Ju lutem me ndihmoni. E kuptoj qe mund te tingelloj e cuditshme por kam kohe qe mundohem te gjej emrin ne shqip te kesaj semundeje.
Bubonic plague?
Pres pergjigjet tuaja?
Flm.
Ju lutem me ndihmoni. E kuptoj qe mund te tingelloj e cuditshme por kam kohe qe mundohem te gjej emrin ne shqip te kesaj semundeje.
Bubonic plague?
Pres pergjigjet tuaja?
Flm.
Murtaja? ...
Summertime, and the livin' is easy...
Ethja Bubonike....Ne literaturen mjekesore shqipe me kete emer njihet...
( Bubonic plague is the most well-known variant of the deadly infectious disease plague, which is caused by the enterobacteria Yersinia pestis.)
Per me shume lexo ketu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bubonic_plague
ps. shyqyr qe nuk ngjitet virtualisht si ca semundje te tjera infektive si psh ...dashuria lol![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga whisper : 28-05-2006 mė 23:45
......dhe Udhe e Qumeshtit ne qiell
drejt gjinjve te tu me ndjell...
epo popullorce, murtaja i thone.
te hongert sevdaja edhe ty (LOL)
Summertime, and the livin' is easy...
Puuu, dhe kam shkruar nje dizertacion te tere (ne anglisht) per kete dreq semundjeje, dhe s'me kujtohet si i thone ne shqip. Si e lame tani? Ethe apo murtaja?
PS: per semundje te tjera ngjitese ala virtuale keshillohen vaksina imuniteti, psh realiteti, lol.
PS2: cupke si te kam? Kohe pa folur.
faleminderit shume te gjitheve. Nje gje me pak per te menduar.
Whisper, wikepedia eshte websiti im i preferuar megjithese ne kete rast nuk kam nevoj ta vizitoj sepse e kam sudiuar kete semundje vetem emrin ne shqip nuk e dija.
Faleminderit perseri!
Thinking
Pesta, nė shqip Murtaja, anglisht plague paraqet tre forma kryesore klinike, njėra nga kėto ėshtė forma bubonike; pra Bubonic Pesta(lat.) ose Bubonic Plague(engl) jane e njejta semundje.
Cupka ka te drejte
DP
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dp17ego : 29-05-2006 mė 12:09
sereno
kam me pyetje:
po keto semundjet e tjera:
mumps= shytat?
measles= fruthi?
chicken pox= ?
Shpresoj qe dikush nga ju i di emrat e ketyre semundjeve ne shqip.
FLM
Thinking
Ne e perdorim Varicella(per chicken pox) ne Shqiperi, nisur nga latinishtja. Populli i thote Lija e dhenve, per ta dalluar nga Lija e vertete(variola vera-lat) e cila eshte semundje e Konventes.Postuar mė parė nga thinking
DP
sereno
ateher varicella qeka lija e pyllit.Po robeola eshte e njejta gje apo eshte morbillo (ne italisht)?
disobbedisci a chi ti vuole servo
di un dio,
di un esercito,
di una patria...
Krijoni Kontakt