Close
Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 220
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    [QUOTE=Smth_Poetic]arrnaut ka pas mbi 70.000 grek tek ushtria pushtuese e alexsandrit.....QUOTE]

Ore trim o, Po Aleksandri ka pasur vetem 25 000 deri 45 000 ushtare me se shumti, e ti e nxjerr nje shifer abstrakte ....Perse i ngatrroni gjerat ?
    Ėshtė e vertete se mbrenda nje dite jane martuar 7000 maqedonas me femra perse .....a ma jo 70 000 !!!!

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic
    Following Alexander's death, his generals divided the Empire, each setting up their own kingdoms. One of them, Ptolemy, took Egypt as his share and made Alexandria his capital, ruling as Ptolemy I Soter and thus established the last dynasty that would rule Egypt with the title of Pharaoh. He brought Alexander's body with him to be buried in the city, reuniting the famed conqueror with the city that bore his name. For the next two-and-a-half centuries, the Ptolemaic dynasty of the Greeks would successfully rule Egypt, mingling Hellenic traditions with the mighty legacy of the Pharaohs.

kjo esht nje prove qe ptolemy dynasty ka qen hellenike
    Dinastia Ptolemike e Egjyptit ka qene hellenike ne te njetin kuptim si dinastia Hohenstaufen e Perandorise te Shenjte Romake ka qene kristiane. Helenizmi qe perhapi Aleksandri ishte ideologjik e aspak etnik.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    ende me keto dokrra juve???PO si nuk u lodhe he burre i dheut. Te beheet qefi sikur do ta pranojme qe jemi Maqedone, ok , u kenaqe............Hidh valle tani

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-11-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    118
    Gladiator degjo dajon pak se ke lajthitur me gjithe librat qe ke lexuar vet apo ti dikton ndonje sponcor.
    Qe jemi ILIRE kjo sdiskutohet fare , Maqedonet kane qene endacak cobenj Rumun , nje fare qe nuk i pershtatet fares tone ILIRE dhe pellazge. Sa per Greket , po ke sy ne balle nxire konkluzionin , brune te thekesuar te pabese te ardhur nga persia.
    ATA QE JANE NGA DROPULLI TE LEXOJNE KETU SE JANE SHQIPTAR DHE TA KENE PER NDER JANE ILIRE SADO TE NDRYSHOJNE EMRAT DHE GJUHEN NGA PRIFTI

ILIRIA.........SHQIPERIA.........SHQIPERIA........ ...
    Jeta eshte e shkurter shijoe........

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    Po mire, ku jane maqedonet origjinal?

Maqedonet-sllav, thone se ata vet jane maqedonet origjinal por e kane adaptuar nje gjuhe sllave. Mua ky sqarim nuk me duket fare i logjikshem dhe i ngjane rastit te greket origjinal (me gjuhe 70% shqipe) u shendruan grek te ri (jo te bardhe dhe gjuhe krejt tjeter).

Une vjet fillova te hulumtoj per gjuhen origjinale maqedone, dhe nuk gjeta asnje dokument qe verteton se gjuha maqedonishte ka egzistuar si gjuhe e vetme. Ne mungese te vertetimit gjithashtu mund te marrim parasysh se ata mund te kene folur edhe shqip apo nje dialekt te trete te shqipes apo ndonje dialekt greqishtes origjinale.

Ka mundesi qe teoria e Gladiatorit te mbijetoj mbrojtjen e temes ne kete forum dhe te gjeje perkrahje.

Dhe keto jane arsyet:
    1. Eshte fakt qe shqiptaret jane popull me superior se te tjeret
    2. Popujt rreth nesh na e ka friken se po e forcuam shtetin, ngritem edukimin dhe ekonomine, ne mund te behemi superfuqi.
    3. Eshte fakt qe deri sa jemi te coptuar nuk kane frike nga ne.
    4. Eshte fakt qe te gjitha shtetet perrreth kerkojne te na zhdukin para se te kemi rast te bashkohemi.
    5. Eshte fakt qe Amerika dhe Evropa teorine e Gladiatorit e kane vertetuar shume me pare, prandaj edhe e njohen pavarsine e Malit e Zi e jo edhe te Kosoves, as te Maqedonise Perendimore, as te Camerise, e as te Kosoves Lindore.
    6. Eshte fakt qe shqiptaret e tregojne superioritetin e tyre ne bankat shkollore neper shtet tjera ku, edhe se si emigrante te ri, tregojne suskes te dallueshem dhe marrin certifikata suksesi disa here brenda nje viti shkollor.
    7. Kolektivisht kane aftesi superiore per mesimin e gjuheve te huaja.

Une mund te them Gladiatori eshte duke menduar nje hap me larg se ju. Prandaj, edhe ju propozoj qe ta konsideroni konspiracionin per te cilin Gladiatori flet.

Tung.

i/e regjistruar Maska e gladiator
    Anėtarėsuar
    12-02-2003
    Vendndodhja
    Iliria
    Postime
    217
    E kuptoj se disa prej jush kane vendosur nje laptop brenda ne stanin e tyre dhe duke kullotur delet na dergojne nga nje mesazh sa per tu dukur se kane disa njohuri. Ty Darius si nuk te vijne pak turp qe quan kete informacion te ndyre, kur une po le studimet e mia te mundohem tu hap juve syte e verber. Ai filozofi tjetr thot se Maqedonet ishin Rumun, kur dihet se Maqedonet pushtuan boten 1,700 vjet para se Rumunet te dukeshin ne Ballkan.
    O Anshtain si qenke Ilire dhe Pellazge ti, dhe jo Maqedon, kur dihet se Maqedonet e lashte ishin gjithashtu Pellazge!!!!! E ke te libri 7 i Justin. Dhe kur gjysma e territorit Shqiptar - Kosova, Maqedonia dhe Epiri Jugut, banohen nga popuj jo Ilire

Megjithate kjo eshte humbje kohe. Une doja vetem ti pergjigjesha atij Agronit sepse te pakten doli nje patriot qe kupton politiken bashkekohore te Ballkanit.
    Agron, sic e di Maqedonia sot banohet nga Shqiptar dhe Sllav. Pretendimi Sllav se ata jane Maqedonet e lashte eshte pa baza sepse:
    1- Nqs Sllavet ishin Maqedone por adoptuan nje gjuhe Sllave, po Shqiptaret e Maqedonis pse nuk adoptuan te njejten gjuhe, po mbajten Shqipen????
    2- Sllavet banojne Maqedonin lindore me teper. Ky territor ne lashtesi banohej nga Pajonet, dhe keshtu qe Sllavet po te kene aq te lashte ata prap nuk jane Maqedone, por Pajonet.
    Maqedonet e lashte, e thashe ishin dy fise kryesor:

ENKELEI, NE LUGINAT E DRINIT DHE MATIT, ME QENDER DOBERUS (DIBRA); DHE PIRUSTAI, PERRETH TETOVES DHE GOSTIVARIT. Pasuria e tyre vinte nga minierat e Damastion afer Dibres, qe ishin minierat m te medha te argjendit ne ate ne Ballkan.
    Pra sic ishin gje tjeter vecse fiset qe formuan shtetin e Kastrioteve ne mesjete.
    Sa per gjuhen Maqedone ka fakte qe egzistonte, e thashe e me larte. Gjej librin e Plutarkut per Jeten e Aleksandrit. Atje ai thote se Aleksandri te episodi Kleitit u foli truprojeve ne 'Makedonisti'. Ky eshte fakti me i mire se behet fjale per nje dialekt Shqip, ngaqe ne themi Maqedonisht per gjuhen Maqedone, si Greqi - Greqisht, etj
    Shendet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gladiator : 25-06-2006 mė 07:54

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Gladiatori, genjeshra ka plot, po zor se ajo qe thua tine te jete me e madhja.

Ka disa autore te lashte jo- greke/romake qe deshmojne se Dardanusi ka themeluar Trojen dhe Hyllerine (e riemertuar Iliri ose Helleni ne dite te sotme). Ti do te thuash qe Ballkani quhej Maqedoni=Pellasgi para themelimit ketyre dy qyteteve? Per cfare harku kohor po flasim?

Lexova me siper per Damastionin. Une e di te kene qene miniera ari dhe jo argjendi. Ajo qe ka me rendesi eshte se askush nuk ka saktesuar vendndodhjen e Damastionit. Po te me sjellesh fakte se ku kane qene, shqiptaret mund t'i tregojme botes ku ka qene Troja e vertete.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 25-06-2006 mė 11:16
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e PRI-LTN
    Anėtarėsuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Vlorė
    Postime
    671
    Gladiator, qetesohu pak or burre, se nuk zgjidhen me inat keto pune.

Une vete, jam i bindur qe maqedonasit jane pasardhes te pellazgeve, ashtu sikur jane edhe iliret, epirotet dhe helenet e lashte, por keta te fundit u perzien aq shume saqe asgje pellazge me su ka mbetur pervecse arvanitasve. Po ashtu jam i bindur se ne shqiptaret jemi pasardhes edhe te maqedoneve ashtu sikur jemi dhe te ilireve dhe epiroteve.

Proven se Aleksandri u foli truprojave ne "Makedonisti" une po e marr per te mirqene, pasi nuk e kam lexuar librin e Plutarkut, por duhen me shume te tilla.
    Llogjika te con tek ajo qe thua ti, por kjo nuk mjafton per te mundur ate cka greket kane fabrikuar ne lidhje me kete ceshtje. Duhen fakte vellai im, si ai qe ke permendur me lart.

i/e regjistruar Maska e mitjuk
    Anėtarėsuar
    19-05-2005
    Vendndodhja
    Monaco
    Postime
    900
    Genjeshtra me e madhe ne historine Shqipe

Pa u fut shum ne kete tem qe te flas shum dhe as pak , doja tu them juve dhe gjith forumistave per sa i perket trojeve shqiptare kam une nje HART e cila me shum mundim u fotografua nga i shoku im ne nje shtepi ambasadori grek ketu ku jetoj une aktualisht ,

pra dhe kjo trego trojet shqiptare ,dhe besoi se as nji nga ne shqiptaret se kan par ndoj her kete tip harte vetem nese POLITIKANET tan e din de nuk flasi
    mvaret arsyeja qe nuk flasin apo qe se din,

Pra e kam ap nje tem e cila quhet HARTA E SHQIPERIS
    dhe kush te jet i interesuar te lexoj kete tem dhe nese ka dikush deshir ta kete kete hart te medergoj ne prv adresen e msn ose te yahoo qe tu a nis eshte shum interesante per mendimin tim.
    Kaq kisha une me nderim nga une
    Sa bukur eshte kur ne shpirt ke gjithmone ngrohtesi. FaLeMiNdErIt.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Une jam Ilir e jo Maqedon.

Faqja 5 prej 22 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  2. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  3. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57
  4. Letėrsia shqiptare: probleme teorike-kritike nė gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  5. "Alfabetare e gjuhėsė shqip", 1879
    Nga Fiori nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-04-2002, 00:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •