Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    xha Barka Maska e Jonian
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Ec drejt bulevardit deri te Skenderbeu. Aty pastaj futja nga te duash...
    Postime
    332
    Edhe mua arbitri i djeshem me pelqeu, e mbajti lojen mire. Nuk e di per shtyrje, por goli i Krespos (qe s'ishte i Krespos fare se Borghetti beri autogol dhe Krespo as e preku topin fare), nuk ishte per faull, sepse Broghetti e uli koken vete, dhe nuk ishte se Krespo e ngriti kemben aq lart. Prandaj dhe nuk u dha per faull.
    Trimi i mirë me shoqe shumë

xha Barka Maska e Jonian
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    332
    Edhe cudirat s'kane te sosur. Sot ne ndeshjen Hollande-Portugali, Ivanovi u ka nxire jeten lojtareve dhe tifozeve. 24 kartona te verdhe dhe 4 te kuq. I hapi nje cike rrugen Anglise se gjysma e titullareve s'besoj se kane mundesi te luajne, ca me kartona, ca te demtuar.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Me ate Angli qe pashe une edhe Shqiperia e shkep po te dilte.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

xha Barka Maska e Jonian
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    332
    Citim Postuar më parë nga Jonian
    Edhe cudirat s'kane te sosur. Sot ne ndeshjen Hollande-Portugali, Ivanovi u ka nxire jeten lojtareve dhe tifozeve. 24 kartona te verdhe dhe 4 te kuq. I hapi nje cike rrugen Anglise se gjysma e titullareve s'besoj se kane mundesi te luajne, ca me kartona, ca te demtuar.
    Nje gabim drejtshkrimor te posti im me lart. Ishin 16 kartona te verdhe, dhe jo 24.

Alessandro Del Piero Maska e Juventus
    Anëtarësuar
    11-09-2005
    Vendndodhja
    Aty ku Shqiptaret po vuajne.
    Postime
    1,500
    Me te vertet keto referet kane tuj na be bajat kete kampionat, si shume jane tu gabu sa qe gabimet e tyre ndikojne ne renjen e kombetares nga ndeshjet e me teshme, dhe sa po shohe nuk do kete permirsim tek referet dhe theme se do jene keto qe do vendosin kampionin kete vit,...
    Team: That team in Italy with 29 titles. Or was it 30?

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Tek tema:

Sa kartona të kuq do të jepen?

Mbi 17
    ClaY_MorE, Davius 10.00%

16-17
    Adriano-10, mitjuk, sLimShady 15.00%

Nën 16
    Ballisti_Tetove, derjansi, edion1, Ilove_INTER, Isomer937, Julius, Juventus, laciali, miki_al2001, MUAHHH, niku-nyc, Piranha, Santana, swat, Tetovar 75.00%

..........

Dmth deri me tani shume larg parashikimeve, ende pa mbaruar 1/8 e finales jane dhene 23 kartona te kuq. lol

Dmth vetem une dhe Clay More marrim pike nga kjo skedine...
    My silence doesn't mean I am gone!

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Kupa e kartonëve të kuq!

Një paradoks ekziston në mes të një prej evenimenteve më të famshme sportive. Kupa e Botës "Gjermani 2006" duket se është e karakterizuar nga kartonët e kuq. Kur janë luajtur 50 ndeshje dhe janë edhe 14 të tjera për t'u zhvilluar, janë marrë plot 19 të tillë. 2 më shumë sesa u morën në botërorin e vitit 2002. Rekordi për më shumë kartonë të kuq të marrë ka ndodhur në botërorin "Francë 1998", kur u morën 22 të tillë. Në fakt, një statistikë e tillë tregon se futbollistët kanë qenë shumë të pistë në ndërhyrje dhe se spektakli është mbizëtoruar nga loja e fortë. Gjithsesi, FIFA ka menduar të ketë një pikëpamje pozitive. Fakti që gjyqtarët kanë nxjerrë shumë kartonë të kuq, do të thotë se futbollistët janë frikësuar dhe në ndeshjet e ardhshme, të cilat janë akoma më shumë të rëndësishme, presin që ata të jenë shumë më të kujdesshëm. Zëdhënësi për shtyp i FIFA-s, Markus Siegler, tha:

"Rregullat nuk kanë ndryshuar dhe të gjithë duhet t'i zbatojnë ato. Në fillim të kompeticionit, të gjithë pjesëmarrësve u është bërë e ditur se cila gjë tolerohet dhe cila jo. Nëse futbollistët kanë ndërhyrë ashpër deri tani, ata kanë marrë atë që meritojnë. Në fakt, statistikat tregojnë se janë marrë shumë kartonë të kuq dhe kjo ka dy anë, njëra negative dhe tjetra pozitive. Negative është fakti që ata nuk kanë luajtur shumë mirë deri tani, duke menduar dhe dhënë gjithçka për të fituar. Ndërhyrjet e ashpra nuk kanë qenë të pakta, po ashtu edhe kartonët. Në fakt, ka edhe diçka që mendohet se është pozitive te kjo statistike. Futbollistët e dinë që gjyqtarët nuk e kanë të vështirë të nxjerrin karton të kuq, ndaj në ndeshjet e ardhshme pritet që ata të mos luajnë ashpër dhe të jenë sa më të kujdesshëm. Është për t'u theksuar se ndeshjet e ardhshme janë sa të bukura, aq edhe të rëndësishme."

Me sa duket, kartonët e kuq janë ndëshkues për disa skuadra, por edhe pozitivë për spektatorët...
    My silence doesn't mean I am gone!

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456

Kartonat "gabim i gjyqtareve" apo "stimulim i lojtareve"

Pershendetje, shpresoj tja keni kaluar mire ne shoqerine e boterorit.

Duke degjuar dje tek Top Channel nje emision i cili i kushtohet Boterorit Gjermani 2006, pra tek Loja e 18 po citoj fjalet e nje te huaji me sakte Anglez:

Nuk e kane gjyqtaret pjesen me te madhe te fajit kur japin nje karton.

E them kete pasi me perpara lojtaret ishin me te ndergjegjshem, nuk shtireshin si tani.

Me beri pertshtypje dhe mendoj se ka paksa te drejte pasi ne keto kohe nje lojtar sapo bie ne fushe fillon e renkon.

Ju ftoj te debatojme se bashku rreth kesaj teme.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Nuk shtireshin dikur se nuk luanin ne kampionatin italian....Tani qe nje pjese e madhe e lojtareve luajne ne kampionatin italian, mbarojne Universitetin e Simulimeve....

Kishe qejf te shifje Argjentinen me Meksike apo dhe deri dhe Portugaline - Hollande ( ndonese kishte shume kartona).....Artin e simulimit e zoterojne italianet....

P.S.
    Ndryshimi midis kampionatit anglez e atij italian: Kur nje lojtar ne kampionatin anglez rrezohet pertoke e mban kemben me dore, publiku e fershellen kur plagosja eshte me pak eshte krisja e kembes....Ne kampionatin italian, te tille lojtare vleresohen se ngarkojne kundershtarin me faulle e kartona!

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Nuk e kam per te krahasuar kampionatet, por gjyqtaret me lojtaret.

Lojtaret per nje terheqje nga bluza e kane me te lehte te bien se te vazhdojne aksionin. Po ashtu edhe gjyqtaret ja kane marre mire doren me kartona pasi nuk duan tu ike loja prej duarsh.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •