Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Une po te kuptoj shume mire!!!
    Ajo qe e shqeteson sot gjith boten e sidomos ate Islame eshte permbajtja e vehabizmit jo vetem ne doktrinen e besimit te tyre por edhe ate propagandistik e politik, pra politikave qe ndjekin dijetaret isalm ne boten e njohur boterisht islame, ajo qe sjellin Vehabijte nuk eshte gje tjeter vetem se "Tekfiri" i atyre njerezve qe nuk u perkasin ideologjive vehabiste, ne kete "thes" hyjne jo vetem jomuslimanet por edhe muslimane te cilet nuk jane vehabiste por jane Esh'ari apo Maturidi. Vehabistet i kane quajtur keto dy grupe muslimanesh (grupe ne perkatesi te shkollave qe u perkasin), "mua'ttileh"-pra e thene ndryshe grupe qe kane prishur kuptimin e cilesive dhe emrave te Allahut, me nje fjale i kane nxjerre prej "dar el-Islam", mire po nderkohe ka nje hadith i cili indirekt i cileson esh'arite si njerezit e drejte dhe te vertete ne Islam:
    "Do te clirohet Kostandinopoja dhe le te jete miresia e prijesit prijes i saj dhe miresia e ushtareve" trns. Ahmed dhe Hakimi
    Keshtu e ka lavderuar Profeti ushtrine clirimtare dhe Sulltanin Muhammed Khan II Osman i njohur si Fatih (clirimtar), kjo ishte profetesia qe i beri Muhammedi a.s. ushtereve dhe prijesit te tyre.
    Mirepo sic dihet Sulltan Muhamed Fatihu i perkiste shkolles Esh'arite dhe ishte i devotshem, esh'arite jane ata qe i perkasin Xhumhur (shumica) e ehli-sunnetit, ky eshte nje lajm indirekt per drejtesine esh'arite te cilen na e ka profetizuar i Derguari i Allahut Muhammedi a.s.v.s., ateher si arrijne keta Vehabijte te cilesojne esh'arite prej njerezve te shirkut dhe kufrit?!?!?!?!
    Nje argument tjeter i cili i perket enciklopedise Islame eshte edhe fjalori i njohur i Murteda Zubejdit i cili ne lenden Ehli-Sunneh vendos vetem Esha'ireh dhe Maturidijeh!!! Murteda Zubejdi eshte prej dijetareve me te medhenj islame ai ka qene Hafiz ne hadith dhe i thelluar ne lemite e shkencave islame!!!
    Si guxojne Vehabijte te quajne shumicen e muslimaneve ne bote si Mushrike dhe Kafire?!?!?!
    Subhan Allah!!!!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

_____________ Maska e HamatieL
    Anëtarësuar
    13-04-2006
    Postime
    33
    Orion Allahu ta shperblefte per artikullin qe solle.Mu duke i thjeshte per tu kuptuar dhe shume informative.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi, Kosove, Cameri
    Postime
    213

Post po Artan Kristo

Vrasja e Salih Tivarit, ish sekretarit te pergjithshem te Komunitetit Musliman me 13 Janar 2003 eshte nje nga vrasjet e bujshme pa autor te ndodhura ne vendin tone.
    Se fundmi policia ka kapur dy persona " mjekër të gjatë dhe pantallona të shkurtra " sic shkruan gazeta Panorama. Per dy autoret e panoramer eshte i rendesishem pershkrimi i mjekrres dhe i pantallonave. Kjo veshje a mos ka lidhje me krimin apo ne mendjen e autoreve te artikullit formohet ndonje asosacion i vecante.
    Njeri nga te ndaluarit emertohet Artan Kristo, 30 vjec.

“Dy personat nuk janë të akuzuar, ata janë ndaluar dhe po verifikohen, ende nuk është vendosur për arrestim pasi nuk është provuar implikimi i tyre në veprën penale”, thanë zyrtarët e Ministrisë së Brendshme.

Si u zbulua i dyshuari?
    Artan Kristos qe punonte ne Al-Haramein nuk i ka shkuar muhabeti vaj me Salih Tivarin. Salih Tivari ka refuzuar disa investime te Al-Haramein. Duke perdorur termin e ngaterrestarit(mendim personal) Ilir Kulla, kokefortesia e te vjeterve dhe gjaknxehtesia e tw rinjve, per hetuesit eshte i mjaftueshem per te akuzuar dike per vrasje, sidomos nese eshte musliman. Vertet mendim qe te ben te mendosh.

Lertra
    Më 11 shkurt 2001, letra me nr.1337, dërgohet nga Komuniteti Mysliman në adresë të “Al-Haramain”. Aty shkruhet se në mënyrë të vazhdueshme në xhami, janë shfaqur veprimtari të pamiratuara, selefiste dhe vehabiste, të cilat nuk janë miratuar nga Komuniteti Mysliman Shqiptar, e që, janë bërë shkak për cenimin e figurës së vërtetë të islamit në vendin tonë. Letrat e tjera mbajnë datat 28 janar 2002, dhe tjetra më 2 shtator 2002.

Kundershtimi ka te beje me veprimtarite " vehabiste dhe selefiste".

vehabi- ka te beje me Muhamed ibn Abduluehab,nje nga njerezit qe ka lene gjurme te medha ne rimekembjen e fese islame.

selefi- "paraardhesit" ka te beje me nje reference kohore, ne tre shekujt e pare te islamit, duke treguar kohen kur armiqte e Islamit ishin te pafuqishem dhe kur e verteta ishte me lehte e vertetueshme.

Ne librin e Stephen Schartz "Dyfytyrat...." tregohet se si "Vehabistet" jane treguar te gatshem qe te ndertojne xhamia pa e tepruar ne zbukurime dhe arabeska ne mure, bile edhe duke i lyer ata thjeshte me te bardhe. Nje veprim i tille synon te tregoje qe muslimanet le te perqendrohen ne pastrimin e shpitrit te tyre dhe jo te jepen pas zbukurimeve te jashtme. E brenshmja ka perparesi ndaj te jashtmes, pa e zvogeluar te dyten. Nese lyerja e mureve te xhamise me te bardhe apo mos festimi i mevludit(cdo bidat[ne fe] eshte humbje) quhet veprimtari vehabiste dhe selefiste atehere mosmarreveshja me nje te moshuar ne lidhje me keto ceshtje a mund te sherbeje si shtyse qe ti te akuzohesh dhe te arrestohesh per vrasje.
    Disa njerez mundohen qe te na bindin se mosmarreveshja ndermjet muslimaneve per disa ceshtje dytesore(gjithashtu edhe ato paresore) na cuaka ne ne vellavrasje.Keta njerez kane shkuar shume larg, jashte logjikes. E verteta nuk eshte ne anen e ketyre njerezve.
    Sa thame me siper e verteton gazeta panorama:
    Prova që rihapi dosjen në dhjetor të vitit ‘05
    TIRANE –Prova më e fortë, e cila ka rihapur dosjen e ekzekutimit të Salih Tivarit ka qenë pikërisht letërkëmbimi konfliktual i sekretarit të Përgjithshëm të Komunitetit Mysliman me zyrën e fondacionit “Al Haramain”, në Shqipëri. Sipas burimeve nga Prokuroria e Tiranës, e cila po heton dosjen në bashkëpunim me policinë, pas një pezullimi 3-vjeçar për mungesë provash, procedimi penal është hapur në dhjetor 2005. Hetimet kanë rifilluar nga e para, ndërsa në letrat që Tivari ka dërguar dhe ka marrë nga zyra e “Al Haramain” hetuesit kanë gjetur mesazhe kërcënuese, të cilat i bënin presione zyrtarit të Komunitetit që të pranonte të qarkullonte paratë e fondacionit nëpërmjet arkës së institucionit fetar. Pikërisht rreth këtyre letërkëmbimeve është duke u marrë në pyetje edhe Artan Kristo, njëri nga dy personat e ndaluar dje pas një operacioni policor të zhvilluar në sekret të plotë nga agjentët e Antiterrorit. Nga hetimet e fundit është zbuluar se Artan Kristo, dy muaj pas vrasjes së Salih Tivarit është vendosur në vendet e Lindjes së Mesme, konkretisht në Siri. Ai tetë muaj më parë ka rënë në gjurmët e SHISH dhe policisë si drejtues i një fondacioni fetar në qytetin e Durrësit.

Shpresoj qe muslimanet t'i japin pergjigjen e merituar ketyre dyshimeve.

ju sugjeroj te vizitoni www.TheWahhabiMyth.Com
    kush deshiron nje kopje elektronike te "Dy fytyrat e Islamit:..." le te shkruaje nje kerkese tek dyfytyrat@yahoo.com

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Citim Postuar më parë nga rapsod
    Mirepo sic dihet Sulltan Muhamed Fatihu i perkiste shkolles Esh'arite dhe ishte i devotshem, esh'arite jane ata qe i perkasin Xhumhur (shumica) e ehli-sunnetit, ky eshte nje lajm indirekt per drejtesine esh'arite te cilen na e ka profetizuar i Derguari i Allahut Muhammedi a.s.v.s., ateher si arrijne keta Vehabijte te cilesojne esh'arite prej njerezve te shirkut dhe kufrit?!?!?!?!
    !!!!
    Rapsod!

Eshairinjte nuk jane shumica e Ehli Sunnetit por nje pjese e tyre.
    Nese do i llogarisesh ne kete menyre Maturidite jane me shume ne numer.

Sa per Wehabite mund te kene gabime por ama nuk mund te thuash se jane jashte Islamit.
    Ata jane njerez qe kane nje rruge dhe disa mendime(te cilat nuk perputhen me mua shume) por ama nuk mund te them qe jane te devijuar.
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anëtarësuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Indrit, nuk tha more burr rapsodi qe wehabit jan jasht islamit ( lexo me kujdes ), por tha qe jan ndar nga shumica e ehli-sunneti, e kjo eshte dallim i madhe, qe jan ndar nga Ehli sunneti dhe jan dal jash Islamit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kjo fjala DEVIJIM eshte aq e komplikuar sa qe eshte mir kurr te mos permendet kur te debaton me dikend, sepse po i tha dikujt se ki devijuar ( shkolla yte p.sh ), ateher ti e ke ofenduar shumm ate person, po ashtu edhe aj nese te thot me nje ton te lart " jo shkolla yte ke devijuar ", ateher mundeni te merrni me mend se qfar bisede do shendrohet.

Citim Rapsodi : Me vjen keq per perjashtimet por nuk eshte e thene qe une te mbroj Vehabijte sepse perendimi po i godet
    Ketu desha te shtoj diqka, kur eshte biseda ndermjet muslimanve ateher vertet flas per wehabit ate qka e mendoj dhe qka e di, mirpo kur perendim ( apo dikush tjeter) i godet wehabit p.sh ateher pa tjeter jam un aj qe e mbroj ne gjdo menyr, sepse sod armiqve te islamit nuk eshte ka i intereson a je wehabi a je sunni a je shiia, thjeshte a quhesh musliman, nese po ateher je terorist. Pra kur eshte fjala per musliman, qkado qe te jet aj, un e mbroj ate me ato mundesit e mija qe i kam.

Selam ( PAQ )
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bani gjk : 05-06-2006 më 17:14

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

si mund te na e shpjegosh?!

Citim Postuar më parë nga INDRITI
    Rapsod!

Eshairinjte nuk jane shumica e Ehli Sunnetit por nje pjese e tyre.
    Nese do i llogarisesh ne kete menyre Maturidite jane me shume ne numer.

Sa per Wehabite mund te kene gabime por ama nuk mund te thuash se jane jashte Islamit.
    Ata jane njerez qe kane nje rruge dhe disa mendime(te cilat nuk perputhen me mua shume) por ama nuk mund te them qe jane te devijuar.
    NUk e kam problem te qenit maturidite shumica, une di se esh'arite jane xhumhur, nejse, ajo qe me shqeteson mua eshte ceshtja e wehabive, nuk mund ta kuptoj si mund te quhen nje grup njerezish qe i cilesojne muslimanet esha'ri apo maturidi si mushrike (per istigathe, tewessul) apo kafire (mua'tilet sifat we el-esma'), bidatxhinj (per mevludin etj.) te quhen muslimane?!?!
    Ka nje dispozite ne sheriat qe thote se "kush e cileson nje musliman si kafir, kufri bie mbi te", nga ana tjeter wehabite kane pretenduar dhe vazhdojne te pretendojne se perpos tyre s'ka muslimane te tjere keshtu qe e kan bere hallall gjakun e jowehabive dhe pasurine e tyre , tejtra eshte se wehabite kane diversitet edhe ne akijdeh me ehli-sunneh (esh'ari - maturidi).
    ma shpjegon pak te lutem?!?!?
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Bani

Citim Postuar më parë nga Bani gjk
    Indrit, nuk tha more burr rapsodi qe wehabit jan jasht islamit ( lexo me kujdes ), por tha qe jan ndar nga shumica e ehli-sunneti, e kjo eshte dallim i madhe, qe jan ndar nga Ehli sunneti dhe jan dal jash Islamit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kjo fjala DEVIJIM eshte aq e komplikuar sa qe eshte mir kurr te mos permendet kur te debaton me dikend, sepse po i tha dikujt se ki devijuar ( shkolla yte p.sh ), ateher ti e ke ofenduar shumm ate person, po ashtu edhe aj nese te thot me nje ton te lart " jo shkolla yte ke devijuar ", ateher mundeni te merrni me mend se qfar bisede do shendrohet.

