj
Rreth katër vite më parë është vrarë një njeri, rreth të cilit shqiptarët në Dhjetor të vitit ’90, investuan veten e tyre, besimin, shpresën, gjithçka.
Rreth katër vite më parë, është vrarë një njeri, që e kishte dënuar me vdekje ish-PPSH-ja, i cili nuk po tregonte asnjë shenjë pendese për atë që kishte bërë në Dhjetor të ‘90-ës.
Rreth katër vite më parë, është vrarë një njeri, që e kishte hipotekuar jetën e tij për çështjen kombëtare dhe demokracinë në Shqipëri.
Rreth katër vite më parë, është pushkatuar një njeri, që nuk rreshti asnjë minutë së luftuari me mjetet që të ofron politika moderne, për arritjen e standarteve demokratike që i takonin qytetarëve më të vuajtur të Lindjes komuniste.
Rreth katër vite më parë, është pushkatuar një njeri, që e kishte marrë seriozisht besimin e që ia kishte dhënë elektorati shqiptar.
Rreth katër vite më vonë, shumë pak flitet në median e shkruar apo elektronike, për pushkatimin e njeriut simbol të mospajtimit me të keqen.
Rreth kater vite më vonë, politika dhe politikanët i kanë humbur fjalët për njeriun që u pushkatua për të vetmin faj, se e donte Shqipërinë të integruar në strukturat Euro-Atlantike. Njeriun që u pushkatua rreth katër vite më parë, e kujtojnë më së shumti familja, ata qindra e mijëra simpatizantë të tij, që nuk kanë asgjë në dorë.
Njeriun që u pushkatua rreth katër vite më parë, e kujtojnë edhe gjykatat e shkallëve të ndryshme, ku zhvillohet një tragji-komedi histerike.
Të gjithë ata që shkrehën armët mbi njeriun simbol të shpresës, kërkojnë pafajësi, ata janë të pafajshëm, derisa ata që i urdhëruan ruajnë të njëjtat poste ose i kanë ndërruar ato sipas dëshirës së tyre. Të gjithë janë të pafajshëm, i fajshëm është vetëm Azemi, që u martirizua në emër të lirisë, të demokracisë së vendit të tij. Vrasësit, hajdutët, atdheshitësit, imoralët, përdhunuesit, trafikantët, spiunët, malukatët, drogaxhijtë, ryshfetxhijtë, që janë qeveritarë, politikanë, deputetë, doganierë, policë, gjyqtarë, prokurorë, avokatë, janë të pafajshëm.
I fajshëm është vetëm Azem Hajdari.
Krijoni Kontakt