Korrekt per te paren. Morbillo eshte fruthiPostuar mė parė nga ana.luna
DP
Korrekt per te paren. Morbillo eshte fruthiPostuar mė parė nga ana.luna
DP
sereno
"la sesta malatia" ketu ne itali keshtu e quajn nje semundje infektive te femijeve.vjen me temperature per tre dite dhe pastaj mbushet trupi me pucra te vogla qe ikin brenda pak diteve.dp17ego e ke idene se cfar emri ka ne shqip?
disobbedisci a chi ti vuole servo
di un dio,
di un esercito,
di una patria...
Postuar mė parė nga ana.luna
Eshte e gjashta semundje ekzantematoze e femijeve. Semundje jo shume ngjitese, le iminitet, shkaktohet nga nje virus...por nganjehere e rrezikshme se mund te shkaktoje demtim te meninjeve.
Mjekimi eshte --trajtim simptomatik.
Emri shkencor eshte: Vijon me poshte...lol
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dp17ego : 01-06-2006 mė 20:37
sereno
Postuar mė parė nga ana.luna
Eshte e gjashta semundje ekzantematoze e femijeve. Semundje jo shume ngjitese, le iminitet, shkaktohet nga nje virus...por nganjehere e rrezikshme se mund te shkaktoje demtim te meninjeve.
Mjekimi eshte--trajtim simptomatik.
Emri shkencor eshte: Ekzantema critica ose Ekzantema asta (shigjeta sepse eshte e shpejte, brenda javes zhduket)
DP
sereno
interesante!dhe une kam nje pyetje per kete line e dhenve!egziston ne shqiperi vaksine per kete gjene!!!???
tung!
sa isha une ne shqiperi nuk behej vaksine pasi pothuajse te gjith e kalonin varicelen.
The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway
Sigurisht qe ka dhe kjo e mbron femijen 70-90% nga semundja ose femija e kalon ne forme atipike.Postuar mė parė nga joniana
Duhet te kihet parasysh qe kjo semundje ne 90% te rasteve eshte shume e lehte. Vetem ne 1:10 000 shkakton vdekje dhe atehere kur i jep rruge zhvillimit te te ashtuquajtures"flesh eating disease", ose "semundja qe ha mishrat". Kjo ndodh kur mbivendoset nje infeksion streptokoku grup A mbi infeksionin viral.
DP
sereno
varicela-zoster imunoglobulin (VZIG) mund ta lehtesoje semundjen ose edhe ta nderprese avancimin e virusit nese merret deri ne 96 ore pas kontaktit me virusin.vzig zakonisht ju jepet personave me shume risk sepse semundja ka prognoze shume te mire.ne grupi e te rrezikuarve jane personat me imunitet te rene si ato qe marrin kimioterapi,aids,leukemi,lymphoma,transplant organesh.
vaksina kunder variceles rekomandohet ndermjet moshes 12-18 muaj.
nuk jam i sigurt nese egziston vaksina ne shqiperi .
Hej Miki , kjo pyetje eshte per ju sepse e di qe jeni ne fushen e mjekesise:
atehere c'fare eshte measles dhe chicken pox?
Dhe nje pyetje tjeter, a di nese egziston ndonje fjalor mjekesor Shqip anglisht?
Do te me ndihmonte shume.
Faleminderit!
measles keto i thone fruthit (rubeola);
ndersa chicken pox= LIJA E DHENVE ose varicella.
besoj se e kuptove nese do me teper informacion me thuaj.
ndersa fjalor shqip anglisht vetem per terma mjekesor nuk e di te kete.une per vete perdor medical english dictionary. ke nje variant online qe mbase te ndihmon kjo eshte adresa http://users.ugent.be/~rvdstich/eugloss/EN/lijst.html
Krijoni Kontakt