Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 30
    Zoti ėshtė Dashuri! Maska e NoName
    Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192

Thumbs up LUTJA: Mesues na meso te lutemi...!?

ATI YNE

ATI YNE
    Nuk mund te te them "ATE",
    Nese nuk sillem si bir / bije.

YNE
    Nuk mund te them "YNE",
    Nese jetoj i mbyllur ne egoizmin tim.

QE JE NE QIELL
    Nuk mund te te them qe je ne qiell,
    Nese shqetesohem vetem per gjerat tokesore.

U SHENJTEROFTE EMRI YT
    Nuk mund te them: shenjteruar qofte emri yt,
    Nese nuk te dua dhe te nderoj.

BUKEN TONE TE PERDITSHME, NA JEP SOT
    Nuk mund te them: buken tone na jep,
    Nese nuk dua t'ia di per ke ka uri.

NA I FAL FAJET TONA
    Nuk mund tė them: na i fal fajet tona,
    Nese vazhdoj te jem i inatosur.

MOS NA LER TE BIEM NE TUNDIM
    Nuk mund te them: na ruaj nga tundimi,
    Nese kam ndermend te mekatoj akoma.

NA LIRO NGA I KEQI
    Nuk mund te them: na ēliro nga i Keqi,
    Nese nuk luftoj per c'ka eshte e mire.

AMEN
    Nuk mund te them "AMEN",
    Nese nuk i marr seriozisht fjalet e Atit tone.

[ vazhdon ]

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    MĖ DEGJO, O HYJ!

Mė paten thenė se ti nuk ekziston
    e unė si njė idiot, u besova.
    Por, njė natė mė pare
    prej fundit tė njė grope qė e kishte hapur njė bombe
    e pashė qiellin tend.
    Papritmas kuptova se mė kishin genjyer.
    Po tė isha munduar tė shikoja mirė
    gjerat qė i ke krijuar ti,
    do ta kisha kuptuar menjeherė se njerez tė tillė
    nuk pranojnė ta quajnė macen mace.
    Ēudi qė mė ėshtė dashur
    tė vij ketu, nė ketė ferr
    qė ta gjej kohen per ta shikuar fytyren tende!
    Unė tė dua, nė menyrė tė tmerrshme...
    ja, ajo qė deshiroj dua qė ti ta dish.
    Pas pak ka per tė filluar njė betejė e tmerrshme.
    Kush e di?
    Ėshtė e mundur qė tė vij tek ti edhe sonte.
    Nuk kemi qenė shokė tė mirė deri tani
    e unė e pyes veten, o Zoti im,
    a thua ti do tė mė pritesh te dera.
    Shiko: ja se si po qajė!
    Pikerisht une unė tė qaravitem?
    Ah, po tė kisha njohur mė pare..
    Tė shkomė! Mė duhet tė shkoj.
    Sa gjė qesharake:
    pasi tė kam takuar nuk kam mė frikė tė vdes.
    Mirupafshim!

(Lutja e gjetur nė ēantė shpine tė njė ushtari tė vdekur
    mė 1944 gjatė Luftes sė II-tė Boterore, nė Montecassino, Itali).

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    Unė jam Jezusi, pėr tė lutur “Ati Ynė” tė kam mėsuar nė Mt. 6:9-13 dhe Lk 11:2-4.
    Gjendet nė qendėr tė Predikimit nė Mal, nė Themelimin e Krishterimit, nė kapitujt e Mateut 5,6 dhe 7:

Ati:
    Falenderoju Atit i cili pėrcaktoi dhe i krijoi sytė e tu dhe kėmbėt dhe trurin tėnd... tė gjithė shkencėtarėt nuk qenė tė aftė tė bėjnė madje njė fije floku nė kokėn tėnde!...

