Kampanja e shkėlqyeshme pėr popullarizimin dhe ashtu tė popullarizuar Kampionatit Botėror tė futbollit , ėshtė nė pėrfundim e sipėr. Kėshilli organizativ i kėtij evenimenti mbarėkombėtar ka lėshuar njė rregullore me 12 pika, drejtuar kryesisht grave, tė fejuarave ose te dashurave, tė cilat pėrgjatė kėtij Botėrori nuk do tė kenė vendin e tyre tė mėparshėm ndėr meshkujt.
- Nga 9 Qershor deri mė 9 Korrik 2006, ėshtė e patjetėrsueshme tė lexosh rubrikat sportive nėpėr gazeta, revista ose dėgjim tė rregullt tė lajmeve tė sportit pas ēdo edicion lajmesh nė tė gjithė kanalet, si ato shqiptare dhe ato tė huaja, me qėllim qė tė jesh nė rrjedha tė ngjarjeve tė Kupės Botėrore, kėshtu qė tė mund tė kyēesh nė bisedė nė shoqėri dhe tė mos injorojnė tjerėt.
- Pėrgjatė kohės sė Kupės Botėrore, televizori ėshtė pronė juridikisht e fizikisht e imja, pas asnjė shpjegim. Po qe se hedh sy tek telekomanda, mund ta pėsosh keq.
- Nėse pėrgjatė ndeshjeve rastėsisht kalon para televizorit, nuk do tė mė pengoj nėse pastron diēka poshtė nė dysheme. Por, tė lutem, tė lutem, kujdesu mė shumė pėr veten, sepse nėse rastėsisht biesh nė spital, nuk do tė kem kohė tė vrapoj andej-kėndej pas teje, pėrgjatė gjithė muajit tė futbollit.
- Nė kohėn e ndeshjeve do tė jem qorr, i shurdhėr, i heshtur, por nėse duhet tė kėrkoj ndonjė pije ose ēipsi nė frigorifer do ta bėj vet. Ti je e ēmendur nėse mendon se do tė dėgjoj ty, do tė hap derėn, do tė pėrgjigjem nė telefon ose tė kthej mesazhet, ose mos Zot tė kesh probleme shėndetėsore me foshnjėn, mė mirė tė bie tė shkosh tek prindėrit e tu se sa tė drejtohesh tek unė.
- Pėr tė mirėn tėnde, ėshtė mirė gjithmonė nė frigorifer tė ketė birra tė ftohta, preferohet Amstel, dhe diēka pėr tė ngrėnė nga supermarketi. Tė ndaluar e ke tė flasėsh mė miqtė e mi, nėse vendosėn tė shikosh njė ndeshje me ne. Nė kundėrvlerė do tė lejohet ta shfrytėzosh televizorin nga ora 0:00 deri mė 6:00 tė mėngjesit, vetėm nėse rastėsisht nuk ka ritransmetim tė ndonjė ndeshjeje, se pėrndryshe aty jam.
- Tre herė tė lutem! Nėse rastėsisht vėren se jam bėrė nervoz, nėse ndonjėra ekip e imja humbėn, mos mendo tė mė largosh pikėllimin me fjalėt si: Ėshtė vetėm futboll, mos u mėrzit zemėr ose Mos u zemėro, do tė fitojnė herėn tjetėr. Nėse i thuash kėto fjalė mundesh tė ballafaqohesh me opsione si mundėsi ndarje ose ndėrprerje lidhjeje. Pra, kujdes, tre herė tė jam lutur, mendo si vepron, qė tė mos jetė vonė nesėr!
- Lirisht mund tė vish tė shikosh njė ndeshje me mua dhe mund tė flasėsh vetėm nė kohėn e pushimit ose gjatė emetimit tė reklamave, me kusht qė rezultati tė jetė nė favorin tim. Vėrejtje: Kam thėnė vetėm njė ndeshje ta shikojmė bashkė, tė mos gėnjehesh tė mendosh se Kupa Botėrore ėshtė mundėsi e mirė pėr momente tė lumtura bashkė.
- Reprizat e golave janė shumė tė rėndėsishme. Nuk mė intereson, i kam shikuar apo jo, dua ti shikoj pėrsėri, edhe shumė herė.
- Thuaji shoqeve tua tė mos organizojnė mbrėmje tė ndryshme, ditėlindje fėmijėsh, ose ēka tjetėr qė duhet ti vizitoj sepse pėrgjigja ime do tė ishte:
a) Nuk do tė shkoj
b) Nuk do tė shkoj
c) Nuk do tė shkoj
Por, nėse ndonjė mik i imi mė thėrret tė dielėn tė shikojmė njė ndeshje bashkė, ne do tė vizatohemi atje pėr disa sekonda.
- Rishikimi i momenteve mė interesante tė ndeshjeve ėshtė shumė i rėndėsishėm, sa edhe vetė ndeshja, dhe as mos mendo, jo mė tė thuash: po ti e shikove kėtė zemėr, pse nuk e ndėrron kanalin, ku mund tė ketė diēka qė tė gjithėve na intereson. Pėrgjigje pėr kėtė mund tė gjesh duke u thirrur nė rregullėn numėr 2, tė kėsaj rregulloreje.
- Dhe tė lutem, shmangu komenteve si: Falė Zotit qė Kupa Botėrore ėshtė njė herė nė katėr vite, sepse jam i prekshėm nėse mė thuash kėshtu, por mė vonė vjen Liga e Kampionėve, Primera Spanjolle, Calcio-ja Italiane, Kampionati anglez, etj.
- Ju faleminderit pėr bashkėpunimin
Pėrshėndetje, burri yt!
---
Pėrgatiti: Davius © ()
Krijoni Kontakt