Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6

Exclamation Lilo nuk njeh mė Windows

Nje shoqja ime perdor Windows dhe Linux por nuk e di se si i kishte dhje.. qe te dyja.
    Windowsi nuk del fare te lista ne fillim.
    Dy opsionet e Linuxit jane Linux dhe Linux old, kuptohet edhe keto te dyja nuk hapeshin. Gjeta nje Knoppix dhe bera boot sistemin. Qe nga Knoppix u bera login me chroot te rregullova Linux-in. (Debian stable)

Puna eshte qe eshte prishur Windows-i.
    Lilo me duket se eshte e instaluar ne partition-in e Windows-it /dev/hda1.
    mount -t ntfs ... me jep nje gabim qe thote wrong super-block.

Tani jam duke i bere nje kopje partition-it qe te behet se cte behet por gjerat nuk duken shume mire. Fdisk -l e tregon si ntfs por kur e zhbiriloj (sa kohe kisha pa e degjuar e perdorur si fjale , marr kete

Filesystem label=
    OS type: Linux
    Block size=4096 (log=2)
    ...

Ky eshte ntfs si partition, mbase ngaqe eshte lilo ne fillim ka marre per kot?

E provova ta beja restore nga 32768 (shiko dosjen te superblock) por nuk u be se edhe ajo me duket se ishte e prishur. Do ta provoj njehere me ato te tjerat por tani po behet backup qe do zgjasi ca ore besoj.

Po ti fus CD-ne e Windowsit kam frike se mos e prishi fare dhe ngelem qe ti bej format pastaj.

Ntfs-tools nuk punonin.

Plani im eshte ti bej nje restore nga nje super-block me i vjeter. Nqs nuk behet gje do ti fus edhe nje fsck ose chkdsk nga recovery i Windowsi-t.

A ka njeri ndonje ide se si ta rregulloj *pa i humbur* te dhenat. Kot nuk thashe qe ishte hardcore.
    Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kinezi : 12-06-2006 mė 15:37
    Mos shikoni kisha e xhamia feja e shqiptarit ėshtė shqiptaria -Pashko Vasa

Kot, pasi i tejkalon njohuritė e mia sa i pėrket "super-blloqeve"...mund tė mė thuash sa punė do bėnte njė "repair" me CD-nė e Windows-it? Qė ta di dhe unė, nėse mė ndodh dmth, pse ka rrezik mos prishet fare po i fute atė CD? (sikur po i fut ndonjė "minė" nėn mendere pc-sė sė shoqes )
    U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
    Usually he takes the clip out

Windowsi i ka gjerat e gatshme dhe nuk te le shume vend per te vendosur. Nqs nuk e lexon partition-in thote qe futi nje format se nuk behet ndryshe. Me siguri ka disa skenare te paracaktuara por kur vjen puna te sistemet e tjera si psh ext3 nuk i fershellen fare.
    Chkdsk shikon te rregulloje ndonje gje por edhe ai nuk eshte se te tregon tamam se cfare eshte gabim dhe cfare do mundohet te bej.

Une u mundova ta bej backup te partition-i i linuxit por nuk kisha vend sado qe e kompresova.
    Kisha nje disk te jashtem dhe vendin bosh ja bera format me ext3 dhe tani jam duke e kopjuar atje.
    Kur ke disk te jashtem, Fat32 eshte kot se nuk pranon dosje me te medha se 4Gb kurse NTFS normalisht vetem lexohet. Nuk e kam provuar te shkruaj te ntfs-te se qe te gjithe thojne qe ke per ta prishur komplet ngaqe eshte format i mbyllur dhe te gjitha mjetet jane bere me reverse-engineering.

Sot nga darka to bej ca prova, te shikojme se cbehet.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Shpeshherė nė kėto raste mendoj se dėmtohet lilo dhe jep probleme tė tilla. Pėr tė eliminuar lilo-n, mund tė pėrdorėsh komandėn "fdisk /mbr" nga njė disketė boot e Windows. Kjo do ndryshojė master boot record qė tė kapėrcejė direkt tek instalimi i Windows duke e anashkaluar lilo-n. Them se kjo do jetė e suksesshme pėr t'u futur nė Windows.

Pastaj mund tė arrish tė futesh nė Linux me ndonjė disk boot tjetėr, ose ndonjė CD tė Linux.

Nėse komanda fdisk /mbr nuk jep rezultat, do tė kėshilloja tė pėrdorje njė CD tė Windows XP dhe tė futeshe nė recovery console. Aty mund tė pėrdorėsh komandat fixmbr, fixboot, bootcfg pėr tė riparuar Windows. Lexo kėtu pėr mė shumė informacion.

Hidhi njė sy temės Nuk ndizet as Windows e as Linux se mbase tė hyn nė punė.
    Edi

mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Anėtarėsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Starto me CD windows XP dhe bej aktiv particionin e windowsit cka do te thote te perdoresh komandat fixmbr dhe fixboot.
    Pas ketyre jepi nje chkdsk /p duke qene i sigurte qe particioni qe po kontrollon eshte NTFS ose FAT32(bej nje dir c: ose list c: ne recovery console). Hape ne Windows sigurohu qe gjithcka ne rregull dhe pastaj me CD tende te KNOPPIX instalo GRUB ose LILO nga e para dhe ja hodhe.

Nje tjeter gje qe me shkon ne mendje eshte se ajo shoqja jote mund te kete instaluar nje kernel te ri i cili i ka rivleresuar particionet dhe Windows nga hda1 mund te kete levizuar ne hda[2-9]+(me falni per regex po s'rezistova dot. Ajo aty do te thote te gjithe numrat >2 :P). Keshtu qe fillo e bej prova me mount sigursiht te sugjeroj komanden me opsionin readonly pra:
    mount -t ntfs -o readonly /dev/hdaX /mnt ose
    mount -t ntfs -o ro /dev/hdaX

Dhe pastaj te rregullosh gjerat sipas mundesive .

Disa distro linux nganjehere nuk i bejne mount particioneve NTFS po si specifikove opsionin readonly si efekt sigurie dhe per te te kujtuar qe s'mund ta modifikosh, dro eshte dhe kjo.

Shiko ne KNOPPIX qe ke ne eshte programi qtparted ose gparted. I pari eshte nje kopje te pakten nga UI(user interface) i Partition Magic qe do te te ndihmonte mjaft ne qartesimin e situates!

Per me teper se u kujtova mos bej cudira me "superblock" sidomos ne Windows dhe lere se c'thote kerkimi ne google. Keto gjera ne sisteme si windows behen nga mjete si fixmbr dhe fixboot ne menyre transparente nga recovery console. Keshtu qe pedor keto te dyja ne lidhje me Windows per te evituar gabime te cuditshme.

P.S. Kinez mos u merr me keto pune se do ta hash ndonje dite :P.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qoska : 13-06-2006 mė 08:49

E hengra shoku e hengra ...

Dmth jo une por ajo

Tema eshte ndryshuar por jo si duhet se problemi im nuk eshte me lilo-n. Per ata qe nuk e dine tema ishte "Rregullim hardcore ne Linux". Lilo-s mund ti ndryshoj /etc/lilo.conf ose ti instaloj grub (ate qe bera) dhe ja ku eshte Windows-i

Tani, sic e thashe nuk mund ta beja mount fare partitionin. jam i sigurte qe zgjodha ate te duhurin sepse e pashe me pare me $cat /proc/partitions prandaj Qoske nuk eshte ajo puna. Edhe ai partition eshte i aktivizuar.

Pardje mbasi nuk po me ecte nga linux thashe po e provoj njehere me Cd-ne e Windowsit.
    I futa nje fixmbr dhe fixboot por nga shiu ne bresher. Tani kur beja "dir" me dilnin ca dosje pa kuptim, si te hapesh ndonje dosje me notepad. Kutpohet, kur e bej boot del "Ntldr is missing".
    E ktheva nga backup-i dhe provova edhe ca gjera te tjera. Ne Knoppix ajo qe thua ti Qoske me duket se eshte Parted, e pashe por ajo nuk kishte ndonje informacion te dobishem, nuk me hyri ne pune.

Nje qe e cuditshme eshte qe nga Linux-i partition-i i windowsit dukej ntfs, kurse Windowsi e njohu si fat(16). Pashe edhe partition identifier nga tabela e particioneve dhe ishte 07, dmth ntfs prandaj nuk e di se ku dreqin e lexoi windowsi.

Mbas shume kohe te humbur (Knoppix perdor goxha ram si hdd, prandaj kopjimet nga usb-te zgjasin) thashe vari lesht dhe i futa nje format.

Tani eshte ne rregull. Nje gje vura re, qe dy particionet e fundit u zhvendosen. Kisha nje hda5 qe ishte swap dhe nje hd6 qe ishte fat32. Tani ato jane hda4 dhe hda5 respektivisht. I ndryshova adresat te /etc/fstab prandaj nuk kam problem me ate, por ama eshte e cuditshme. Mos ka qene tabela e particioneve e prishur?

Do shikoj edhe ndonje program per kerkuar te dhenat te dosja e backup-it. Puna eshte qe dosja gjendet ne nje partition ext3 dhe eshte e ngjeshur. Ka ndonje program ne Linux apo ta shfryj? dhe ta kopjoj ne nje partition fat32? Po nga Windows cfare programi rekomandoni per te kerkuar per dosjet? Gjeta nje Get Data Back Ntfs por nuk kam patur kohe ta shikoj.

Gjithe te mirat njerez,

Tema tė Ngjashme

1. Windows Vista nė shqip
    Nga PcCrack3r nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •