a ka noi ktu qe ja ka nxjerr pasaporten e re shqiptare noi shok a mik a familjar duke i dhon prokure
du me dit se a ka pas noi problem qe mos harxhojm pare kot tuj nxjerr prokura
a ka noi ktu qe ja ka nxjerr pasaporten e re shqiptare noi shok a mik a familjar duke i dhon prokure
du me dit se a ka pas noi problem qe mos harxhojm pare kot tuj nxjerr prokura
no glove no love
Sa dalllare ben prokura Tiko ?10 dallare ? No bigi .. provoje njehere se nuk i dihet... shume shume 10 dallare do humbesh .
Ta kisha bere une per freee ate prokuren po ce do se jena ca larg ... ti ne south dhe une ne north . lol
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Mamaja ime ka nxjerre pasaporten e tezes me prokure.
Prokura behet ne ambasaden tone ku personi qe kerkon pasaporte ndodhet dhe pastaj e nis prokuren ne Shqiperi.
Mami me tha qe nuk ka pas asnje problem.
Firma ime eshte : SHQIPTARE
Kontakto Konsullaten ne Washington DC, dhe ato do te te japin linkun se ku te gjesh prokuren.
Me pas duhet ta noterizosh prokuren, dhe tja cosh personit qe do te te nxjerre pasaporten. Kij kujdes me fotografite, qe te jene te madhesise se duhur, sepse mund te ta kthejne mbarpsht.
Duhet rreth dy jave qe te dale pasaporta pasi personi te cilit i ke bere prokuren e con aty ku duhet.
Pasaportat behen ne Ministrine e Brendeshme.
Ignore List: Snow~Drop
Jo jo , pasaporta nxirret ne Drejtorine e Policise ku ke gjendjen civile.Postuar mė parė nga Gogla e Kuqe
Kurse per afatin me sa di une eshte nje muaj (kete nuk e kam shume te sigurt)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Era1 : 09-06-2006 mė 13:04
Firma ime eshte : SHQIPTARE
s'ka probleme fare...te te kursjem dhe telefonaten
Ambasada
e Republikės sė Shqipėrisė
Washington D.C.
Sqarim i pėrgjithshėm pėr tu patur parasysh gjatė aplikimit pėr pasaportė shqiptare.
Pėr tė marrė pasaportė udhėtimi, shtetastit shqiptarė me banim nė SHBA duhet tė autorizojnė me Prokurė tė Posaēme njė person tė afėrt nė Shqipėri, i cili do tė aplikojė pranė Komisariatit pėrkatės tė Policisė pėr marrjen e pasaportės tuaj. Nė mėnyrė qė kjo Prokurė e Posaēme tė njihet nė Shqipėri, ajo duhet tė legalizohet nga Sekretaria e Shtetit ku ju banoni me vulėn Apostille.
Nė rastet kur shtetasi shqiptar ėshtė i moshės mbi 16 vjeē, prokura hartohet dhe firmoset nga ai personalisht.
Nė rastet kur shtetasi shqiptar ėshtė i moshės nėn 16 vjeē, prokura hartohet dhe firmoset nga dy prindėrit e fėmijės.
Pėr njė person hartohet njė prokurė e veēantė, pra nuk mund tė hartohet njė prokurė pėr dy a mė shumė persona tė sė njėjtės familje.
Pas hartimit tė prokurės nė gjuhėn shqipe do tė ndiqni kėto hapa pėr tė legalizuar prokurėn:
1. Do ta noterizoni prokurėn tek noteri amerikan; (dokumenti nuk ka nevojė tė pėrkthehet nė anglisht. Detyra e noterit ėshtė vetėm vėrtetimi i identitetit dhe firmės sė personave nėnshkrues).
2. Do ta ēoni prokurėn e noterizuar tek zyra e Sekretarit tė Shtetit tė shtetit tuaj, qė tė merrni Apostille. Apostille ėshtė njė vulė qė Sekretari i Shtetit do tė vėrė nė prokurėn tuaj, me qėllim qė tė vėrtetojė noterin. (listė me numrat e telefonave tė Sekretarėve tė Shtetit, tė shteteve tė SHBA mund te gjendet nė http://www.travel.state.gov/about/authentication.html
Duke filluar nga data 10 maj 2004, dokumentat nuk kanė nevojė tė legalizohen nga Ambasada e Shqipėrisė nė Washington.
Pasi tė keni marrė Apostille nga Sekretaria e Shtetit tuaj, do ta dėrgoni prokurėn e legalizuar nė Shqipėri tek personi qė ju keni autorizuar dhe do ti dėrgoni edhe 5-6 fotografi. Fotografitė e pasaportės duhet tė jenė me ngjyra dhe me sfond tė bardhė, me pamje ballore ku fytyra juaj tė zėrė rreth 70% tė sipėrfaqjes. Fotografia tė ketė pėrmasat 4x5 cm. Njė fotografi do tė shėrbejė pėr ēertifikatėn e lindjes sė personit ndėrsa tė tjerat pėr aplikimin e pasaportės. Gjithashu personit nė Shqipėri do ti dėrgoni tė dhėnat tuaja fizike, gjatėsia nė cm, ngjyra e syve, dhe ngjyra e flokėve.
Kėtu mbaron pjesa juaj dhe do tė fillojė puna pėr personin qė ju keni autorizuar.
Nėse keni pyetje tė mėtejshme merrni nė telefon nė numrin 202 223 4942. Ose e-mail e.talka@verizon.net / etalka@mfa.gov.al.
Pėrshėndetje
► Nėse dalin probleme nė Shqipėri, me autoritet e policisė shqiptare, tė cilat nuk kanė njohuri pėr procedurėn e legalizimit me Apostille, atėherė personat e interesuar duhet ti drejtohen Ministrisė sė Punėve tė Jashtme nė Tiranė, Drejtorisė Konsullore pėr tė kėrkuar ndėrhyrje nė sqarimin e situatės. Drejtoria Konsullore nė MPJ mund tė kontaktohet direkt me nr. e telefonit 364 685 ose 340 358.
TBD
Postuar mė parė nga Era1
afati teknikisht eshte nje muj.. i kafe atij shefit ene per tre dite e ke prape ne amerike![]()
TBD
sa tmir qi jeni mer
tani e bot qi e bot a ma nxirrni ene pasaporten. se boj shaka theksi ke a-ja e par
no glove no love
ce doni aman ska vler pasha shqiptare
Partizoni
Krijoni Kontakt