Ti i Damastion. Cfare lidhje ka ketu Troja me Damastion? Troja eshte ne Azi, kurse Damastion ndodhej ne afersi te Dibres. Me saktesi nuk dihet, por po te lecosh librin e J.F.May - the coinage of Damastion, ta shpjegon autori pse ky lokacion eshte me i mundshmi.
Gjithashtu derisa Damastion ishte ne duart e Enkeleit dhe Pirustait, kuptohet se miniera ndodhej afer tyre, pra diku ne rrjedhen e Drinit. Dhe minerali saj ishte argjend, jo are, sepse une ketu kam nje katalog me monedhat e Damastion dhe jane te gjitha prej argjendi, qe atehere eksportohej nga Maqedonet ne forme bullioni monedhash.
Sa per Ballkanin une kam thene kurre se quhej i teri Maqedoni-Pellazgi. Dhe sa per Dardanus qe themeloi Trojen apo Hellen jane jashte subjektit te kesaj teme qe ka lidhje me Maqedonet.
Ajo qe une them dhe e vertetoj eshte se Shqiptaret e sotem ne lashtesi nuk kishin nje emer te perbashket, dhe kur nje nga fiset e tyre behej i fuqishem ata bashkoheshin me ate fis dhe merrnin emrin e tij duke u bere keshtu akoma me te forte.
Psh:
Ne Eren e Bronzit nje popull i quajtur Brygi, i bazuar diku afer Durresit dhe luginen e Matit, duke bashkuar Shqiptaret e tjere nenshtroi shumicen e Ballkanit dhe pastaj u hodh ne Azi ku krijoi Frigjet e periudhes klasike.
Me pas Enkelei me Pirustain, ose me mire Maqedonet, duke bere te njejten gje pushtuan tere Azine.
Akoma me pas Arbani, te prire nga familja e Kastrioteve, bashkoi Shqiptaret, mundi Turqit, dhe hodhi themelet e shtetit Shqiptar.
Tani aq e veshtire eshte ta kuptoni si venin gjerat ne lashtesi!!!!!!!!!!!!!!!!
Une e thashe qe ne fillim se TEORIA QE SHQIPTARET JANE ILIRET E LASHTE NUK ESHTE PLOTESISHT E DREJTE SEPSE ATEHERE KOSOVARET NUK DALIN SHQIPTARE, PO ASHTU EPIROTET DHE MAQEDONET.
Kjo mua nuk me ncjerr tradhtar, perkundrazi me patriot se ata qe pohojne se Epirotet dhe Maqedonet nuk jane Shqiptare, por Rumune e Sllave, e ku di une.
Juve ne vend te me falenderoni per ate qe historianet e Enverit nuk e kuptuan per 40 vjet, dhe une e solla ketu me nje shkrim te thjeshte, por ngelet duke kundershtuar dhe kritikuar.
Krijoni Kontakt