Close
Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 159
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,062

cfare femrash ........

Një nga monumentet më pak të vizituara në Uashington është një statujë portuale në nderim të burrave, që vdiqën gjatë mbytjes së Titanikut.

Shtatëdhjetë e katër për qind të pasagjereve femra i mbijetuan tragjedisë së 15 prillit 1912, ndërkohë që 80 për qind e meshkujve u zhdukën. Arsyeja? Sepse meshkujt ndoqën parimin “në fillim gratë dhe fëmijët”.

Monumenti, një shtatore graniti 5m e lartë u ngrit nga “gratë amerikane” në vitin 1931 për të treguar mirënjohjen e tyre. Në mbishkrim thuhet: “Për nder të burrave që humbën jetën në karkasën e Titanikut…Ata dhanë jetën e tyre për të shpëtuar gratë dhe fëmijët”.

Sot, ata burra nuk kujtohen më pothuajse nga askush. Gratë nuk vendosin më lule mbi statujën e 15 prillit për të nderuar sjelljen e tyre. Ideja e meshkujve galantë i bën shumë femra nervoze, duke nënkuptuar (sikurse ndodh në të vërtetë) se femrat kanë nevojë për një mbrojtje të veçantë

(nga e verteta e hidhur qe quhet jete,zoti na ruajt nga keto kategori femrash)
    Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 23-06-2006 më 17:42

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    se mar vesh pse ja hidhni fajin femrave!!!!
    ata burrat e zgjodhen vet fatin e tyre.nuk i detyruan femrat.
    aq budallenj ishin sa edhe femrat (per te cilat u sakrifikuan),
    nuk u vene me as per respekt ne perkujtimore.
    ta mendonin me mire para se te vepronin...
    nuk do ishte me e bukur te shpetonin 50 % e femrave dhe 50 % e burrave?
    rregullat e natyres,krijojne harmonine nepermjet barazimit,
    prandaj te vjeterit thoshin 'koka ben,koka peson"

p.s. mos kemi edhe ketu ndonje qe do sakrifikohej ne menyre te tille?
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar më parë nga arturo
    Një nga monumentet më pak të vizituara në Uashington është një statujë portuale në nderim të burrave, që vdiqën gjatë mbytjes së Titanikut.

Shtatëdhjetë e katër për qind të pasagjereve femra i mbijetuan tragjedisë së 15 prillit 1912, ndërkohë që 80 për qind e meshkujve u zhdukën. Arsyeja? Sepse meshkujt ndoqën parimin “në fillim gratë dhe fëmijët”.

Monumenti, një shtatore graniti 5m e lartë u ngrit nga “gratë amerikane” në vitin 1931 për të treguar mirënjohjen e tyre. Në mbishkrim thuhet: “Për nder të burrave që humbën jetën në karkasën e Titanikut…Ata dhanë jetën e tyre për të shpëtuar gratë dhe fëmijët”.

Sot, ata burra nuk kujtohen më pothuajse nga askush. Gratë nuk vendosin më lule mbi statujën e 15 prillit për të nderuar sjelljen e tyre. Ideja e meshkujve galantë i bën shumë femra nervoze, duke nënkuptuar (sikurse ndodh në të vërtetë) se femrat kanë nevojë për një mbrojtje të veçantë

(nga e verteta e hidhur qe quhet jete,zoti na ruajt nga keto kategori femrash)
    Po shumica e atyre qe mbijetuan mbytjen e Titanikut kane vdekur ketu e 30 vjet perpara , nga varri duhet te ngrihen tu vene lule burrave?

Apo c;ja fusni kot nganjehere ju!

Jo vetem ne mbytjen e Titanikut, po ne cfare do lloj fatkqesie apo lufte, grate dhe femijet marrin prioritet per tu shpetuar...Quaje ne dac padrejtesi, ne dac miresjellje...Cilido mashkull qe e quan veten burre dhe e ka per nder te veshi pantallona , do te beje te njejten gje.....Arsyeja: Gruaja eshte mbartesja e jetes, ajo qe do ta vazhdoje jeten....Problemi i meshkujve qe vdiqen tek Titaniku ishte nje...VDIQEN!...I grave qe mbijetuan ishte te mbijetonin dhe te siguronin jeten per veten e per femijet e te ndjereve.

Dhe dicka tjeter....Kerkoni nga femrat ( grate) tju respektojne sa jeni gjalle...Pasi une te kem vdekur, nuk dua tia di a do me veri lule ke varri apo jo...Gjithashka qe ben, e ben per syte e botes, jo per "respekt" ndaj te ndjerit!

DIZER_7 Maska e dizer7
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Vendndodhja
    EARTH
    Postime
    176
    O dizer me lejo te te heq veshin ne sy te femrave per ca gjera...femrat nuk i terheq gjithmone ai tipi i mashkullit qe ke pershkruar ti. Nuk ngelet gjithnje adoleshente femra... keto piqen me shpejt se ne. Puna me femren eshte reagim kunder-reagim. Ne fillim reagon trupi dhe kundrejt ketij reagimi femra pergjigjet, me kalimin e kohes reagon mendja - dhe femra perseri pergjigjet. Vjen nje moment ku nuk lengezohet me nga poshte nga nje mashkull qe e kane zili te tjerat, i jep ofron emocione etj. Vjen nje moment ku femra kerkon nje jete te qete e te rehatshme, kerkon siguri. Ne pergjithesi ama (se si shpetojme dot pergjithesimit ne kete rast) duhet me intuite te kuptosh, apo te ndjesh ashtu si ndjen ajo. Nese ajo ndjehet e sigurte beje te ndjehet ashtu, nese do aventure ofroji aventure. Kur ke nje femer zere se ke ne dore nje lule, ujite sa duhet, pastroje sa duhet, krasite sa duhet qe te rritet e shendetshme dhe te lulezoje. Nuk sillesh dot njesoj me cdo lule ama, duhet t'i gjesh anen e duhur seciles.

TA UJIT DHE TA KRASIT e?
    keto vajzat qe jane ne forum,do ofendohen shume me ty,megjithese e thua me lezet,nuk mund te fshihet ulja qe u ben,
    femrat nuk jane bime,as peme as shkure.femra di shume mire ta mirembaje veten,
    dhe ate qe do nga burri e dime te gjithe.femra do te kaloje mire,shikon qejfin dhe mire ben per kete.
    nqf ti i shikon femrat si lule,ketu flet ndjenja jote,qe tregon se te kane munguar pak cupat.se e sigurta eshte se vajzat nuk e shikojne veten si lule.po nejse
    ti ke tipin tend,mbase ke dhe te drejte,po une nga sa kam pare,kam pershtypjen se duhet te hypesh edhe ca shkalle akoma per ti njohur....
    Po Do Paqe, Behu Gati Per Lufte!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,062
    keshilla per meshkujt naive.......

hajduti te kerkon o jeten o kuleten , kurse femrat i duan te dyja,

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    ja i keshill me men.

me qen nshqipni ja boja hallal paret nonjeres qi do ma hiqte trunin se atje paret nxiren kolloj po paret amerikone jo mer daj nuk i jap se mdhem b gjith diten ul para computerit me i nxjer ato pare.
    no glove no love

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga arturo
    hajduti te kerkon o jeten o kuleten , kurse femrat i duan te dyja
    aha! bravo! kjo eshte e vertete, eshte bere e zakonshme ne vendet perendimore.

cti besh luftes por per te jetuar eshte ne lindjen e mesme,

jo nje por kater gra merr, po guxuan te bejne numra i fut nje dru qe ti falen allahut qe te mos hane dru tjeter.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-05-2006
    Postime
    87
    Ja edhe nje keshille nga une: kurre mos i beni te derdhin lote

Per alketin:burrat me nje gru nuk po ja dalin dot, ti dashke kater lol

Perjashtuar Maska e strano
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Vendndodhja
    n'toke
    Postime
    371
    nje keshille nga une e doni..!!!? mos i tradhetoni femrat se e kan pike te dobet LOL

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Postime
    363
    keshilla ime:

- te jene modest...se kam vene re se shqiptaret kane sh pordhe...kot pa arsye

- te kuptojne se ka ardhur koha qe grate ti marin gjerat ne dore!!!

Faqja 12 prej 16 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Objektet fluturuese të paidentifikuara, UFO
    Nga Darius në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1059
    Postimi i Fundit: 01-04-2024, 14:01
  2. Femrat dhe meshkujt komunikojnë ndryshe
    Nga Xhuxhumaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 10:51
  3. Këshilla për meshkujt që vuajnë nga prostati
    Nga Albo në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-05-2007, 15:17
  4. Meshkujt, frikë nga “gjinekologu”
    Nga Davius në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 12:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •