Postuar më parë nga
Fonsi
Lexova disa qendrime te mbajtura kryesisht sot lidhur me perkujtimin e vrasjes se Azem Hajdarit. Kujtimet dhe qendrim,et e mbajtura ng Agim Doci ishin sigurisht me te bukurat dhe me te saktaktat. Kjo per faktin se Gimi ka qene mjaft i afert me Azemin per nje kohe te gjate,deri sa u vra. Qellimi im ne keto radhe nuk eshte te bej komente mbi ato qe lexova por te them nja dy gjera dhe une si shok i Azemit qe nga femijeria. Gjithsesi do te ndalem paraprakisht vetem per pak rreshta tek nja dy anetare te forumit: Zarathustra,Kleos dhe Jack Watson. Ajo qe te bie ne sy eshte fakti se kane shkruar pak fjale duke shprehur shume vrer dhe urrejtje. Urrejtje patologjike, pra te pabazuar. Semundje te tilla vijne nga edukata e keqe, agresiviteti,frika dhe neveria ndaj lirise. Vijne dhe nga padija. Perndryshe tre te lartpermendurit nuk do te kishin turp nga emri dhe identiteti i tyre. Per kete jam i sigurt dhe mund te ve bast. Nese dikush do ta provoje le t`ju kerkoje Zarathustres, Kleos dhe Jack Watsonit te thane emrat e tyre te vertet, pra te tregojne se kush jane. Une personalisht pretendoj te jem duke thene te verteten me zemer ne dore. Prandaj nuk kam as frike dhe as turp te them se kush jam. Jam Alfons Zeneli. Mund te me gjeje dhe takoje gjithkush. Ndryshe nga te lartpermendurit qe fshihen. Sepse thelle ne vetvete e dine qe eshte turp te veprosh ashtu. Nejse,eshte puna e tyre. Vecse,sidoqofte njeriu duhet te kete te pakten minimalen e reflekseve njerezore dhe te mos perqeshin me fjale dhe insinuata te flliqta nje te vdekur. Para pak lexava titullin e nje anetareje te forumit i cili thoshte: mos fol nese fjalet s`vlejne me shume se heshtja. Shume e bukur.
Azemi ka 10 vjet qe nuk jeton. Nuk jeton sepse luftoi per ne. Luftoi kunder kominizmit ,mallkimit me te tmerrshem qe mund te kete rene ndonjehere mbi faqe te njerezimit. Urrejtja dhe plumbat qe rane mbi,pikerisht ketu e kane burimin. Tek lufta e tij e gjeten "frymezimin" bijte dhe mbeshtetesit e diktatures. Nese nuk do te kishin egzistuar armiqte e Azemit, njerezimi do te kishte qene shume me i paqte. Ndersa Zarathustrat me te lumtur,me te lire e me te bukur shpirterisht. Nese Azemi do te jetonte ende, do te kishte shume me pak paranoje,mllefe, hakmarrje, pabesi dhe njeringrenie. Aktiviteti i Azemit konsistonte ne luften kunder komunizmit, ne punen per clirimin e politikes shqiptare nga ethet e monizmit, ne punen per revokimin e vlerave morale,kilturore dhe historike te shqiptareve, ne luften per pershpejtimin e pavarsimit te kosoves(vetem kjo ka qene tejet e mjaftueshme per tu vrare prej sherbimeve te fshehta komuniste shqiptaro-sllave. Azemi ishte promotor i shume levizjeve dhe aktiviteteve politike moderne me te cilat ai i pat paraprire edhe vete PD. Ishte zgjedhur deputet ne te gjitha legjislaturat duke qene nga te rrallet te zgjedhur drejtperdrejt nga populli. Ishte padyshim nga njerezit me popullore ne hapesiren mbareshqiptare. Atehere perse u vra? Sepse i kishte te gjitha keto qe permendem me lart. Madje dhe shume me teper. Prandaj vrasja e Azemit eshte vrasja me a paster politike e shekullit qe shkoi. Ish deputeti i PS e qelloi diten per diell brenda ne parlament, atentati i Tropojes iu be nga njerez te veshur e te armatosur nga qeveria e PS, ata qe pastaj e vrane ishin po te njejtet oficere qe paguheshin nga qeveria e PS. Vrasesit njiheshin qe me perpara nga shteti dhe sherbimet e fshehta si vrasesit e mundshem potenciale te Azemit. E megjithate ata mbaheshin,paguheshin e privilegjoheshin nga qeveria e PS. Nuk eshte vrasje politike?! Le te me thote kush te doje se per c`fare behet fjale ne nje rast te tille. Ose le te me tregoje kushdo se kush quhet vrasje politike.
Me dt 11 shtator,pra nje nate pare se te vritej i mora nje interviste ne Radio Kontakt. Ate dite ish-kryeministri Nano kishte bere deklaraten famekeqe te Lisbones se "Kosova duhet te kete kryeqytet Beogradin". E pyes edhe per kete fakt Azemin. " ...e shoh qe je i shqetesuar dhe i nervozuar-me tha. Degjova edhe telefonuesit e emisionit qe jane gjithashtu. Po e di se c`duhet te bejne shqiptaret ne vend qe te deshperohen? - vazhdoi. Shqiptaret duhet te dalin ne Rinas dhe ta gjuajne me veze e domate dhe mos ta lene te shkele token qe sapo ka tredhetuar. Nuk duhet te trmbemi. UNE-tha- NESER MUND TE VRITEM. Por kjo s`ka rendesi. Politikanet shkojne e vijne. Rendesi ka te jetoje Shqiperia.
Te nesermen Nano u kthye nga Lisbona dhe aterroi ne Rinas i pashqetesur. Ne darke Azemi u vre me te vertete duke permbushur "profecine" e zeze te leshuar nga ai vete nje nate me pare. Kohe me pas ne shtypin e kohes u botuan foto qe kreret e bandes egzekutuese kishin bere intimisht me Nanon.
Nuk dua te zgjatem ne copeza kujtimesh dhe faktesh pasi nuk me pelqen te perpiqem per t`i mbushur mendjen ndokujt lidhur me skenat dhe prapaskenat ploitike e gjoepolitike qe cuan ne vrasjen e liderit te dhjetorit. Lojerat jane luajtur ne kancelarite e lindes se ftohte sllave. Nuk dua te luaj rolin e avokatit sepse jeta e Azemit eshte teper madheshtore,e thelle,e bukur e plot lavdi,eshte e bekuar dhe e urdheruar nga Zoti si nje mision hyjnor ne sherbim te kombit. Lavdia e Azem Hakjdarit nuk ka nevoje per njerez. Jane njerezit qe kane nevoje per te. Per shembelltyren e Azemit kane nevoje edhe Zarathustra e Kleosi me Jack Watson. Madje ata dhe "klubi" i tyre kane nevoje me shume se te tjeret. Ndonese per momentin nuk e kuptojne.
Krijoni Kontakt