Tė falenderoj At: Ti mi dhe sytė mė tė pėrsosur, pėr tė bėrė ate ēka mė duhet bėrė. Nėse do tė kisha mundėsinė pėr tė zgjedhur, me siguri do tė zgjidhja sytė e shqiponjės, dhe do kisha gabuar, sepse tė mitė janė tė pėrsosun pėr tė bėrė ate ēfarė mė duhet tė bėjė, e jo tė bėjė se ēfarė shqiponja duet tė bėjė...
    Tė falenderoj Atė, pėr dormėn e fytyrės simė dhe tė trupit tim...dhe pėr prindėrit dhe qytetin qė e zgjodhe pėr mua...nė fakt, ti bėrė ēfarė do tė bėnte cilido baba nė tokė nėse do tė kishte mundėsinė tė zgjedhė duart dhe zemrėn dhe fytyrėn e birit ose bijės sė vet, ēdo gjė qė do tė ishte mė sė miri pėr ta... dhe kėshtu ėshtė edhe me mua!.
    Mė fal Atė, pėr ēdo herė qė kam lakmuar fytyrėn ose trupin ose shpirtin e ndonjė personi tjetėr... ato janė tė pėrsosuna pėr ta, por askush nė botė nuk ka madje as flokun mė tė mirė se unė pėr tė bėrė ate ēfarė mė duhet tė bėjė!
    Po Atė, jam krenar tė jem fėmiu yt, fėmiu i Hyjit, i multimilionerit nė tė holla dhe nder dhe pushtet, pa zili pėr askend, sepse tė gjitha qė Ti i ke janė pėr mua, pėr fėmiun Tėnd!... dhe ēdo minutė nė kėtė jetė ti mė jep atė qė ėshtė mė e mira, tė faleminderit sepse aq shumė kujdesesh pėr mua sa qė edhe flokėt nė kokėn time i kė numėruar (Mt.10:30).

Ati Ynė:
    I njejti Zot i cili tė krijoi ty, qė krijoi cilindo tė krishterė dhe musliman dhe hebre dhe hindus dhe cilindo budist... Ati i njejtė i cili krijoi fytyrėn tėnde, i krijoi duart e tė krishterit dhe kėmbėt e muslimanit, dhe zemrėn e secilit hebre, dhe trurin e secilit hindus...
    Tė falenderoj Atė, tė bekoj sepse tė gjithėve na bėre vėllezėr dhe motra nė Ty... na jep fuqi tė respektojmė dhe tė duajmė secilin prej fqinjėve tanė ashtu siē janė, ashtu siē i bėre Ti…

Nėse do tė kisha lindė nė Kinė, tani do tė isha Kineze... ose nė Afrikė, do tė isha Afrikane... dhe ėshtė mė sė miri pėr ta, siē ėshtė mė sė miri pėr mua tė kishim lindė nė Evropė, dhe tė jetojmė nė Amerikė pėr 38 vitet e fundit...
    Mė jep tė kuptoj, Atė, tė njoh se ai qė ka lindė prej njė tė krishteri ose Muslimani ose Hebreu, me siguri tani ėshtė hebre, Katolik ose Musliman pėrkatėsisht... mė jep fuqi dhe urti tė respektojė dhe tė dua tė ziun dhe tė bardhin, tė pasurin dhe tė varfėrin, tė diturin dhe injorantin, tė mirin dhe tė keqin, sepse secili person nė tokė ėshtė vėllau dhe motra ime nė Ty, mė tepėr sesa tė kishin lindur nga nėna imė!... asnjė prind nė tokė nuk din si tė krijojė fytyrat e as zemrat as trurin... Ti me tė vėrtetė na krijove tė gjithė neve, Ti je Krijuesi i vėrtetė dhe Ati i ēdonjėrit prej nesh!... tė falemnderit, Atė.

U Shenjtėroftė Emri Yt:
    Ti je krijuar pėr t’a adhuruar Zotin nė Tokė, dhe nė Qiell ta gėzosh Atė nė amshim …
    Falenderoju Zotit, me gėzim, nė ēdo moment dhe nė ēdo rrethanė, kjo ėshtė mėnyrė pėr tu lutur vazhdimisht, pa ndėrprerje, dhe ėshtė njėra prej formulave tė Biblės pėr tė arritur lumturinė nė Tokė (Sel.5:16-18, Ef.5:20)… dhe mbi tė gjitha, lumturinė e amshueshme nė Qiell!... Lexoje letrėn tjetėr qė Ta dėrgova ty: Lutu Pa Ndėrprerė.

Ardhtė Mbretėria Jote:
    Kur Unė, Jezusi u ringjalla, shkova nė Qiell... dhe kur ti mendon pėr Qiellin, mos mendo pėr diēka tė largėt... Qielli ėshtė aty ku Jam Unė, nėse Unė jam nė zemrėn tėnde, i tėrė Qielli ėshtė nė ty, Ati e Shpirti Shenjt dhe tė gjithė engjujt dhe shenjtėrit... Zoti ėshtė ēdokund, por nėse Unė jam nė ty, Zoti banon nė ty, ti je shtėpia e Zotit, Tempulli i Zotit, Tempulli i Shpirtit Shenjt... ti mund tė jesh diku nė rrethinė tė qytetit ose fshatit tėnd, ose tė udhėtosh dikund larg, por shtėpia yte ėshtė shtėpia yte...pra trupi yt ėshtė shtėpia e Zotit!...
    … E di se ėshtė e pakapshme pėr mendjen... por ėshtė e vertetė!... nuk mund ta shohėsh, as ta prekėsh, e as ta provosh... vetėm duhet tė besosh... dhe kjo ėshtė njėra ndėr betejat mė tė mrekullueshme tė fesė... nėse do tė kishe mundur ta shohėsh ose ta provosh, trupi yt nuk do tė mund tė mbante njė madhėshti aq tė madhe dhe do tė shpėrthente nė mijėra vdekje pėr tė shkuar nė lumturi tė pasosur tė njohurisė dhe tė vegimit... sepse kjo ėshtė jeta e amshueshme, “tė njohėsh Zotin e vėrtetė, dhe Jezu Krishtin tė cilin Ai e dėrgoi” (Gjn.17:3).
    Unė, Jezusi jam mbretėria e Hyjit: Ti duhesh tė banosh nė Mua, nė Kishėn Time, dhe Unė nė zemrėn tėnde... dhe kjo ėshtė mbretėria e Hyjit nė Tokė... dhe kur tė kėrkosh nga Ati, “ardhtė mbretėria Jote”, ti kėrkon qė Unė, Jezusi tė vij nė zemrėn tėnde... sepse Unė nuk jam vetėm Mbret, Unė, gjithashtu nė vete jam, Mbretėria.
    Dhe ėshtė shumė lehtė, vetėm beso nė Mua... ki besim nė Mua...dhe nėse ke besim nė Mua, bėj ēfarė tė them tė bėsh: Sė pari, pagėzoju nė Kishėn Time, nė Trupin Tim tė Vetėm Mistik, dhe i fiton tė dyja pjesėt e mbretėrisė: Ti banon nė Mua, dhe Unė banoj nė ty... ti je nė mbretėri, nė Kishėn Time, dhe e tėrė mbretėria ėshtė nė ty! (Gjn.15:4-7).
    Atė, ardhtė mbretėria Jote... Thuaje: “Besoj nė Jezusin, dhe e pranoj Ate me nė zemrėn time... me jep hirin pėr tė bėrė ēfarė Ai mė thotė tė bėjė. Tė faleminderit Atė. Amen”.

U bėftė Vullnesa Jote si nė Qiell ashtu nė Tokė:
    Kjo ėshtė qendra e 7 kėrkesave nė lutjen Ati Ynė:
    “Vullneti i Zotit”!... ėshtė e vetmja gjė qė bėhet nė Qiell, sepse ėshtė mėnyra mė e lavdishme dhe me gėzueshme e jetės... ėshtė jeta e amshueshme!... dhe ata nė Qiell mund ta shohin nė dukje tė plotė, dhe kėnaqen nė shpėrthimin e vazhdueshėm nė dashuri, gėzim dhe paqe tė cilėn vetėm Zoti mund ta jep... dhe nė amshim!... askush nuk mund ta marrė!...
    Nė tokė ngjan e njejta gjė: Pėr tė kryer “Vullnetin e Zotit” ėshtė e vetmja rrugė pėr tė mė pasur Mua, Jezusin nė zemrėn tėnde, rruga e vetme pėr tė jetuar nė Mbretėrinė e Hyjit, dhe tė kesh tėrė Mbretėrinė nė zemrėn tėnde.
    Urdhėrimet?... Po, kjo ishte mėnyra nė Besėlidhjen e Vjetėr: Ato janė sikurse ligjet e trafikut, nėse nuk u bindemi, dhe kalojmė nėpėr dritėn e kuqe, ose hypim mbi trotuar ose dalim jashtė rrugės, mund t’i lėndojmė tė tjerėt, ose mund tė pėsojmė nė fatkeqsėsi... por madje as Moisiu nuk ka mujtė me i plotėsu Urdhėrimet!...
    Kėshtu Zoti pati njė plan tjetėr, njė Besėlidhje tė Re, njė mė tė lehtė: “Vullneti i Zotit” qė prej Jezu Krishtit ėshtė tė kesh besim nė Birin, dhe sikurse, “kush beson nė Birin ka jetėn e pasosur; pėrkundrazi, ai qė nuk beson nė Birin nuk do ta shohė jetėn: hidhėrimi i Hyjit peshon mbi te” (Gjn.3:36)…
    Ta kemi Jezusin nė zemrat tona ėshtė mėnyra me tė cilėn ėshtė plotėsuar profecia e vjetėr: "Unė do t’ju jap njė zemėr tė re, njė shpirt tė ri do ta fus nė ju, do ta nxjerr nga mishi i juaj zemrėn e gurtė e do t’ju jap njė zemėr mishi. Shpirtin Tim do ta fus nė ju, e do tė bėj qė tė ecni urdhėrimeve tė Mija e t’i zbatoni e t’i shtini nė veprim gjyqet e Mija” (Ez.36:26-27)… kjo ėshtė mėnyra pėr tė lindė pėrsėri, vetėm me Pagėzim nė Kishėn e Krishtit …
    Dha ja, kjo ėshtė ajo, esenca e Besėlidhjes sė re, kaq e lehtė!: "Dhe ja, Besėlidhja tė cilėn do ta lidh me shtėpinė e Izraelit pas kėtyre ditėve – Ligjet e Mija do thandroj nė shpirtėrat e tyre dhe do t’i zgavėroj me shkronja nė zemrat e tyre... Sepse do tė kem mėshirė pėr fajet e tyre dhe s’do t’i kujtoj mėkatet e tyre.” ... Kur tė flet pėr Besėlidhjen e Re, tė parėn e konsideron tė thyer" (Heb.8:10-12, Jer.31:31-34).
    Predikimi nė Mal, nė Mateun 1-7, ėshtė Themelimi i Krishtėrimit, dhe nė tri kapitujt e vet spjegon nė mėnyrė tė pėrkryer mėnyrėn e veprimit e kėsaj Beslidhjeje tė Re, “Vullnetin e Zotit”, pas Krishtit:
    1- Mat.5: Ligji i ri i dashurisė sė Krishtit, shumė mė i pėrsosur dhe mė i vėshtirė sesa ligji i Moisiut.
    2- Mat.6: Mėnyra pėr ta plotėsuar ėshtė ta kesh Jezusin nė ty me anė tė besimit nė Zotin.
    3- Mat.7: Me Jezusin nė ty, nuk bėhesh robot ose kafshė, por akoma e ke lirinė, mund tė jesh i mirė ose i keq, bir i mirė i Zotit ose i keq.

Bukėn tonė tė Pėrditshme, na e jep Sot:
    Me Jezusin brenda teje, akoma ke betejėn e besimit, je ende i lirė, dhe duke pasur nėvojė pėr bukėn e pėrditshme pėr tė pėrforcuar veten tėnde pėr ēdo ditė: Fjala e Zotit dhe Eukaristia, buka jonė e pėrditshme!, "Pėrnjėmend, pėrnjėmend po ju them: nėse nuk e hani korpin e Birit tė Njeriut e nuk e pin gjakun e tij, nuk keni jetė nė vetvete” (Jn.6:53).
    Dhe, natyrisht, Zoti ėshtė Ai qė neve na siguron bukėn tonė tė pėrditshme ate fizike.

Na i Fal Fajet tona si i Falim ne Fajtorėt tanė:
    Kjo ėshtė e frikshme, por duhet tė lutesh mu ashtu si ėshtė: Nėse nuk e fal tė afėrmin tėnd, kėrkon nga Zoti mos me tė falė ty... ose nėse fal po nuk e harron, po kėrkon nga Zoti mos me i harru mėkatet tua... me tė vėrtetė e frikshme, por shumė e vėrtetė!...
    Pėr tė nėnvizuar kėtė realitet, menjėherė plotėsohet me: "Vėrtet, nė qoftėse ju ua falni njerėzve gabimet e tyre, edhe Ati juaj qiellor do t’jua falė juve, por nėse ju nuk ua falni njerėzve gabimet e tyre, as Ati juaj qiellor nuk do t’ua falė juve gabimet tuaja " (Matt.6:14-15).

Mos na Lėr tė Biem nė Tundim:
    Po, vėllau im, me Jezusin brenda teje, ende do tė kesh tundime... sikurse Une, Jezusi i pata ato, dhe pikėrisht atėherė kur isha duke u lutur dhe agjėruar pėr 40 ditė!... dhe tundimet e llojit tė njejtė, tė kotėsisė ose tė krenisė ose tė epshit, dhe tė nderimit dhe tė pushtetit (Mat.4, Lk.4).
    Por mos u brengos, Unė, Jezusi, jam me ty, "sepse ėshtė mė i fortė Ai qė ėshtė nė ju, se ai qė ėshtė nė botė" (1Gjn.4:4)… vetėm vazhdo tė besosh nė Mua, gjithmonė nė lutje.

Por na Liro nga i Keqi:
    "Mėkati" ėshtė e keqja e tė Krishterėve, dhe e tė jo-Krishterėve… rrėnja e tė gjitha tė ligave, dhe e sėmundjeve, dhe e fatkeqėsive, dhe e grindjeve, dhe e tė gjitha llojeve tė problemeve dhe tė dėshtimeve...
    dhe tani ėshtė shumė mė lehtė pėr t’u liruar nga mėkati: Vetėm beso nė Mua, nė Jezusin, dhe bėj ate ēfarė tė them tė bėsh: Sė pari, pagėzoju nė Kishėn Time. Nėse bie pas Pagėzimit, ende ėshtė lehtė: shko tė meshtari i Kishės Sime, tė cilit ia dhashė pushtetin pėr tė zgjidhė ose pėr tė mos zgjidhur nga mėkatet, pushtetin tė cilin veē vet Zoti e kishte (Gjn.20:23, Mk.2:7).
    Nėse ke “mėkat”, nuk mundesh ta fshish ate duke bėrė me miliona flija dhe me miliona vepra tė mira... por tani ėshtė aq lehtė, me pushtetin e Gjakut tim, vetėm beso nė Mua, nė Jezusin... vetėm vazhdo tė lutesh, ėshtė njė shenjė e mrekullueshme se ti me tė vėrtetė beson!.

Tė gjithat shprehen nė shumės!:
    Nė Lutjen e Zotėrisė, ēdo ėshtė e shprehur nė shumės: “Ynė”, “neve”, “ne”... Krishterimi ėshtė bashkėsi e dashurisė... lutja vetėm pėr vetveten zakonisht ėshtė njė punė e egoizmit, nė vend tė lutjes...lutja ėshtė dashuri, shprehja e dukshme e dashurisė sonė pėr Zotin, e bazuar nė fenė dhe besimin tonė nė Te... dhe njė shprehje e dashurisė sonė pėr tė afėrmit tanė, pėr vėllezėrit dhe motrat nė Zotin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga NoName : 06-06-2006 mė 14:17

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    S’KA RĖNDĖSI

Njeriu ėshtė mendjepaktė, jologjik, vetjak
    S’KA RĖNDĖSI, DUAJE

Po qe se bėn mirė tė mveshėn qėllime tjera vetjake
    S’KA RĖNDĖSI, BĖJE TĖ MIRĖN

Nėse s’je i njėanshėm do tė gjesh miq tė rrejshėm dhe armiq tė vėrtetė
    S’KA RĖNDĖSI, MOS JI I NJĖANSHĖM

E mira qė e bėn sot do tė harrohet nesėr
    S’KA RĖNDĖSI, BĖJE TĖ MIRĖN

Nderi dhe sinqeriteti do tė tė lėndojnė
    S’KA RĖNDĖSI, JI I NDERSHĖM DHE I ĒILTĖR

Ēka ke ndėrtuar me vjet, mund tė rrėnohet pėr njė ēast
    S’KA RĖNDĖSI, NDĖRTO

Po qe se u ndihmon njerėzve do tė kesh pasoja
    S’KA RĖNDĖSI, NDIHMO

Jepi botės mė tė mirėn nga vetja, dhe do tė tė shqelmojnė
    S’KA RĖNDĖSI, JEPI BOTĖS MĖ TĖ MIRĖN NGA VETJA.

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    JEZUSI

Jezusi
    ėshtė Ai qė e dua me gjithė shpirt,
    me krejt qenien time.
    Atij ia dhashė tė gjitha,
    deri mėkatet e mia.
    Ai mė fejoi pėr vetveten.
    Nė butėsi dhe dashuri.
    Tash e pėr jetė tė jetės.
    Jam e fejuara e tė fejuarit tim tė kryqėzuar.
    Amen.

Nene Tereza

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    MĖ LIRO, O KRISHT

Mė liro, o Krisht,
    nga dėshira qė tė mė duan,
    nga dėshira qė tė mė lartėsojnė,
    nga dėshira qė tė mė nderojnė,
    nga dėshira qė tė mė lavdėrojnė,
    nga dėshira qė tė mė pėrparėsojnė,
    nga dėshira qė tė mė pyesin pėr kėshillė,
    nga dėshira qė tė mė miratojnė,
    nga dėshira qė tė jem e njohur,
    nga frika se jam e pėrbuzur,
    nga frika se jam e nėnēmuar,
    nga frika se do tė mė qortojnė,
    nga frika se do tė mė shpifin,
    nga frika se do tė mė harrojnė,
    nga frika se s’do tė pėrballoj tė padrejtat,
    nga frika se do tė mė pėrqeshin,
    nga frika se do tė jem e dyshimtė.
    Amen.

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    LUTJA E SHEN FRANCESKUT

Mė bėj tė denjė, Hyji im,
    t’u shėrbej tė gjithė tė varfėrve nė mbarė botėn,
    tė cilėt jetojnė dhe vdesin nė uri dhe varfėri.

Jepu atyre nėpėr duart tona bukėn e pėrditshme,
    nėpėr dashurinė tonė paqen dhe gėzimin.

Hyji im,
    mė bėj lajmėtar tė paqes sate
    qė atje ku ėshtė urrejtja tė bie dashurinė;
    ku zoton dhuna, shpirtin e pajtimit,
    ku ėshtė ndarja, bashkimin;
    ku zoton lajthitja, tė vėrtetėn;
    ku ėshtė dyshimi, shpresėn;
    ku janė hijet, dritėn;
    ku ėshtė trishtimi, gėzimin.

Hyji im,
    bėj qė para tė kėrkoj t’i ngushėlloj tė tjerėt,
    se sa tė jem e ngushėlluar;
    para t’i kuptoj, se sa tė jem e kuptuar;
    para t’i dua, se sa tė mė duan;
    sepse nėpėr vetėharresė njeriu gjen;
    nėpėr ndjesė e fiton ndjesėn;
    nėpėr vdekje zgjohet nė jetėn e pasosur.
    Amen.

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    JEZUSI

Jezusi pėr mua ėshtė ky:
    I Biri i Zotit bėrė njeri.
    Buka e jetės.
    Flia qė kushtohet nė kryq pėr mėkatet tona.
    Therorja qė kushtohet nė Meshėn shenjte
    pėr mėkatet e botės dhe pėr mėkatet e mia.
    Fjala qė duhet thėnė.
    E Vėrteta qė duhet treguar.
    Rruga nė tė cilėn duhet tė ecim.
    Drita qė duhet tė ndezet.
    Jeta qė duhet jetuar.
    Dashuria qė duhet dashur.
    Gėzimi qė duhet ndarė me tė tjerėt.
    Flia qė duhet kushtuar.
    Paqja qė duhet pėrhapur.
    Buka e jetės qė duhet ngrėnė.
    I Urituri qė duhet ushqyer.
    I Etshmi tė cilit duhet t’ia shuajmė etjen.
    I Zhveshuri qė duhet veshur.
    I Dėbuari qė duhet t’i gjejmė strehim.
    I Sėmuri qė duhet mjekuar.
    I Vetmuari qė duhet dashur.
    I Paprituri qė duhet pritur.
    I Gėrbuluri tė cilit duhet t’ia laj varrėt.
    Lypėsi tė cilit duhet t’i buzėqeshim.
    te varferin tė cilin duhet vėnė veshin.
    I Pambrojturi qė duhet mbrojtur.
    I Posalinduri qė duhet mirėpritur.
    I Verbėri tė cilit duhet t’i bėhemi sy.
    I Pagoji tė cilit duhet t’ia huazojmė zėrin tonė.
    I Ēali tė cilit duhet t’ia japim kėmbėt tona.
    E Pėrdalura tė cilėn duhet ta largojmė nga rreziku,
    Duke ia ofruar miqėsinė tonė.
    I Burgosuri qė duhet ta vizitojmė.
    I Moshuari tė cilin duhet shėrbyer.

Jezusi ėshtė Hyji im.
    Jezusi ėshtė ėshtė i Dashuri im.
    Jezusi ėshtė Jeta ime.
    Jezusi ėshtė Dashuria ime e vetme.
    Jezusi ėshtė Tėrėsia ime.
    Jezusi ėshtė i Vetmi i jetės sime.

Nene Tereza

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    LUTJE E NENE TEREZES

Zot, kur kam urģ,
    mė jep ndokend qe ka nevojė me e ushqye!
    Kur kam etje,
    mė dėrgo ndokend qe ka nevojė me pi!
    Kur kam tė ftoftė,
    me dėrgo ndokend me e ngrohė!
    Kur kam nji keqardhje,
    mė dhuro ndokend me ngushllue!
    Kur kryqi i jem bāhet i rānde,
    mė bej qe te dalloj kryqin e nje tjetri!
    Kur jam e vorfen,
    mė udhėhiq te ndonji nevojtar!
    Kur nuk kam kohė,
    mė jep ndokend me e ndihmue per do ēast!
    Kur jam e fyeme,
    beme qe une te kem dikend me lavdrue!
    Kur jam e ligshtueme,
    mė dėrgo ndokend me i dhānė zemer!
    Kur kam nevojė per mirkuptimin e tjerve,
    mė jep ndokend qi ka nevojė per mirkuptimin tim!
    Kur kam nevojė qi te kujdesen per mue,
    mė dėrgo ndokend per tė cilin te kujdesem une!
    Kur mendoj vetem per vete,
    terhiqe vemźndjen time mbi nji tjeter njeri.
    Amen.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga NoName : 07-06-2006 mė 08:52

Anėtarėsuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarė
    Postime
    2,192
    O SHPIRTI I DASHURISĖ

Ti qė je dashuri nė tėrė personin tėnd,
    Dashuri e vetme dhe ideale,
    eja dhe ripėrtėri tėrė jetėn tonė nė dashuri.
    Na mėso tė dashurojmė siē dashuron Hyji,
    i cili e hap zemrėn e vet krah mė krah,
    ti qė je dhurata e tij e pėrsosur.
    Na mėso tė dashurojmė sipas shembullit tė Krishtit,
    qė i ka ofruar njerėzimit shembull tė mirėsisė qė tė shtang,
    duke e kushtuar pėr tė flinė e vet tė jetės.

Bėj qė tė dashurojmė me zhdėrvjelltėsinė e gjithmbarshme tė jetės,
    por edhe me fuqinė shpirtėrore qė na vjen prej teje.
    Bėj qė tė dashurojmė sinqerisht dhe pa interes,
    duke u liruar krejtėsisht nga ambiciet tona personale:
    qė tė dashurojmė vullnetarisht - me kėnaqėsi,
    nė dorėzimin e pakthyeshėm,
    duke harruar nė atė qė japim ose qė pėsojmė,
    qė tė dashurojmė pėrkundėr tė gjitha zhgėnjimeve dhe tė gjitha dėbimeve,
    qė tė dashurojmė deri nė fund,
    edhe atėherė kur asgjė nuk fitojmė si kundėrshpėrblim,
    qė tė dashurojmė me duresė tė palodhur,
    duke mos u zemėruar nė gabimet dhe fajet e tė afėrmve.
    Bėj qė tė dashurojmė dhe tė rritemi nė dashuri,
    gradualisht duke zbuluar gjithēka qė kėrkon dashuria e pėrkryer,
    ajo ēfarė e realizon ti.
    Bėj qė ta gjejmė gėzimin tonė nė dashuri,
    duke kėrkuar lumturinė tonė nė lumturinė e tė afėrmve.
    Amen.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gėzuar 7 Marsin tė dashur sivėllezėr mėsues!
    Nga projekti21_dk nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 136
    Postimi i Fundit: 07-03-2019, 18:05
  2. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Perse gjuha greke ne K.O.A.SH?
    Nga sabah08 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 73
    Postimi i Fundit: 01-05-2009, 15:02
  4. Reforma arsimore nė Elbasan, vitin tjetėr ikin 150 mėsues
    Nga Zemrushja nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 13-04-2007, 13:54
  5. Shkrimet e Hershme: Tertuliani mbi lutjen
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-12-2006, 08:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •