Postuar mė parė nga miko
Po,une se kam mbyll akoma zine i kam edhe 2-3 jave, gjithsesi po e hedh kete rresht per luanin e luanve pepara se te degjohemi perseri pas 2-3 javesh.
Postuar mė parė nga miko
Po,une se kam mbyll akoma zine i kam edhe 2-3 jave, gjithsesi po e hedh kete rresht per luanin e luanve pepara se te degjohemi perseri pas 2-3 javesh.
....
Postuar mė parė nga leci
Lec deri pasi u perplas avjoni i dyte tek kulla e dyte, nuk kishte asnje arsye per njeri te dyshonte se avjonat ishin rrembyer. Avjoni i pare u supozua te ishte aksident. I dyti konfirmoi dyshimet. I treti mbi pentagon ndodhi ne nje kohe shume te shkurter per ti dhene kohe organizimit te forcave ajrore. Ndersa ne kohen qe avjoni i katert ishte drejt Washingtonit, jo vetem qe avjonat reaktive ishin ne ajer po ishte dhene dhe urdher per gjithe avjonat civile te uleshin per te sqaruar se kush do ishte avjon i rembyer dhe per ta qelluar nese do ishte nevoja. Per tju drejtuar pyetjeve te tjera te tua.
1. Personat e dyshuar nuk ishin ne listen e pasagjereve.
- Aspak e vertete, nepermjet listave te pasagjereve u be e mundur identifikimi i terroristeve, dhe si pasoje e ketij identifikimi nepermjet listave u krye kontroll ne banesat dhe makinat e terroristeve ku u gjeten dhe manuale te fluturimit te avjonave ne fjale.
2. Terroristet nuk dinin te fluturonin avjonat.
- Ne avjonin i katert ka patur komunikim nga pasagjeret me familjet e tyre ku eshte konfirmuar se 1. Avjoni eshte rrembyer 2. RRembyesit kane ne dore drejtimin e avjonit dhe 3. Rrembyesit jane me orgjine Arabe. Informacion i bollshem per kete duhet te kete ne interenet. Tani nese dhjetra familjare te viktimave nuk jane pjese e ketij konspitracioni, kjo duhet te jete prove e mjaftusheme per ty se rrembyesit ishin ne gjendje te fluturonin aeroplanin. Ne nje dokumentar te dhene kohet e fundit me familjet e viktimave, thuhet se shpesh avjoni humbte kuote ne menyre te menjehersheme dhe pilotat ishin te paafte ta kontrollonin avjonin. U duheshin disa minuta te vendoseshin perseri ne kontroll te tij, qe i jep akoma me baze mendimit se rrembyesit ishin amatore. Une nuk jam ekspert aeronautike por kam degjuar shume raste kur pilote me eksperience elementare kane mare ne dorezim dhe kane ulur ne menyre te sukseshme avjona te medhenj civile kur piloti ka patur probleme. nese dikush eshte me i specializuar ne kete fushe mund te na sqaroje se sa e veshtire eshte te kalosh nga pilotimi i nje Cesna tek nje aeroplan i ketij lloi.
3. Pse nuk shifeshin avjonat ne radar cfare u be me transpondering (data-dhenesin) e avjonave.
- Transponderi kontrollohet fare thjeshte me nje celes "On" dhe "Off". Mjafton ta shtypesh Off dhe avjoni nuk dergon me sinjal, keshtu qe humbet nga radari. Nuk duhet te jesh Ainshtajn te kuptosh pse dikush qe rremben avjonin dhe synon ta ktheje ne grumbull skrapi i intereson ta mbylli transponderin.
4. Pse gropa e avjonit eshte 3 metra.
- Me thene te drejten Lec, une nuk e di se sa metra e thelle eshte gropa. Biles se di as ga e gjete ti kete informacion. megjithate nga video qe perplasjes se avjonit, avjoni eshte perplasur me ndertesen horizontalisht dhe jo vertikalisht. keshtu qe shumica e demit do jete brenda nderteses sesa ne toke. Pentagoni ka pese shtresa te njepasnjeshme zyrash...nga goditja 3 shtrasa u shkaterruan komplet ne qender. Per mua ky eshte dem kolosal qe me duket e mjaftueshme per goditjen nga ky lloj avjoni.
Une nuk besoj qorrazi ne 9/11 e servirur. Per mendimin tim viktimat si Ladeni dhe shoqeria e tij nuk kane as aftesine, as fondet, dhe as mundesine per te shkaktuar deme te tilla. Eshte me se e logjikshme se Islamistet ekstremiste jane mashe ne doren e dikujt sot (nuk po permend emra), me anen e te cileve i zoti i kesaj dore po arrin qellimet e tij. Megjithate nuk kam dyshime per ngjarjet e 9/11. Konspiratoret po lodhen kot duke u mare me vogelisra, se si ndodhi e ku ndodhi etj etj.... duke harruar te kerkojne Pse ndodhi.
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
Njė irakian i quajtur Ahmed Muhammed, i cili e kishte shtėpinė ngjitur me shtėpinė ku ra shehid, inshaAll-llah, Ebu Musab Ez-zarkavi, tha se shtėpia nė tė cilėn ka qenė Zarkavi, ka qenė nė shitje para disa kohe. Ajo shtėpi e kishte edhe njė kopsht i cili kishte palma. Kjo shtėpi i ėshtė shitur njė njėriu i cili njihet me emrin Ebu Omer pėr njė ēmim prej rreth 70 milion dinar (me gjithė kopsht). Kjo ka ndodhur 12 ditė para se tė vritet Zarkavi.
Ky fqiu, Ahmed Muhamed, deklaroi pranė korrespodentit tė Mefkeretul Islam nė orėn 5:50 ditėn e mėrkurė se: " Shtėpia ishte goditur nga 2 raketa. Derisa kjo shtėpi u shkatėrrua tėrėsisht, pėrfshirė edhe kopshtin, gjithashtu, u qellua edhe shtėpia ime sa qė u shkatėrrua 50% e shtėpisė."
Dėshmitari vazhdon:
" 10 minuta pas bombardimit dhe nė mesin e tymit tė zi, dolėm unė, vėllau im dhe djali i axhės tim tek vendi i ngjarjes. I pamė njė numėr tė kufomave. Poashtu pamė njė kėmbė njeriu qė ishte shkėputur dhe e cila ishte hudhur disa metra larg nga shtėpia nė mes tė pemėve. I pamė edhe 2 kufoma tė grave, tė cilat i kishte goditur predha. Nė atė rast brohoriti vellau im, ' O vella, ja kėtu dėgjohet nje zė i njė njeriu.' "
" Filluam tė hulumtojmė derisa e gjetėm shejh Ebu Musab Ez-Zerkavin, i cili ishte ende gjallė. E njihja atė sepse e kisha parė nė televizion. Sytė e tij, All-llahu e mėshiroft, i kishte kthyer drejtė qiellit dhe gishti i tij tregues drejtuar lartė dhe i pėrsėriste fjalėt ' Allahu Ekber (Allahu ėshtė mė i Madhi), Allahu Ekber LA ILAHE IL-LALL-LLAH MUHAMMEDUR-RESULULLAH,' pastaj e pėrsėriti pėr sė dyti herė: 'ESHHEDU EN LA ILAHE IL-LALLAH WAHDEHU LA SHERIKE LEH, WE ESHHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU WE RESULUH (dėshmoj se nuk ka tė adhuruar tjetėr qė e meriton adhurimin pėrveē Allahut - Njė, nuk ka shok, dhe dėshmoj se Muhammedi ėshtė Rob dhe i Dėrguar i Tij)'."
" Mjekrra e tij ishte e mbuluar me pluhur, poashtu edhe flokėt e tij tė gjata. E nxorrėm atė nga brendija e gėrmadhave, u buzėqesh me njė buzėqeshje tė lehtė, por ai vazhdonte tė thoshte me zėrin e lodhur: 'LA ILAHE IL-LALLAHU WAHDEHU LA SHERIKE LEH MUHAMMEDUN ABDUHU WE RESULUH (nuk ka tė adhuruar tjetėr qė e meriton adhurimin pėrveē Allahut - Njė, nuk ka shok, dhe Muhammedi ėshtė Rob dhe i Dėrguar i Tij).' Mėpas erdhi ndihma e shpejtė dhe ne e lajmėruam vozitėsin se kėtu ėshtė njė njeri dhe duhet t'i ndihmojmė, pa i treguar atij se ky ishte Udhėheqesi i udhėheqėsve dhe zotėriu i Burrave, sheikhu Ebu Musab Ez-Zerkavi."
" Papritmas erdhėn forcat okopuese nė vendin nė tė cilin ishim duke e bartur Shejh Ebu Musab Ezzerkavin me duart tona unė dhe vėllau im. Erdhen ne drejtim tonin dhe e morrėn Zarkavin dhe e hodhėn pėrtokė. Ai nuk ndahej nga kujtimi i Allahut dhe nuk i ndahej fytyra e tij nga buzeqeshja, derisa sytė e tij gjithnjė i kishte drejtė qiellit. Folėn ushtarėt diēka fshehurazi dhe me zė tė ulėt, dhe e kuptova se ata e njoftėn Zarkavin. Gjaku ishte duke i rrjedhur nga gjoksi i tij, kėmbėt e tija dhe nga barku i tij."
Vazhdon dėshmitari dhe thotė:
" Pasiqė u mblodhėn mė shumė se 20 ushtar» pėrreth tij, filluan ta godisin atė nga ēdo anė. Unė e dėgjoja atė, Allahu e mėshiroftė duke thėnė: 'ESHHEDU EN LA ILAHE IL-LALLAH WAHDEHU LA SHERIKE LEH WE ESHHEDU ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU WE RESULUH (nuk ka tė adhuruar tjetėr qė e meriton adhurimin pėrveē Allahut - Njė, nuk ka shok, dhe Muhammedi ėshtė Rob dhe i Dėrguar i Tij.)' Mėpas filluan ushtaret ta godasin atė me shkelma dhe me kondaqet tė pushkėve tė tyre. E goditnin atė nė fytyrė, gjoks dhe nė plagat e tij. Kjo rrahje zgjati njė periudhė prej perafersisht 5 minutash, derisa filloi t'i rrjedhė gjaku nga goja dhe hunda dhe u nda nga jeta para duarve tė tyre."
" Pastaj mė burgosėn mua, vėllaun tim dhe djemtė e axhės tim, tė cilėt ishin prezent me mua. E dėrguan Zarkavin me helikopter nė drejtim tė panjohur, kurse kufomat tjera i dėrguan nė spitalin e qytetit, sipas informatave qė i kam dėgjuar mė vonė."
" Pastaj," thotė dėshmitari, " pėr kėto fjalė qė i them unė, jam pėrgjegjės pėr tė para Allahut Subhanehu ve Teala nė Ditėn e Gjykimit dhe nuk frikohem qė t'a pėrmendni emrin tim. Unė jam prezent dhe i njohur tek tė gjithė nė Hebheb dhe mund ta pyesni cilindo njeri, dhe nuk frikohem qė tė tregoni atė ēka kam parė."
" Kurse sa i pėrket kufomave tjera," shton dėshmitari, " i kam parė edhe dy kufoma tė grave dhe dy kufoma tė dy burrave, pėrveē Ebu Musabit, kurse sa i pėrket fėmijėve, nuk kam parė pasiqė u janė shkatėrruar kufomat."
" Sa i pėrket lajmeve qė pohojnė se 'tė parėt tė cilėt kanė arritur nė vendin e ngjarjes ishin forcat irakiane', kjo nuk ėshtė e vėrtetė, sepse ne i kemi parė se tė parėt qė arritėn ishin forcat amerikane, te cilėt kanė hyrė nė shtėpi pastaj kanė ardhur, pasiqė dha shpirtė Shejh Zarkavi, forcat ushtarake irakiane dhe policėt irakian."
Sipas gazetarit tė Mafkaratul Islam, shihet se amerikanet kur janė deklaruar se tė parėt tė cilėt kanė arrit tek vendi i ngjarjes kanė qenė forcat irakiane, para forcave amerikane, kanė pasur pėr qėllim qė ta ndezin edhe me shumė fitnen (pėrēarjen dhe urrejtjen) mes sunive dhe shiitėve, kėshtuqė tė shtohet mbytja mes shiitėve dhe sunive, kurse forcat amerikane tė cilat e kanė mbytyr Zarkavin tė mbesin tė pastėrta nga mbytja.
Sa peshtire me vjen per Orionet qe sjellin lajme te tilla ku Zarkavi quhet deshmor qysh ne rrjesht te pare. Nuk do shume mend per te kuptuar se te cfare llojit jane myslimanet shqiptare qe perkthejne keto gjera, por me vjen me teper keq me imazhin rradikal qe disa te ashtequajtur "te moderuar" shfaqin here pas here.Postuar mė parė nga ORIONI
Beji homazhe deshmorit se te bukur rreklame sensibilizuese po i ben dhe fese qe plase ti ngresh emrin si fe e paqes.
pastaj habiteni pse ju kritikojne apo mendojne keq per ju.
Per Ermal 22.
Populli i tij shpreson qe te jet deshmore,dhe aty ceket INSHALLAH, e qe ti se kupton edhe pse edhe ju e perdorni pa vetedije fjalenper te treguar shpresen.Kuptimi i saje eshte NESE DO ALLAHU.
Orioni vetem sjolli nje interviste me ata banore te thjeshte te Irakut e qe e tregojne te verteten nga dora e pare,dhe e hedhin poshte intrigen e pales suaj.
Nese te vie peshtire nga deshirat e tyre atehere mos e lexo.Ajo ishte vetem nje lutje ose deshire e tyre.
Krijoni Kontakt