e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im
E megjithate ti si nje nga anetaret qe ke frekuentuar shumicen e temave ku kam shkruar ne te kaluaren do duhej ta kujtoje se kam thene dy tri fjale per Athinen edhe une, ndonese jo ne kete teme.
Une jam me i riu ne mesin tuaj dhe per kete teme as qe kam ditur se ekziston ne kohen kur jam regjistruar.
Faleminderit per ftesen
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
PYETJE?
Sa ėshtė i lasht emri ATHENA ?
Kur u ndertua ky qytet para popullimit grek ?
Kush e ndertoi ?
Pse Athena -Venera paraqitet afer qendres se svastikes ?
Pse Athena del nga koka e Zeusit kur koka identifikohet me numrin 7-Vrima.
Pse numri shtate simbolizon shtatin , bukurin komplete te shtatit te Aferdites-Veneres-Athenes ?
Pse emrohet ne gjuhen Shqipe dita e shtat e javes me emerin E EJTE -ATHEN-VENER ?
Pse kurora e Aferdites -Veneres ka shtat cepa dhe perimeter prej 52 cm?
Pse ndertesa e Hathorit ka shtat shtylla dhe i ngjan Pantheonit ?
Pse kater rrotullime te planetit Vener percaktojn perqindjen e perafert te planetit se tokes te mbuluar me dhe 7x4 =28 kur dihet se per 7 muaj Venera sillet rreth diellit .
Pse shuma e ditve te vitit te ketij planeti percakton pozicionin aksor te planetit tone ndaj diellit.
Pse nje shtatzani e filit koinqidon me tri vite te planetit Vener 7x3=21 muaj apo nje afil tek Etruret paraqet nje vit apo nje jet e re.
Pse baza e formes se svastikes eshte 3,4=7 .
Kush eshte REA mos eshte vete Athena apo Venera ?
????????????????????????????????????????????????
Xhemail........perse i ke bllokuar mesazhet private??Me dile ne privat .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alfeko sukaraku : 25-05-2009 mė 16:49
Emri i Athinas permendet me keto forma te njohura:
ATHANA-ATHENA-ATHINA
Prejardhja gjuhesore e ketij emri gjendet tek fjala shqipe "then,e than-a then-eshte thene"
Emri lidhet me fjalen e vjeter pellage "themi" me te cilen nenkuptohen "theniet e vjershave"-"shpjegimi i deshires se perendive" edhe "ligjet".Te treja keto fjale mbeten fjale shqipe e cila e ruan po keshtu kuptimin e kesaj fjale.
1) na thuaj nje vjershe---nje vjersh e thene...
2)na thuaj deshiren e perndive-e thena e perendis
3)ishte e thene=ishte e shkruajtur=ligjet te cilat ne kohet e vjetra i "thonin" perendit.
venera nuk eshte athina,eshte aferdita dhe i takon dita e premte...dita e enjte eshte e giove/jupiter/zeus............nja 1 milion her ta kan then ty kte dhe perseri harronPse emrohet ne gjuhen Shqipe dita e shtat e javes me emerin E EJTE -ATHEN-VENER ?![]()
Une nuk e shof te SAKT dhe komplete kete ethymologji te ketij emri .
Argumenti kryesor qe me ben te dyshoj ne ethymologjin e ketij emri qe shumica nga ju e mendoni .
1. PELLASGET KAN SHKRUAR DHE LEXUAR NGA E DIATHTA .
Kush jeni ju provezano nuk di , dhe as qe dua ta di por ne baz te shkrimit tuaj ju jetoni ne itali dhe lexoni apo pyetni se sa kohe italia ishte e zbrazt dhe kush e ri populloj ate gjove apo ejtja dhe cili emer eshte me i vjeter, pra e drejt e imja eshte te jap mendimin tim duke argumentuar marrinat greke shumfishimin e personazheve emrave Pellasg
PREJ 1 NE 100
JU VAZHDONI BINDJUNI SHTREMBRIMIT TE HISTORISE .
PSE AKENATONI KONVERTOJ NE MONOTEIZEM PARA SA MIJE VITESH UNE DUHET TANI TE ARGUMENTOJ JUVE I NDERUAR!!!!!!!!!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 25-05-2009 mė 17:23
Cfarė mendoni pėr versionin Egjiptjan "Neith" ?
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Krijoni Kontakt