Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 148
    i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Citim Postuar mė parė nga dias10 Lexo Postimin
    Nėse studimi yt, ne lidhje me Athena ėshtė kryer nė vitin 2000, shumė studjues tė tjerė, kishin arritur me kohė ne kėte konkluzion, dhe shumė lexues tė tyre ishin tashmė nė dijeni tė kesaj teze etimologjike. Prandaj studimi yt dhe nėse ėshtė kryer i pavarur nuk pėrbėn ndonjė risi, as pėrbėn ai ndonjė shteg mendimi tė pashkelur dhe tė vėshtire pėr tu arritur.
    Fotografia e meposhtme ėshtė njė provė e egzistencės sė kėsaj teze shumė para, se tė botohej studimi yt.

ti ore piun grek, qė symėsy tė tha greku nė forumin tėnd ''e paske ndrruar rrugėn e veprimit'', kur kam botuar unė shkrimet nė rruzull, shkrimet e A. Kolias nuk guxonin edne tė pėrktheheshin as tė botoheshin nė Shqipėri, bile njė mergimtar nga greqia i ikur nė gjermani, filloi tė pėrkthejė Kolian dhe mė tha se - nuk e lėnė! Ajo faqe jote kopje e Kolias, as ishte botuar shqip ende, kur kam botuar unė nė rruzull!

ti dias10, vonė ke hapur sytė, unė kam botuar kur ato shkrime sipėr tuaja copy/paste as ishin botuar nė Shqipėri, derisa vdiq Kolia dhe iu hoq pak friga miopėve si ti, e botuan vepren madhore tė Kolias! Ti nuk e din as ēfarė shkruan!

vonė dhias vonė je! Po cili osht titulli i atij shkrimi kopje qė bėre ti dias? Ai shkrim osht i vonė nė krahasim kur shkrova e botova unė pėr ETHANEN ILLIRE!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ZANOR : 24-05-2009 mė 20:44 Arsyeja: teknike
    HISTORIA NUK SHKRUHET ME SHKROLA E SHKOKLA!

Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    E VĖRTETA PĖR VDEKJEN E ARISTIDH KOLIAS

Tash ngrehen gjelat nga plehu shqipfolės e gjoja po ngritim figuren e Aristidh kolias, ata qė vet mbollen e vdekjen e tij edhge ata deri kėtu qė nuk guxojnė tė shkruajnė shqip, por formojnė forume nė gjuhė tė huaja si arbenia.com, si mburojė nga rreziku grek mburojė gjuhe.

Aristidh Kolia i ndjerė, u helmua nga vet shqipfolėsit si disa kėtu nė forum dhe ekzistojnė fakte qė tok me kohėn do tė shtrohen hapur: pse vdiq Aristidh Kolia nė mėnyrė misterioze dhe kush e helmoi vegla greke dhe veglat shqipfolėse, qė mos tė vijohet vepra e tij arbanistike, qė vuri vijimin arbanistik mbi albanistik dhe shkenca Arbanistika, tė mos dali mbi shkencėn Albanistika, sepse Arbanistika ka themelet e gjuhės shqipe tė hershme, para dy dialekteve tona gege e toske, ajo ėshtė Ama e linguistikes shqiptare ARBANISTIKA, ku u pengua sa nga qarqet greke, edhe shumė ma tepėr nga qarqe tė errta shqipfolėse, gjoja po rrėnohet albanistika (sikurse edhe kėtu nė forum me degjenerikėt e sojit tė tyre).

Vdekja e Aristidh Kolias nuk mbetet prore misterioze, se ka fakte si nga familja e tij, nga gruaja e tij, fėmijėt e miku i tij Antonio Bellushi e tj., qė tok me kohen do tė ndriēohet vdekja e Kolias, sepse ai ishte vital, i shkathtė, i zgjuar, shendetfortė e trim dhe nuk kishte arsye tė vdiqte nė njė kohė, kur mu aty fillohej veprimi i tij linguistik historik e shkencor, mu nė vlugun e krijimtarisė sė tij - Aristidh Kolia dha shpirtin, pranė familjes sė tij, mu nga shkaqet e qarqet greko-shqipfolėse, duke i vėnė kancer pėrmes helmimit..... vie koha edhe pėr atė ndriēim!

Sa kohė edhe pas vdekjes sė tij nuk moren guximin as t'i pėrkthenin veprat e tij, mu kėto qarqet e errta shqipfolėse, qė pasi iku nga jeta ai, gjoja po botojmė e po analizojmė vepren e tij....

Kur kam kohė vijoj....

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Zotėri,

nga i dini kėto "fakte" ju ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    zotni, po kush je ti?

Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    Laureshė gazmore, nė Skard ēurliko
    ngazllo zanat, shtojzovallet, na i zgjo -
    Zhdremit Omzen e tė omles bletė -
    Flutro n'kupė qielli me i mjelun retė!
    O Prite n'kreshta agun dritshkreptima!
    Mbushi do kupa me vesė plot vizllima!
    Kupat mbushi, epja Tė Pavdekshmes,
    Asaj qerpikgates, Thanes Pėrėndeshes!
    Ajo ta bekojė tanė rrushin nė Dardharė
    E tė tanė tė dehemi me vėnė si nektar!
    O harpa harkėngrehuna le tė ushtojė,
    Ato trimnitė e Dardhanve t'i kėndojė!
    - Thirri Eres Nanės sė Stuhisė -
    Thirri Dillit - Babės sė Zjarrmisė!
    T'vijnė pirustėt me cjep e me drėnė!
    Tė kėndojnė dhe tė dehen me vėnė!
    Le t'vijnė Paijonet shtat harklakumė,
    T'vijnė Drillasit pėr valle t'pėrvlumė -
    o ata burraaa me siguna t'mprehta
    qė pėr Liri hiē nuk iu dhimbet jeta!
    T'vijnė Bardhanėt e Marges shkumzume
    Ata tė pėrėndeshes - Thanes bekume!
    N'Kreshtabardhė ku zihet mjaltė shumė,
    Ku bahet vėna prej rrushit si shkumė -
    Nė Ulpianė ku fryhet buka e bardhė,
    Edhe piqen rrunxa e ogiē leshvarė -
    Atje tė vijnė Mollosėt kordhėtarė -
    T'bijt e Pirruas mbretit zulmemadh;
    Tė vijnė Kaonėt me ēomanga t'randa,
    Bylysarėt qė kurr s'durojnė pranga !
    T'vijnė Thesprotėt me pemė bojdilli,
    Ata Thaullantėt me shkreptima qilli!
    Tė vijnė Ardianėt e Theutes nanė,
    Dasaretėt e tė hyjnushmes Thanė!
    O krejt illirėt kahdo e kah janė -
    Tė vijnė tė tubohen nė Ulpianė!
    M'Besė illirėsh sot t'lidhet trimnia
    Nga Thesproti - deri te Delmatia!

OdisĆƒ©

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga rrezon Lexo Postimin
    Barat, Pa hajt e spjegona ti pra nga hija e majes se thanes tende, po presim shkencen tende!

Une jam thjesht lexues. Ato qe ti i nxjerr si zbulime ne shkrimin tend, i kam lexuar nga origjinalet. FSH ka nja 100 here me teper material ne lidhje me ate qe shkruan, prandaj mos u hiq si clirimtar.
    Merr dhe zotni Bahtirin dhe hajde beni ndonje konference forumore se besoj do gjeni plot magjyp qe t'u mbeshtesin juve (konferencen).

Debati qe po behet dikur behej ndermjet Vaftos me nje anetari tjeter ...cudi qe Vafto rri ne hije ne lidhje me keto tema kaq te dashura per te; ndoshta... mos eshte edhe ai klon i Nezir Mütes?!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga BARAT Lexo Postimin
    Debati qe po behet dikur behej ndermjet Vaftos me nje anetari tjeter ...cudi qe Vafto rri ne hije ne lidhje me keto tema kaq te dashura per te; ndoshta... mos eshte edhe ai klon i Nezir Mütes?!
    Me vjen jashtezakonisht keq qe nga gjithe personat ne kete forum, ti je ai qe po konfondon debatin kunder sharlatanizmit me debatin per te gjetur te verteten e ndricuar historine. Njerezit qe mendojne ndryshe, nuk jane sharlatane, sepse ne kete rast te tille do te ishim edhe ne te dy.

Kontributi qe ka sjelle Baptisti ne forum ben mire te rivleresohet, sepse eshte unik dhe me vlera te medha. Per detaje plotesuese lidhur me prononcimin per subjektin rrezon mund t'i referohesh temes se Dokleas, ose edhe me mire te lexosh shkrimet e tij per punimet e personit ne fjale ne temen e etimologjise se emrit Pellazg.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-05-2009
    Postime
    18
    ........................................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga provenzano : 25-05-2009 mė 08:29

ti ore piun grek, qė symėsy tė tha greku nė forumin tėnd ''e paske ndrruar rrugėn e veprimit'', kur kam botuar unė shkrimet nė rruzull, shkrimet e A. Kolias nuk guxonin edne tė pėrktheheshin as tė botoheshin nė Shqipėri, bile njė mergimtar nga greqia i ikur nė gjermani, filloi tė pėrkthejė Kolian dhe mė tha se - nuk e lėnė! Ajo faqe jote kopje e Kolias, as ishte botuar shqip ende, kur kam botuar unė nė rruzull!]

Ēėshtja nuk shtrohet a ishte botuar ne shqip apo jo, ajo qėndron nė faktin qė dikush tjetėr para teje e kishte hapur kėtė shteg, shumė pėrpara 2000-s.

ti dias10, vonė ke hapur sytė, unė kam botuar kur ato shkrime sipėr tuaja copy/paste as ishin botuar nė Shqipėri, derisa vdiq Kolia dhe iu hoq pak friga miopėve si ti, e botuan vepren madhore tė Kolias! Ti nuk e din as ēfarė shkruan!]
    Ti nuk i pėrket botės sė dijes, as i pėrket asaj tė ndershmėrisė.

Po cili osht titulli i atij shkrimi kopje qė bėre ti dias? Ai shkrim osht i vonė nė krahasim kur shkrova e botova unė pėr ETHANEN ILLIRE!
    Ai nuk ėshtė shkrim zoti wanabe gjuhėtar, ai ėshtė fragment nga njė prej veprave tė Aristidhit, por kjo tregon se ti kurrė nuk ke lexuar qoftė dhe njė rresht prej tij.

PS. Mbiemri i Aristidhit nuk ėshtė Kolia por Kolja, e cila ėshtė reduktuar ne shqipen standarte ne Kola. Ai ėshtė mbiemėr shumė i bukur shqip, qė nuk duhet shtrėmbėruar nė format e shėmtuara tė monstrės greke.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dias10 : 25-05-2009 mė 08:28
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Me vjen jashtezakonisht keq qe nga gjithe personat ne kete forum, ti je ai qe po konfondon debatin kunder sharlatanizmit me debatin per te gjetur te verteten e ndricuar historine. Njerezit qe mendojne ndryshe, nuk jane sharlatane, sepse ne kete rast te tille do te ishim edhe ne te dy.

Kontributi qe ka sjelle Baptisti ne forum ben mire te rivleresohet, sepse eshte unik dhe me vlera te medha. Per detaje plotesuese lidhur me prononcimin per subjektin rrezon mund t'i referohesh temes se Dokleas, ose edhe me mire te lexosh shkrimet e tij per punimet e personit ne fjale ne temen e etimologjise se emrit Pellazg.
    Ishte thjesht nje ide javan. Mos e merr si te qene. Menyra te ngjashme te shprehuri te cojne ne perfundime te tilla, por gjithsesi nuk e konsideroj gje katastrofike si te jete si te mos jete. Eshte thjesht nivel forumor (pa ofendime per askend). Nese Baptisti ka nje kontribut kaq unikal per kulturen shqiptare (gje qe une uroj te jete si thua ti) ndoshta e kemi lexuar apo do e lexojme ndonjehere ne ndonje liber.
    Une mendimet e mia i kam te qarta dhe nuk kam probleme te pranoj edhe kur e kam gabim (jo si disa) apo te hesht kur s'di, keshtu qe fundja, edhe konfondimi eshte i pranueshem.

------------------------------
    Nga
    "Studime shqiptare"
    Johann Georg von Hahn

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BARAT : 25-05-2009 mė 09:42

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Prejardhja e fjales Krisht ?
    Nga dardajan nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 11-12-2024, 08:56
  2. Rivalet greko-amerikanė botojnė politikėn e tyre mbi Shqiperinė
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 01-05-2006, 06:19
  3. Athina nis negociatat pėr emrin e Maqedonisė
    Nga Hyllien nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 14-10-2004, 18:51
  4. Athina Onassis, adoleshentja bilionere
    Nga StormAngel nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-09-2004, 19:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •