Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 44
    i/e regjistruar Maska e Nice_Boy
    Anëtarësuar
    25-01-2004
    Vendndodhja
    Larg vendlindjes i pa shpi..
    Postime
    4,220

Kosovarët do të mësojnë gjuhën angleze nga klasa e parë

Prishtinë, 2 tetor - Nga viti i ardhshëm shkollor, gjuha angleze do të mësohet nga klasat e para, ka vendosur Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë. Dhe jo vetëm shkollat private, nga viti i ardhshëm edhe në shkollat publike do të futet gjuha angleze në programin mësimor nga klasat e para.

Ministri i Arsimit, Enver Hoxhaj ka vizituar të premtën shkollën fillore Xhemajl Mustafa në Prishtinë, së bashku me ambasadorin e Britanisë së Madhe, Andy Sparkes, për ta kumtuar këtë lajm. Hoxhaj tha se mësimi i gjuhës angleze është një mundësi e re për komunikim me botën.
    Ata dy bënë edhe shpërndarjen e revistës për fëmijë “OK Kids”, e cila do ndihmojë nxënësit në mësimin e gjuhës angleze.
    Ministri Hoxhaj para fëmijëve tha se mësimi i gjuhës angleze do të ofrojë një mundësi të re për komunikim me botën dhe për ta bërë Kosovën shtet të dijes.
    Edhe për ambasadorin britanik gjuha angleze është shumë e rëndësishme, duke e konsideruar atë si një urë lidhëse ndërmjet popujve.
    Por, a janë të gatshme shkollat publike në vend të ofrojnë kushtet e duhura për nxënësit e klasës së parë për ta mësuar një gjuhë tjetër?
    Për psikologen e shkollës “Faik Konica”, Rukije Vllasa, nuk përbën ndonjë problem dhe mësimi i gjuhës angleze nuk do ta ngarkojë nxënësin e klasës së parë.
    Nga ana tjetër, për shkollat private mësimi i gjuhës angleze nga klasat e para nuk është ndonjë risi.
    Mësuesja e gjuhës angleze e ciklit të ulët, Krenare Lleshi thotë se nxënësit e klasave të para e mësojnë me zell programin e gjuhës angleze.
    Pritet që këtë vit shkollor Ministria e Arsimit të fillojë pilot projektin mësimor nëpër 5 deri në 6 shkolla në çdo qytet, për të provuar këtë lëndë.
    Më gënjeu pasuria, jeta vrap më iku shpejt dhe u thinja u dergja u plaka në dhe të huaj do të vdes..

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Mor qe ky eshte nje laj i mire e marr vesht por a i ka mundesite kosova per te pase mesues te gjuhes angleze, se mos e bejne si ketu tek ne qe ne kohen e Dulles mesusi i fiskultures jepte fizike dhe ai i vizatimit jepte muzike, ndersa rusishten e jepte ai qe kishte ore mesimi bosh.Kjo eshte dhe arsyeja qe sot kemi kaq politikane intelegjent!!!!!!!
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    mire do te ishte qe ne kosovaret te fillojm te mesojme edhe shqipen!!!!

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Lajm shumë pozitiv dhe që do i japë përparësi tejmase Shqiptarëve të Kosovës të kenë më shumë opsione për punë si dhe zhvillim. Nuk i duhet as Serbishtja as Greqishtja, vec anglishtja i hyn në punë si fillim, baza e kompjuterit dhe e teknologjisë në përgjithësi.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anëtarësuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Mor qe ky eshte nje laj i mire e marr vesht por a i ka mundesite kosova per te pase mesues te gjuhes angleze, se mos e bejne si ketu tek ne qe ne kohen e Dulles mesusi i fiskultures jepte fizike dhe ai i vizatimit jepte muzike, ndersa rusishten e jepte ai qe kishte ore mesimi bosh.Kjo eshte dhe arsyeja qe sot kemi kaq politikane intelegjent!!!!!!!

Po shyqyr o qe e nxore me ne fund, se une vrisja menden:

"Te kete rene nga minderi ky, kur ka qene i vogel, apo si e ka hallin".

Duket qe historine e ke bere me mesuesin e perpunim drurit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga gjirfabe : 03-10-2010 më 00:11

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga gjirfabe Lexo Postimin
    Po shyqyr o qe e nxore me ne fund, se une vrisja menden:

"A kete rene nga minderi ky, kur ka qene i vogel, apo si e ka hallin".

Duket qe historine e ke bere me mesuesin e perpunim drurit.
    "I punes me dru",gjirfabe.Nuk e di ku e ka bere shkollen "ai"....po ku e kam bere un...kishte mesues i punes me dru e mesues i punes me metal.
    Te pakten mesuesit nuk ngateroheshin.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anëtarësuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    kosovaret kete gje duhet ta kishin bere qe para 10 vjetesh. nuk eshte keq ta mesosh anglishten. sot atyre nuk u duhet sepse ata nuk prodhojne asgje por neser ata me ane te anglishtes mund te thithin turiste nga e gjithe bota.

i/e regjistruar Maska e gjirfabe
    Anëtarësuar
    23-06-2004
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    576
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    "I punes me dru",gjirfabe.Nuk e di ku e ka bere shkollen "ai"....po ku e kam bere un...kishte mesues i punes me dru e mesues i punes me metal.
    Te pakten mesuesit nuk ngateroheshin.
    Ne Gjimnazin "Asim Zeneli" qe kam qene une, punimin me dru e ipte nje marangoz duarart por injorant, xhahil dhe llafazan qe 4 klase kish te rregullta se uniken e mbaroi me "hene". Por Partia "i dha doren" pasi e beri sekretar partie te Gjimnazit, e dergoi ne "Shkollen e Larte te Kuadrove" dhe ne vazhdim Komisar Brigade e me vone Komisar Politik Korpusi diku ne veri. Ne ate kohe kur vinte ne Gjirokaster ndonjehere, ecte vetem me "supe" dhe s'ja hidhte syte njeriut, pa le me tu fliste ish shokeve. Pas '90 u kthye ne Gjirokaster dhe hapi nje zdrukthtari private, qe punonte vete dhe ishte shume i sukseshem. Praktikisht u kthye prape ne "Njeri".

Diku e kam shkruar se ai sistem kishte vetem nje te keqe te vogel: "Vuri ne krye gomaret te komandonin Alltaret", ndaj dhe te gjitha punet vane rrokopuje.

Per fat te mire klasa ime bente punim metali dhe mesues kishim Thanas Dede, nje burre shume te mire dhe pa fjale, qe dhe sot e kujtoj me simpati.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga MARGUS Lexo Postimin
    mire do ishte qe ne kosovaret te fillojm te mesojme edhe shqipen!!!!
    Pse cfare gjuhe flasin tjeter?, gegnishtja eshte dialekti i vertete i shqipes dhe qe perfaqeson 75% e shqiptareve ne te gjitha trojet shqiptare, dhe rrenjet e shqipes pikerisht vijne nga gegnishtja (e jo shqipja e tejbastardizume) o Margus, dhe ti fillo qe nga vetja perdor emra shqip e jo latin.

Nqs e je fjalen per gjuhe letrare eshte tjeter problem, edhe nga Shqiperia ke plot qe nuk perdorim gjuhen letrare por dialektin lokal.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 03-10-2010 më 01:44

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga SKRAPARI Lexo Postimin
    kosovaret kete gje duhet ta kishin bere qe para 10 vjetesh. nuk eshte keq ta mesosh anglishten. sot atyre nuk u duhet sepse ata nuk prodhojne asgje por neser ata me ane te anglishtes mund te thithin turiste nga e gjithe bota.
    Si duket jeni shume pak te informuar. Ju garantoj se nga te gjitha vendet e ballkanit, Kosova e ka perqindjen dukshem me te larte te folesve te gjuhes angleze. Nuk eshte se ne nuk kemi pasur anglisht ne shkolle. Puna eshte se e kemi mesuar anglishten prej klases se peste, e tani do te fillojne prej klases se pare.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •