Close
Faqja 11 prej 22 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 213
    patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Nuk mendoj se misioni i Amerikes eshte te luaje rolin e katalizatorit
    te paqes...gjithmone ajo eshte shtyre nga interesat e perfitimit personal.
    Lindja e mesme e ka treguar me se miri kete fakt;11 shtatori mbas tij plasja e bumit terrorist,per mua eshte e gjitha nje tymnaje e krijuar mjeshterisht nga
    Amerika per te justifikuar sulmet e mepasme.Me c'te drejte duhet te nderhysh
    ne shtepine time dhe te me mesosh si te jetoj?!Kjo eshte shkelje e parimeve baze te demokracise,dhe kete shkelje e ben ai vend te cilin ne e kemi quajtur
    "tempulli i demokracise".Perse Amerika nuk nderhyri ne momentin qe Izraeli sulmoi
    vendet e lindjes se mesme?!Perse Amerika,nderhyri ne Irak me justifikimin e ndalimit te prodhimit te armeve berthamore dhe ne Iran qe presupozohet se po ndodh i njejti fenomen ajo nuk nderhyn?!
    Ndoshta sepse ne Irak,ajo e vertetoi se nuk kishte arme berthamore ndersa ne Iran ka vertetuar te kunderten...
    Nuk mendoj se ajo nderhyn me ndihma ne vendet ne nevoje, thjesht per te ulur nivelin e varferise por mendoj se e ben kete per te shfrytezuar pasurite natyrore te ketyre vendeve dhe per ti patur ato nen kontrollin dhe tutelen e saj,pra per tju imponuar atyre vullnetin e saj...

Demokracia nuk mund te vije asnjehere nen pushtetin e armeve
    Kjo eshte dicka e papranueshme per konceptin ne fjale....

Nuk dua te zgjatem me teper por dua ta mbyll me nje shprehje...

"FATET E SHTETEVE TE VOGLA,JANE VENDOSUR GJITHMONE NGA SHTETET E MEDHENJ"

i/e larguar
    Anëtarësuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Nuk mendoj se misioni i Amerikes eshte te luaje rolin e katalizatorit
    te paqes...gjithmone ajo eshte shtyre nga interesat e perfitimit personal.
    Lindja e mesme e ka treguar me se miri kete fakt;11 shtatori mbas tij plasja e bumit terrorist,per mua eshte e gjitha nje tymnaje e krijuar mjeshterisht nga
    Amerika per te justifikuar sulmet e mepasme.
    nje llogjike e vogel. me tregoni nese jam gabim!.

1) sa vidhet kur eshte rremuje?
    2) sa vidhet kur naften nuk e kontrollon njeri por vetem amerikanet?
    3) sa vidhet kur pushtetaret e sotem irakene jane me biografi hajduti?
    etj etj

=>> te vemi te llogjika prape.

bushi e dinte mire se koreanet e veriut do e benin se sben bomben atomike, qe duhet ti conte ata ne liste nr.1. pse nuk u sulmua koreja?

=>> u sulmua nje shtet i drobitur nga sanksionet dhe i vuajtur nga nje dikator delir.

=>> u sulmua sepse u llogjikua se do ishte vjedhje e lehte.

pallavrat se amerika eshte kunder islamit nuk pijne uje. nuk eshte pune allahu. eshte pune dollari. hajdutet nuk kane perendi

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Alket123

etj etj

bushi e dinte mire se koreanet e veriut do e benin se sben bomben atomike, qe duhet ti conte ata ne liste nr.1. pse nuk u sulmua koreja?

=>> u sulmua nje shtet i drobitur nga sanksionet dhe i vuajtur nga nje dikator delir.

pallavrat se amerika eshte kunder islamit nuk pijne uje. nuk eshte pune allahu. eshte pune dollari. hajdutet nuk kane perendi
    Jam plotesisht dakort me ty por pamvaresisht nga keto ne nuk bejme mire
    qe i gjykojme kaq ashper sepse i kemi miq... Thone se miku qe te do te miren edhe te flet,pra ne kemi te drejten miqesore qe tju flasim por thone se miku qe te do te miren edhe te rreh,pra ata kane te drejten miqesore qe te na rrahin...)
    Une personalisht,kam marredhenie teper konfidenciale me Bushin dhe i kam folur shpesh qe ti ndaloje keto padrejtsi qe po ju shkakton vendeve te botes se trete
    por nuk me degjon sepse eshte i verbuar nga etja per pushtet dhe per nafte

Perjashtuar Maska e Okki
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    G-land-G...Middle East / Central Asia
    Postime
    70
    Citim Postuar më parë nga Alket123

etj etj

Plotesisht ashtu eshte. Amerika ska asgje kunder muslimaneve, kete e din edhe vet amerikanet qe jan ne lindjen e mesme duke punuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,032

Rreziku vjen nga SHBA-ja

ondazhi është bërë në disa vende të botës përfshi Britaninë, Izraelin e Kanadanë

Bushi konsiderohet lideri më problematiku, pas Bin Ladenit

Amerika shihet si një kërcënim për paqen në botë edhe nga fqinjët dhe aleatët e saj më të afërt. Kjo është bërë e ditur nga një sondazh i publikuar dje, ku vihet re se reputacioni i Shteteve të Bashkuara, ka rënë ndjeshëm mes ish-mbështetësve të saj, që nga pushtimi i Irakut. I zhvilluar ndërsa zgjedhësit amerikanë po përgatiten të shkojnë në votime, në një proces zgjedhor që është dominuar krejtësisht nga lufta, sondazhi gjithashtu tregon se zgjedhësit britanikë e shohin Xhorxh Bushin, si kërcënimin më të madh për paqen në botë, madje më të rrezikshëm se lideri koreanoverior, Kim Jong-il apo Presidenti iranian, Mahmoud Ahmadinexhadi. Të dyja këto vende, kohë më parë, ishin quajtur nga Presidenti amerikan, pjesë e "aksit të së keqes", por është vetë Bushi që tani alarmon zgjedhësit në vende që tradicionalisht kanë pasur lidhje të forta me SHBA. Vëzhgimi është zhvilluar nga britanikja "Guardian" dhe gazeta të njohura në Izrael, Kanada dhe Meksikë, të cilat kanë përdorur organizatat lokale të sondazheve, në secilin vend. Vëzhgimi nxjerr në pah, nivele të larta mosbesimi. Në Britaninë e Madhe, 69% e të intervistuarve thonë se besojnë që politika e ndjekur nga SHBA e ka bërë botën më pak të sigurt pas 2001-shit dhe vetëm 7% besojnë se lufta në Irak dhe Afganistan, ka rritur sigurinë në glob. Rezultate të njëjta janë reflektuar edhe në fqinjët veriorë dhe jugorë të Amerikës, në Kanada dhe Meksikë. 62% e kanadezëve dhe 57% e meksikanëve thonë se bota është bërë më e rrezikshme, për shkak të politikave amerikane. Edhe në Izrael, vend që i ka mbajtur sytë nga Amerika për të garantuar sigurinë kombëtare, mbështetja për Shtetet e Bashkuara, ka rënë. Vetëm një në katër zgjedhës izraelitë, thotë se Bush, e ka bërë botën më të sigurt. Të anketuarit gjithashtu, kanë kundërshtuar pushtimin e Irakut, me përjashtim të izraelitëve që e kanë mbështetur atë, 59% pro dhe 34% kundër. Në Britani, 71% e zgjedhësve thonë se pushtimi nuk ka qenë i justifikuar. Të njëjtin mendim kanë pasur 89% e meksikanëve dhe 73% e kanadezëve. Sipas studimit, zgjedhësit në këto vende nuk mendojnë as se Amerika ka ndihmuar në zhvillimin e demokracisë në vendet në zhvillim, një nga justifikimet e përdorura për të rrëzuar Sadam Hyseinin. Vetëm 11% e britanikëve dhe 28% e izraelitëve mendojnë se SHBA e ka bërë këtë. Si rezultat, Bush renditet përkrah disa prej armiqve të tij më të betuar si shkaktar i frikës në glob. Ai qëndron pas Osama Bin Ladenit, në të katër vendet ku është kryer studimi, ndërsa në Britani diferenca është shumë e vogël. 87% e britanikëve mendojnë se Bin Ladeni është rreziku më i madh për paqen, ndërsa 75% mendojnë se këtë rol, e luan Presidenti amerikan. Aleati i Kryeministrit Bler, shihet në Britani si një njeri më i rrezikshëm se Presidenti i Iranit (62% e shohin Ahmedinexhadin si rrezik), lideri i Koresë së Veriut (69%) dhe lideri i hezbollahëve Hassan Nasrallah (65%). Vetëm 10% e zgjedhësve britanikë mendon se Bush nuk përbën rrezik. Zgjedhësit izraelitë kanë më shumë besim tek ai dhe 23% mendojnë se Bush përbën rrezik serioz, ndërsa 61% të kundërtën.

69% e britanikëve besojnë që politika e ndjekur nga SHBA e ka bërë botën më pak të sigurt pas 2001-shit dhe vetëm 7% besojnë se lufta në Irak dhe Afganistan, ka rritur sigurinë në glob

62% e kanadezëve dhe 57% e meksikanëve thonë se bota është bërë më e rrezikshme, për shkak të politikave amerikane, duke reflektuar kështu të njëjtin qëndrim me britanikët

1 në 4 izraelitë, që zakonisht i kanë mbajtur sytë nga Shtetet e Bashkuara për të garantuar sigurinë e tyre kombëtare, thonë se Bush, e ka bërë botën një vend më të sigurt

87% e britanikëve mendojnë se Osama Bin Laden është rreziku më i madh për paqen në botë, ndërsa 75% mendojnë se këtë rol e luan Presidenti amerikan, Xhorxh Bush

Gazeta Shqip

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    [QUOTE=ClaY_MorE]
    Ekziston nje shprehje: "Bota do te ishte me mire pa Ameriken"
    QUOTE]

Ekziston edhe nje tjeter shprehje se: "Bota pa Ameriken do te ishte ferr".

...orfeu... Maska e bajko
    Anëtarësuar
    26-01-2003
    Vendndodhja
    UTOPIA
    Postime
    151
    amerikanet s'kane asgje kunder muslimaneve...vecse i mbysin...asgje tjeter nuk kane.
    krahas gjithe interesave te tjera qe po i dijme shyqyr te gjithe: nafta, dollari, hamami e dreqi... ai edhe vret... disa mijera njerez ne SHBA (11 shtatori), pastaj, afgani, iraku, palestina... nuk jane ketj naft keto. ketu ka edhe musliman.

respekt
    bajko

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,032

Putin: SHBA është e rrezikshme

Deklarata të ashpra të kreut të Kremlinit për politikën e Uashingtonit

Për herë të parë përdor një retorikë shumë agresive

Presidenti rus, Vladimir Putin, ka paralajmëruar të shtunën Shtetet e Bashkuara të Amerikës se rritja e shtimi i arsenalit ushtarak po krijon një garë të re armatimi, duke bërë që edhe kombe të vegjël të rendin pas armëve bërthamore. Gjatë një konference me zyrtarët më të lartë botërorë të sigurisë, përfshi edhe ata iranianë, kreu i Kremlinit tha se kombet janë dëshmitarë të një rritjeje shumë të madhe të përdorimit të forcës në marrëdhëniet ndërkombëtare. Para 49 ministrave të Mbrojtjes dhe 250 zyrtarëve të lartë, Putin e konsideroi planin e SHBA-së për të ndërtuar një sistem mbrojtës së raketave në Evropën Lindore si një shtrirje të ekzagjeruar të NATO-s dhe një sfidë të hapur ndaj Rusisë. Në lidhje me vërejtjet e Putinit, Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Gate, nuk bëri asnjë deklaratë, por u mjaftua duke thënë se Presidenti rus ishte gjithsesi i sjellshëm në vërejtjet e tij në lidhje me Shtetet e Bashkuara. Ndërkohë, zëdhënësi i Putinit i komentoi më pas deklaratat e shefit të tij si aspak konfrontuese. Sipas tij, Putin nuk ka aspak ndërmend që të krijojë situata tensioni, edhe pse për shumëkënd deklaratat e fundit të liderit të Kremlinit janë më të ashprat në adresë të Shteteve të Bashkuara që pas zgjedhjes së tij, në mars të vitit 2000. Sipas asaj që tha Putin, "askush nuk ndihet i sigurt më, pasi askush nuk mund të fshihet pas ligjit ndërkombëtar". Për senatorin amerikan, që merrte pjesë në takim, Josef Liberman, retorika e Putinit i ngjante shumë asaj të përdorur nga liderët e ish-Bashkimit Sovjetik gjatë viteve të Luftës së Ftohtë. Ndërsa senatori republikan, Xhon Mekein, tha se Moska duhet ta kuptojë se ajo nuk mund të ketë një marrëdhënie të shëndetshme me Perëndimin, për sa kohë që veprimet e saj në perëndim dhe brenda shtëpisë janë konfliktuale. Sipas tij, në botën e sotme multipolare asnjë lloj konfrontimi nuk është i mirëpritur. Konferenca e djeshme është organizuar për herë të parë në vitin 1962 dhe është një mundësi e përvitshme për liderët botërorë për të diskutuar në lidhje me çështjet më të mprehta të axhendës së politikës ndërkombëtare. Në këtë konferencë merrte pjesë edhe Kancelarja gjermane, Merkel, e cila deklaroi se ishte e vendosur që të ndalonte politikën bërthamore të Iranit. Sipas saj, për Teheranin ka vetëm një rrugë dhe ajo është heqja dorë nga ambiciet bërthamore, të cilat e vënë gjithë rajonin në një rrezik të madh. Nga ana e tij, përfaqësuesi i Iranit deklaroi të njëjtën gjë që vendi i tij ka kohë që e deklaron, domethënë se energjia bërthamore atij nuk i duhet për armatime, por për qëllime paqësore e civile. Takimi mes krerëve më të rëndësishëm të mbrojtjes është dyditor dhe gjatë ditës së dytë, pritet që çështja e Iranit të diskutohet në rend të ditës.

shqip.com

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Futja more atyre qe thote putini, tjeter ku i rre çekani atij, ai po perpiqet te bej lojen e vjeter te luftes se ftohte duke perçare evropen nga amerika se tashme ne valle luhen shum gjera si Kosova, Nafta dhe kush do ta qeverris boten mbas disa vitesh.

USA shef per interesa gjys shekullore jo per sot e neser. Por putini do te bej si te vjetrit dikur por si ka me hije.

Faqja 11 prej 22 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Monumentet e Shqiperise te cilat jane ne rrezik!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Arti shqiptar
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-04-2011, 22:46
  2. Berisha të ikë, kryeministri i ri nga PD.
    Nga Dajti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 143
    Postimi i Fundit: 21-12-2009, 03:38
  3. Amerika, kjo shoqëri që sheh nga e ardhmja
    Nga Brari në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 06:09
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •