Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 142
    Ere... Maska e bluemoon
    Anėtarėsuar
    17-11-2005
    Vendndodhja
    Ne nje pike te vockel vese mbi nje fije bari...
    Postime
    228
    Citim Postuar mė parė nga Lioness
    Lol, akoma me keto shperblimet ti? Po mire mor djale ceshtje preferencash eshte dhe kjo, sic zgjedhim ne kete jete, ashtu dhe zgjedhim per jeten tjeter.
    Ti thua qe jo-myslymanet do vene ne ferr, dakort me besimin tend, po ja qe ai i imi thote qe e para, duhet te besoj Zotin, dhe pastaj varet se cfare jete bej si besimtar/e, se nuk te garanton njeri parajsen aq kollaj. Ju qe e paskeni te garantuar, ju lumte, te tjereve u pelqen disi ndryshe, me veshtiresi, se na shijon me shume pastaj.
    Tani, sa per parajsen, me cfare kam lexuar e degjuar nga vete myslymanet apo dhe teologe myslymane, vizioni i parajses perfshin lumenj me qumesht e vere (dhe mjalte me duket, po s'jam e sigurt per kete.) Shume bukur per juve, po ja qe te tjeret e pijne qumshin dhe veren edhe ne kete jete, keshtu qe s'eshte ndonje merak i madh per jeten tjeter.
    Me duket se gjithashtu garantohen skllever qe te sherbejne etj (tani me vizionin e mesjetes s'eshte ndonje problem i madh.) Por personalisht e urrej si institucion, keshtu qe nqs parajsa sipas fese time do ishte nje vend ku garantohet sherbimi me skllever, fondamentalisht do kisha probleme me dicka te tille.

Eshte edhe ajo puna e virgjereshave.
    ....
    Jam kurioze Lioness...ti ke lexuar ndonjehere ndonje tekst te mirefillte e serioz mbi islamin? Apo vazhdon akoma me pallavrat qe Bin Laden u tregon nja dy varfanjakeve injorante ne ndonje cep te botes per t'i bindur qe te hidhen ne ere?

Ere... Maska e bluemoon
    Anėtarėsuar
    17-11-2005
    Vendndodhja
    Ne nje pike te vockel vese mbi nje fije bari...
    Postime
    228
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Sic shkrova dhe tek nje teme tjeter, muslimanet mbartin mentalitetin ismaelit ne marredhenie me zotin. Ata nuk mund ta konceptojne te besosh tek Zoti dhe te mos kesh frike prej Tij. Te besosh pas pasur frike se po nuk besove do shkosh ne Ferr. Ashtu si skllavi sherben nga frika e ndeshkimit, ashtu dhe ata besojne nga frika e denimit.

Por, ne jemi bijte e se lires (Galatasve 4:31), dhe si te tille e shijojme se cdo te thote te jesh bir dhe jo skllav.

me kete nuk dua t'i ofendoj ata, por ky eshte realieti i atij besimi.
    Duartrokitje Matrix!!!! Dhe kete teori s'e kisha degjuar ndonjehere.... Ku i tregoni, neper bare bashke me barcaletat mbi zezaket? E tregoni dhe ate barcaleten se si bijte e se lires e kryqezuan Krishtin?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bluemoon : 27-06-2006 mė 16:47

Perjashtuar Maska e diikush
    Anėtarėsuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar mė parė nga Qafir Arnaut
    Per kete punen e virgjereshave: gjuha 'perfekte' Arabe te con ne qorrsokake linguistike. Sipas nje linguisti fjala 'virgjereshe' eshte shume e ngjashme me 'rrush i bardhe' ne Arabisht. Keshtu qe keta fylat qe shperthejne veten kan me gjet jo 70 virgjeresha po 70 kile rrush te cilin dikur Arabet e shihnin ne enderr ne shkretetire.
    e pse pikerisht 70 apo 72 kile rrush te bardhe o arnaut?

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga bluemoon
    Jam kurioze Lioness...ti ke lexuar ndonjehere ndonje tekst te mirefillte e serioz mbi islamin? Apo vazhdon akoma me pallavrat qe Bin Laden u tregon nja dy varfanjakeve injorante ne ndonje cep te botes per t'i bindur qe te hidhen ne ere?
    Bluemoon, une iu pergjigja islamicname, qe jo njehere po dy here tha kthehuni ne Islam, se shperblimet jane me te mira, dhe patjeter diku shtoi qe eshte feja me e mire dhe me e drejte (pak rendesi kjo e fundit, tek nen-forumi i tolerances, e kane/kemi zakon te dalim me flamur e jatagan per fene tone.)

Keshtu qe une vetem me ate gje u kapa, dmth punen e parajses, shperblimeve dmth. Te me falesh qe nuk kam sjelle citate, po s'e kam zakon, bile dhe ne temat mbi fene time, nuk para kam qejf te citoj vargje ketu e atje.
    Si rrjedhoje edhe postimi nuk merret tekstualisht, sepse dhe mbi te gjitha, nuk ishte qellimi im qe te ndaj shapin nga sheqeri. Ne fund fare kam thene secili te tijen.
    Por nqs ke ndonje tekst islamik ti ku thuhet se ne parajse nuk premtohen ato gjerat me larte (me perjashtmin e virgjereshave, lol, si ceshtje delikate, qe na dilka rrush tani sipas nje parafolesi ) dmth nqs ke ndonje tekst qe provon te kunderten atehere sille, lol. Eshte mbush forumi me carcafe te tilla (nga te gjitha palet, te mos keqkuptohemi.)

Epo pike e zeze, so doja te abstenoja ne keto tema, si shenje armepushimi virtual deri ne ne 9 Korrik, po s'qenka e thene, me hir e me pahir, prape ketu.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499
    Lol, akoma me keto shperblimet ti?
    mu dhe atij na ka premtuar allahu nje parajse ndersa juve jo-besimtareve e keni ne vendin ne ferr.

allahu na shperblefte me 70 femra nese kemi pak zemer "ne mendere" te shkojme te ndihmojme vellezerit tane kurde ne irak.

keto jane shperblime qe vetem nje allah mund ti bej asnje tjeter!!!

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Bluemoon, une iu pergjigja islamicname, qe jo njehere po dy here tha kthehuni ne Islam, se shperblimet jane me te mira, dhe patjeter diku shtoi qe eshte feja me e mire dhe me e drejte (pak rendesi kjo e fundit, tek nen-forumi i tolerances, e kane/kemi zakon te dalim me flamur e jatagan per fene tone.)

Keshtu qe une vetem me ate gje u kapa, dmth punen e parajses, shperblimeve dmth. Te me falesh qe nuk kam sjelle citate, po s'e kam zakon, bile dhe ne temat tijen.
    Por nqs ke ndonje tekst islamik ti ku thuhet se ne parajse nuk premtohen ato mbi fene time, nuk para kam qejf te citoj vargje ketu e atje.
    Si rrjedhoje edhe postimi nuk merret tekstualisht, sepse dhe mbi te gjitha, nuk ishte qellimi im qe te ndaj shapin nga sheqeri. Ne fund fare kam thene secili te gjerat me larte (me perjashtmin e virgjereshave, lol, si ceshtje delikate, qe na dilka rrush tani sipas nje parafolesi ) dmth nqs ke ndonje tekst qe provon te kunderten atehere sille, lol. Eshte mbush forumi me carcafe te tilla (nga te gjitha palet, te mos keqkuptohemi.)

Epo pike e zeze, so doja te abstenoja ne keto tema, si shenje armepushimi virtual deri ne ne 9 Korrik, po s'qenka e thene, me hir e me pahir, prape ketu.

lioness e vertete esht puna e 70 virgjereshave ....po per nje grup njerezish vetem ,qe veprat e tyre ja kalojne shtresave te tjera...

nuk e di ca feje i perket por nqs je kristiane ,edhe feja kristiane premton shperblime te tilla ,me versione te dhena ndryshe....

ti e pare e punes ,ke dale nga tema fare , e dyta mos u perpiq ta kapesh mollen ne maje te pemes duke kercyer nga toka,por mundohu te kesh durim duke e ngjit ate.....

ti arrnaut ate shprehjen ''fyla'' kujdes vlla se po provokon sherr ktu...nqs te ka ngel sadopak dinjitet ne karakterin tend ,ateher mos provoko sepse besoj se e di shprehjen '' kush shan ,esht i share vete''

kujdes sinqerisht e kam ....nqs do te besh debat ,bej debat ashtu qysh esht per te qen mundesisht....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    kam lexuar une tekste te mirefillta mbi islamin, e kam jetuar islamin,
    por kjo nuk do te thote se duhet ti besoj ēdo pallavre qe thuhet e ti pranoj genjeshtrat aq kollaj.

Nje problem keni ju si myslimane,
    keni lexuar vetem nje kuran dhe ca libra qe sillen si satelite rreth kuranit dhe mendoni se e gjetet te verteten, nderkohe qe ka nje univers me libra e mendime qe presin te studiohen.
    Si mund te gjykosh nje fe si me perfekten kur ajo fe eshte e vetmja qe ke mesuar? Perveē bibles kuptohet, se shume pretendojne se meqe njohin islamin dhe krishterimin kane zgjedhur islamin, edhe pse islami eshte nje si tip modeli i modifikuar i krishterimit monoteist + pak filozofi spiritualiste + teuratin.

Bota duhet pare nga te gjitha kendet qe te mund te kuptosh diēka,
    absurdi i islamit arrin deri atje sa megjithese pretendon se Zoti na ka lene nje vullnet te lire te zgjedhim rrugen tone, ne te njejten kohe nxit kthimin me zor te jo besimtareve ne besimtare qofte me dhune fizike, apo presion psikologjik e ekonomik(xhizja). Mos valle ky Allahu juaj e ka te nevojshme qe njerezit ti besojne qofte edhe si hipokrita? sepse eshte ky rezultati , njerez qe besojne nga frika se mos i presin koken, njerez qe besojne sepse nuk kane te paguajne xhizjen, njerez qe besojne me shpresen se do marrin nje shperblim ne kembim te besimit, eshte bere me keq se tregetia e shpirtrave.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic
    lioness e vertete esht puna e 70 virgjereshave ....po per nje grup njerezish vetem ,qe veprat e tyre ja kalojne shtresave te tjera...

nuk e di ca feje i perket por nqs je kristiane ,edhe feja kristiane premton shperblime te tilla ,me versione te dhena ndryshe....

ti e pare e punes ,ke dale nga tema fare , e dyta mos u perpiq ta kapesh mollen ne maje te pemes duke kercyer nga toka,por mundohu te kesh durim duke e ngjit ate.....

ti arrnaut ate shprehjen ''fyla'' kujdes vlla se po provokon sherr ktu...nqs te ka ngel sadopak dinjitet ne karakterin tend ,ateher mos provoko sepse besoj se e di shprehjen '' kush shan ,esht i share vete''

kujdes sinqerisht e kam ....nqs do te besh debat ,bej debat ashtu qysh esht per te qen mundesisht....

nje gje nuk kam kuptuar une,
    ne xhennet njerezit do jene si trupa me mish e me gjak apo si shpirtra,
    Seksi eshte pjese e kesaj bote dhe sherben per tu riprodhuar.
    nese ne xhennet do behen kalamanj atehere ne rregull,
    po me llogjike besoj se epshet nuk duhet te ekzistojne ne xhennetin perfekt,
    pastaj pse femrat nuk mund te kene 70 djem te bukur e te pashem?
    me duket se allahu juaj qenka mashkull, se meqe ben kaq dallime midis sekseve si ne kete bote e ne tjetren, edhe pse gjinia duhet te jete normalisht nje cilesi biologjike me sa duket ne parajse do jemi te ndare ne meshkuj e femra ,
    po ne xhennet do mbajne ferexhe grate? ka mundesi se mos i shohin burrat e xhennetin e hyjne ne gjynaf.

Apo e gjithe kjo perralle eshte thjesht fantazia e profetit qe i joshi dhe burrat e tjere,
    i kuptoj shume mire, kush nuk do te kete 70 gra te bukura si asnje femer ne kete bote, dhe te virgjera pale, vallahi po te jete e vertete kjo kthehem me gjithe qejf mysliman, allahu ma dhurofte besimin se siē dihet besimi eshte dhurate e allahut qe ja jep kujt te doje e ja merr kujt te doje e me pas kush nuk e ka besimin duhet te digjet ne ferr se ishte aq i pafat sa i ra per pjese dhurata e qafirzmit.
    Sa me shume mendon mbi keto gjera aq me shume kupton se ai Allah nuk mund te jete Zoti i vertete ose qe kjo fe eshte produkti i fantazive te nje njeriu qe solli nje fe hibride qe shumicen e kopjoi nga feja e derrave ēifute.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Duartrokitje Matrix!!!! Dhe kete teori s'e kisha degjuar ndonjehere.... Ku i tregoni, neper bare bashke me barcaletat mbi zezaket? E tregoni dhe ate barcaleten se si bijte e se lires e kryqezuan Krishtin?
    Nuk ishin bijte e se lires ata qe e kryqezuan Krishtin.

Ishte Ati i Tij, Ai qe kishte ne dore ta lironte apo ta kryqezonte.

Kjo eshte diskutuar SHUME HERE ketu.

Ne nuk e shohim Kryqin sic e shohin skelleverit(myslimanet) si nje ndeshkim.

Sepse pastaj i bie qe dhe Gjon Pagezori (profeti Jahja) te kete qene i denuar nga Zoti perderisa u denua me vdekje.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Nuk ishin bijte e se lires ata qe e kryqezuan Krishtin.

Ishte Ati i Tij, Ai qe kishte ne dore ta lironte apo ta kryqezonte.

Kjo eshte diskutuar SHUME HERE ketu.

Ne nuk e shohim Kryqin sic e shohin skelleverit(myslimanet) si nje ndeshkim.

Sepse pastaj i bie qe dhe Gjon Pagezori (profeti Jahja) te kete qene i denuar nga Zoti perderisa u denua me vdekje.
    Retorike boshe, tipike per Matrixin. Per gjithcka ka pergjegjie, e ne asnje pergjegjie s'thote gje.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  2. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38
  3. Deri ku shkon rracizmi dhe patriotizmi yne?
    Nga gabriel nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-02-2004, 07:32
  4. Rracizmi
    Nga Zani nė forumin Humor shqiptar
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 11-12-2002, 15:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •