I nderuar Watson
Nese pretendoj ate c`ka thashe ne botimin e meparshem, do te thote se kam baza dhe argumenta. Personat qe e vrane ishin deklaruar paraprakisht se do ta vrisnin Azemin. Ne `97 te gjithe ata persona u punesuan jashte te gjitha kritereve profesionale ne orgabet e rebdit ne menyre qe t`ju legalizonin mbajtjen e armeve. E perseris edhe nje here: ata ishin deklaruar publikisht se donin ta vrisnin Azemin. Shteti dhe sherbimet e fshehta te asaj kohe e dinin kete gje me mire se ti dhe une. Atehere perse nuk i ndaloi policia dhe sherbimi sekret shqiptar? Ose ,te pakten perse i armatosi dhe ju dha poste te rendesishme ne organet e rendit? Kete gje e ka pohuar edhe ministri i rendit te asaj kohe Perikli Teta. Nga ana tjeter, organizimi i kesaj "hakmarrjeje personale" sic e quan ti, ishte bere ne menyre perfekte me pjesmarrjen e disa dhjetra punonjesve te Ministrise se Rendit dhe SHIK-ut. Ata paguheshin me leket e taksapaguesve shqiptare qe te vinin rend e drejtesi dhe jo te merrnin haqe personale. Ti,vete ke paguar gje taksa per te marre haqet e grupit te vrasesve? Natyrisht qe jo. Kur grupi i vrasesve u largua nga Tirana ne drejtim te Tropoje, nuk u ndaluan nga asnje postbllok policie ndonese rruga e pershkruar ishte mjaft e gjate. Perse? Thjesht sepse kishte nje urdher qe rruga e "hakmarresve personale" te ishte e paster. Perse edhe pasi kryen krimin, i gjithe grupi vazhdoi te punonte i qete ne rend dhe Shik? Perse nuk i arrestonte shteti i asaj kohe "hakmarresit ordinere" ? Kjo, i dshur Watson eshte vetem maja e ajsbergut. Sic dhe e thashe para pak ditesh, une as s`e kam ndermend te bej avokatin e Azemit. Thesht desha te deshmoj disa gjera si deshmitar okular i shume zhvillimeve. Nga ana tjeter, nuk te replikoj. Por te kembejme mendime dhe te dhena,po. Kjo i sherben te vertetes,pra te gjithe neve. Eshte shume e rendesishme per shoqerine shqiptare qe te shkeputet nga mllefet dhe urrejtja, nga ideologjia qe mbyti frymen e lirise se shqiptareve per 50 vjet. Si perfundim, asnjehere,askujt dhe asgje s`i kishte borxh Azem Hajdari. Kete e di e gjithe Tropoja dhe e gjithe Shqiperia,tashme. Te ftoj te gjykosh me zemer ne dore. Jo per Azemin sepse ai tashme eshte i vdekur, por per veten tende dhe per te verteten.
Me shume respekt Alfonsi
Z. Drenicak
Km shkeuar dy here ne lidhje me vrasjen e Azem Hajdari. Sipas pseudanimit duhet te jesh shqiptar Kosove prej Drenice. Kjo s`ka shume rendesi,nejse. Desha vetem te te bej nje verejtje te vogel shoqerore. Nuk mund te perdoresh terma rruge kur flet per nje njeri si Azem Hajdari i cili eshte hero i kombit dhe pishtar i demokracise shqiptare. Une e di se ka njerez te cilet nuk jane dakord me kete gje. Po nese eshte dakord shumica atehere ti per respekt te shumices nuk mund te perdoresh terma fyese. Se ku i ke lexuar ti historite me mafien e Azemit, une muk e di. Por di qe veshtet e tu paskan degjuar gjera te mbrapshta dhe te paverteta. Po ta perseris edhe nje here se Azemi u vra sepse e donte Shqiperine ketej e andej kufirit dhe luftoi per to. Nejse. Une jam i gatshem te diskutoj perseri. Kete radhe desha vetem t`ju kujtoj te keni kujdes per fjalorin qe perdorni ndaj nje njeriu te vdekur qe respektohet dhe adhurohet nga shumica e kombit tend.
Te pershendes dhe te uroj gjithe te mirat.
Alfons Zeneli
Per mua kane vdekur patriotet e vertete shqiptare, ose te pakten ata patriot qe kishin ne dore fatet e kombit. Une nuk jam si ata qe i ngjis titullin e nderuar "patriot" rrugaceve dhe politikaneve ordiner te pas 90-tes. Sikurse nuk jam e as kam qene kurre pjestar i tufes se qenve qe lehin aty ku hajne.
ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)
Nese quani patriote dhe politkane te vertete ata te para 90, dmth Enverin,Ramizin,Palin,Prokopin,Lenken,Themijen atehere keni probleme shume serioze. Ketu,tashme nuk behet fjale per nje tufe qensh. Ne rastin tend behet fjale per nje kategori zvarranikesh pa bosht,nderfgjegje dhe identitet. Te konsiderosh politikane dhe aq me teper patriote tufen e injoranteve sadiste te monizmit do te thote t`i perkasesh shtersave me uleta njerezore. Nese sic thoni dhe vete qe nuk i perkisni tufes se qenve qe lehin aty ku hane, atehere kini miresine dhe vazhdojeni rrefimin tuaj te sinqerte e na tregoni se ku dhe si leh tufa e qenve te ciles i perkisni. Ok Brooklyn? Ah, me qe ra fjala. Nese patriotet e tu do te ishin ende gjalle s`do ta kishe njohur ende fjalen "Brooklyn" Ose te pakten nuk do te guxoje ta permendje.
Nji nga t shumtit si Trebicka ai i topit e të tjerë.
I dashur Alfons Zeneli. Alfons Zeneli, Alfonz Zeneli!. Ku e kam degjuar kete emer?! Ahh po po po po. Alfonsi i famshem i TV Shijakut. Cudi Alfons, gjithe Shqiperia enderronte ne ate kohe per nje radio private, Shijaku kishte televizion, madje dhe staf shuuume te pregatitur gazetaresh
. Sigurisht qe krahu punetor i shijaksave ne Evrope, i bekuar nen pushtetin e PD-se dhe langove te Tv-se kishte gjetur harmonine e duhur.
Gjithsesi te leme TV_Shijakun me ato programet e lodhura qe i shkonin nje katundi te Shqiperise se mesme (besoj se je dakort dhe ti). Une nuk thashe gjekundi e Enveri apo bashkepunetoret e tij ishin heronj. Madje perhere kam pare tek ta te kunderten e kesaj gjeje. Une emrin Brooklyn dhe Amerike, e kam njohur shume para se ti te kishe degjuar termin "Gazetari". Dhe kjo fale te qenurit ne nje familje me njerez jashte Shqiperise qe ne kohe te diktatures. Sikurse isha pjesetar i asaj familjeje qe mora pjese ne hedhjen e bustit te Enverit ne Tirane per te ndihmuar ne sjelljen padashje ne pushtet te busteve te poshtra te klaneve mafioze te demokracise.
Alfons, te kuptoj cdo te thote te jesh besnik deri ne vdekje i nje klani qe solli dhe vazhdon te sjelle fatkeqesira ne ate vend. Ti sje asgje me shume sesa shembellim i atyre besnikeve te kuq te komunizmit qe dhe sot mbajne ne dore ate portret te ndyre. E di cdo te thote te kesh privilegjin te ulesh kafeneve dhe restoranteve me njerezit e pushtetit dhe bashkepunetoreve te tij. Sikurse e di qe sot s'denjon me njeri nga ato njerez qe i ndejte besnik te ulet ne te njejta tryeza te dikurshme kafenesh. Por mos te genjeje mendja se te gjithe njerezit jane sahanlepires per pak emer dhe sukses. Aspak i dashur. Ka dhe nga ata njerez qe kenaqen me pak dhe e mbajne koken lart gjithe jeten pasi s'jane bere kurre vegel e te tjereve dhe pjese e orgjive politiko-mafioze qe fillonin nga militanti me i thjeshte dhe i rrjedhur (armate karakteristike e PD-se) e deri tek ai politikani me i larte. Megjithate ke ende kohe dhe karriere perpara per te bere dhe ti kthesen tende ne jete. Ju pacim sa malet se na e nderuat Shqiperine.
ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)
Me kenaqesi do i bashkangjitesha ketij Urimi BURRI!.....me pak fjale shpreh keqardhjen e madhe se Ky Burre-Shqiptare, nuk ndodhet më ne mesin tone. Lavdi i qofte per jete per vepren dhe kontributin e dhene per Kombin tone ....jam perkul me respekt te thell para permendores se tij ne Tirane aty ku eshte vrare !!
Ngushllime Familjes dhe te gjithe atyre Shqiptareve qe dijne te vlersojne drejt Atdhetaret si Azem Hajdari...! Azemit te vogel rrite te mbare u rrite me lule ....!
![]()
Dhuro shumë...e prit pak!
Respektoj figuren tuaj si gazetar nga me te miret ne qarkullim z.Alfons Zeneli.Azem Hajdar nuk lind me nena nderim vepres se tij.
Krijoni Kontakt