yeahhhhhh....e gjeta vangjelPostuar mė parė nga kozetaa
thanks,
u thashe, hasudeja me nisheste behet (lol)
gjynah qe s'kam nje degree ne culinary arts![]()
yeahhhhhh....e gjeta vangjelPostuar mė parė nga kozetaa
thanks,
u thashe, hasudeja me nisheste behet (lol)
gjynah qe s'kam nje degree ne culinary arts![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Cupke_pe_Korce : 14-06-2006 mė 14:25
Summertime, and the livin' is easy...
Meqe jeni ketu , si perkthehet "togfjalesh" ne anglisht?
"compound word"
Mos i thone dhe "soxhuke" ndryshe kesaj "hasudese" ???Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!
eshte grup fjalesh, psh "djale i shkathet" etc. Dmth nuk ka si te jete thjesht word?Postuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
Nuk eshte fjale e perbere si copa-copa.
jo! ne anglisht, si psh. color blinded, nuk eshte compound word. Kjo e fundit perbehet nga dy fjale, ngjitur me njera tjetren qe kane kuptim te ri, si psh. newspaper, nga news & paper.Postuar mė parė nga kozetaa
Edhe njehere, cili eshte "definicioni" i togfjaleshit ne shqip? A nuk eshte dy fjale prane njera-tjetres?
ndoshta, por une nuk e diPostuar mė parė nga Manulaki
![]()
dy ose me shume, po eshte nje emer bashke me epitetin ose dicka tjeter, pra nuk eshte thjesht nje emer i perbere nga dy fjale. Nuk ta shpjegoj dot shume qarte se nuk kam bere gjuhe shqipe qe ne 8-vjecare po po me pyeste njera qe i duhej per perkthim . FlmPostuar mė parė nga Cupke_pe_Korce
![]()
noooooooooPostuar mė parė nga Manulaki
sUxhuke eshte si tip brumi qe zhytet ne sherbet. Yummm sa i mire. E bejne dhe ketu greket po ehhh...shtyhet.
I paskeni lesh e li keto embelsirat e gatimet shqiptare :-) Merruni me copat me mire se aty ndricuat, lol.
Well, ca compound words jane edhe te ndara, dhe quhen ndryshe "space words" Si psh. years old eshte nje e tille. Ndryshe nuk e di; ndoshta thjesht fraze (phrase)Postuar mė parė nga kozetaa
kuqe, ke hall se mos shtosh ne peshe ti apo si? (lol) Vetem grate shtatzana e kane keq me embelsirat, te tjerat s'e kane shume problem.![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Cupke_pe_Korce : 14-06-2006 mė 15:01
Krijoni Kontakt