Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32

Tema: "Bibla"

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    Po. Ky eshte...meqe qenke kaq i mireinformuar me thuaj nje cike kur e pse vdiq.
    .. dhe c'ndryshim do te sillte te ty pergjigja e kesaj pyetje?

Pyetje kulturore: A ka ndonje mundesi te jete Mateu, autori i letrave drejtuar hebrenjve? Nese po, pervec korrupsionit administrativ, paska patur dhe veti thelbesore te nje kopuku dhe spiuni komunist:

Hebrenjve 10:28 - Kushdo qe shkel ligjin e Moisiut vritet pa meshire me deponimet e dy ose tre deshmitareve.

Citim Postuar mė parė nga Tannhauser
    Ky njeriu, qe thua ti darwin, nuk ka qene arrgonat qe te thote: 'Erdhi Jezui dhe me tha MUA...' ose 'UNE bera kete dhe UNE kam qene apostull...' etj. Nuk shkruajne autobiografi apostujt.

Ke lexuar ndonje here Jul Cezarin? Ai gjithmone shkruan ne vet te trete per veten e tij: 'Dhe pastaj Cezari beri kete...'. C'fare do thoshje per Cezarin, se eshte i klonizuar?

Tani, kujdes se e dogje fare vlefshmerine e Zbuleses, ku Gjoni i perunjur por dhe i krekosur njekohesisht, e hedh poshte "traditen" kur gjate shikimit te DVD-se spektakolare me titull -The Apocalypse- e thote ate: une -"une isha.." .."une pashe.." une.. qengji.. nusja (dasma nuk dihet!) ..borite.. engjejt" ne menyre te dukshme inflacioniste..

Cezarin jo. Preferoj Julianin analizues. Gjithmone me "Une.. ne.. ju.. ata mashtruesit (cifutet monoteiste)"

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    Lexoni "The Gnostic Gospels" te Elanie Pagels,
    .
    E kam librin e saj mbi Ungjillin e Tomasit. Ne pergjithesi ajo eshte noveliste e lezetshme, po skollarshipi i saj eshte i dyshimte. E kane kapur duke shtremberuar tekste origjinale ne menyre qe ti pershtateshin tezes te saj.

eshte zbavitese por pak e besueshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qafir Arnaut : 19-07-2006 mė 23:26
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    E kam librin e saj mbi Ungjillin e Tomasit. Ne pergjithesi ajo eshte noveliste e lezetshme, po skollarshipi i saj eshte i dyshimte. E kane kapur duke shtremberuar tekste origjinale ne menyre qe ti pershtateshin tezes te saj.

eshte zbavitese por pak e besueshme.
    atehere lexo tekstet origjinale qe nuk i ka perkthyer ajo(ne fakt nuk ka perkthyer asnje),
    kerko per nag hammadi library dhe lexo vete tekstet.
    jane goxha larg krishterimit te sotem.

Larguar.
    Anėtarėsuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    nė Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar mė parė nga darwin
    Tani, kujdes se e dogje fare vlefshmerine e Zbuleses, ku Gjoni i perunjur por dhe i krekosur njekohesisht, e hedh poshte "traditen" kur gjate shikimit te DVD-se spektakolare me titull -The Apocalypse- e thote ate: une -"une isha.." .."une pashe.." une.. qengji.. nusja (dasma nuk dihet!) ..borite.. engjejt" ne menyre te dukshme inflacioniste..
    He, vete e thua. Zbulesa eshte liber ekstatik (dhe krejtesisht personal, nuk pershkruhet histori ne te), ku engjelli flet perpara Gjonit, keshtu qe detyrimisht do flasi ne vet te pare. Kur ti pershkruan nje ender nuk thua 'dhe pastaj darwin pa kete'. Mos i ngatero gjerat.

Cezarin jo. Preferoj Julianin analizues
    Ha ha, ketu me bere per te qeshur. Juliani, i cili e konsideronte krishterimin si nje fe perbuzese, por vete ai, nje perandor Romak shkruajti libra te tere per ta denuar. Juliani, i cili u rrit si arian (heretik). Juliani, i cili eshte me fat se veprat e tij ia deshmojne dhe ia shpetuan te krishteret (sa per ti kundershtuar). Juliani i cili shikonte tempujt pagane te braktisura dhe asnje njeri te cante koke per idhujt dhe qante me lot e hidherohej. Kete Julian po lexon?

Lexo me mire Cezarin, do fitosh me shume dhe do mesosh dhe per historine e kelteve etj, keshtu qe eshte me praktike.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tannhauser : 20-07-2006 mė 09:37

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    "Vicisti, Galilaee" ("Fitove, Galileas!")

("Fitove Galileas!")

-Fjalet e fundit te Julian apostatit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 20-07-2006 mė 09:29
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    He, vete e thua. Zbulesa eshte liber ekstatik (dhe krejtesisht personal, nuk pershkruhet histori ne te), ku engjelli flet perpara Gjonit, keshtu qe detyrimisht do flasi ne vet te pare. Kur ti pershkruan nje ender nuk thua 'dhe pastaj darwin pa kete'. Mos i ngatero gjerat.

Keshtu nga keto muhabetet e engjejve, te jep ayahuasca trip 24 ore.. bile jo me vrasje, si keto fabulat judaike, por me paqe dhe me ngjyra te bukura.. madje mund te bisedosh dhe me ca zota..
    pa i ngaterruar gjerat, puna eshte a je racional apo jo.

Ha ha, ketu me bere per te qeshur. Juliani, i cili e konsideronte krishterimin si nje fe perbuzese, por vete ai, nje perandor Romak shkruajti libra te tere per ta denuar. Juliani, i cili u rrit si arian (heretik). Juliani, i cili eshte me fat se veprat e tij ia deshmojne dhe ia shpetuan te krishteret (sa per ti kundershtuar). Juliani i cili shikonte tempujt pagane te braktisura dhe asnje njeri te cante koke per idhujt dhe qante me lot e hidherohej. Kete Julian po lexon?

Ne fakt ai nuk e konsideronte si fe perbuzese. . Juliani thoshte se nese Kristaqi me Pavlin kane qene, do te kene qene nga "magjistaret" me mashtrues te njohur ne histori.. Fati i keq qe sundoi aq pak.. mbase kanceri do ishte semundje e kurueshme deri me sot..

Lexo me mire Cezarin, do fitosh me shume dhe do mesosh dhe per historine e kelteve etj, keshtu qe eshte me praktike.
    nja 3 euro humor desha une.. mundesh? mbaje kusurin, s'ka problem..

Citim Postuar mė parė nga Matrix
    "Vicisti, Galilaee" ("Fitove, Galileas!")

("Fitove Galileas!")

-Fjalet e fundit te Julian apostatit
    Matrix.. ou..

hej, hajde mjaft tani zbrit nga ato dy shkopa.. zbrit Matrix se u lodhe.. se nuk ka qene ndonjehere Krishti aty lart (sshh, mos ia thuaj menjehere te tjereve, se kushedi si e marrin).. e ngaterron me Spartakun te filmi..

edhe leri keto mashtrimet qe i kane sajuar te krishteret vete.. ju pa pike turpi thate per Charles Darwin qe u rrefye, edhe qau.. edhe ku e di une c'keni keputur tjeter.. jo ti jo.. ata speciet kristaqus manipulatoris

Ke ate temen me Krishtin historik hapur.. mos harro.
    Apo t'ia fillojme ketu me biblen? Nga fillimi apo nga mesi?
    Prektora

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Ke lexuar ndonje here Jul Cezarin? Ai gjithmone shkruan ne vet te trete per veten e tij: 'Dhe pastaj Cezari beri kete...'. C'fare do thoshje per Cezarin, se eshte i klonizuar?

Mbase pėr majesties!!!
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Darwin,

Si e shpjegon ti faktin se nje magjistar (apo me keq, nje mos-ekzistent) te rrezoje nje super-fuqi si Roma???

Mos kujton se ishte e lehte per Romen ta ulte koken para nje zdrukthetari te kryqezuar nga ajo vete?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    BIBLA eshte thjesht nje liber fetar si dhe KURANI besimtaret e te dy ketyre besimeve mburren me keta libra . secili nga keta libra ka vecantine e tij .
    une personalisht i kam lexuar te dy dhe mendoj se te dy dalin ne te njejtin perfundim pra nje zot eshte per te gjithe .

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792

Torahu

Nje argument qe lexova:

Autori i vepres " Khulasa Seifu'l-Muslimin " nga vellimi i 10 i Enciklopedise " Penny " ka cituar se dr.Alexander Gides,nje autor i njohur i krishtere,ne hyrjen qe i ben tekstit te "The New Bible" shkruan:
    "Kam arritur qe permes argumenteve bindese te besoj ne tri gjera,te cilat jane pertej cdo dyshimi:

1.Peselibershi i tanishem nuk eshte libri i Moisiut
    2.Ky liber nuk eshte shkruar as ne Kanaan dhe as ne Jeruzalem.Kjo do te thote se nuk eshte shkruar gjate kohes kur izrailitet jetonin ne shkretetire.
    3.Ka shume mundesi qe ky liber te jete shkruar gjate kohes se profetit Salomon,qe do te thote rreth 1000 vjet perpara Krishtit,periushe e cila perkon me ate te poetit Homer.Shkurt,nisur nga struktura e ndertimit te kesaj vepre mund te provohet se i perket nje periudhe rreth 500 vjet pas vdekjes se Moisiut.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •