Po kush t'i ka dhene keto mend o i paemer?Postuar mė parė nga NoName
Si mundet Parlamenti, nje Institucion Pagan, te marre nen kontroll Instucionet qe e mbajne veten per Kisha te Krishtit?
Po kush t'i ka dhene keto mend o i paemer?Postuar mė parė nga NoName
Si mundet Parlamenti, nje Institucion Pagan, te marre nen kontroll Instucionet qe e mbajne veten per Kisha te Krishtit?
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Nese serbet do te kishin urrejtje patologjike ndaj shqiptareve, shqiptaret nga Kosova nuk do te ishin pjese e Jugosllavise per 80 vjet dhe sot ne Kosove nuk do te gjeje me asnje kembe shqiptari. Pa harruar qe historia e Kosoves nuk fillon dhe as nuk mbaron ne shekullin e XXI por dhjetra shekuj me pare, dhjetra shekuj bashkejetese me popujt sllave qe ndanin me shqiptaret e greket te njejtin besim orthodhoks.
Ti je me tė vėrtetė njė person patetik!
Ku e merr tė drejtėn ti tu tregosh njerėzve nga Kosova se sa janė tė mirė shkiet dhe sa nuk janė, si dhe pėr bashkėjetesėn nė mes shkieve dhe shqiptarėve dhe si kanė jetuar nė Jugosllavi dhe pse ende ka kėmbė shqiptari. Ashtu siē unė (dhe shumė tė tjerė) nuk kam tė drejtė, sipas teje, tė pėrzihem nė ēėshtjet e kishės ortodokse (edhe kur ėshtė nė pyetje ēėshtja kombėtare) dhe marrėdhėniet me dreqėrit, gabim...greqėrit, as ti nuk duhet tė na flasėsh pėr gjėrat, qė nuk i dinė dhe nuk i ke pėrjetuar.
Zotėri orthodhoks (ti as besimin tėnd nuk e shqipton shqip), sa i pėrket bashkėjetesės nė mes shkieve dhe ne shqiptarėve, nuk ke nevojė tė kthehesh aq larg nė histori. Dėshmitė se sa e qėndrueshme ėshtė bashkėjetesa nė mes kombeve tė Ballkanit janė prezente tani, d.m.th realitet qė shihet me sy.
Populli i besimit hyjnor, sa i pėrket dekadės sė fundit, nuk i kurseu as foshnjat nė djep! Ėshtė realitet qė e kemi pa me sytė tanė! Unė jam histori, qė mund tė tė tregoj ty qė shkruan shqip (se ti shpirt shqiptari nuk ke) pėr realitetin e bashkėjetesės nė mes shkieve dhe shqiptarėve. Unė kam qenė fėmijė, por edhe unė kam pėrjetuar llahtarinė e tė jetuarit bashkė me shkie! Ēdokush e ka ndier tmerrin e tė jetuarit me shkie! (nuk dua tė hyjė nė detaje tash pėr masakrat e shkieve, se ti nuk je personi qė duhet ti tregohen ato gjėra)
Ėshtė e vėrtetė qė shkiet kanė urrejtje patologjike ndaj shqiptarėve! Atė smund ta mohojė askush. Ēdo shqiptar kosovar, edhe jashtė atyre qė janė likuiduar fizikisht, kanė plagė tė marra nga shkiet (tė gjitha ata qė kanė lindur para qershorit tė vitit 1999), nė mėnyra tė ndryshme! Nuk ka familje nė Kosovė, qė nuk ka ndonjė plagė tė hidhur nga shkiet! E ti je dalė sot e po flet pėr bashkėjetesė dhe se shqiptarėt janė ata, qė do tė ndezin Ballkanin dhe po i shkatėrrojnė urat e bashkėjetesės!?
Mirėpo, nėse ti me bashkėjetesė nėnkupton pėrdhunimin, shkeljen dhe nėnshtrimin e ēdo gjėje qė merr frymė shqip dhe tokave shqiptare ndaj fqinjėve ballkanas, atėherė ajo emrin bashkėjetesė nuk e ka, por e ka nėnshtrim dhe inferioritet.
Ti mendon se unė dhe shqiptarėt kosovar nuk jemi pėr marrėdhėnie tė mira me fqinjė? Ne nuk jemi monstrumė! As nuk jemi tė rrugės, ashtu siē ju drejtohesh ti njerėzve tė kėtij forumi shumė shpesh nė postimet tua, edhe pse nuk dinė gjė pėr ta as kush janė e as ēka janė!
Ti mendon se unė nė kėtė moshė nuk e dua fqinjėsinė e mirė me tė gjitha kombet e Ballkanit? Gabim je!!
Ėshtė pėrvoja qė e mėson njeriun, ėshtė pėrvoja qė ėshtė shkollė e jetės! E duke u bazuar nė pėrvojėn time si fėmijė dhe tė paraardhėsve tė mi kurrė nuk ka qenė e mundur tė ketė bashkėjetesė, nė kuptimin e plotė tė fjalės me shkiet! Shkiet kurrė nuk tentojnė tė respektojnė shqiptarėt si tė barabartė dhe tė hapur pėr bashkėjetesė me ta (tė paktėn deri mė tani kjo nuk ėshtė dėshmuar!). Ata nuk kanė as edukatė e as kulturė! Janė njė komb plotėsisht jo njerėzor!
Ndoshta edhe ty tė duhet tė ndihesh inferior kur je nė kontakt me kėta popujt e besimit hyjnor, sa qė edhe ta mohosh veten qė je shqiptar! Sepse ata si shqiptar nuk tė pranojnė kurrė, ose tė pėrdorin si vegėl pėr qėllime tė tyre! Ndėrsa brenda popullit tėnd ti ke respekt se je shqiptar, nėse je! (ani ēka qė jemi musliman, katolik, ortodoks, protestant, bektashinj e ku ta di une).
Dhe ti duhet tė jesh i vetėdijshėm se ėshtė realitet qė jo vetėm me shqiptarėt, por tė gjithė kombet e Ballkanit kanė probleme tė bashkėjetesės. Si dėshmi e ke shtetin e porsaformuar, madje u krijuan dy shtete tė reja, qė i takojnė tė njėjtit besim hyjnor. E arsyeja e kėsaj mostolerance nė mes shteteve ballkanike e ka origjinėn te fakti se kėta janė SLLAVĖ TĖ KARPATEVE. Ka qenė, ėshtė dhe do tė jetė fatkeqėsi pėr shqiptarėt, qė kemi fqinjė aq monstruoz! Mirėpo, pėrkundėr kėsaj duhet tė bėhet pėrpjekje tė krijohen marrėdhėnie shtetėrore, mirėpo duke pasur gjithmonė parasysh historinė tonė dhe pėrvojėn me ta, e jo tė dalim kėtu siē bėnė ti ta shtrembėrosh historinė tonė kombėtare, qė do duhej tė ishte edhe Histori e Jotja (nėse je shqiptar!).
Duhet tė tė vije turp nga vetja, ta akuzosh kombin tėnd (tė paktėn prej rilindasve, qė sipas teje kanė lindur nė tė njėjtin vend ku edhe ti) dhe tė mbrosh kombet e tjera, kur e vėrteta ėshtė aq evidente!
Edhe unė jam pėr TĖ VĖRTETĖN cilado qoftė ajo! Por ajo ēka po mundohesh ta propagandosh si tė vėrtetė nė kėtė forum, ėshtė shtrembėrim i tėrė HISTORISĖ SHQIPTARE!
Pėr fund, nuk po mundem ta besojė as atė teorinė tėnde se ekzistojnė popuj dhe besim Hyjnor! Se sa e di unė Hyjnitė mund tė fluturojnė, e unė kurrė shkiet nuk i kam pa duke fluturuar!
Ata kanė fluturuar, por vetėm atėherė kur kanė rėnė nė granatat e NATO-sė ose tė UĒK-sė!
Sa i pėrket temės, tė gjitha institucionet fetare duhet tė kontrollohen dhe monitorohen nga shteti dhe ligji! Ēdo kund nė botė sundon ligji, pse Shqipėria tė jetė pėrjashtim! Dhe pėr tė mos shkruar mė shumė, edhe sot qėndrojė prapa asaj ēka kam thėnė dje (qė qenka avulluar)!
Turp per te dy palet! Pra, kosovaret nuk u dashka qe te mendohen per Shqiperine? Dhe shqiptaret ua venkan kufirin tek thana kosovareve..bir Selman i nenes. Turp ku kemi katandisur. Eshte pikerisht ajo qe kerkojne te arrijne ata qe nuk na duan, ata qe na percane gjate gjithe historise sone duke na ndryshuar fene, duke na nderprere komunikimet dhe izoluar nga njeri tjetri. Ja pra rezultati nuk arrini dot qe te ngriheni mbi pasione banale dhe te shihni te verteten ashtu sic eshte.
Jam i sigurt qe eshe kosovaret nuk e njohin mire historine e Shqiperise, por me ato qe kane mesuar kujtojne se dine shume dhe nga ana tjeter edhe shqiptaret nuk kane pasur serb mbi krye qe te kuptonin dhunen reale. Ne te dy rastet, ne kemi mesuar ate histori qe na ofrohet, e deformuar. Dhe sot jemi nen dushin e shtypit bastard te perbotshem, i cili cdo lajmi i vesh ngjyra politike, fetare, nacionaliste...dhe kur nuk ka lajm atehere e krijon ate nga hici. Shihni faqet e gazetave...me e madhe fotografia e nje krimineli nga ajo e presidentit apo kryeministrit.
Sidoqofte tani e kuptoj gjithnje e me shume se pse rilindasit thoshin "feja e shqiptarit eshte shqiptaria"...sepse atje ishte pika jone e dobet thembra e Akilit dhe aty duhej luftuar. Dhe ja, mbas shekujsh dhe perseri del ne plan te pare nevoja per te njejten parrulle"feja e shqiptarit eshte shqiptaria"....dhe sa per te sqaruar ata te mykurit nga trute, kjo parulle nuk ka lidhje me Zotin, por i fton shqiptaret qe te jene shqiptare dhe aq...te jene shqiptare.
DP
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dp17ego : 05-06-2006 mė 10:30
sereno
"Shkije" do te thote "skizmatik" dhe serbet mund te marrin shume epitete si popull, por skizmatik nuk jane, pasi nuk e kane ndryshuar besimin e tyre fetar sipas stineve te vitit apo sipas pushtimeve te kohes, e kane ruajtur ashtu sic e kane marre ne shekuj nga te paret e tyre. Ne gojen e nje muslimani shqiptar termi "shkije" te ben per te qeshur, kurse ne gojen e nje katoliku roman, deshmon paditurine e tij fetare. Nuk mund te quajne katoliket romane katoliket orthodhokse si "shkije".Ku e merr tė drejtėn ti tu tregosh njerėzve nga Kosova se sa janė tė mirė shkiet dhe sa nuk janė, si dhe pėr bashkėjetesėn nė mes shkieve dhe shqiptarėve dhe si kanė jetuar nė Jugosllavi dhe pse ende ka kėmbė shqiptari. Ashtu siē unė (dhe shumė tė tjerė) nuk kam tė drejtė, sipas teje, tė pėrzihem nė ēėshtjet e kishės ortodokse (edhe kur ėshtė nė pyetje ēėshtja kombėtare) dhe marrėdhėniet me dreqėrit, gabim...greqėrit, as ti nuk duhet tė na flasėsh pėr gjėrat, qė nuk i dinė dhe nuk i ke pėrjetuar.
Une nuk po "marr te drejten" te tregoj asgje, une po te artikuloj te dukshmen qe ta deshmon historia e Kosoves. Pjesmarrja e Kosoves per 80 vjet nen jugosllavi, nuk mund te hidhet poshte aq kollaj, edhe sikur te duash ti. Dhe kjo eshte vetem nje deshmi e epokes qe ne po jetojme, e jo te epokeve te tjera para nesh.
Eshte karakteristike e mendjeve te vogla qe te marrin per baze vetem "realitetin" dhe epoken ne te cilen jetojne, dhe ti heqin nje vije te kuqe kujteses kolektive historike te nje populli qe ka mijera vjet histori. Ashtu sic eshte karakteristike e njerezve fisnike ne shpirt qe te germojne e zbulojne origjinen e tyre dhe si kjo trashegimi ka evoluar ne cdo epoke deri ne ditet tona.Zotėri orthodhoks (ti as besimin tėnd nuk e shqipton shqip), sa i pėrket bashkėjetesės nė mes shkieve dhe ne shqiptarėve, nuk ke nevojė tė kthehesh aq larg nė histori. Dėshmitė se sa e qėndrueshme ėshtė bashkėjetesa nė mes kombeve tė Ballkanit janė prezente tani, d.m.th realitet qė shihet me sy.
Askush nuk po hedh poshte genocidin e diktatures se Milloshevic ndaj shqiptareve ne Kosove. Ajo ku ti gabon eshte kur fillon e pergjitheson fajin, dhe ben me faj "popullin serb" dhe jo lidershipin e tij. Dhe sa per dijeni, 100 vjet me pare, per plot 5 shekuj, ishin shqiptaret muslimane dhe turqit e Kosoves qe shtypnin e mbanin nen kontroll popullsine serbe ne Kosove me bekimin e Sulltanit. Shekulli i XX ne Kosove ka shenuar nje masaker te madhe ndaj popullsise serbe me bekimin e Sulltanit, te kryer nga shqiptaret e Kosoves.Populli i besimit hyjnor, sa i pėrket dekadės sė fundit, nuk i kurseu as foshnjat nė djep! Ėshtė realitet qė e kemi pa me sytė tanė! Unė jam histori, qė mund tė tė tregoj ty qė shkruan shqip (se ti shpirt shqiptari nuk ke) pėr realitetin e bashkėjetesės nė mes shkieve dhe shqiptarėve. Unė kam qenė fėmijė, por edhe unė kam pėrjetuar llahtarinė e tė jetuarit bashkė me shkie! Ēdokush e ka ndier tmerrin e tė jetuarit me shkie! (nuk dua tė hyjė nė detaje tash pėr masakrat e shkieve, se ti nuk je personi qė duhet ti tregohen ato gjėra)
Po te mesoje historine e Kosoves te plote, do te kuptoje se as shqiptaret nuk kane qene "engjej" ndaj popullsise serbe. Ashtu si monedha ka dy ane, ashtu edhe historia ka dy faqe. Nuk mund te pretendosh te njohesh te verteten vetem duke njohur nje ane te medaljes dhe vetem duke pare nje faqe te historise.
Vogelush/e, kur popujt sllave bien ne kontakt me nje shqiptar te besimit orthodhoks si une, nderi nuk eshte i imi, por i tyre qe me takojne mua, pasi une nuk jam i konvertuar ne orthodhoksi ne shekullin e VIII, une jam "orthodhoks djepi" qe nga shekulli i I. Tradita e treves nga vi une eshte me e lashte se ajo e sllaveve dhe tradita e asaj treve eshte deshmi e gjalle per tere Krishterimin pasi doreshkrimet dhe arti kishtar qe ka dale nga ajo treve, sot njihen ne tere boten si trashegimi boterore e Krishterimit.Ndoshta edhe ty tė duhet tė ndihesh inferior kur je nė kontakt me kėta popujt e besimit hyjnor, sa qė edhe ta mohosh veten qė je shqiptar! Sepse ata si shqiptar nuk tė pranojnė kurrė, ose tė pėrdorin si vegėl pėr qėllime tė tyre! Ndėrsa brenda popullit tėnd ti ke respekt se je shqiptar, nėse je! (ani ēka qė jemi musliman, katolik, ortodoks, protestant, bektashinj e ku ta di une).
Inferior ndihen ata qe shekujt i kane tjetersuar fizikisht e shpirterisht dhe jo ata qe trashegojne dhe ruajne te pacenuar besimin e te pareve! Une nuk kam perse te mallkoj toke e qiell, as ti bej te gjithe popujt e botes te liq e kriminele, ne menyre qe ti bej qejfin vetes se ne shqiptaret jemi me te mire.
Ti duhet te besh pjese ne ata shqiptaret qe une kam njohur ne Amerike, qe te lodhin veshet se sa i urrejne greket dhe Greqine, por kur martohen muajin e mjaltit e bejne ne Greqi. Ose si ata shqiptaret nga Kosova qe i urrejne serbet me gjithe shpirt, por kur vjen puna per te vjedhur makina apo per te kryer pislleqe me qellim perfitimi, nuk e kane per gje te behen ortake me serbe e malazeze.Ėshtė pėrvoja qė e mėson njeriun, ėshtė pėrvoja qė ėshtė shkollė e jetės! E duke u bazuar nė pėrvojėn time si fėmijė dhe tė paraardhėsve tė mi kurrė nuk ka qenė e mundur tė ketė bashkėjetesė, nė kuptimin e plotė tė fjalės me shkiet! Shkiet kurrė nuk tentojnė tė respektojnė shqiptarėt si tė barabartė dhe tė hapur pėr bashkėjetesė me ta (tė paktėn deri mė tani kjo nuk ėshtė dėshmuar!). Ata nuk kanė as edukatė e as kulturė! Janė njė komb plotėsisht jo njerėzor!
Kur fillon e mendon se "nje popull eshte cnjerezor", dije se e keqja nuk fle brenda atij populli, e keqja fle ne zemren tende. Dhe per aq kohe sa ti e shume si ty do te keni nje mendim te tille, e ardhmja e asaj Kosoves se pavarur do te jete e shkurter. E ardhmja e Kosoves eshte e sigurt vetem atehere kur kokat e ftohta te burrave te shtetit, triumfojne me urrejtjen e mendjeve te vogla ne rruget e Kosoves.
Bashkejetesa midis etnive ne Kosove eshte shansi i vetem qe garanton nje te ardhme te sigurt ne paqe e prosperitet ne Kosove. Dhe ky nuk eshte objektiv vetem i shtetit te ri te Kosoves, ky eshte objektiv i te gjithe faktorit shqiptar ne Ballkan.
Albo
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 05-06-2006 mė 11:50
NoName,
duhet te kuptosh se berja e institucionit kishtar nje departament shteteror, pervec se, para se gjithash, bie ndesh kryekeput me doktrinen eklesiologjike romano-katolike ne vecanti, eshte edhe per krishterimin ne pergjithesi nje tipar Anti-Krisht_ian, i destinuar te deshtoje dhe demtoje.
Fakti qe ti se kupton kete e ka arsyetimin kryesisht tek ajo qe te tha Matrix ty, pervec arsyeve te tjera vetjake!
Brenda ketyre arsyeve, persa i takon rastit te priftit te Permetit, NEVE (publiku) nuk dijme as me shume e as me pak se sa na ka ofruar MEDIA e deritanishme. Nje zbardhje e plote dhe e paaneshme e realitetit nga instancat kompetente ligjore, NUK KA ENDE.
Duke qene keshtu, une si individ nuk mund te gjykoj, as nuk e marr mundimin te filloj e krijoj varacione me burim baze mediat - sepse une e di se cfare forcash veprojne dhe se ashtu sic mund te kete forca greko anti-shqiptare, ashtu ka dhe forca shqiptare (ose 'shqiptare') anti greke, qe per arsyetime te tyre krijojne perplasje me fushbeteje komunitetin ortodoks.
Nuk eshte e rastit se, fill pas lajmit te mediave, pa u zbardhur mire ngjarja, plasen sulmet banalo-injorante me shenjester kreun e komunitetit ortodoks, duke filluar qe nga i PADENJI Beqir Meta, qe turp qe i thote vetes intelektual (historian) e duke vazhduar deri poshte tek doktor allamulla Sulejman Abazi - te gjithe MUSLIMANE e te vijes politike e metalitetit islamik-otoman te destiluar neper ekstremizmin dritshkurter komunist-ateist.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 05-06-2006 mė 11:52
Po kalifati i Papes eshte nje gje e perafert?Postuar mė parė nga Seminarist
Ate flamur mund ta kene ngritur malsoret, por ai flamur ka ardhur ne Podgorice bashke me Ismail Bej Vloren, i cili shkruajti promemorien me 11 pika kerkesa per Porten e Larte. ["Zgjimi Kombetar Shqiptar", Stavro Skendi]Postuar mė parė nga shkodra13
Flamuri yne kombetar ka dale nga gjiri i arberesheve ne Itali dhe i pari ka shkruajtur Faik Konica ne gazeten Albania ne 1910, pasi ishte njohur me pare me planet e Ismail Bej Vlores ne Bruksel. Kokeshkreti Faik Konica e ka quajtur Ismail Bej Vloren "filo-grek" pas diskutimeve me te ne Bruksel, kurse plaku Vlora u largua prej tij drejt Italise, per tu njohur me komunitetin arberesh prej nga ku mori edhe flamurin qe u ngrit ne Vlore.
Ashtu si Lidhjes se Prizrenit i dha nje drejtim kombetar Abdyl Frasheri, ashtu edhe kryengritjeve te malesoreve ne 1911-12 u dha nje drejtim kombetar Ismail Bej Vlora.
Albo
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Albo : 06-06-2006 mė 00:02
Shkije si ka thirre njeri ortodokset shqiptare ! Shkije quhen serbet dhe malazezet ! Ti tash je shqiptar ortodoks apo je ortodoks ?Postuar mė parė nga Albo
Sipas kesaj qe shkruan ti , pergjithesohen ti gjithe ato qe i perkasin fese ortodokse ne nji lloj kombesie te vecante ! S'ka rendesi nese jane serbe , greke apo shqiptare...rendesi ka qe jane ortodokse ! Se marr vesh , ku asht 'shpirti i shqiptarit' qe me reklamon...?
Per te tjerat...mos na trego mbi vlerat e popullit serb sepse shqiptaret ja dijne mire keto 'vlera' neper shekuj dhe s'u ba nji qumeshtak si puna jote te na i hapesh syte mbi vlerat e tyre te pa-mohueshme !
Populli serb ka vlere per nacionalizem esktremist ( Velika Srbija...Serbija e madhe ) , per krime kunder njerezimit ( qindra e mijera te vrare , te djegur dhe perdhunuar ne Bosnje dhe Kosove ) dhe kisha Ortodokse serbe ka vlere per ushqimin e ktyre ndjenjave ne popullin serb perdeirsa arrin deri aty sa shpall Shenjt kriminele si puna e Milloshevicit..!
Pjesemarrja e Kosoves ?Une nuk po "marr te drejten" te tregoj asgje, une po te artikuloj te dukshmen qe ta deshmon historia e Kosoves. Pjesmarrja e Kosoves per 80 vjet nen jugosllavi, nuk mund te hidhet poshte aq kollaj, edhe sikur te duash ti. Dhe kjo eshte vetem nje deshmi e epokes qe ne po jetojme, e jo te epokeve te tjera para nesh.
Kosoven e moren me zor kur shqiptaret s'kishin shtet dhe nuk ishin te zot ti dilnim ne mbrojtje tokave te veta..!
Pjesemarrje do te thote marrje pjese me deshire ! Nese zotrote arrin deri aty sa te na dalesh me kete konkluzion , atehere ti s'ke respekt per gjithe ato shqiptare qe u dogjen , u vrane dhe u masakruan nga serbet vetem se donin flamurin e tyre ne token e tyre !Dhe nese s'ke respekt per ato , atehere ti s'je shqiptar por legen serb ( ose grek ...same shi't se vellezer jane) !
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AgainstAllOdds : 06-06-2006 mė 01:05
...
Nuk e di se ku e ke marre kete informate se Milloshevici eshte shpallur Shenjt.Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
Dhe dicka tjeter: Per te qenit shqiptar nuk eshte kusht qe te urresh nje komb, qofshin keta serbe, turq, greke, arabe. etj...
Urrejtja shnderrohet ne dobesi ne rast se ajo ze rrenje.
Nqs nuk e di, lufta ne Kosove nuk u zhvillua kunder Popullit Serb, por kunder politikes se Milloshevicit.Postuar mė parė nga AgainstAllOdds
Ashtu sikurse lufta e dyte boterore nuk u zhvillua kunder popullit gjerman, por kunder politikes se Hitlerit.
Kur keto politika rrezohen, atehere nuk ka asnje kuptim se perse duhet te ruajme ne zemer akoma urrejtjen. Po te ndiqej kjo politike, gjithe bota duhej te ruante armiqesi te perjeteshme me Gjermanine.
Historia na meson se nqs urrejtja koservohet ne zemer, ajo pjell politika po aq totalitare(per te mos thene akoma dhe me te egra) sa ato qe u shemben. Psh totalitarizmi komunist si rezultat i urrejtjes ndaj totalitarizmit fashist, etj...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 06-06-2006 mė 06:59
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Tė besosh a mos besosh ēfarė lexojnė sytė nė Forumin ShqiptarPostuar mė parė nga Matrix
![]()
Disa patriotė shqiptar sikur nuk e ditkan se populli serb pėrgjatė historisė ka pasur shumė millosha qė kanė vrarė, djegur e pėrndjekur shqiptarė... mendje, mendje i thonė!!!
I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps
Krijoni Kontakt