Citim Rapsodi : Me vjen keq per perjashtimet por nuk eshte e thene qe une te mbroj Vehabijte sepse perendimi po i godet
    Ketu desha te shtoj diqka, kur eshte biseda ndermjet muslimanve ateher vertet flas per wehabit ate qka e mendoj dhe qka e di, mirpo kur perendim ( apo dikush tjeter) i godet wehabit p.sh ateher pa tjeter jam un aj qe e mbroj ne gjdo menyr, sepse sod armiqve te islamit nuk eshte ka i intereson a je wehabi a je sunni a je shiia, thjeshte a quhesh musliman, nese po ateher je terorist. Pra kur eshte fjala per musliman, qkado qe te jet aj, un e mbroj ate me ato mundesit e mija qe i kam.

Selam ( PAQ )
    Bani me kupto, wehabite jane pjella e vet perendimoreve (anglezeve masone), perpara se perendimi t'i luftoje i ka luftuar Muhamed Ali pasha, Muhamed abdulwehabi ishte etalon i Martin Luterit, pra nje protestantizem islamik, te cilen e sollen si shembullin me te mire masonet ne boten islame per te shkaterruar Perandorine Osmane dhe Khilafetin Islam.
    Abdulkader Xhejlanij thote: "Mos shikoni (u habisni me) ate qe ecen mbi uje, por vini re se c'fjale (doktrinen qe) nxjerr nga goja" !!!!

i/e regjistruar Maska e buki19
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Postime
    313
    Rapsod,e kam ndegjuar nje thenje (ndoshta edhe ketu ne forum ) qe perafersishte thot keshtu :"do te paraqiten nje grup,qe do te shtihen per te devoteshem,mirepo do te mbjellin huti e konfuzion ne xhemat...".E ke degjuar?
    dhe çka mendon per kete thenje?

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Buki!!
    Kjo eshte thene per Khawarixhet, dhe shtohet se do te te duket se namazi yt nuk eshte asgje para tyre, mire po une jam referuar ne disa libra dhe e kam thene pak me siper dhe po e them perseri:
    Ka thene Shejhu Ahmed Sawij ne hashijen e tij per "el-Xhelalejn", 3/307-308 botuar nga dar et-Turath el-Arabij:
    "thuhet se ky ajet ka zbritur per Khavarixhet te cilet ndryshojne te'wijlin e ajeteve dhe te sunnetit, bejne hallall gjakun e muslimaneve dhe pasurin e tyre, ashtu sic shihet sot ne prezantimin e tyre dhe ata jane nje grup ne token e Hixhazit u thuhet "el-Wehabije", pretendojne se bazohen diku por ata jane vetem se genjeshtare, u ka fryre atyre shejtani dhe harruan permendjen e Allahut, ajo eshte partia e shejtanit, partia e shejtani jane vetem te humbur, lusim Allahun qe t'i ndale perparimin e tyre!! perfundoi

Ka thene Shejhu Ibn Abidijn ne librin e tij te Hashijes se Red el-Muhtar 4/262 botim i Dar el-Fikr:
    "Kerkesa e ndjekesve te Muhammed ibn Abdulwehhabit, Khavarixhet e diteve tona eshte: Ashtu sic ka ndodhur ne ditet tona, me ndjekesit e Ibn Abdulwehabit te cilet dolen prej Nexhdit duke pushtuar Haramejnin (Mekkeh-Medijneh) duke pretenduar ne mez'hebin Hanbeli, por ata kane bindjen se ata jane musliman dhe se kush kundershton doktrinen e tyre jane mushrike, duke e bere te pelqyeshme ne baze te kesaj gjakun e Ehli-Sunnetit dhe vrasjen e dijetareve te tyre" perfundoi

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Uahabizmi lëshon rrënjë në trojet shqiptare
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 146
    Postimi i Fundit: 24-05-2009, 17:53
  2. Ehli Sunneh (Esh'arite dhe doktrina e tyre)
    Nga rapsod në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 25-01-2007, 07:40

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •